Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to je náhodička......

Předevčírem jsem na tyto hodinky viděl reklamu v místních novinách (otec sedí na gauči, mluví se synem a na má ruce pateky).

Včera jsem se o nich bavil s kolegou, ten mi vykládal, že pateky se jen půjčují, resp. dědí z generace na generaci, a dnes jsem se na ně šel podívat na vlastní oko a jsou opravdu perfektní.

Víceméně jsem si říkal, že by nebylo vůbec špatný jednou tuhle rodovou tradici zavést i u mě.

no a teď to vidím tady ... prostě mi asi PP bude jednou taky souzený :)

Gratuluji, jsou opravdu nádherný. Je to tak fikaně jednoduchý až je to geniální.

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mimochodom, ked som hodinky nastavoval, najprv som uvazoval ci nie su poskodene, kedze sa pri vytiahnuti korunky sekundovka nezastavila. Kym som si neprecital:

I'm a great fan of hacking watches. Indeed Patek Philippe is so far not the best brand on that side since it seems that the 5959 split second chronograph is the only current Patek Philippe watch with a stop second.

Zdroj tu

Skoda ze nie je vela informacii o Patekoch na webe, ked som sa snazil zistit nieco o kalibroch, dalo mi to zabrat.

Mal by mi prist Patek Magazine, ked tam bude nejaky zaujimavy clanok, postnem to sem.

Odesláno (upraveno)

Ghill... klídek, hacking je komplikace jak blázen, neměl jsem ho ani na můnvočích ani ho nemám na reversách, mám ho jen na primkách :-D

Upraveno uživatelem bandicoot
Návštěvník YPO
Odesláno
Ghill... klídek, hacking je komplikace jak blázen, neměl jsem ho ani na můnvočích ani ho nemám na reversách, mám ho jen na primkách :-D

je docela zajímavý, že top HH kalibry nemají stopsekundu - je to tak těžký to tam implantovat ?

Odesláno
je docela zajímavý, že top HH kalibry nemají stopsekundu - je to tak těžký to tam implantovat ?

tomu nemozem uverit ze pp nema hacking... :crying_anim02:

to ako keby mclaren mercedes bol bez klimy :)

Odesláno

no ja by som sa nedivil keby hacking nejak posieral ustrojenstvo a to je asi na fajnovejsich strojoch skoda...... nie ze by som tomu teda nenajk rozumel ale z principu veci ide o nasilne a okamzite zastavenie zotrvacky a slova zotrvacka/zotrvacnik a nasilne zastavenie sa neznasaju..... existuju myslim aj stroje kde sa sekundovka zastavuje odstavenim od nahonu a zotrvacka bezi dalej ... iste sa tu najdu vacsi odbornici ktori nam povedia co a ako :)

Odesláno

Me to u Moonwatch taky prekvapilo, ale kdyz na nich narizuju hodiny, tak pro zmenu sekundovka bezi dozadu, takze se to da nekdy trefit i presne. :-)

U Pateku jim asi na nejake sekunde nesejde. Dedi se stejne pres nekolik generaci. Jinak se taky pripojuju ke gratulaci. Jeste tak 20 let a pujdu do nich taky. A doufam, ze vyrobi do te doby nejake alespon 44mm v prumeru. ;)

Odesláno

Ja som rad ze ich nerobia 44, to by som uz na ruku nedal. Tato velikost je presne to co som potreboval.

Akurat je to sranda mat Pateka ako "daily beater". Momentalne nenosim ziadne ine hodinky.

Me to u Moonwatch taky prekvapilo, ale kdyz na nich narizuju hodiny, tak pro zmenu sekundovka bezi dozadu, takze se to da nekdy trefit i presne. :-)

U Pateku jim asi na nejake sekunde nesejde. Dedi se stejne pres nekolik generaci. Jinak se taky pripojuju ke gratulaci. Jeste tak 20 let a pujdu do nich taky. A doufam, ze vyrobi do te doby nejake alespon 44mm v prumeru. ;)

