Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník eleven
Odesláno

.... slepený vlásek (ale u toho si zase myslím, že by ta odchylka byla větší)

...to si říkám právě taky, že na vlásek je to celkem malá odchylka. Možná záleží na tom, o kterou spirálku se jedná.

Každopádně hodinky před tím dělali -11s/den, po zásahu +4s/3 týdny - takže práci odvedli pěknou. :)

slušný, todlecto..

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

S tym wifi si robi niekto srandu. mne by uz nefungovali ziadne hodinky, muhehe :-) o nejakej fyzike radsej ani nehovorim..

Kde mi byla tato informace podána jsem napsal výše. Ať si na to udělá každý názor svůj.

Vzhledem k tomu, že se jedná o elektromagnetické vlnění, tak minimálně teoreticky to asi možné je. Já o tom slyšel poprvé až v tom servisu...

Odesláno

No.. radsej nic :-)

Děkuji, žes mi to vysvětlil.

Když už o tom mluvíme, tak by mě zajímalo, zda je to možné či si to v tom servisu vymysleli.

Odesláno

bol som na mobile, navyse som nemal pocit, ze to musim vysvetlovat. leda ze by ma o to niekto poziadal. I ked je to priblizne na urovni:

Q: vysvetli mi preco skoda fabia nelieta.

A: Moznost 1 - poctivy prispevok na tri strany, plny vzorcov, obrazkov a logickych suvislosti, ze by aj Petr_P zavidel /keby bol takej cnosti schopny/

Moznost 2 - dam dole virtualnu ciapku a svacnem ta s nou po zatylku.

Ale je mozne ze pan od Dusaka ma doma dve lietajuce fabky. Alebo mozno ze lietaju len jednym smerom. Teoreticky to mozne je - posud sam: Je to tazsie ako vzduch? Je. Ma to motor? Ma. Tak to kurva musi aj lietat.. aspon teoreticky.

Ale k teme - myslis ze napr. HDD v tvojom notebooku - a ten je na magneticke polia omnoho citlivejsi ako hodinky - to zakerne wifi prezije a kovove hodinky na ruke nie..? Alebo preco nie je treba wifi routre pravidelne demagnetizovat? C-c-c.. skor by som sa bal o spermie, ked uz sme pri tejto teme. To je dokonca vedecky dokazane.

Vlastne, este je jedna moznost: nie je uplne jasne, co ten pan rozumie pod pojmom "wi-fi". mozno ma chlapik doma festovny router, alebo jeho sused.. aj o dva byty dalej by stacilo. Tak potom je to uz uplne ine kafe :)

post-4112-024336400 1333652983.jpg

Odesláno (upraveno)

Este k teme diskusie - hodinky mozu byt ciastocne zmagnetizovane, celkom by som si vsadil aj na nekvalitny/neodtieneny motor vo windri /zrejme to nebude orbita/. V tom motore su realne magnety, navyse hodinky tam travia velmi vela casu. Nebol by to prvy pripad

Dalej cokolvek co ma reproduktor (celkom bezne byvaju NEtienene aj na notebookoch alebo v autach blizko laktovej opierky) alebo silny magnet. To je najcastejsia pricina problemov. Bezny clovek sa nepohybuje v blizkosti silnych magnetickych poli typu 500kV vedenie, trakcne elektromotory, silne radary alebo antenne systemy atd, a ak ano, tak posahane hodinky su ta najmensia ujma, ku ktorej sa da dopracovat.

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

Este k teme diskusie - hodinky mozu byt ciastocne zmagnetizovane, celkom by som si vsadil aj na nekvalitny/neodtieneny motor vo windri /zrejme to nebude orbita/. V tom motore su realne magnety, navyse hodinky tam travia velmi vela casu. Nebol by to prvy pripad

Dalej cokolvek co ma reproduktor (celkom bezne byvaju NEtienene aj na notebookoch alebo v autach blizko laktovej opierky) alebo silny magnet. To je najcastejsia pricina problemov. Bezny clovek sa nepohybuje v blizkosti silnych magnetickych poli typu 500kV vedenie, trakcne elektromotory, silne radary alebo antenne systemy atd, a ak ano, tak posahane hodinky su ta najmensia ujma, ku ktorej sa da dopracovat.

edit: som si to pre istotu checkol, samozrejme v motore magnety nie su, ale ak je pod prudom a toci sa, tak je to vlastne jedno :) niektori cinania su lenivi tie motory odtienit, alebo ich odtienia nedostatocne.

Odesláno

instant, ne že bych s mnohým tvým vyjádřením nesouhlasil, ale nedalo mi to, jelikož tam máš několik zavádějících nedostatků (nebudem se tady už zabývat wi-fi a mobilem, tam je e to jasné):

a) rozmontuj si někdy hard disk a podívej se jaké má brutální stínění - tady argument o vlivu magnetického pole moc nesedí, to bys musel vytáhnout samotný diskový nosič informací a pak by byl HDD velmi citlivý na jakékoli magnetické pole... ale vem si např. kreditní nebo identifikační arty s magnetickým páskem, pokud je neneáchš týden ležet např. na repobedně, tak se nic nestane

B) ve winderu jsou i jiné hodinky, v případě že by byl špatně odstíněný elektromotor pohonu (vzdálenmost otočného pozdra od motoru je cca5-10cm, motor je poměrně slabý, takže i tak si myslím, že nic nehrozí), pak by se museli zmagnetovat všechny hodinky v tomto winderu...

