vladimir Odesláno 29. října 2005 Nahlásit Odesláno 29. října 2005 dobry vecer damy a panove, pred 10ti min jsem se stal na ebay.de majitelem techto krasnych tikyt~uku za cenu 181e + preprava. malo nosene, foto by melo byt original. cca do tydne by mely prifrcet z rise. upustte prosim od kvetinovych daru :-)
Viktor Odesláno 29. října 2005 Nahlásit Odesláno 29. října 2005 Schön, gratuliere! Vypadá to na pořádný průměr...
vladimir Odesláno 29. října 2005 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2005 Viktor napsal: Schön, gratuliere! Vypadá to na pořádný průměr... ....jaky pan, takovy .... 42 mm ;-) na posledni chvilku jsem jeste zavahal jestli radeji nezvolit: ARISTO Bomber 5H38S HODNE podobny design, stejny strojek ETA Kaliber 2824-2, rozdil: titan case + safir
Chronomag Odesláno 30. října 2005 Nahlásit Odesláno 30. října 2005 jaja, bluemen sind unterwegs opravdu pěkné.
Kocour Odesláno 30. října 2005 Nahlásit Odesláno 30. října 2005 Sehr schön, wirklich! Za 180 euro je to skvělá cena, blahopřeji.
flax Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 vladimir: jsou uplne silene za tu cenu bych je bral taky. jak se jmenuje ten prodejce na e-bay?
Onisan Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Mám ty samé, jen z limotované edice. Mám je již několik roků a jsem s nima absolutně spokojen!!!! :-) Ještě jsem je na jiné ruce tady v ČR nepotkal :-) omentalně také přemýšlím o nějakých větších , ale stejného typu. Buď Zeno nebo Azimuth. A až budou Ridery od Prim ve variantě umožňující nošení i na ruce (nejen přes rukáv bundy) koupím i tyto...
saboter Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Onion napsal: Mám ty samé, jen z limotované edice. Mám je již několik roků a jsem s nima absolutně spokojen!!!! :-) Ještě jsem je na jiné ruce tady v ČR nepotkal :-) omentalně také přemýšlím o nějakých větších , ale stejného typu. Buď Zeno nebo Azimuth. A až budou Ridery od Prim ve variantě umožňující nošení i na ruce (nejen přes rukáv bundy) koupím i tyto... Zdar nemáš náhodou po ruke fotku tých tvojich "na ruke" ?? Už nejaký čas sa ju snažím niekde vyhrabať ale nedarí sa mi : ) .
vladimir Odesláno 4. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2005 flax napsal: vladimir: jsou uplne silene za tu cenu bych je bral taky. jak se jmenuje ten prodejce na e-bay? promin prehledl jsem Tvuj dotaz :-( byl to privatni majitel, nikoliv dealer. par hodin pred koupi byla cena 152e.
vladimir Odesláno 20. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2005 prevzato z thredu http://forum.chronomag.info/viewtopic.php?id=273 ego alter napsal: diky,jsou pekne.neco podobneho si budu muset poridit...a ty aristo jsou co do kvality srovnatelne? clovece jestli jsou srovnatelne netusim, to by ses musel zeptat "hodinarskych pardalu" .... ja jsem jen "tupy uzivatel" :-))) zakladni (tabulkove) rozdily mezi laco a aristo jsem popsal v tomto thredu #3 na aristo hodinkach, se mi az tak nelibilo "slevajici se" uchyceni tahu s telem hodinek. ale to je pouze muj subjektivni nazor. dalsi male "+" si u me laco hodinky ziskali tim, ze nikde na ciferniku ani po obvodu plaste, dokonce ani na strojku neni zadny logotyp firmy .... presne jako to mely ty stare originaly .... no zkuste dnes sehnat hodinky, ktere se dnes nechlubi znackou sveho vyrobce ... horko tezko. jak jsem tak z zivych (live) fotek ruzne na webu (hlavne ebay.de) vydedukoval, tak v nynejsich seriich uz i toto neplati a logotyp je normalne na ciferniku i strojku: pozice "12": pozice "8" ... tohle je nejaka "luftwaffe squadron collection" dle meho