Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

hale je mi to u řiti, jestli s ozdobou nebo bez ní, nejsem sběratel vojenskejch relikvií, Ty druhý co mám jsou ze starý bolševický produkce. Jen jsem chtěl říct, že jsou dva konstrukční rozdíly. Classic Moscow má sklo nalisovaný na těsnění v tl. max 2 mm. Jsou dobrý tak akorát na sprchování. Ty druhý maj sklo chycený přírubou a je skoro cenťák tlustý. To jestli je začali dělat znova, tak to fakt nevím, je to možný a to jak za bolševika fungovaly fabriky v Rusku, zvášť ty co patřily pod armádu, tak vo tom možná trochu něco vím.Seš nějakej moc chytrej Googlere. :D

Odesláno

já si právě nejsem jistej, protože je mám 20 let v šufleti a pocházejí od ruského vojáčka, takže netuším jestli byly jeho osobní nebo jestli je nafasoval spolu s mundůrem

Návštěvník cecil
Odesláno

chlapi nevím zda Vám to pomůže ale mám Vodolazy dvoje stejné jedny uplně nové, s mříží komplet balení a druhé od řidiče nákladáků který je dovezl z Ukrajiny od někud od moře kde je vyměnil s místím potápěčem za nějaký digitálky v roce 1992 a už tenkrát byly prý staré 15let dle tvrzení ukrajince i ošoupání chromu až na mosaz. Mám tu foto těch starých s Citizeny a Schaumburgy zepředu vypadají dobře zezadu už jsou hodně omšelé. Dýnka a číselníky jsou stejné ale pozoruhodné je že do těch starých nenateče po dotažení příruby atd. do těch nových vždycky. Myslím že se asi dále vyrábějí ale již bez výstupních kontrol pouze jako suvenýr, nebo je to jen skladová zásoba těžko říct. Každopádně z novou produkcí Moscow classic nemají nic společného již na první pohled.

post-1779-1258960679.jpg

Odesláno
chlapi nevím zda Vám to pomůže ale mám Vodolazy dvoje stejné jedny uplně nové, s mříží komplet balení a druhé od řidiče nákladáků který je dovezl z Ukrajiny od někud od moře kde je vyměnil s místím potápěčem za nějaký digitálky v roce 1992 a už tenkrát byly prý staré 15let dle tvrzení ukrajince i ošoupání chromu až na mosaz. Mám tu foto těch starých s Citizeny a Schaumburgy zepředu vypadají dobře zezadu už jsou hodně omšelé. Dýnka a číselníky jsou stejné ale pozoruhodné je že do těch starých nenateče po dotažení příruby atd. do těch nových vždycky. Myslím že se asi dále vyrábějí ale již bez výstupních kontrol pouze jako suvenýr, nebo je to jen skladová zásoba těžko říct. Každopádně z novou produkcí Moscow classic nemají nic společného již na první pohled.

Z Tvého příspěvku nejde vyčíst, kdy Ti je ten ukrajinec prodal. Můžeš napsat?

Odesláno

Myslím, že si tady někteří trochu nerozumíme. Uznávám, že origo Vodolaz, který šly do armády maj několik rozdílů. Jak jsem si přečetl v tom odkazu např. barva je silně radioaktivní a jsou prosty všech blbejch nápisů. Konstrukce včetně hodinovýho stroje je ale totožná s originálem. Strojek je stejnej, dával se do většiny vojenských palubních hodin. Znova jsem se o tom ujistil podle těch fotek z odkazu. Nevím sice do jakýho roku, ale ty co mám já jsou úplně stejný. Prostě předpokládám, že souběžně s vojenskou produkcí jela i civilní verze a aby se odlišila, razily se a tiskly na ní různý hovadiny. To že toho někdo později využil a vydává je za armádní je jiná debata. Jak už jsem řekl, nejsem sběratel relikvií. Zajímala mě konstrukce, a ta je stejná, takže jsem sorry neřešil nějakej originál. Navíc představa, že se na hodinky dívám skrz několik cenťáků tlustý sklo vsazený do olověný krabice mě moc nebere :D

Odesláno

Pravdu díš, je vidět, že někteří z nás to kudrdlinkovaté písmo ještě rozluští :-). Jenom bych ještě doplnil, že origoše jsou na oceli, kdežto "poddělky" jsou pochromované.

