Návštěvník Kamil Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 (upraveno) Diskuse v jiném vlákně mě přivedla k založení nového. Časem se chystám napsat na toto téma článek na hlavní stránku a zajímaly by mě vaše názory. Já bych do HH řadil hodináře a firmy schopné vyvinout i vyrobit nejvyšší komplikace. Myslím tourbillon, repetici a komplikovaný kalendář. Pokud jde o kalendář nechal bych na diskusi, jestli stačí perpetual calendar a měsíční fáze nebo nějaké astronomické funkce. Chronograf asi ne, to už umí skoro každý. A jestli počítat třeba Greubel Forsey, kteří mají špičkové dvojité, čtveřité, 30ti stupňové a nevímjakéještě tourbillony, ale ostatní komplikace nedělají? Zatím mi vychází následující hodináři: Patek Philippe Audemars Piguet A. Lange & Söhne Ulysse Nardin Blancpain Breguet Jaeger-LeCoultre Girard-Perregaux Parmigiani Fleurier Cartier IWC Harry Winston Franck Muller EDIT: Myslím minimálně všechny tři uvedené komplikace a možná bych ještě přidal výrobu emailových číselníků. Upraveno 3. listopadu 2009 uživatelem Kamil
PhoeniX Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Za mě dále PANERAI a GLASHÜTTE ORIGINAL. Jinak tourbillon už dnes zvládá daleko více firem - jestli by to mohlo být alespoň trochu vodítkem.
skalis Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Jinak tourbillon už dnes zvládá daleko více firem - jestli by to mohlo být alespoň trochu vodítkem. Napr. Nomos vyrabi strojky s tourbillonem pro Wempe. Muj zestrucneny nazor (tyka se pouze Panerai a Rolexu) najdes zde.
v79 Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Diskuse v jiném vlákně mě přivedla k založení nového. Časem se chystám napsat na toto téma článek na hlavní stránku a zajímaly by mě vaše názory. Já bych do HH řadil hodináře a firmy schopné vyvinout i vyrobit nejvyšší komplikace. Myslím tourbillon, repetici a komplikovaný kalendář. Pokud jde o kalendář nechal bych na diskusi, jestli stačí perpetual calendar a měsíční fáze nebo nějaké astronomické funkce. Chronograf asi ne, to už umí skoro každý. A jestli počítat třeba Greubel Forsey, kteří mají špičkové dvojité, čtveřité, 30ti stupňové a nevímjakéještě tourbillony, ale ostatní komplikace nedělají? Zatím mi vychází následující hodináři: Patek Philippe Audemars Piguet A. Lange & Söhne Ulysse Nardin Blancpain Breguet Jaeger-LeCoultre Girard-Perregaux Parmigiani Fleurier Cartier IWC Harry Winston Franck Muller EDIT: Myslím minimálně všechny tři uvedené komplikace a možná bych ještě přidal výrobu emailových číselníků. Přidávam: BVLGARI JAQUET DROZ
xlaque Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Suhlas s Millisom a navrhujem vyhodiť Cartier, ktory nema repeticiu
New Milis Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Ještě jsem našel DeWitt, vlastně o nich nic nevím... A Chronoswiss, ty maj i ty smaltovaný ciferníky.
Jakubisko Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Romain Jerrome dela turbo a dalsi... Skoda toho Rolexu, turbo od nich jsem nevidel jeste :-(
ANT Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Romain Jerrome dela turbo a dalsi... Skoda toho Rolexu, turbo od nich jsem nevidel jeste :-( podla mna ani neuvidis
New Milis Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Nevím si rady, jestli tam zařadit Maurice Lacroix. Já si nemůžu pomoct ale mě k HH nějak nejdou, ale spíš teda pocitově - turbo maj, nějaký kalendáře taky, repetici nemaj ale zase to inovátorství... Tak asi jo. Ale co Frederick Constant - to je úplně mimo?