lisici se pouze prave v umisteni logotypu na jine pozici: strojek (neni to moc dobre videt): ty moje jsou dle razitka z prodeje nekdy z roku 2002, firma laco zacala opet tuto retro kolekci delat v roce 2001 a nikde krome neznatelneho napisu "laco" na spone na tahu na nich logotyp neni. naopak na aristo jsou titan+safir coz jak to tady tak ctu je dobra kombinace, libilo se mi na nich zpracovani datumovky ktera se zda byt vetsi nez na laco hodinkach a vice sedi charakteru hodinek (cerne pozadi, bile cislice) na hodinkach laco mi datumovka prijde .... jak to rici slusne .... no proste se si s tim designeri nedali moc prace. zvoleny rez pisma (font) je take do oci bijici :-( mozna kdyby byly ty laco hodinky bez takto zfusovane datumovky tak by vypadaly jeste lepe. ale i presto vsechno jsem zvolil laco, nebot to je firma, ktera jako jedna z 5ti nemeckych firem dodavala hodinky pro luftwaffe behem wwii, viz: http://forum.chronomag.info/viewtopic.php?id=204 http://www.qahill.com/tz/b-uhr/b-uhr.html co delala firma aristo behem wwii vubec netusim. jinak doporucuji se mrknout na celou kolekci aristo, maji vice flieger modelu: http://www.aristo-uhrenvertrieb.de/english.htm http://www.aristo.ch/e/ jinak ani jedny hodinky jsem nevidel na zivo, kupoval jsem vazne jen po shlednuti nekolika desitek fotek na webu. nerikam Ti abys koupil L/A protoze A/L jsou lepsi/horsi/peknejsi/skaredsi .... jen jsem popsal proc jsem si L koupil ja.
vladimir Odesláno 21. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2005 prevzato z thredu http://forum.chronomag.info/viewtopic.php?id=273 ego alter napsal: diky,tak jsem to trochu zmonitoroval a ted...uz vubec nevim, pro ktere se rozhodnout... a to ja ty aristo objevil 24 hod pred koncem aukce laco, kdyz uz jsem mel na ebay prihozeno na laco ... to bylo rozhodovani "v casovem presu" :-) ego alter napsal: ...co se tyka automatu,tak bych asi radsi volil nove.proto asi vyuziji nejake oficialni stranky... jestlize je na ebay.de uvedeno "Artikelzustand: Neu" (stav zbozi: novy) tak ver tomu, ze kupujes novy kus... a rozdil na ebay.de oproti oficialni cene http://www.laco.de/flieger/praezision.aspx muze delat i 90e jak jsem zjistoval pro ten muj model kdybych ho kupoval u dealera na ebay.de a na laco.de. ego alter napsal: aristo na svych strankach taky uvadi,ze dodavali hodinky luftwaffe....tak nevim.ale je zrejme,ze z tech retro kvalitnejsich vojenskych hodinek jsou asi nejlevnejsi,nebo se pletu? ? to jsem tam nikde necetl (ale moc jsem nehledal), nasel jsem na jednom linku co jsem prilozil do predchozi odpovedi toto: "There were five manufacturers: A. Lange & Söhne, IWC, Laco, Stowa, and Wempe" mozna je neco tady: http://www.aristo-watch.de/news/fliegeruhren.htm ale bohuzel neumin nemecky na to abych vedel co tam presne je. ... ale napr. firma http://www.hanhart.de/ ty hodinky se mi hodne libi, ale ty si koupim az vazne nebudu vedet co udelat s 3000e ... a to nebude tak rychle :-D take uvadi, ze delala hodinky pro luftwaffe behem wwii i kdyz v tom vyctu 5ti firem neni. mozna to bude tak, ze tech 5 firem delalo pro luftwaffe jen typ: "Beobachtungs-Uhren/B-Uhr/observers watch" a jine hodinarske firmy delaly jine modely ... napr. pro dustojniky, pozemni personal, ... luftwaffe -- luftwaffe nebyli jen piloti a navigatori. tak moc jsem to zase nestudoval. no kazdopadne hodne kvalifikovanou odpoved by Ti dal asi tady ten chlapik/stranka: http://www.knirim.de/ ktery se vojenskymi hodinkami zabyva uz nejaky ten patek. ego alter napsal: .ale je zrejme,ze z tech retro kvalitnejsich vojenskych hodinek jsou asi nejlevnejsi,nebo se pletu? no to zalezi kde a co koupis napr. ty nejlevnejsi quartz model "laco 861176" stoji nove na ebay.de 150e ... vsechno je otazka volby ;-)
