Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

To je all-mountain bota. Je to urcite dobrej kompromis, ale neni to performance bota pro ucel, jaky hleda ;) Se 102mm bude v oblouku dost pravdepodobne brousit botu nebo prezky o svah. 

Lange RX 120. Šířka, pokud si dobře pamatuju 102mm, je to dobrej kompromis, v pohodě v nich vydržím celý den. Porovnával jsem je na prodejně s Dalbello (ty jsem jezdil dřív) a vzal jsem ty Lange, byly o kousek užší..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...po pár sezónách na skvělé desce Radical, mi nabídl George Rabanser SBX 166cm (podmínkou je kalba v Bolzanu :-) )...tak jsem zvědavý. S prototypem na freecarve od Lusti to bude zajímavé srovnání.

Jinak v podložkách způsobil slovinský Allflex malou revoluci.

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odkaz ke komentáři

Nemate nekdo doma popruhy po detech? Sic to stoji par stovek, ale po sezone to asi zas poslu dál. Díky

Jestli ti nekdo neco nenabidne, tak vrele doporucuji tohle http://www.lyze-snowblade.cz/zbozi/6589/Detske-cvicne---vyukove-popruhy-WEX---UNI-velikost.htm ... Myslim, ze jsem byl s malym ditetem na svahu jeden z mala spokojenejch fotru, kteryho nebolely zada po 30 minutach jezdeni pozadu s ohnutym hrbetem.

Odkaz ke komentáři

Maxmillian: jj, toto bylo za 300 na sbazaru, lec uz prodano... Skoda ze posta je 1/4 ceny, tak to zkousim tady, po sezone to stejne prodamm... Mam na ceste salomon 125, tak sem na to zvedavej, snowblady me bavily

Tak si to vyrob. Staci par metru nylonovyho popruhu a nasivaci suchej zip a kdyz das diteti na zada batuzek, tak mu to tam muzes zastrkat, nez polezete na vlek. A muze si vozit i svoji (a tvoji) svacinu :-)

Odkaz ke komentáři

K výběru lyžáků - třeba pomůže tenhle článek: http://snow.cz/clanek/1227-jak-vybrat-lyzarske-boty-aneb-vse-co-byste-meli-vedet-o-prezkacich

Před několika lety jsem řešil staré, měkké, povolené boty. Už mě v nich nebavilo lyžovat - byla to děsná dřina. Vybíral jsem bofy přesně podle toho článku, vyndal vnitřní botičku, prsty nadoraz a za patou mám tak 0,5 cm místa. Boty jsou těsné, po utaženi - a pozor: jako první zapínat třetí přesku od špičky (druhou od hora), pak teprve ty další - nemůžu v nich stát, ale lyžuje se mi parádně.

A boty mám Atomic HAWX 100, myslím, že teď je venku model 2.0.

Nelyžuju tak často, jak bych chtěl a boty mají "nalyžováno" jen málo "kiláků" a stále fungují dobře.

Boty jsou základ.

Skol :-)

edit: když do bot "zakleknu" tak je noha přesně v botě, nic netlačí a pohoda lyžování

Upraveno uživatelem ToMa
Odkaz ke komentáři

Kde jsou ty časy kdy jsem vozil Nordicy Dobermanny s flexí 150. Každá vteřina mimo jízdu byla utrpení, k obutí a vyzutí jsem pomalu potřeboval asistenci. Od loňska jezdím Nordica nrgy pro3 s flexí 110 a užívám si, že nemusím rozepínat boty abych přežil cestu lanovkou. Roky přibývají, pud sebezáchovy se zvyšuje, strach o kolena a jiné orgány narůstá. Vybrat dobré boty je velká alchymie a chce to strávit poměrně hodně času měřením a zkoušením.

