hifi kral Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Zdravím. Pravidelně při svých úvahách vzpomínám na slavnostní předání dárku za 15let práce na manažerské pozici. Jednalo se o střední firmu - jedničku na trhu ve svém oboru. Obdarovaný je vlastníkem http://aukro.cz/item760991585_hodinky_citi...0_52e_nove.html a dárek byl zhruba toto (přesný typ a výrobce netuším) http://www.hodinky-koscom.cz/Lorus-RF805CX9-I18342.html Cena byla méně než 10% měsíční mzdy obdarovaného. Měl pak trochu dilema, nosit či nenosit. No nakonec nenosil......neseděly. Každé ocenění je příjemné, ale za vydané prostředky by se jistě našlo něco zajímavějšího (pero, diář...) co by případně reprezentovalo lépe. Máte nějaké podobné zkušenosti?
gougy Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej... Lze jen dodat, že to neznamená, že na něm musíš jezdit ;)
hifi kral Odesláno 11. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej... Lze jen dodat, že to neznamená, že na něm musíš jezdit ;) Jen je nepříjemné, pokud je to posuzováno s nevolí. Prostě dárce by je rád viděl na zápěstí když né denně, tak rozhodně často.
Effe Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 V naší firmě se odměňovali "nejlepší pracovníci" roku digitálním foťákem za který jim ještě byla stržena nějaká daň .
gougy Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 (upraveno) Jen je nepříjemné, pokud je to posuzováno s nevolí. Prostě dárce by je rád viděl na zápěstí když né denně, tak rozhodně často. No tak ať se dárce pokusí vžít do role, kdy dostane jako dárek růžový Fiat 500 (přestože běžně jezdí v BMW M5), mělo by to pomoci. (upřímně, quartzky za 100 dolarů nepovažuji za vhodnou volbu daru po 15ti letech manažerské činnosti u úspěšné společnosti, přednost bych dal peru či přívěšku na klíče za stejné peníze - zrovna včera jsem byl kupovat drobný dárek pro člověka, co má (či může mít) téměř vše a nebylo to jednoduché, zvítězila cestovní minipropiska od Parkera a obal na kreditku a "klíč" od hotelového pokoje od Ermenegildo Zegna - obojí přesně v této cenové kategorii) Osobně jsem dostal cca dvanáctery hodinky (povětšinou různé "designerské značky"), které pro mně mají velkou citovou hodnotu, přesto si je vezmu jen vyjímečně, pokud se hodí k aktuálnímu oblečení či příležitosti. Nikdy je neprodám, vážím si jich nevýslovně, neznamená to ale, že je musím nosit. Edit V naší firmě se odměňovali "nejlepší pracovníci" roku digitálním foťákem za který jim ještě byla stržena nějaká daň . no jo, ale za to už firma nemůže, že si stát chce urvat své také to u nás řešíme, poslali jsme ty nejlepší do NY a do výplaty přihodili odpovídající finance, aby nebyli tratní. Upraveno 11. října 2009 uživatelem gougy
dizi Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Reprezentatívnosť pera za cca 3k je úplne inde ako pri hodinkách v tej istej cenovej kategórii. Nehovoriac o tom, ako dlho vydrží a o koľko ľahšie je vybrať také, ktoré by sa obdarovanému páčilo.
hifi kral Odesláno 11. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2009 ....přednost bych dal peru či přívěšku na klíče za stejné peníze - zrovna včera jsem byl kupovat drobný dárek pro člověka, co má (či může mít) téměř vše a nebylo to jednoduché, zvítězila cestovní minipropiska od Parkera a obal na kreditku a "klíč" od hotelového pokoje od Ermenegildo Zegna - obojí přesně v této cenové kategorii) tak bych si to představoval. No a vzhledem k tomu, jak se mu moc zalíbilo pár kousků od Oris, byla by to třeba fajn kombinace...... za Fiata by byl moc rád
Návštěvník YPO Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 fujtajxl - hodinky - kapitalistický móresy tohle je správná odměna za práci
gougy Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 fujtajxl - hodinky - kapitalistický móresy Paráda:), akorát na denní nošení nic moc I soudruzi mělí někdy rozum... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PepaSFI Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 růžovou pětistovku bych taky bral. V bavoráku může jezdit každej kdo má dost prachů ale v růžový pětistovce?
