Přejít na obsah

ANKETA  

220 hlasů

1. 1. Tak kolik je to u vas? :)

• Mene nez 5.000 CZK
      8
    • +/- 5.000 CZK
      9
    • +/- 10.000 CZK
      24
    • +/- 20.000 CZK
      28
    • +/- 30.000 CZK
      24
    • +/- 40.000 CZK
      14
    • +/- 50.000 CZK
      22
    • +/- 75.000 CZK
      15
    • +/- 100.000 CZK
      29
    • +/- 150.000 CZK
      13
    • +/- 200.000 CZK
      19
    • +/- 500.000 CZK
      7
    • +/- 1.000.000 CZK
      2
    • Vice nez 1.000.000 CZK
      5
    • 0 CZK - Hodinky si uz nikdy zadne nekoupim
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

no jo, ja taky myslel tuhle... ty novy me moc neberou

to je neskutečná nádhera, od kámoše mám slíbeno že mi tento model v létě na 1 den půjčí. Já mám ale obavy z tý plátěný střechy. Parkuju venku. Proto bych raději novější model s plechovkou :thumbsup_anim:

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to je neskutečná nádhera, od kámoše mám slíbeno že mi tento model v létě na 1 den půjčí. Já mám ale obavy z tý plátěný střechy. Parkuju venku. Proto bych raději novější model s plechovkou :thumbsup_anim:

a proto rikam, ze resim misto, jenze garaze uz jsou plny a venku bych to nenechal. na zimu se da hardtop teoreticky, ale chci to jako hracku, abych si nemusel psychologicky zduvodnovat, ze sem dal pul mice za hodinky, tak si radsi nechat ty co mam a misto toho priplatku do pul mice si koupit toto :) ja uz kdysi davno chtel 3,0cs, ale po letosnim lete stravenym s 325i kabrio proste chci mit jednoho kabrioleta na denni jezdeni

Odesláno

Když jsem si před dvěmi lety koupil s třesoucíma rukama moony za čtyřicet, povzechla si manželka: "mám strach, že se ti tím posune hranice a za chvíli se ti bude zdát čtyřicet za hodinky normální..."

Dnes je moje hranice 200 tisíc. Ne, že bych si chtěl koupit hodinky za dvěstě, ale beru to tak, že kdybych někde objevil hodinky, které musím mít, ale opravdu musím, tak bych byl ochotnej do dvouset něco prodat a koupit si je. To je má současná psychologická hranice.

Odesláno

8b54_19.JPG

Hoši, nevím co na tom vidíte. Je to malý a fučí do toho. Navíc bych si v tom připadal, že sedím na silnici :thumbsup_anim: .

Odesláno (upraveno)
a proto rikam, ze resim misto, jenze garaze uz jsou plny a venku bych to nenechal. na zimu se da hardtop teoreticky, ale chci to jako hracku, abych si nemusel psychologicky zduvodnovat, ze sem dal pul mice za hodinky, tak si radsi nechat ty co mam a misto toho priplatku do pul mice si koupit toto :) ja uz kdysi davno chtel 3,0cs, ale po letosnim lete stravenym s 325i kabrio proste chci mit jednoho kabrioleta na denni jezdeni

Tak m3 e36 je skvela volba jako auto na vikendy a do hezkeho pocasi. Je to dnes uz klasika, ktera ale v hezkem stavu dokaze udelat spoustu parady a hlavne radosti z řízení. Tahle m3 vypada na velmi hezky kousek a tak by byla skoda ji nechavat venku. Protikorozni ochrana totiz u e36 jeste nebyla nijak dokonala. Ani hardtop tohle moc nezachrani. Kazdopadne pro kazdodenni pouziti i za spatneho pocasi a v zime na soli bych sel urcite do modelu e46 m3. Je o generaci mladsi a ten pokrok je tam hodne znat. Sam mam e46 330ci (coupe) coz je to nejlepsi "pod" M a nemuzu si jej vynachvalit :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem adamjursa
Odesláno
kolik stojí ledvina???