Odkaz ke komentáři

Boty jsou základ.

edit: když do bot "zakleknu" tak je noha přesně v botě, nic netlačí a pohoda lyžování

Souhlasím,boty jsou základ...s mýma plochýma nohama jsem si myslel, že musím mít širokou botu...jaké bylo prozření , když jsem nazul Lange Fluid 100, po několika zkoušení jiných značek a všeobecném tvrzení,že Lange je extrémně úzká bota a zjistil jsem,že je to to pravé ořechové. Léta sloužily výtečně... A letos stejná situace,měření,zkoušení... a skončilo to..."já vám ještě donesu jinou botu,když mi nevěříte"... Head Raptor 120...jsou doma a já se už těším, vypadá to,že si užijem...a roky,ty jsou tu už dávno...

Odkaz ke komentáři

Kde jsou ty časy kdy jsem vozil Nordicy Dobermanny s flexí 150. Každá vteřina mimo jízdu byla utrpení, k obutí a vyzutí jsem pomalu potřeboval asistenci. Od loňska jezdím Nordica nrgy pro3 s flexí 110 a užívám si, že nemusím rozepínat boty abych přežil cestu lanovkou. Roky přibývají, pud sebezáchovy se zvyšuje, strach o kolena a jiné orgány narůstá. Vybrat dobré boty je velká alchymie a chce to strávit poměrně hodně času měřením a zkoušením.

Souhlasím,boty jsou základ...s mýma plochýma nohama jsem si myslel, že musím mít širokou botu...jaké bylo prozření , když jsem nazul Lange Fluid 100, po několika zkoušení jiných značek a všeobecném tvrzení,že Lange je extrémně úzká bota a zjistil jsem,že je to to pravé ořechové. Léta sloužily výtečně... A letos stejná situace,měření,zkoušení... a skončilo to..."já vám ještě donesu jinou botu,když mi nevěříte"... Head Raptor 120...jsou doma a já se už těším, vypadá to,že si užijem...a roky,ty jsou tu už dávno...

Jojo. flexe 150 už není pro staré pitomce. Já letos atomic 130 předal mladší generaci a obul lange 120 a byla to pohoda.

Odkaz ke komentáři

K výběru lyžáků - třeba pomůže tenhle článek: http://snow.cz/clanek/1227-jak-vybrat-lyzarske-boty-aneb-vse-co-byste-meli-vedet-o-prezkacich

Před několika lety jsem řešil staré, měkké, povolené boty. Už mě v nich nebavilo lyžovat - byla to děsná dřina. Vybíral jsem bofy přesně podle toho článku, vyndal vnitřní botičku, prsty nadoraz a za patou mám tak 0,5 cm místa. Boty jsou těsné, po utaženi - a pozor: jako první zapínat třetí přesku od špičky (druhou od hora), pak teprve ty další - nemůžu v nich stát, ale lyžuje se mi parádně.

A boty mám Atomic HAWX 100, myslím, že teď je venku model 2.0.

Nelyžuju tak často, jak bych chtěl a boty mají "nalyžováno" jen málo "kiláků" a stále fungují dobře.

Boty jsou základ.

Tenhle citát sem musím dát - ten mne potěšil/pobavil:

Flexindex

V posledních letech nám šikovnou informaci o pravděpodobném charakteru bot dodává (opravdu jen přibližně) jednotný ukazatel tuhosti bot, označovaný jako flex nebo flexindex. Hodí se na hrubý předvýběr s tím, že:

• nejměkčí dospělé a mnohé mládežnické boty s indexy 40-60 přenecháme těm, kdo by zrovna tak mohli lyžovat v kanadách nebo sněhulích, takže třeba i velmi nenáročným lehkým lyžařkám
  • mezi 60 a 80 si nejspíše vybere rekreační jezdec, pokud není silný a/nebo těžký
  • mezi 80 a 100 nejspíše najdeme vhodnou tuhost pro sportovní lyžařku, těžšího rekreanta a snad i lehčího jezdce s už trochu sportovními ambicemi
  • 100 až 120 by mohlo být nejvhodnější pro sportovního jezdce s ambicemi
  • okolo 130 už najdeme závodní boty pro ženy a větší mládež a dejme tomu i pro nejambicióznější nezávodníky
  • 150 už je standardní závodní bota a pro ?civilní? použití většinou nevhodná
  • od 150+ ruce pryč!
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...