Odesláno

Moje krevní skupina to tedy není (i když minimálně ze snobského hlediska bych PP samozřejmě unosil vždycky a to kterékoli), ale musím ti pogratulovat. Jednak k vytříbenému a řekněme "dospělému" vkusu, ale hlavně k alespoň pro mě k neuvěřitelnému zážitku. Když se totiž podívám na hodinky zepředu, tak na nich z hlediska mýho zájmu nevidím nic moc zajímavýho - divně lamelovanej, modrej(!) ciferník s prvky designu 60-70 let, obyčejnou datumovku, podivné mnohoúhelníkové pouzdro a přinejmenším pro mě diskutabilní tah. Jenže! Pak se kouknu na dýnko hodinek a všechno je najednou jinak. Nádhernej, řekl bych až ušlechtilej design strojku, aristokraticky vypadající rotor a vůbec - kvalitní kov všude kam se podíváš. No a pak si ty hodinky zase imaginárně otočím na čelní stranu a hned se na ně dívám jinak. Možná, že i v tom je kouzlo té "vysoké hodinařiny". Dotvářet si celkový názor na hodinky v průběhu jejich poznávání a naučit se ještě líp vnímat hodinky jako celek. Do posledního šroubku. Tak si je užívej.

Odesláno (upraveno)

To jsou asi jediné hodinky, které jsem tu kdy komu záviděl. Fakt paráda, PP Nautilus bych moc chtěl. Na těch je dokonalé naprosto vše (včetně jména).

Ale kdyby tam byla jiná značka, tak silně pochybuji, že by tu bylo tolik obdivných příspěvků. Ty hodinky jsou divné a mají diskutabilní vzhled.

Že se líbí mně, to je v pohodě, já mám divných hodinek víc, ale že tu slintá půlka fóra, to se fakt divím.

Ohledně strojku - můj sen jsou ty s mikrorotorem, ty mě fakt dostávají.

post-1118-1256304819.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Návštěvník YPO
Odesláno
Na těch je dokonalé naprosto vše (včetně jména).

Ale kdyby tam byla jiná značka, tak silně pochybuji, že by tu bylo tolik obdivných příspěvků. Ty hodinky jsou divné a mají diskutabilní vzhled.

jsem rád, že to napsal někdo jiný než já :D - možná si měl víc vypíchnout to "včetně jména"

- jedna technická: já si nedovedu v nejhorším snu představit, že bych si koupil hodinky za mičudu, zaplatil a pak by mi někdo zkracoval tah, který nejde vyladit tak jak bych chtěl - tohle jsem zažil na alpinách a omega tahy to také nemají moc dobře vyřešené (alpiny jsem kvůli tomu vůbec nenosil a omegy jsem měl bud volné a nebo jsem je mohl nosit až odpoledne :D )

Návštěvník Snow
Odesláno

to -  NIGHTinGALE tušíš jakou barvu má číselník, nedostal jsem odpověď .

to YPO - neudivuje Tě, že půlka fóra slintá nad SINNY ? U Patek Philippe si důvod najdu, u SINNU ani náhodou .

Návštěvník YPO
Odesláno
to - NIGHTinGALE tušíš jakou barvu má číselník, nedostal jsem odpověď .

to YPO - neudivuje Tě, že půlka fóra slintá nad SINNY ? U Patek Philippe si důvod najdu, u SINNU ani náhodou .

já myslel, že mě ignoruješ -zase si kecal

já nezpochybňuji kvalitu PP - nenapsal jsem, že se mi líbí a nenapsal jsem, že se mi nelíbí - napsal jsem pouze to, že velkou část těch hodinek tvoří jejich jméno (název)

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
já myslel, že mě ignoruješ -zase si kecal 

Ano, situace se nezměnila, ale nehrotím to, Tvé příspěvky vidím.

V tomhle případě si nemohu pomoci, vidím výjimečné hodinky, exklusivita plyne ze zpracování, ze strojku a dalších zcela ojedinělých parametrů, proto chápu nadšení členů. Za to nechápu bůhvíkolik oslavných ód na "obyčejné" hodinky značky SINN. 

Edit - snad se od Tebe dozvím, jakou má Nautilus barvu číselníku, modrý ciferník prostě nerozeznám :( , vidím jakousi podivnou šedivou nebo snad ocelou barvu.

Upraveno uživatelem Snow

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...