Přejít na obsah

ANKETA  

220 hlasů

1. 1. Tak kolik je to u vas? :)

• Mene nez 5.000 CZK
      8
    • +/- 5.000 CZK
      9
    • +/- 10.000 CZK
      24
    • +/- 20.000 CZK
      28
    • +/- 30.000 CZK
      24
    • +/- 40.000 CZK
      14
    • +/- 50.000 CZK
      22
    • +/- 75.000 CZK
      15
    • +/- 100.000 CZK
      29
    • +/- 150.000 CZK
      13
    • +/- 200.000 CZK
      19
    • +/- 500.000 CZK
      7
    • +/- 1.000.000 CZK
      2
    • Vice nez 1.000.000 CZK
      5
    • 0 CZK - Hodinky si uz nikdy zadne nekoupim
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moje psychologická hranice je cca 200 - 250 tis. Kč. Víc bych za hodinky nedal, ani kdybych si to mohl dovolit. Možná v případě, že bych byl opravdu ukrutně moc bohatý a mohl si kupovat hodinky jako investici. Ale na ruku bych nic přes těch cca 250 tis. nedal, nedělalo by mi dobře je nosit.

Za cca dva roky mé hodinkové mánie jsem už protočil spoustu peněz (i když zcela jistě nemám na YPO, který v době své největší mánie kupoval a prodával hodinky za statisíce každej tejden:) ). Teď jsem se ustálil na třech kouscích hodinek v hodnotě okolo 100 tisíc (dohromady - jedny lepší, jedny na ven a jednu CH l.e.) a přijde mi, že je to tak akorát. Kdyby mi to někdo řekl před těma dvěma lety, asi bych si klepal na čelo. Ostatně jelikož jsem na fóru už nějaký ten čas, je zajímavé pozorovat, jak lidé (včetně mě), kteří se dříve chlubili Seikama a Steinhartama teď postují do chlubírny JLC, Panerai, IWC atd. Třeba nad Omegou a Breitling už se tady nikdo moc nepozastavuje, což před dvěma lety byly ozdoby fóra, nad kterými jsme všichni slintali s Monsterama na ruce. Skoro se bojím, co si budeme kupovat za další dva roky.. nebo se třeba vrátíme ke kořenům, všechno prodáme a začnem znova.

Průser je, že jakmile človek jednou čichne k hodinkám vyšší třídy, k jejich tak detailní dokonalosti a kráse, těžko se pak smiřuje s kompromisy. A to ještě většina z nás jsme stejně žabaři, protože ty naše navoněné ety a unitasy v hodinkách s velkým jménem a velkou cenovkou jsou pořád prd. Proto ten můj limit čtvrt mega..rád bych měl jednou hodinky, které mají opravdu in house srdce a vyrobí se jich opravdu jen velmi málo..i když za tuto cenu je to spíše začátek tohoto levelu.

No to jsem se rozkecal..sorry

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

U mě 75k, takový Explorery, no musím se hodně ovládat. Kvůli hodinkám jsem už zrujnoval své penzijní připojištění, ale když se naskytne výhodná koupě, to je pak radost dvojnásobná.

Odesláno

cele som to nepochopil takze napisem dve hranice.

1.je suma ktoru mozem momentalne za hodinky dat, to je priblizne 10000czk.... tolko staly stajny ne? :)

2. je suma ktoru som ochotny dat za hodinky ak sa tam niekedy dopracujem (som este stredoskolak takze som nastastie len na zaciatku :) ) a ta suma je v pohode aj sestciferna (v eurach).... napr A.Lange Datograph Perpetual, nejake pateky, AP-cka..... ale to je maximum .... normalne hodinky na nosenie by boli v rozmedzi 0-25000eur? nj asi tak

Odesláno

ked som v decembri 08 vstupoval na forum- bol som ochotny dat 20.000 SKK

momentalne pojdem do hodiniek za 4000 Eur. :suicide_anim:

Odesláno

Já s částkou jako takovou problém nemám, momentální limit se spíš odvíjí od příjmů a priorit. Pokud bych bral co já vím třeba dva miliony měsíčně, hodinky za milion bych si klidně koupil.

Odesláno

Ta částka je mě velmi progresivně rostoucí. Ne moc dávno jsem si nedovedl představit hodinky za 10k, dneska po pár nákupech zjišťuji,že se hranice posunula mnohem výše a zřejmě poroste :)

Odesláno (upraveno)

Jsem hodinkový začátečník a s limity na hodinky to mám trochu jinak.

