Přejít na obsah

Kdo patří do HH?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

Diskuse v jiném vlákně mě přivedla k založení nového. Časem se chystám napsat na toto téma článek na hlavní stránku a zajímaly by mě vaše názory.

Já bych do HH řadil hodináře a firmy schopné vyvinout i vyrobit nejvyšší komplikace. Myslím tourbillon, repetici a komplikovaný kalendář. Pokud jde o kalendář nechal bych na diskusi, jestli stačí perpetual calendar a měsíční fáze nebo nějaké astronomické funkce. Chronograf asi ne, to už umí skoro každý. A jestli počítat třeba Greubel Forsey, kteří mají špičkové dvojité, čtveřité, 30ti stupňové a nevímjakéještě tourbillony, ale ostatní komplikace nedělají?

Zatím mi vychází následující hodináři:

Patek Philippe

Audemars Piguet

A. Lange & Söhne

Ulysse Nardin

Blancpain

Breguet

Jaeger-LeCoultre

Girard-Perregaux

Parmigiani Fleurier

Cartier

IWC

Harry Winston

Franck Muller

EDIT: Myslím minimálně všechny tři uvedené komplikace a možná bych ještě přidal výrobu emailových číselníků.

Upraveno uživatelem Kamil
  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Jinak tourbillon už dnes zvládá daleko více firem - jestli by to mohlo být alespoň trochu vodítkem.

Napr. Nomos vyrabi strojky s tourbillonem pro Wempe. Muj zestrucneny nazor (tyka se pouze Panerai a Rolexu) najdes zde.

Odesláno
Diskuse v jiném vlákně mě přivedla k založení nového. Časem se chystám napsat na toto téma článek na hlavní stránku a zajímaly by mě vaše názory.

Já bych do HH řadil hodináře a firmy schopné vyvinout i vyrobit nejvyšší komplikace. Myslím tourbillon, repetici a komplikovaný kalendář. Pokud jde o kalendář nechal bych na diskusi, jestli stačí perpetual calendar a měsíční fáze nebo nějaké astronomické funkce. Chronograf asi ne, to už umí skoro každý. A jestli počítat třeba Greubel Forsey, kteří mají špičkové dvojité, čtveřité, 30ti stupňové a nevímjakéještě tourbillony, ale ostatní komplikace nedělají?

Patek Philippe

Audemars Piguet

A. Lange & Söhne

Ulysse Nardin

Blancpain

Breguet

Jaeger-LeCoultre

Girard-Perregaux

Parmigiani Fleurier

Cartier

IWC

Harry Winston

Franck Muller

EDIT: Myslím minimálně všechny tři uvedené komplikace a možná bych ještě přidal výrobu emailových číselníků.

Přidávam: BVLGARI

JAQUET DROZ

Odesláno

Nevím si rady, jestli tam zařadit Maurice Lacroix. Já si nemůžu pomoct ale mě k HH nějak nejdou, ale spíš teda pocitově - turbo maj, nějaký kalendáře taky, repetici nemaj ale zase to inovátorství... Tak asi jo. Ale co Frederick Constant - to je úplně mimo?

Odesláno

Patek Philippe

Audemars Piguet

A. Lange & Söhne

Ulysse Nardin

Blancpain

Breguet

Jaeger-LeCoultre

Girard-Perregaux

Parmigiani Fleurier

Cartier

IWC

Harry Winston

Franck Muller

franck muller ma vlastny kaliber? mozno v nejakych vyssich radach, ale pokial viem masinky na urovni Casablanca a spol su upravene ety a vraj ani z daleka nie tak dobre ako od IWC :)

Odesláno

Kamile, já bych byl opatrnější i s tím Harrym Winstonem, on je to v podstatě šperkař a diamantář a ty jeho zázraky vždycky vznikaly ve spojení s nějakým dostatečně odvázaným hodinářem - ať už to byl Baumgartner, Greubel a Forsay a další...

Odesláno

Panerai a rolex urcite ne, podivejte se jak ty jejich strojky vypadaji a ze ma panerai turbo zas tolik neznamena, to ma i breitling. HH se vyznacuje spickovym zpracovani i strojku (finishing), coz u tedle znacek clovek tezko najde.Ani se mi nezna ze by se panerai nebo rolex snazili byt oznacovani za HH ... nehlede na to, ze panerai jsou v podstate modni znacka ;-)

Vacheron&Constatine tam citelne chybi, Richard Mille, Philipe Dufour (simplicity a duality by si malou zminku asi zaslouzili, vzdycky se o nich pise ;-) )

Odesláno

...ale to sem musime zaradit aj mnohych nezavislych hodinarov, nie?

Odesláno (upraveno)

V zozname chyba napr. DeWitt, ale aj Omega. To, ze vacsina ich produkcie je tazka komercia neznamena, ze nevedia/nerobia hodinarske skvosty (napr. jedinecny centralny tourbillon), no a nakoniec - prvu repeticiu vyrobila prave Omega...

Upraveno uživatelem Jaem
Návštěvník Tada
Odesláno

Vulcain - mají in-house, tourbilon, repetici (v kombinaci s turbem mám ten pocit), patentovaný budík, perfektní emailové ciferníky...

Odesláno (upraveno)
Blancpain pod Swatchem nevyrábí in-house strojky...

:thumbsup_anim: a svist balil cokoladu do folie :D

img1_reference.jpg

img6_reference.jpg

Upraveno uživatelem Jaem
Návštěvník Kamil
Odesláno
Ještě jsem našel DeWitt, vlastně o nich nic nevím... A Chronoswiss, ty maj i ty smaltovaný ciferníky.
O Chronoswiss vím, ale nějak mi tam nesedí.

Nevím si rady, jestli tam zařadit Maurice Lacroix. Já si nemůžu pomoct ale mě k HH nějak nejdou, ale spíš teda pocitově - turbo maj, nějaký kalendáře taky, repetici nemaj ale zase to inovátorství... Tak asi jo.
ML asi ne, i když novinek mají spoustu.

Kamile, já bych byl opatrnější i s tím Harrym Winstonem, on je to v podstatě šperkař a diamantář a ty jeho zázraky vždycky vznikaly ve spojení s nějakým dostatečně odvázaným hodinářem - ať už to byl Baumgartner, Greubel a Forsay a další...
U HW zrovna jako FM tápu, nejsem si jistý jestli si to dělají sami nebo někdo jiný.

Vulcain - mají in-house, tourbilon, repetici (v kombinaci s turbem mám ten pocit), patentovaný budík, perfektní emailové ciferníky...
Vidíš, na ně jsem zapomněl.

A taky si vlastně nejsem jistý, jak je to v rámci Swatch Group.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...