gandalf Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 Právě mi přinesl pošťák CD "Základy hodinářství". Ve 14 kapitolách na 116 stranách jsou zde stručně shrnuty základy mechaniky v hodinářství. Hodně věcí mi to pomohlo pochopit a hlavně mi to rozšířilo poznání jak "to" funguje. CD jsem si objednal cca za 400,- od pana Šafránka /taktik.cz/. Aby nedošlo k omylu nepíši to jako reklamu, jde o informaci se kterou můžete naložit dle libosti.
afrikab Odesláno 18. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2006 A co takhle hodit nekde nejakou ukazku?
afrikab Odesláno 18. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2006 Nebo lup s tim rovnou na web Tak nechtel jsem ti rikat takto na plnou hubu, ale nebyl bych proti. Zadnou poradnou knizku an toto tema jstem totiz nenasel.
odklizec Odesláno 18. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2006 Toto je dle meho soudu nejlepsi volba pro nas amatery.. http://web.telia.com/~u47026218/BOOK/Book_..._PR/Book_PR.htm Napsano pokrocilym amaterem pro ostatni amatery
gandalf Odesláno 18. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2006 Omlouvám se za to "zkrácení" adresy. Moc jsem chvátal.
odklizec Odesláno 18. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2006 tak tak, šup s tím na web :-) Nechci moralizovat, ale nektere veci si myslim zaslouzi ohodnotit Tahle knizka sice neni levna, ale urcite si zaslouzi ocenit. Prece jen ten clovek neni zadna megakorporace, ale je to dilo nadsence pro nadsence..proste nektere veci se nekradou..
efliky Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 tak tak, šup s tím na web :-) Nechci moralizovat, ale nektere veci si myslim zaslouzi ohodnotit Tahle knizka sice neni levna, ale urcite si zaslouzi ocenit. Prece jen ten clovek neni zadna megakorporace, ale je to dilo nadsence pro nadsence..proste nektere veci se nekradou.. Nechci se pouštět do diskuze nad morální stránkou věci ani se v tom nějak moc dál vrtat. Ale ať je informace úplná : Vypadá to na oskenovanou knihu tak z 50. - 60. let (cituji z textu : "Náramkové hodinky se prozatím vyrábějí jen v 10 státech na světě. Naše republika je v pořadí osmým státem, kterému se podařilo tuto obtížnou výrobu si osvojit ...") Původní název a autory bohužel neznám - titulní strany ve scanu chybí, je tam jen zmínka, že publikace vyšla v jakési řadě KTZ. Je fakt, že tam, kde v původní publikaci zůstalo na stránkách volné místo, autor scanu doplnil další obrázky. Původní autory neznám a nevylučuju ani, že jsou totožní s autory skenu. Dost z uvedených obrázků je ale totožných s obrázky v učebnicích Hodinové stroje I. a II. pánů Filipenského a Hájka. Mimochodem uvedené učebnice Hodinové stroje I. a II se ještě před nedávným časem daly získat i dobírkou z SOŠ a SOU Jihlava (http://www.sous.ji.cz/hodvice/verze/literatura.htm)
kober Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Knihu z KTZ s názvem Základy hodinářství mám doma - detaily nevím, ale můžu časem dodat. Některé z těch obrázků na webu jsou určitě z ní, nedávno jsem ji četl...
efliky Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Tak už to vím - na CD je oskenovaná kniha Z.Martínek, J.Řehoř - základy hodinářství, vydalo v roce 1964 SNTL v knižní řadě "Kurz technických znalostí"
afrikab Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Tak už to vím - na CD je oskenovaná kniha Z.Martínek, J.Řehoř - základy hodinářství, vydalo v roce 1964 SNTL v knižní řadě "Kurz technických znalostí" Takze obsah na CD take neni asi tak uplne legalni....
Skeleton Odesláno 24. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2006 Nechci moralizovat - ale nez nekdo da 400 Kc za oskenovanou knizku nekoho jineho, neni lepsi ji zpristupnit poznanichtivym masam?
vor Odesláno 26. září 2006 Nahlásit Odesláno 26. září 2006 Souhlasím z výše uvedeným.Šup s tím na web.
efliky Odesláno 5. října 2006 Nahlásit Odesláno 5. října 2006 Pokud někomu nevadí polština, nechť mrkne na : http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=848 Pan CrazyWatch je dost ochotný a není problém mu napsat třeba i česky. Já už mám CD někde v poště a docela se těším. Navíc v tomto případě fakt platí to, co předtím psal tuším odklízeč - dílo amatéra pro amatéry za cenu v podstatě symbolickou (kdo někdy skenoval 8000 stran textu ví, že cena v přepočtu do 500 Kč včetně poštovného ze zahraničí není nějak přehnaná)
zhod Odesláno 5. října 2006 Nahlásit Odesláno 5. října 2006 tak tak, šup s tím na web :-) je to přece jen skoro 30 MB ......... Z nedostatku lepších nápadů jsem zaparazitoval na emailu centrum.cz když se přihlásíte jako zhod (heslo zhod123) tak ve složkách snad něco najdete. Pokud by se někomu dalšímu chtělo podělit, tak ....
sr71 Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Odesláno 8. října 2006 když se chci přihlásit na tu email schránku - píše mi to chybné heslo ??
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se