Vo filme Špína Londyna sa hovorilo o čiastke 10k libier :thumbsup_anim:

Dnes ma napadla jedna hodinkova uvaha- Dufourove Simplicity 37mm v platine su okolo 60k CHF a v kvalite sa už neda isť vyššie ;)

A čo sa tyka komplikacii, zaujima ma len večny kalendar a ten je u H. Mosera za 22k ? v zlate a platina vychadza o 5 litrikov viac.

Takže to u mňa ostava tesne nad milionom.

Odesláno
Vo filme Špína Londyna sa hovorilo o čiastke 10k libier :thumbsup_anim:

Dnes ma napadla jedna hodinkova uvaha- Dufourove Simplicity 37mm v platine su okolo 60k CHF a v kvalite sa už neda isť vyššie ;)

A čo sa tyka komplikacii, zaujima ma len večny kalendar a ten je u H. Mosera za 22k ? v zlate a platina vychadza o 5 litrikov viac.

Takže to u mňa ostava tesne nad milionom.

jen si rypnu, je platina kvalitnejsi nez obycejna ocel? :-D

Odesláno
jen si rypnu, je platina kvalitnejsi nez obycejna ocel? :-D

Ono jde spíš o to, že některé firmy své nejlepší modely či limitky do "pouhé" oceli vůbec nedávají. Takže pokud chceš špičkový model s těmi největšími komplikacemi, tak pak v tomto směru nemáš na výběr...

Odesláno

tak jsem spocital, ze mame prumernou kupni silu 20 503 Kč na jedny hodinky. na spodni hranici jsem vytvoril castku 3000 Kc a na horni jsem dosadil 1200 000 Kc to by tak odpovidalo. Jako ty prumerne platy v nasi vlasti :clap:

Odesláno
"Osobně mi připadá, že dávat za hodinky víc než 250 000,- je morálně a eticky neobhajitelný."

To zní, jako bys něchtěl, aby měl někdo lepší hoďky než ty ! ;)

Hlasoval jsem pro cca 200tisíc a to proto, že tam někde vidím reálnou hranici, kam se můžu časem dostat.

V ideálním případě mít "přebytečných" 300tisíc penízků a nemuset řešit, zda nebylo za ty prachy lepší koupit něco na barák ..........

Není to věc ani etiky ani morálky. Jde o finanční možnosti, "sílu" koníčka, touhu mít něco tak technicky vyspělého, krásného, u někoho chuť se předvést atd. atd.

Před deseti lety hoďky za 15, tento rok za 90, no tak teoreticky za dalších deset let něco za 540.000,- Kč :thumbsup_anim: (už se móóóc těším)

... je to pro mě morálně a eticky neobhajitelný... to jsem zapomněl napsat :)

Na předvádění prdím. Hezký hodinky chci mít pro to, abych se na ně mohl podívat a říct si: "Jo, něco jsem dokázal. A díky tomu, že jsem něco dokázal, jsem se mohl odměnmit těmahle hodinkama." Čili ekvivalent zlatejch hodinek při odchodu do penze :D

Odesláno
A jak si "morálně a eticky" obhajuješ těch 200.000? ;) Mě připadá, že neobhajitelná je teoreticky každá částka vyšší než ta nejnižší možná, jež je nutná k získání ještě uspokojivě funkční časomíry, (pokud tedy s každým "eticky problematickým" nákupem nedáš stejné peníze na dobročinné účely...)

S tímto názorem nelze než nesouhlasit, nedovedu si představit, že bych dal za hodinky větší částku než např. 10K.

Odesláno
A jak si "morálně a eticky" obhajuješ těch 200.000? ;) Mě připadá, že neobhajitelná je teoreticky každá částka vyšší než ta nejnižší možná, jež je nutná k získání ještě uspokojivě funkční časomíry, (pokud tedy s každým "eticky problematickým" nákupem nedáš stejné peníze na dobročinné účely...)

Pak už je to jenom jednoduchá otázka mýho výdělku.

Odesláno
Pak už je to jenom jednoduchá otázka mýho výdělku.