ANT Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Diskuse v jiném vlákně mě přivedla k založení nového. Časem se chystám napsat na toto téma článek na hlavní stránku a zajímaly by mě vaše názory. Já bych do HH řadil hodináře a firmy schopné vyvinout i vyrobit nejvyšší komplikace. Myslím tourbillon, repetici a komplikovaný kalendář. Pokud jde o kalendář nechal bych na diskusi, jestli stačí perpetual calendar a měsíční fáze nebo nějaké astronomické funkce. Chronograf asi ne, to už umí skoro každý. A jestli počítat třeba Greubel Forsey, kteří mají špičkové dvojité, čtveřité, 30ti stupňové a nevímjakéještě tourbillony, ale ostatní komplikace nedělají? Zatím mi vychází následující hodináři: Patek Philippe Audemars Piguet A. Lange & Söhne Ulysse Nardin Blancpain Breguet Jaeger-LeCoultre Girard-Perregaux Parmigiani Fleurier Cartier IWC Harry Winston Franck Muller EDIT: Myslím minimálně všechny tři uvedené komplikace a možná bych ještě přidal výrobu emailových číselníků. franck muller ma vlastny kaliber? mozno v nejakych vyssich radach, ale pokial viem masinky na urovni Casablanca a spol su upravene ety a vraj ani z daleka nie tak dobre ako od IWC
farářskej Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Kamile, já bych byl opatrnější i s tím Harrym Winstonem, on je to v podstatě šperkař a diamantář a ty jeho zázraky vždycky vznikaly ve spojení s nějakým dostatečně odvázaným hodinářem - ať už to byl Baumgartner, Greubel a Forsay a další...
utrejch Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Panerai a rolex urcite ne, podivejte se jak ty jejich strojky vypadaji a ze ma panerai turbo zas tolik neznamena, to ma i breitling. HH se vyznacuje spickovym zpracovani i strojku (finishing), coz u tedle znacek clovek tezko najde.Ani se mi nezna ze by se panerai nebo rolex snazili byt oznacovani za HH ... nehlede na to, ze panerai jsou v podstate modni znacka ;-) Vacheron&Constatine tam citelne chybi, Richard Mille, Philipe Dufour (simplicity a duality by si malou zminku asi zaslouzili, vzdycky se o nich pise ;-) )
Bask Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 ...ale to sem musime zaradit aj mnohych nezavislych hodinarov, nie?
Jaem Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 (upraveno) V zozname chyba napr. DeWitt, ale aj Omega. To, ze vacsina ich produkcie je tazka komercia neznamena, ze nevedia/nerobia hodinarske skvosty (napr. jedinecny centralny tourbillon), no a nakoniec - prvu repeticiu vyrobila prave Omega... Upraveno 3. listopadu 2009 uživatelem Jaem
sery.vlk Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Blancpain pod Swatchem nevyrábí in-house strojky...
Návštěvník Tada Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Vulcain - mají in-house, tourbilon, repetici (v kombinaci s turbem mám ten pocit), patentovaný budík, perfektní emailové ciferníky...
Jaem Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 (upraveno) Blancpain pod Swatchem nevyrábí in-house strojky... a svist balil cokoladu do folie Upraveno 3. listopadu 2009 uživatelem Jaem
Návštěvník Kamil Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 Ještě jsem našel DeWitt, vlastně o nich nic nevím... A Chronoswiss, ty maj i ty smaltovaný ciferníky.O Chronoswiss vím, ale nějak mi tam nesedí. Nevím si rady, jestli tam zařadit Maurice Lacroix. Já si nemůžu pomoct ale mě k HH nějak nejdou, ale spíš teda pocitově - turbo maj, nějaký kalendáře taky, repetici nemaj ale zase to inovátorství... Tak asi jo.ML asi ne, i když novinek mají spoustu. Kamile, já bych byl opatrnější i s tím Harrym Winstonem, on je to v podstatě šperkař a diamantář a ty jeho zázraky vždycky vznikaly ve spojení s nějakým dostatečně odvázaným hodinářem - ať už to byl Baumgartner, Greubel a Forsay a další...U HW zrovna jako FM tápu, nejsem si jistý jestli si to dělají sami nebo někdo jiný. Vulcain - mají in-house, tourbilon, repetici (v kombinaci s turbem mám ten pocit), patentovaný budík, perfektní emailové ciferníky...Vidíš, na ně jsem zapomněl. A taky si vlastně nejsem jistý, jak je to v rámci Swatch Group.
911 Odesláno 3. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2009 omega je vse, jen ne HH. a ani oni sami si to snad ani nemysli. za me bych tam pridal F.P.Journe
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se