Odesláno

instant, ne že bych s mnohým tvým vyjádřením nesouhlasil, ale nedalo mi to, jelikož tam máš několik zavádějících nedostatků (nebudem se tady už zabývat wi-fi a mobilem, tam je e to jasné):

a) rozmontuj si někdy hard disk a podívej se jaké má brutální stínění - tady argument o vlivu magnetického pole moc nesedí, to bys musel vytáhnout samotný diskový nosič informací a pak by byl HDD velmi citlivý na jakékoli magnetické pole... ale vem si např. kreditní nebo identifikační arty s magnetickým páskem, pokud je neneáchš týden ležet např. na repobedně, tak se nic nestane

B) ve winderu jsou i jiné hodinky, v případě že by byl špatně odstíněný elektromotor pohonu (vzdálenmost otočného pozdra od motoru je cca5-10cm, motor je poměrně slabý, takže i tak si myslím, že nic nehrozí), pak by se museli zmagnetovat všechny hodinky v tomto winderu...

brutalne.. no, neviem ci neprehanas a hlavne ci nemiesas hrusky a jablka. ja som to uvadzal ako priklad, ktory v praxi samo ze nefunguje. Ak by si chcel ponicit hdd magnetickym polom, tak odporucam silny elektromagnet s oscilujucim /premenlivym/ magnetickym polom /co udajne mala sposobovat aj ta wifi/. co je z hladiska tienenia aj ucinkov ine ako staticke magneticke pole napr. silneho neodymioveho magnetu, ktory by hdd velmi pravdepodobne neurobil nic. rovnako, nie je reproduktor ako reproduktor. ja mam napr. v reprosustavach basovy reproduktor, ktory ked som klipol /este v panelakovom byte/ magnetom o kovovu zarubnu, tak sme ho museli davat dole dvaja.

o windri neviem ziadne blizsie info, ale pre istotu to otestujte. citujem: teoreticky to mozne je :)

Odesláno

brutalne.. no, neviem ci neprehanas a hlavne ci nemiesas hrusky a jablka. ja som to uvadzal ako priklad, ktory v praxi samo ze nefunguje. Ak by si chcel ponicit hdd magnetickym polom, tak odporucam silny elektromagnet s oscilujucim /premenlivym/ magnetickym polom /co udajne mala sposobovat aj ta wifi/. co je z hladiska tienenia aj ucinkov ine ako staticke magneticke pole napr. silneho neodymioveho magnetu, ktory by hdd velmi pravdepodobne neurobil nic. rovnako, nie je reproduktor ako reproduktor. ja mam napr. v reprosustavach basovy reproduktor, ktory ked som klipol /este v panelakovom byte/ magnetom o kovovu zarubnu, tak sme ho museli davat dole dvaja.

o windri neviem ziadne blizsie info, ale pre istotu to otestujte. citujem: teoreticky to mozne je :)

OK, asi jsme si ve vsem zcela nerozumeli...

:rolleyes:

Odesláno

...ale pre istotu to otestujte. citujem: teoreticky to mozne je :)...

Já informaci o vlivu elektromagnetického pole produkovaného wi-fi dostal od, myslím si, velmi zkušených hodinářů.

Nevím, nedokáži posoudit relevantnost těchto informací, možná jsem čekal, že se zde objeví více názorů. Ale ty Tvoje posměšky snad nejsou nutné...

Odesláno

Já informaci o vlivu elektromagnetického pole produkovaného wi-fi dostal od, myslím si, velmi zkušených hodinářů.

Nevím, nedokáži posoudit relevantnost těchto informací, možná jsem čekal, že se zde objeví více názorů. Ale ty Tvoje posměšky snad nejsou nutné...

mohli ti este poradit so spalovacimi motormi, varenim alebo ako osetrovat trojdnove steniatka trpiace kotercovym kaslom. malo by to rovnaku relevanciu. od hodinara.

neviem ako inak ti to mam vysvetlit. to co tvrdia nie je mozne ani teoreticky.

• po 3 týdnech...
Odesláno

tak mám samíky zpět od hodináře - pravil, že byl mírně vyhnutý čep, stalo se to asi někdy dříve při pádu a časem se opotřeboval a trochu uvolnil...

takže je vyměněná celá setrvačka a teď budu sledovat přesnost

:rolleyes:

Odesláno

tak další info - po servisu první pozorován: odchylka za 24.hod. -1 sek. na ruce... počítam, že se může ještě změnit, jelikož si to ještě nějak "sedne", ale jinak velká spokojenost, ve winderu pak otestuji později

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...