Návštěvník Kamil Odesláno 21. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2005 Něco jsem na tohle téma zjišťoval, takže se pokusím doplnit. Pro Luftwaffe se za války dělaly tři druhy hodinek: - "Dienst-uhren" - klasické "služební" hodinky s mimostřednou vteřinovkou v poloze 6 (trochu připomínají Prim Spartak :-). Jednoduché hodinky od výrobců jako Berg, Bauer nebo Aristo. Tyhle hodinky se dnes moc nereplikují, aspoň já jsem zatím žádný remake neviděl. Dostával je hlavně nelétající personál a ti členové posádek, pro které sledování a měření času nebylo součástí výkonu jejich činnosti (třeba palubní střelci). - "B-Uhren" - od Beobachter (pozorovatel, navigátor - u Luftwaffe velitel letadla) - to je těch pět výrobců v čele s IWC a Lange & Sohne. Veliké 55mm hodinky, které se nosily přes oblečení (pořádně tam mrzlo). Dělaly se ve dvou provedeních - s a bez vnitřní stupnice (cejchování v minutách nebo hodinách). To jsou ty, které dnes dělá Laco nebo Aristo. Nosil je v bombardérech a průzkumných letadlech navigátor, pilot a někdy i celá posádka. - "Flieger-Chronographen" - chronografy od dvou výrobců (Hanhart a Tutima), které používali piloti letadel, a to hlavně těch stíhacích. Velikostí normální hodinky. Existovaly buď v provedení s otočnou vroubkovanou lunetou nebo bez ní, a s jedním nebo dvěmi tlačítky. Oba výrobci fungují dodnes a velmi přesné repliky těchto hodinek vyrábějí (Tutima model 1941, Hanhart model 1939). Bohužel nejsou levné. Hanhart vyrobil nedávno limitovanou sérii 2500 kusů a některé z nich se dají za docela dobrou cenu pořídit dodnes na Ebayi.
saboter Odesláno 21. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2005 Na tomto obrazku je to názorne predvedené:
ego alter Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 pekny prispevek!...kdo z vas si uz poridil nejake takove hodinky pres eBay?zkusenosti OK?usetrene penize?
Návštěvník Kamil Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Já koupil na třetí pokus Hanharty z té limitované edice přes Ebay. Vyšly mě na 1200 eur, což je úspora okolo 1000 eur oproti ceně v krámu nebo na webu výrobce. Zkušenosti jen ty nejlepší. Placeno přes paypal, dojel jsem si pro ně do Regensburgu :-)
ego alter Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 myslite,ze kdybych se vypravil nekam do nemeckeho pohranici, ze bych mohl narazit v kamennem obchode na nejake takove hodinky?a jak by mohly vypadat ceny?
vladimir Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 ego alter napsal: myslite,ze kdybych se vypravil nekam do nemeckeho pohranici, ze bych mohl narazit v kamennem obchode na nejake takove hodinky?a jak by mohly vypadat ceny? no jestli pojedes naslepo (do mensiho mesta) tak bych na to spise zapomel. ja jsem o takoveto variante (kamenny obchod pobliz hranic) take uvazoval a zvolil bych taktiku: -- prohlednout si dany model (live fotky/nebo proste nekde v realu -- vetsi nemecke mesto) -- najit si takovy obchod kde to mas blizko -- kontaktovat s dotazem na koupit konkretniho modelu -- domluvit se na objednani a hlavne cene.... ale rozhodne bych nepocital s tim, ze pro Tebe objedna 5 modelu a Ty si vyberes. -- prijed si pro hodinky ... ale jak jsem psal, jestli mas vybrany model a na ebay bude "neu" tak bych se toho nebal. v kamennem obchode Te ty hodinky ale asi vyjdou podstatne draz.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se