IWCmann Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Pokud se jedná o již zmíněné hodinky pro turisty s hladkou lunetou, tak ta se šroubuje dost blbě a opravdu ji téměř nelze utáhnout v ruce tak, aby byly alespoň trochu vodotěsné. Ty originály s vroubkovanou lunetou myslím utáhnout lze, alespoň za použití mírného násilí a nářadí, což asi až tak tenkrát myslím v ruské armádě neřešili.Kdysi jsem měl taky takové (tedy ty turistické). Koupil jsem je na motoristické burze v Chotusicích za 3000,-Kč. Pěkně tikotaly ale jinak nic. Pouzdro mizerné, z pochromovaného nebo poniklovaného kovu, vodotěsnost hrdě deklarována na 700m, při prvním náhodném styku s vodou se okamžitě zapařily a to nejsem žádný potápěč.Manuál byl také s již zmíněnou tiskovou chybou, jaké tam bylo datum výroby, to si už nepamatuju, tuším, že asi 1978, i když byly zřejmě dělané nedávno. Byly také s tou vyndávací ochrannou klecí, taková monstra vhodná tak do vytrínky.Ty co dělají teď, ty 192 ČS, vypají již celkem schopně, možná že bych o nich i začal uvažovat.
haslermetra Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 192 ?? opravdové Zlatoust diver. Ale zasloužily by si strojek z kapsáčů, alespoň molniji 3602. Jestli tam bude ministrojek vostok 2409, ztrácí tím na opravdovosti.
Karlos Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 S ministrojkem ztrácí na opravdovosti, zato získávají na směšnosti
IWCmann Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 To je zajímavé, že to "vylepšili" tím menším strojkem. V těch, co jsem měl, byl strojek velký, z kapsáčů, tuším s mimostředkou. A staré nebyly, takže ten strojek snad ještě musí být ve výrobě, nebo ne?
Petr_P Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Předmět: Vroubkování lunety na 192 ČS Komu: cigi Kopie: všichni Ta luneta není zubatá ?? jak se teda šroubuje? Já si myslím, že to ?neexistující? vroubkování na 192 ČS tam přeci jen bude. Viz následující fotografie: O typu stojku uvnitř 192 ČS zatím nic, ale je tu jedna novinka - ??? ?Agat? zvažuje, že začne vyrábět také zmenšenou a levnější verzí potápek o průměru 50 mm. 1
Petr_P Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Předmět: Sovětské potápěčské hodinky 191 ČS Komu: všichni Objevilo se pár dalších informací o historii 191 ČS, které zveřejnil sám výrobce prostřednictvím WUS. Dovolím si jen hodně volný ?překlad? s několika vlastními poznámkami. Berte to s rezervou, protože to nejdříve přeložili z ruštiny do angličtiny a já pak z angličtiny do češtiny, takže může být leccos ?ztraceno v překladu?: Sovětské ministerstvo obrany počátkem 60. let (dataci uvádím tak, jak jsem koupil) požádalo ??? ?Agat? o vytvoření hodinek pro bojové potápěče Sovětského námořnictva. Vzhledem k požadovaným termínům nebyl čas vyvíjet nový kalibr, a tak se použil velký 43 mm kalibr (neboli Typ 1) z tankových hodin. Těch jen za druhé světové války vyrobily 77 tisíc. Vedení Sovětského námořnictva argumenty o potížích přijalo a akceptovalo rozměrné hodinky o průměru 60 mm. Byly vypracovány technické podmínky ??