volfda Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 (edited) Zdravím členy fora, mám malé dilema, rozhodl jsem se pořdit nový kousek do sbírky. Již delší dobu toužím po Panerai, ještě před týdnem by to stoprocentně vyhrály 312, ale v pátek jsem potkal známého s Milgaussama a znovu se ve mě probudila touha po prvních Rolexech, umocněná tím, že jsem před několika měsíci Milgauss skoro koupil. Vím, že jsou to jiné hodinky, ale mají i ledasco společého, například celkem jednoduchý vzhled, vlastní kalibr a to, že každé mají něco unikátního jako 3 dny rezerva chodu, či odolnost proti magnetickému poli... Co se týče vodotěsnosti, moje maximum je plavání bazéně, rybníce, jezeře, či v moři, takže to oba modely splňují. Jen dodávám, že bych uvažoval o Milgaussech s černým ciferníkem s čirým sklem, dostal jsem sice zajímavou cenu na GV, ale to zelené sklíčko mi nějak nesedí... Co se tedy cen týče, PAM 312 bych měl něco kolem 4100eur, Milgauss 3500 a jen pro info Milgauss GV přesně za 4053 eur. Máte-li někdo nějaké pádné argumenty, prosím sem s nimi, ale myslím, že budu tam kde jsem teď, tak asi zajedu někam do obchodu a v klidu si je osahám na živo, je pravda, že 312 jsem na ruce ještě neměl. Edited November 17, 2009 by volfda
PhoeniX Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 Je to ouplně jednoduchý, páč žádný diléma nemáš... Koupíš si totiž ROLEX a ne jinak.
Guest Tada Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 Už se dneska asi po třetí opakuji, když napíšu Milgauss
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Rolex jsem vždy uznával, ale nijak o něm nepřemýšlel, avšak jak jsem narazil na Milgauss, propadnul jsem jim. Takže jsem jim opravdu nakloněn...
PhoeniX Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 Myslím, že je vybráno. Ten roládovej stroj je podle mě nenahraditelný. I když musím přiznat, že PAM je pro mě díky posledním počinům velice sympatická firma.
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Jako obojí je velmi sympatické, vím, že bude jednou oboje, nyní mám to známé pohnutí k nákupu a přemýtám... Ale asi máš pravdu, pokud mi přijde od toho prodejce dobrá odpověď, asi ty rolády budou...
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Tak myslím, že dilema je snad vyřešené, zatím jste se nikdo o PAM ani nezmínili, tak asi vyrazím pro Milgaussy
David_B Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 Nejdřív bych vyzkoušel obé a pak se rozhodoval. Aniž bychje měl osobně vyzkoušené, tak bych šel do Rolex (ačkoliv se mi design Panerai velice líbí)...je to zkrátka Rolex
Kairos Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 Sám s tím také bojuji, určitě si PAM vyzkoušej, já jim říkám hodinky do mateřský školky, ale mají něco do sebe
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Tak Milgaussy jsem už na ruce měl, někdy na jaře jsem je skoro koupil. Ale ty 312 jsem ještě nezkoušel, obávám se ale, že je ani v čechách nevyzkouším. Ale i tak si asi i milgaussy zkusím ještě jednou, člověk si musí být 100% jistý...
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Teď se na večer kochám tímhle...
Guest Tada Posted November 17, 2009 Report Posted November 17, 2009 (edited) Milgaussy byly Rolexky, které ze mě, velkého odpůrce značky Rolex, udělaly člověka, který si málem jedny koupil edit: Kdybych si já jednou kupoval Milgaussy, tak ty se zeleným sklem Edited November 17, 2009 by Tada
volfda Posted November 17, 2009 Author Report Posted November 17, 2009 Milgaussy byly Rolexky, které ze mě, velkého odpůrce značky Rolex, udělaly člověka, který si málem jedny koupil Myslím, že ze mě jednho udělají... Dřív jsem Rolex nijak nevnímal, uznával, ale nic mi neříkal, poslední dobou mi je blíž a blíž, ale domů bych si pořídil Milgauss, nebo Datejust II., ale Milgauss mi přijde že je více svěží a originální. Třaba submarinery mi moc neberou, jsou to hezké hodinky, ale nějak mi netáhnou...
Jay Doll Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 Taky bych byl pro Milgauss. Je to originál, kvalita a za rozumnou cenu. A jako bonus dostaneš antimagnetické pouzdro
hciq Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 (edited) Taky bych byl pro Milgauss. Je to originál, kvalita a za rozumnou cenu. A jako bonus dostaneš antimagnetické pouzdro Už z názvu je možný vytušit, že hodinky maj odolat magnetickýmu poli o intenzitě 1000 Gaussů. (dvojí zapouzdření strojku+nějaká ta nemag. slitina). Další paráda je vlásek z niob-zirkonové slitiny (Parachrom, dneska asi už u všech modelů). Díky interferenci je krásně modrej(to ale stejně nikdo neuvidí) a odolnej nejen magnetickýmu poli. Takovej dotek High-Tech metalurgie. Za mě teda Rolex...není to totiž žádný navoněný hovno, tak jak to tady někdo napsal. Ještě mě napadlo, že tydle tisícgaussový hodinky bude určitě potřebovat taky slévač u indukční tavící pece, aby věděl, kdy má rauchpauzu a kdy může jít na gábl (mimo teda těch vědátorů z Cernu ). Edited November 18, 2009 by hciq
mechano Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 Už z názvu je možný vytušit, že hodinky maj odolat magnetickýmu poli o intenzitě 1000 Gaussů. (dvojí zapouzdření strojku+nějaká ta nemag. slitina). Další paráda je vlásek z niob-zirkonové slitiny (Parachrom, dneska asi už u všech modelů). Díky interferenci je krásně modrej(to ale stejně nikdo neuvidí) a odolnej nejen magnetickýmu poli. Takovej dotek High-Tech metalurgie. Za mě teda Rolex...není to totiž žádný navoněný hovno, tak jak to tady někdo napsal. Ještě mě napadlo, že tydle tisícgaussový hodinky bude určitě potřebovat taky slévač u indukční tavící pece, aby věděl, kdy má rauchpauzu a kdy může jít na gábl (mimo teda těch vědátorů z Cernu ). Na rauchpauzu zapomeň......jednou provždy.
Guest YPO? Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 jednoznačně ROLEX - panerai je navoněný :****:
sibirnaya Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 mam milgaussy black dial a pam 111 a muzu ti rict, ze pokud bych mel mit jen jedny, stopro to budou milgaussy. na malej prumer uz jsem si i docela zvykl, na druhou stranu jsou prijemne tezky a jsou to naprosto univerzalni hodinky, nosim je na ruce temer kazdej den
mira1.1 Posted November 18, 2009 Report Posted November 18, 2009 Ještě před půlrokem bych byl pro 312. Ale poslední dobou se mé sympatie přesouvají k Rolexu. Takže z těchto dvou Milgauss - jen nevím, jestli bych si raději nevybral ty s tím zeleným sklíčkem.
Recommended Posts