Kdysi, jako naprosto neznalý věci, jsme se o hodinkách začali bavit s kamarádem. Ten mi ukazoval několik značek a mě se tehdy strašně zalíbila nějaká značka Fortis. Bylo to před pěknými pár lety, bylo mi tehdy tak 17-18 a jako časomíru jsem používal mobil. Tehdy jsem si řekl, že až si zase někdy budu kupovat hodinky, budou to Fortisy. Cena kolem 25k mi přišla na hodinky docela přiměřená.

Dnes je mi 25 a už asi půl roku pociťuji neodbytné nutkání pořídit si hodinky. Bohužel můj rozpočet je v současné době dost napjatý po splnění jednoho z mých klukovských snů :-) (viz topic "Kdo čím jezdí"). Rozhodl jsem se tedy z mého předsevzetí malinko ustoupit a pro moje první pořádné hodinky jsem si stanovil limit 5k.

A je to paradoxně právě chronomag, který mi pomohl najít hodinky i v této cenové kategorii. Takže jsem asi výjimka, když se mi podařilo díky chronomagu pořídit levnější hodinky než jsem měl původně v plánu :-)

PS. příště stejně půjdu do TagHeuer Carrera nebo Fortis Spacematic :thumbsup_anim:

edit pravopis

Upraveno uživatelem adamjursa
Odesláno

Přímo závisí na příjmech.

Za současné situace, když zahrnu v potaz portfolio svých dalších koníčků, které taky nejsou z nejlevnějších (hi-fi + video) nejsem ochotný investovat více než 30k.

Pokud dojde k progresu mých příjmů, s čímž víceméně počítám, dovedu si představit max hladinu do cca 80k, což bych byl rád, kdyby bylo moje maximum. Ale k tomu mě čeká ještě dlouhá cesta.

Vydaje za hodinky v řádech statisíců kč jsou pro mě science fiction.

Odesláno
Pochopil jsem to za jedny, ty nejlepsi, dohromady to pak muze byt klidne nekolikanasobek ;)

spidy, vsak ja to myslim za jedny. dal sem toho pul mice, mysleno oznacil jsem 500.000,- v ankete, protoze dalsi faze me chronomagorie bude vse prodat a koupit ty rolexy. otazka zni kolik jste ochotny, a ja vim, ze uz jsem se s touhle zvireci predstavou a silenou palkou proste smiril, no :) jediny, co by me mohlo od toho odlakat, kdybych vyresil, kam zaparkovat tu nadhernou m3 cabrio co je ted na mobile.de za 10k?

Odesláno (upraveno)
spidy, vsak ja to myslim za jedny. dal sem toho pul mice, mysleno oznacil jsem 500.000,- v ankete, protoze dalsi faze me chronomagorie bude vse prodat a koupit ty rolexy. otazka zni kolik jste ochotny, a ja vim, ze uz jsem se s touhle zvireci predstavou a silenou palkou proste smiril, no :) jediny, co by me mohlo od toho odlakat, kdybych vyresil, kam zaparkovat tu nadhernou m3 cabrio co je ted na mobile.de za 10k?

m3 v cabriu bych si dal taky libit, bych musel ale něco z grilu prodat :helpsmilie:

Upraveno uživatelem mt01
Odesláno

U mě se ta hranice skokově zdvojnásobuje, přitom i tu hranici pořád vnímám jako doplatek k tomu co mám a bych prodal.

Pro vysvětlení - pouze příklad: mám samuraje, prodám je za 5 doplatím 5 a mám suma. Suma za deset prodám, přidám deset a koupím primky, prodám primky za 20 přidám 20 a koupím fortisy... na příkladu náhodných značek jsem ukázal, jak se časem chci dostat na submarinery.

Nechci ty rolády hned, je radost poznávat stroje a jejich kvality, firmy a jejich dějiny...

Oblekovky Reversa jsou asi už mimo tenhle model (je to strop), i k nim jsem ale došel stejnou cestou.

Odesláno

"Osobně mi připadá, že dávat za hodinky víc než 250 000,- je morálně a eticky neobhajitelný."

To zní, jako bys něchtěl, aby měl někdo lepší hoďky než ty ! ;)

Hlasoval jsem pro cca 200tisíc a to proto, že tam někde vidím reálnou hranici, kam se můžu časem dostat.

V ideálním případě mít "přebytečných" 300tisíc penízků a nemuset řešit, zda nebylo za ty prachy lepší koupit něco na barák ..........

Není to věc ani etiky ani morálky. Jde o finanční možnosti, "sílu" koníčka, touhu mít něco tak technicky vyspělého, krásného, u někoho chuť se předvést atd. atd.

Před deseti lety hoďky za 15, tento rok za 90, no tak teoreticky za dalších deset let něco za 540.000,- Kč :thumbsup_anim: (už se móóóc těším)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...