-25-09-237-69 (v ruštině ?? = ??????????? ???????). Celkem bylo vyrobeno okolo 6 000 hodinek. Číslo hodinek je vyraženo na zadní straně pouzdra. Některé odkazy v mém prvním příspěvku nefungují, a proto ještě jednou uvádím odkazy na 191 ČS. Zřejmě moje chyba ? editoru se nelíbí mezery. Jako omluvu jsem ještě pár odkazů přidal. V angličtině: bdwf.net/zlatoust-191 (základní ?povinná? četba, podívat se nejen na první stranu ale i na další stránky) forums.watchuseek.com/Real-history-behind-famous-zlatoust-diver-watches-enough-your-lie-mr-invicta forums.watchuseek.com/Zlatoust-diver-watches-official-site-agat-watch-factory forums.watchuseek.com/zlatoustovsky-58-mm-vs-reissue-third-article forums.watchuseek.com/My-2nd-zlatoust-191-some-mysteries forums.watchuseek.com/Inside-zlatoust-50-mm-diver forum.atgvintagewatches.com/thread-1613 V ruštině: german242.com/w/zczdiver/zcz forum.watch.ru/postcount-179 forum.watch.ru thread-7313 chrono24.ru/2681 A ještě jedny anglicky psané stránky sběratelů ruského vybavení pro potápěče: russiandiving.co.uk/Instruments 2
cigi Odesláno 24. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2010 Sláva, vroubkování je tu !! Díky Takže zbývá vyřešit ten strojek a de se na to !! Že začnou dělat i modernizované menší verze pro každého je jistojisté, dopadne to jako u béček. Ale jsou originál, mohou dělat repliky.
RadiusEU Odesláno 7. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 (upraveno) Ahoj. Potřeboval bych poradit, kde bych mohl sehnat vojenský ruský potapěčský hodinky. Našel jsem je taky pod názvem Vodolaz. Jsou to velmi masivní hodinky. Poradíte? Moc díky Je to kopije pro turisty, vyroba originalu zkoncila po rozpadu Sovetskeho svazu. Originalni hodinky vypadali takhle: odkaz a bylo to výrobeno v omezeném počtu. Barva čísel u originalu je žlutá (obsahuje radioaktivní soli radija), verze pro turisty má zelenou barbu a není radioaktivní. Na zadní straně original má pouze číslo. Upraveno 7. listopadu 2010 uživatelem RadiusEU
Petr_P Odesláno 14. března 2011 Nahlásit Odesláno 14. března 2011 Předmět: Ruské potápěčské hodinky 193ČS Zlatoustecký hodinářský závod ? ZČZ (v ruštině ??????????????? ??????? ????? ? ????), známý jako Agat (ve městě Zlatoust v Čeljabinské oblasti na jižním Urale), se konečně rozhoupal. Po originálních potápkách 191ČS ze sovětských dob a jejich novodobé limitované reedici 192ČS konečně publikoval první fotografie prototypu potápek 193ČS o průměru 53 mm, které chce pustit na trh. Více detailů je v tomto vlákně na Watchuseek Forum.
Henry Odesláno 15. března 2011 Nahlásit Odesláno 15. března 2011 (upraveno) Jen mě tak napadá, když tu kdosi prezentoval číselník s ulomenýma nožkama připevněný ke strojku šroubkama, místní estéti ho málem ukřižovali (sem líný hledat původní vlákno). A tady to přišlo zrovna z výroby Edit: Co je to za výřez v cifru na pozici 9? Upraveno 15. března 2011 uživatelem Henry
Petr_P Odesláno 15. března 2011 Nahlásit Odesláno 15. března 2011 ....Co je to za výřez v cifru na pozici 9? Protože hodinky 191 ČS, 192 ČS i 193 ČS mají pouzdro ocelový monocoque, kerý nemá zadní víko. Ciferník i se strojkem se tam montuje vrchem, když je luneta a sklo demonované. Tedy ten otvor na ciferníku slouží k odpojení hřídelky korunky. Foto akce se šroubovákem na původních hodinkách 191ČS včetně pohledu na obě strany jejich hodinového strojku je na tomto odkazu. Jen mě tak napadá, když tu kdosi prezentoval číselník s ulomenýma nožkama připevněný ke strojku šroubkama, místní estéti ho málem ukřižovali (sem líný hledat původní vlákno). A tady to přišlo zrovna z výroby To vlákno je tady. V případě potápek 193ČS je to ale jednoduché - prostě to udělali tak, aby to co nejvíce připomínalo původní 191ČS. A proč na těch je to tak? Nevím, ale zkusil bych hádat: kombinace pouzdra monocoque + velmi letitého kalibru Typ1 určeného pro zadní montáž, který tehdy nikdo nechtěl měnit + či prostě jen sovětské pojetí "estetiky" a výrobní efektivity.