Nemyslel jsem to nějak kriticky, protože sám utrácím za hodinky víc, než je zdrávo ("rozhodně víc, než je ta nejnižší možná částka pro pořízení funkční časomíry") a to opakovaně... Opravdu mě to zajímá spíš jako teoretická "morálně-filosofická" otázka. Protože i bez ohledu na výši výdělku se ty peníze dají použít různě. Ale je fakt, že úchylky a závislosti se "teoreticky" špatně zdůvodňují... :cool02:

Odesláno
Nemyslel jsem to nějak kriticky, protože sám utrácím za hodinky víc, než je zdrávo ("rozhodně víc, než je ta nejnižší možná částka pro pořízení funkční časomíry") a to opakovaně... Opravdu mě to zajímá spíš jako teoretická "morálně-filosofická" otázka. Protože i bez ohledu na výši výdělku se ty peníze dají použít různě. Ale je fakt, že úchylky a závislosti se "teoreticky" špatně zdůvodňují... :cool02:

Já vím, že mě nechceš prcat, co se tady na Chronomagu potkáváme, tak vím, že jsi v pohodě :) Morálně-filozofická otázka se v týhle oblasti omezuje na to, co si dokážu vydělat ročně bokem k běžný tzv. mzdě strachu. Ale není na tom závislá - sice mám hranici na dvou stovkách, ale už nějakou dobu nezřízeně toužím po hodinkách za šedesát. Je totiž jasný, že abych za hodinky vyplázl dvě stě lubrů, tak by to musely bejt pořádný hodinky - a momentálně si dokážu vzpomenout na jediný dvě firmy, který by ode mě takhle dlouhý peníze inkasovaly - JLC a Blancpain (ačkoli si myslím, že na blancpainy jsem ve čtyřiceti ještě pořád docela mladej...)

Obecně vzato si myslím, že i kdybych se mi na účtu zničehonic objevilo X miliónů a nemusel bych se vůbec v ničem haltovat, tak si stejně nekoupím nic dražšího než za ty dvě stovky. To bych spíš dal nějaký prachy na charitu - ne proto, že bych si za to chtěl vydrhnout svědomí, prostě mi to tak přijde dobrý. Jsem naivka :)

Odesláno

No tak to vlastně uvažujeme dost podobně - dokonce i co se týče těch dvou preferovaných firem a maximální částky. Sice by se mi asi líbily i některé ještě dražší hodinky, ale vím, že ty bych si prostě už nedokázal užít...

Odesláno
No tak to vlastně uvažujeme dost podobně - dokonce i co se týče těch dvou preferovaných firem a maximální částky. Sice by se mi asi líbily i některé ještě dražší hodinky, ale vím, že ty bych si prostě už nedokázal užít...

Jestli my nakonec nejsme bráchové :) "užít si to" - to je přesně ta věc, o kterou u hodinek jde.

Odesláno
Obecně vzato si myslím, že i kdybych se mi na účtu zničehonic objevilo X miliónů a nemusel bych se vůbec v ničem haltovat, tak si stejně nekoupím nic dražšího než za ty dvě stovky. To bych spíš dal nějaký prachy na charitu - ne proto, že bych si za to chtěl vydrhnout svědomí, prostě mi to tak přijde dobrý. Jsem naivka :)

to si nemyslim. ale je fakt, ze te vubec neznam. znam lidi, co to maji opravdu takhle postaveny, ze s neomezenym rozpoctem, si stejne koupi oktavii, ale do te doby, dokud nemate na ucte 100mega, tak nemuze zde nikdo zodpovedne odpovedet, ze by si nekoupil treba patky presahujici 400k. kamarad taky tvrdil jak by si nikdy neporidil kuchyn pres 250k a barak pred 5M a dopadlo to uuplne jinak.

podle me to jsou kecy, rict, ze si neco nekoupim jen proto, ze to je neobhajitelne. co to je? to to vlastne clovek nemusi pak od urciteho momentu pracovat, protoze je spatny, jezdit na dovolene v rocnim souhrnu treba milion, mit kazde 3 roky nove auto atd. kdyz ty penize clovek ma, tak at si je utrati. na charitu muze a dava taky. tak proc by si nekoupil blibene hodinky A.Lange treba za milion.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...