Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím členy fora, mám malé dilema, rozhodl jsem se pořdit nový kousek do sbírky. Již delší dobu toužím po Panerai, ještě před týdnem by to stoprocentně vyhrály 312, ale v pátek jsem potkal známého s Milgaussama a znovu se ve mě probudila touha po prvních Rolexech, umocněná tím, že jsem před několika měsíci Milgauss skoro koupil. Vím, že jsou to jiné hodinky, ale mají i ledasco společého, například celkem jednoduchý vzhled, vlastní kalibr a to, že každé mají něco unikátního jako 3 dny rezerva chodu, či odolnost proti magnetickému poli... Co se týče vodotěsnosti, moje maximum je plavání bazéně, rybníce, jezeře, či v moři, takže to oba modely splňují. Jen dodávám, že bych uvažoval o Milgaussech s černým ciferníkem s čirým sklem, dostal jsem sice zajímavou cenu na GV, ale to zelené sklíčko mi nějak nesedí... Co se tedy cen týče, PAM 312 bych měl něco kolem 4100eur, Milgauss 3500 a jen pro info Milgauss GV přesně za 4053 eur. Máte-li někdo nějaké pádné argumenty, prosím sem s nimi, ale myslím, že budu tam kde jsem teď, tak asi zajedu někam do obchodu a v klidu si je osahám na živo, je pravda, že 312 jsem na ruce ještě neměl.

Edited by volfda
Posted

Rolex jsem vždy uznával, ale nijak o něm nepřemýšlel, avšak jak jsem narazil na Milgauss, propadnul jsem jim. Takže jsem jim opravdu nakloněn...

Posted

Myslím, že je vybráno. :) Ten roládovej stroj je podle mě nenahraditelný. I když musím přiznat, že PAM je pro mě díky posledním počinům velice sympatická firma.

Posted

Jako obojí je velmi sympatické, vím, že bude jednou oboje, nyní mám to známé pohnutí k nákupu a přemýtám... Ale asi máš pravdu, pokud mi přijde od toho prodejce dobrá odpověď, asi ty rolády budou...

Posted

Tak myslím, že dilema je snad vyřešené, zatím jste se nikdo o PAM ani nezmínili, tak asi vyrazím pro Milgaussy :thumbsup_anim:

Posted

Nejdřív bych vyzkoušel obé a pak se rozhodoval.

Aniž bychje měl osobně vyzkoušené, tak bych šel do Rolex (ačkoliv se mi design Panerai velice líbí)...je to zkrátka Rolex ;)

Posted

Tak Milgaussy jsem už na ruce měl, někdy na jaře jsem je skoro koupil. Ale ty 312 jsem ještě nezkoušel, obávám se ale, že je ani v čechách nevyzkouším. Ale i tak si asi i milgaussy zkusím ještě jednou, člověk si musí být 100% jistý...

Posted (edited)

Milgaussy byly Rolexky, které ze mě, velkého odpůrce značky Rolex, udělaly člověka, který si málem jedny koupil :)

edit: Kdybych si já jednou kupoval Milgaussy, tak ty se zeleným sklem :)

Edited by Tada
Posted
Milgaussy byly Rolexky, které ze mě, velkého odpůrce značky Rolex, udělaly člověka, který si málem jedny koupil :)

Myslím, že ze mě jednho udělají... Dřív jsem Rolex nijak nevnímal, uznával, ale nic mi neříkal, poslední dobou mi je blíž a blíž, ale domů bych si pořídil Milgauss, nebo Datejust II., ale Milgauss mi přijde že je více svěží a originální. Třaba submarinery mi moc neberou, jsou to hezké hodinky, ale nějak mi netáhnou...

Posted

Taky bych byl pro Milgauss. Je to originál, kvalita a za rozumnou cenu. A jako bonus dostaneš antimagnetické pouzdro

Posted (edited)
Taky bych byl pro Milgauss. Je to originál, kvalita a za rozumnou cenu. A jako bonus dostaneš antimagnetické pouzdro

Už z názvu je možný vytušit, že hodinky maj odolat magnetickýmu poli o intenzitě 1000 Gaussů. (dvojí zapouzdření strojku+nějaká ta nemag. slitina). Další paráda je vlásek z niob-zirkonové slitiny (Parachrom, dneska asi už u všech modelů). Díky interferenci je krásně modrej(to ale stejně nikdo neuvidí) a odolnej nejen magnetickýmu poli. Takovej dotek High-Tech metalurgie. Za mě teda Rolex...není to totiž žádný navoněný hovno, tak jak to tady někdo napsal. Ještě mě napadlo, že tydle tisícgaussový hodinky bude určitě potřebovat taky slévač u indukční tavící pece, aby věděl, kdy má rauchpauzu a kdy může jít na gábl (mimo teda těch vědátorů z Cernu :thumbsup_anim: ).

Edited by hciq
Posted
Už z názvu je možný vytušit, že hodinky maj odolat magnetickýmu poli o intenzitě 1000 Gaussů. (dvojí zapouzdření strojku+nějaká ta nemag. slitina). Další paráda je vlásek z niob-zirkonové slitiny (Parachrom, dneska asi už u všech modelů). Díky interferenci je krásně modrej(to ale stejně nikdo neuvidí) a odolnej nejen magnetickýmu poli. Takovej dotek High-Tech metalurgie. Za mě teda Rolex...není to totiž žádný navoněný hovno, tak jak to tady někdo napsal. Ještě mě napadlo, že tydle tisícgaussový hodinky bude určitě potřebovat taky slévač u indukční tavící pece, aby věděl, kdy má rauchpauzu a kdy může jít na gábl (mimo teda těch vědátorů z Cernu :thumbsup_anim: ).

Na rauchpauzu zapomeň......jednou provždy. :thumbsup_anim:

Posted

mam milgaussy black dial a pam 111 a muzu ti rict, ze pokud bych mel mit jen jedny, stopro to budou milgaussy. na malej prumer uz jsem si i docela zvykl, na druhou stranu jsou prijemne tezky a jsou to naprosto univerzalni hodinky, nosim je na ruce temer kazdej den

Posted

Ještě před půlrokem bych byl pro 312. Ale poslední dobou se mé sympatie přesouvají k Rolexu.

Takže z těchto dvou Milgauss - jen nevím, jestli bych si raději nevybral ty s tím zeleným sklíčkem.