Henry Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Protože hodinky 191 ČS, 192 ČS i 193 ČS mají ...Díky za vysvětlení. Jsem zase o něco chytřejší.
Petr_P Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Předmět: Ruské potápěčské hodinky 192 ČS a 193 ČS Pár nových odkazů: ZLATOUST 192-ChS (vodolaz) ? pěkné fotky a text, který konečně přináší informaci o hodinovém strojku ? je to Vostok 2409, 17 kamenů, manuální nátah, rezerva chodu 44 hodin. ZLATOUST 193-ChS 'Vodolaz' 53mm (prototype) ? hodinový strojek je také Vostok, ale prý už s automatickým nátahem.
docent_tecka Odesláno 15. září 2011 Nahlásit Odesláno 15. září 2011 tohleto bude asi nejaka slatanina, co? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr_P Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 tohleto bude asi nejaka slatanina, co? Přesně tak! Na ciferniku ?Sportivnije? (?C??????????) a pro ně typických 17 kamenů (viz toto vlákno), ale uvnitř tiká starší verze kalibru K-26 (Poběda) s 15 kameny vyrobená v roce 1955. Ale to pouzdro je jaksi o mnoho novější. Naprosto parádní je ale ten opotřebovaný, poškrábaný "vintážní" vzhled skla. Skoro by se dalo věřit, že tento stroj prodělal několik "sovětských ofenzív". Nadporučík Růžička: ?Mate spojeni?? Bamza: ?Naser si...? Nadporučík Růžička: ?Tak mate nebo nemate?? Bamza: ?Ale nemám, je to celé nějaké pokurvené!? Nadporučík Růžička: ?Ne-ke-cej-te... vy ho neumite navazat! Jak to řidite, člověče?? Řidič tanku: ?Dyť to je starej střep, nic tu nefunguje!? Nadporučík Růžička: ?Jak se to vyjadřujete, soudruhu, tyto stroje prodělaly několik sovětských ofenziv!? Řidič: ?No taky je to znát...? A to samé ve .
marcenat Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2012 ahoj, tyhle hodinky mam. cislo 1677 i s krabickou a papirem. akorat se mi pretrhl retizek a ja ztratil cepicku na natahovatko. vazi 260 gr. aby byly nositelne, vymenil jsem pasek za kozeny. ted se s nima da zabijet.
Petr_P Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2012 ahoj, tyhle hodinky mam. cislo 1677 i s krabickou a papirem. akorat se mi pretrhl retizek a ja ztratil cepicku na natahovatko. vazi 260 gr. aby byly nositelne, vymenil jsem pasek za kozeny. ted se s nima da zabijet.Vítej na fóru! Nechceš sem prosím dát fotky těch hodinek, krabičky u papíru? Také se rádi pokocháme. P.S. Pravidla: Velikost vkládaných obrázků omezte na 1000 obrazových bodů na širší straně nebo menší.
marcenat Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2012 ahoj,dam, o vikendu. je to tak deset let, co jsem je koupil v Nürnberg v jednom antik-bazaru za 150 Eur.zatim se tu mejte.pekny vecer
Bert Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2014 Trochu oživím vlákno. Přikládám fotku dnes staženou z ebay.com. Přikládám ji z výchovných důvodů: přesně tohle, máte-li se rádi, s pravými vodolazy nedělejte. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cali Odesláno 21. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2014 co je na tej fotke spatneho/vychovneho....? natieklo do nich, ale to ocividne uz predtym nez ich dotycny rozobral, alebo mi nieco unika?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se