Dantechno Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 (upraveno) růžovou pětistovku bych taky bral. V bavoráku může jezdit každej kdo má dost prachů ale v růžový pětistovce? I kdyz ty bys mel trochu problem se tam nasoukat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2009 uživatelem Dantechno
ANT Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Zdravím. Pravidelně při svých úvahách vzpomínám na slavnostní předání dárku za 15let práce na manažerské pozici. Jednalo se o střední firmu - jedničku na trhu ve svém oboru. Obdarovaný je vlastníkem http://aukro.cz/item760991585_hodinky_citi...0_52e_nove.html a dárek byl zhruba toto (přesný typ a výrobce netuším) http://www.hodinky-koscom.cz/Lorus-RF805CX9-I18342.html Cena byla méně než 10% měsíční mzdy obdarovaného. Měl pak trochu dilema, nosit či nenosit. No nakonec nenosil......neseděly. Každé ocenění je příjemné, ale za vydané prostředky by se jistě našlo něco zajímavějšího (pero, diář...) co by případně reprezentovalo lépe. Máte nějaké podobné zkušenosti? No po 15tich rokoch prace vo firme, ktora je jednotkou na thru na managerskej pozicii su hodinky vhodny dar, ale v uplne inej kategorii. V takomto pripade by mali byt niekde na hranici mesacnej vyplaty obdarovaneho, pripadne viac.
Juraj11 Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Pánové přítelkyně dělá ve firmě,ktaré není nijak světová,ale blbé váboční prémie jim většinou dělají trojnásobek platu.Bohužel já takové štěstí nemám .Myslím si že pokud je firma špičkou ve svém oboru a ještě ktomu se to týká manažerské funkce,tak by měla být odměna určitě na jiné úrovni.Popravdě bych měl asi ztéto odměny pocitm,že si mě firma až tak moc neváží..........
lupinus Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 třeba to mysleli dobře. Řekli si že to má hodně budíčků, tak se mu to bude líbit. btw. taky nemuseli dávat vůbec nic, což je dnes obvyklejší
Chumpus Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 třeba to mysleli dobře. Řekli si že to má hodně budíčků, tak se mu to bude líbit. btw. taky nemuseli dávat vůbec nic, což je dnes obvyklejší Nebo prostě nevěděli že by tímhle mohli nějak urazit nebo se darovat něco nevhodného. To se taky často stává. Spousta lidí zastává názor hodinky jako hodinky...
bandicoot Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 (upraveno) To, že dostal levný hodinky o ničem ve firmě nevypovídá. Třeba jen maj jinak nastavený benefity a motivace a nemusej se lidem podbízet tříměsíční vejplatou jako vánoční bonus (což je teda dost neobvyklý, páč roční odměny založený na výsledcích jednoltivce i firmy se dávaj až po vyhodnocení, tedy v průběhu prvního kvartálu). edit: Trocha diplomacie: já bych to vyřešil tak, že bych si ty od zaměstnavatele dal na stůl jako referenční. Byly by vidět, vypadal bych jako že jsem na ně pyšnej a je mi líto je nosit a já bych byl v klidu protože bych je nosit nemusel. Upraveno 11. října 2009 uživatelem bandicoot
Toci Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Pokud to bylo opravdu za 15 let manežerské práce, tak je to z mého pohledu trapná záležitost. Kdybych byl stejně lakomej jak darovatel, nadal bych raději nic.
gougy Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 edit: Trocha diplomacie: já bych to vyřešil tak, že bych si ty od zaměstnavatele dal na stůl jako referenční. Byly by vidět, vypadal bych jako že jsem na ně pyšnej a je mi líto je nosit a já bych byl v klidu protože bych je nosit nemusel. Excelentní řešení!!! (pořídit si stojánek na pracovní stůl)
bandicoot Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Toci: tak já třeba dostal nedávno vizitkovník... ehm... přesto zaměstnavatele vzhledem k zaměstnanecké politice rozhodně nepovažuju za lakomého. Prostě dostáváme za práci, ne za výročí, nejsme v ČKD...
Návštěvník Snow Odesláno 11. října 2009 Nahlásit Odesláno 11. října 2009 Vaše starosti na moji hlavu !!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se