Odesláno (upraveno)

Přidávám sem pro pobavení i info strojový překlad kousku textu z jednoho uvedeného odkazu:

Jen málo z moderní kopie potápění hodin. Čeljabinsk sledovat závod v po-době perestrojky produkoval mnoho suvenýr hodin provedena ve stejné budově a design, který ZCHZ hodiny pod vodou. Nicméně, byla porušena technologie - místo ocelí chrom-á mosazi, a obecně se zapomenout na vodu. Jako výsledek, replika pokračovat, rozebrat, nátěr odlupuje se. Je možné, že tyto hodinky dělali doposud, protože jejich prodej je stále velmi mnoho. Doslova na každém obchodě Arbat prolezlý "sovětské ponorky hodiny, což je ve skutečnosti nic jiného než falešný. Tyto hodiny z důvodu nízké ceny, jsou oblíbené mezi turisty, a dokonce se začaly dělat s chronografem a budík (je to také musel myslet, a jako potápěč slyší to ???). Hodinky jsou také často novodelny soubor dokumentů z roku 1970-1980 let.

:)

Hciq: proč pořád tak trváš nas tom, že to dělali současně? Jednu nerezovou řadu bez obrázků pro armádu a jednu mosaznou řadu s obrázky pro civil? Jsou to fakt novodobý kopie.

EDIT: ještě kousek bezva textu:

Hlavní zjevné známky manipulace (některé příznaky signálů, že padělání hodiny):

- Phosphor na číslech zelených, by měla dokumenty razítko "No záření" (pro turisty):

- Žluté zlato pokovené tělo;

- Na zadní kryt znak sovětského námořnictva;

- Na první pohled se něco písemně nebo tažené kromě číslic;

- Boční vteřinovou ručičkou, tlačítka, jakékoli další funkce;

- Sklo je ochrannou mřížkou.

Upraveno uživatelem Karlos
Návštěvník cecil
Odesláno

to Bert: hodinky se ke mně dostaly až někdy v 97 ale v 92 je do česka dovezl šofér kamionu známý mého otce a nikdy je nemněl na ruce já je používal do nižších ponoru 10-30m, výborná čitelnost a jsou pomněrně i dost přesnéale ty pravé Vodolazy mají pouze číslice, jsou z nerezu, a na dně poř. číslo nic víc s tím souhlasím s Hciq toto co mam já už jsou také jen repliky i když mají min. 25let..

Odesláno
to Bert: hodinky se ke mně dostaly až někdy v 97 ale v 92 je do česka dovezl šofér kamionu známý mého otce a nikdy je nemněl na ruce já je používal do nižších ponoru 10-30m, výborná čitelnost a jsou pomněrně i dost přesnéale ty pravé Vodolazy mají pouze číslice, jsou z nerezu, a na dně poř. číslo nic víc s tím souhlasím s Hciq toto co mam já už jsou také jen repliky i když mají min. 25let..

Jasný, naprosto přesně jsi to trefil. Bude to tak. Pro srdce chronofanatikovo přidávám jednu ukrajinskou fotku:

59417_CHasy_vodolaznye.jpg

Návštěvník cecil
Odesláno

jo a ty origoš jsou prakticky nesehnatelné já je zahlédl před rokem v dost špatném ale funkčním stavu na allegru a dodnes lituji že jsem je nekoupil. :crying_anim02: protože to je rarita těchto je všude dost..

Návštěvník cecil
Odesláno

jj to jsou ony to je originál..krása po těch jsem vždy tajně toužil odlišné jsou již na první pohled.

Odesláno
jj to jsou ony to je originál..krása po těch jsem vždy tajně toužil odlišné jsou již na první pohled.

jo, jo ..... vzhledem ke své potápěčsko/ plavecké minulosti bych je faaaakt chtěl :crying_anim:

Odesláno

taketo hodosky maju svoju charizmu samozrejme, ale ked ja vidim tu korunku, tak ma napadne len jedno: Preboha, toto len rusi mozu vymysliet :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...