Přejít na obsah

Něco za pár korun pro radost

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Zůstaly mi v rozpočtu na nákup hodinek nějaké peníze navíc a já bych si rád koupil ještě něco pod stromeček.

Původně jsem chtěl Strely/Poljot Chronograf se strojkem 3017, ne ten nový remake se strojkem 3133, který je podle hodinářů mizerný. Bohužel jsem žádné chronografy nenašel ve stavu v jakém bych je chtěl, takže vybírám dál...

Zalíbily se mi Precisty PRS-5

pic14.jpg

Pěkné hodinky ve vintage stylu, vlastně je to technologie 60tých let produkovaná dnes, superluminova na ručkách, ocelové pouzdro ,pěkný strojek, nárazuvzdorná setrvačka, možnost průhledu na strojek, 50m vodotěsnost... No a jsou za pár korun.

Nebráním se hodinkám trošku sportovnějšího ražení.

Cena by se měla pohybovat někde kolem ceny těchto Precist - tudíž 6-7tis.

Takže jsou tu nějaké alternativy, nebo si mám ty PRS-5 koupit rovnou? :D

• Dát hlas 1
Návštěvník Tada
Odesláno

No tím pouzdrem si já nejsem 100% jistý, ale zase to není tak, že by se mi vysloveně nelíbilo...

Přijde mi to jako hodně hodinek za málo peněz...

• Dát hlas 1
Odesláno
No tím pouzdrem si já nejsem 100% jistý, ale zase to není tak, že by se mi vysloveně nelíbilo...

Přijde mi to jako hodně hodinek za málo peněz...

Já vím, že se to pouzdro tady asi většině nelíbí, ale mně ano.

Odesláno

Precista PRS 5 mam a odporucam. Paradne hodinky. Odkedy som ich kupil tak ich mam na ruke. Presnost je na to ze vo vnutri je cina uzasna. Nastavujem ich len raz za tyzden... Ale neodporucam na moc velke zapastie. Ja mam 16.5 cm zapastie a su tak akurat, cize na velkej labe by mohli posobit subtilne. Teraz ocakavam Archimede Pilot, tak neviem ktore dostanu viac casu na zapasti. Vela stastia pri vybere.

J

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

To už bych si být tebou koupil ty Strely. U nich budeš mít za málo peněz spoustu muziky. Naživo vypadají luxusně a šlapají bezproblémově. A kdyby náhodou nastal nějaký problém, tak v ČR máš zajíštěný pohodový servis u firmy Tulipán. Ceny oprav v řádu stokorun.

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

Tezko Ti je rozmlouvat, kdyz se mi taky libi...

Nicmene, v teto kategorii (nove a levne) mam take sve favority - a treba Te zrovna nejaky z nich zaujme...

1) Seiko Spirit SCVS003

2) Vostok Europe GAZ-14 Limousine

3) Christopher Ward C5 Malvern

Nic z toho nejsou chronografy, nicmene jsou to vsechno vcelku povedene automaty tak rikajic "pro kazdou prilezitost"...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Tada
Odesláno

Remaky strel fakt ne... Jednou si ty originalni poridim,az na nejaky pwkny kus natrefim :)

Treba ta seika jsou pekna, ale porad jsou to takove usedle skoro oblekovky, kterych uz mam relativne slusnou zasobu, stejne jako ty Christopher Ward a Vostoky - ktere se mi taky libi.

U tech precist me laka, ze dostanu hodinky, co vypadaji presne jako pred 30-40ti lety, strojek maji stejny jako pred 30-40 lety a zaplatim za ne tolik jako za tak stare hodinky, i presto ze jsou nove.

Potrebuju je, abych mohl ulehcit zivot svym vintage kouskum, ktere jsou jinak denne na ruce :)

Odesláno

U seiko - co třeba alpinist - ty jsou méně usedlé... A od Wardů třeba C5 aviator - měl jsem je v ruce, jsou někde ve fotogalerii nebo na mém flickru a jsou to moc hezké casual hodinky...

Odesláno

Ty Precisty jsou moc pěkný. Já mám na cestě Seika 5 a už uvažuju o nějakém takovém chronografu :thumbsup_anim: A tohle bych si dokázal představit. (alternativu bych pak viděl na Strely)

Návštěvník Tada
Odesláno

dizi: Quartz ke mě nesmí, jediná věc na baterku co bych snesl by byly ještě tak ladičky, ale teď chci něco odolného...

• Dát hlas 1
Návštěvník Snow
Odesláno

A co takhle nějaké vintage v NOS od velice solidní značky, kterou považuji ve své době za dokonce o hodně lepší než Vulcain, to abych zůstali i našeho koně. Podívej se na ně, jedná se o Enicar Sherpa Day/Date. KLIKa KLIK.

Už několik let číhám na tento modelv NOS. Dvakrát mi utekl :( , protože jsem měl nastavenou příliš nízkou laťku, a to jsem měl připraveno 1500?. Tenhle model se draží za hodně a v dokonalém stavu jsem viděl právě jen ty dva.

Návštěvník Tada
Odesláno

Snow: Na Enicary jsem už koukal i v knížce, ty jejich GMT a Chronografy docela stojej za úvahu :) Bohužel ty day/date mají moc extrémní tvar pouzda. Už jsem si teda uvědomil, že hodinky jsou i jiné než kulaté, že polštářkové a obdélníkové pouzdro mi taky sedí, ale tohle je moc :)

• Dát hlas 1
Návštěvník Tada
Odesláno

Tak jsem právě objevil nějaké další finanční rezervy a opět přemýšlím, jestli si nekopit Precista Speedbird III...

Nebo budu muset počkat a zmobilizuji zhruba tak ještě 1.5x tolik finančních prostředků a konečně si koupím rolexky z 50tých let...

Mám z toho hlavu v pejru a potřebuju rozumnou radu :D

• Dát hlas 1
Návštěvník Tada
Odesláno
Rozumnou? To nevím... Při zmínce o firmě s korunkou ve znaku je jen jediná cesta... :)

Jaká? Já Rolexky nikdy moc nemusel, ty nové už vůbec, ale potom co jsem si nějaké ozkoušel, tak už vím, že se mi líbí a docela mi sedí a nějaký jednoduchý vintage kousek by se mi docela hodil do kolekce, jenomže já bych je pak musel nosit pořád :D

Proto uvažuju o těch Precistách, jedněch nebo druhejch, abych pořád netrápil ty svoje 50 a více let staré hodinky denním nošením...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...