Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Krásné hodinky a předávala ti dcerka? To je ještě hezčí. Snad jednou dopadnu stejně, jen bych mohl dostat od každé jedny - dvě dcerky = dvoje hodinky :-D. Jen si ještě musím trochu počkat, zatím jim je 8 měsíců... 

Díky,valis je zgenerálkoval,tak vypadají velmi dobře.Ano,dcerka mi je dala před 8 lety a týden na to odešla do nebe.

Za chvíli mám kulatiny,ale dcerka se synkem mi již dali krásné Primky s hvězdičkovým ciferníkem.Hold to nevydrželi.Možná se jednou dočkám a dostanu nějaké vintage Rolexky.

Odesláno

Krásné hodinky a předávala ti dcerka? To je ještě hezčí. Snad jednou dopadnu stejně, jen bych mohl dostat od každé jedny - dvě dcerky = dvoje hodinky :-D. Jen si ještě musím trochu počkat, zatím jim je 8 měsíců... 

Díky,valis je zgenerálkoval,tak vypadají velmi dobře.Ano,dcerka mi je dala před 8 lety a týden na to odešla do nebe.

Za chvíli mám kulatiny,ale dcerka se synkem mi již dali krásné Primky s hvězdičkovým ciferníkem.Hold to nevydrželi.Možná se jednou dočkám a dostanu nějaké vintage Rolexky.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, tak přidávám souhrn, co jsem vypátral ke svým Roamerům:

Výrobce Mayer&Studelli. Kalibr MST 402. Průměr 30mm - z důvodu externí sekundovky na 6. Chronometrová třída, ve své době pravděpodobně zamýšleno jako konkurence k Omega30T/266. 15kamenů. Celkem unikát.

Pouzdro ocel zlacená 12mikrometry, dno ocel. Antimagnetické.

Gilošovaný číselník, sklíčko Plexi.

Rok výroby cca 1950.

Po kompletním vyčišttění a servisu - prosinec 2013. Momentálně na pštrosím řemínku KUKI.

Jdou jak švýcarské hodinky.

Další na http://roamer-watches.info/MST402.shtml 

Tak se mějte a dík. Příští týden jdu na další kousek - tentokrát Ancre, typ PRIMA.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem HavranBN
Odesláno

Zdravím všetkých priaťeľov hodiniek :-). Dnes môj prvý príspevok s prvými vintage kúskami po "homemade" kompletnom vyčistení. Pre mňa trošku neznáme značka,( no o to zaujimavejšia), neviem o nej nič nájsť na nete, tak ak mi niečo dohodíte budem rád.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

značku SIBON vyráběla švýcarská firma Economic Swiss Time AG, která už neexistuje (zavřeli to v 1998)..hodinky a bižu vyráběla od roku 1960

tady máš výpis z obchodního rejstříku

http://www.moneyhouse.ch/u/economic_swiss_time_ag_CH-400.3.927.078-8.htm

jinak na zjišťování historických značek je vůbec nejlepší tento odkaz:

http://www.mikrolisk.de/

Odesláno

Zdravím všetkých priaťeľov hodiniek :-). Dnes môj prvý príspevok s prvými vintage kúskami po "homemade" kompletnom vyčistení. Pre mňa trošku neznáme značka,( no o to zaujimavejšia), neviem o nej nič nájsť na nete, tak ak mi niečo dohodíte budem rád.

jsou hezký, mně se líbí přesně tenhle styl ciferníku a ruček

Odesláno

Moc hezké a navíc se silným příběhem

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...