Jump to content

Recommended Posts

Posted

Čau přátelé. Mám jeden, možná až příliš laický dotaz. A sice, někde jsem tady před časem četl vysvětlivky k hodinkám a mimo jiné si pamatuji, že se tam psalo cosi o vodotěstnosti hodinek. A tak se ptám, mohu si s těmito Carrerami http://www.watchesonnet.com/cv2014.ba0794.html v klidu zaplavat, popřípadě si zašnorchlovat, nebo bych se měl radši zaměřit na tyto http://www.watchesonnet.com/cv7a10.ba0795.html ? Upřímě, ty první mě rajcujou víc.

Posted (edited)

WR30 je maximalne tak na myti rukou. Ty druhe uz maji WR100, s temi muzes do bazenu nebo do more bez pristroju.

Edited by ls8ls8
Posted

Možná mě asi odkážete na Aquaracery, ale já toužím po Carrerách a zatím neplánuju, že bych vrazil prachy do dalších "vodnic".. :-)

Aha, takže těch uváděných 30 metrů není směrodatných? Teda pokud jsou to metry pod vodou... :-)

Posted

Co znamenaji stupne vodotesnosti se tady probiralo uz mockrat. Ty metry nemuzes brat tak, ze s hodinkami muzes do takove hloubky. Je to spis obchodni trik, ty metry vyjadruji tlak vodniho sloupce, na ktery je pouzdro testovano, ale pri potapeni musis pocitat jeste s pohybem hodinek, narazy, otresy apod.

WR30=myti rukou

WR100=plavani, snorchlovani

WR200=potapeni

Posted

Já s Laco WR 30 normálně několik sezon plaval, skákal do vody a pod... a v pohodě .. Pak jsem jedním koupáním utopil Precista Italian 200 WR :)

Posted

A spokojenost? Začínám se k nim přiklánět. Ono asi nic jiného nezbývá. Utopit Tagy za šest pětek, to by asi nebylo to pravé ořechové. Mimochodem, kdes je kupoval? Doma, nebo z venku? U nás mi vycházejí na raketu. Na tom webu, za kterého jsem stáhl odkazy vychází něco malinko přes 42 000,-Kč. Ovšem zese nevím, jak by to bylo se clem atd. :-(

Posted
A spokojenost? Začínám se k nim přiklánět. Ono asi nic jiného nezbývá. Utopit Tagy za šest pětek, to by asi nebylo to pravé ořechové. Mimochodem, kdes je kupoval? Doma, nebo z venku? U nás mi vycházejí na raketu. Na tom webu, za kterého jsem stáhl odkazy vychází něco malinko přes 42 000,-Kč. Ovšem zese nevím, jak by to bylo se clem atd. :-(

No clo je nizke, ale DPH ti nejspis zapocitaji.

Mel jsem je z venku, ale dan jsem platil v Norsku, kde jsem zil. (BTW tam byly jeste mnohem drazsi nez v CR)

Posted
:) Tak to si asi nevyberu. Něco mi furt říká, že bych měl dát přednost koupi u nás. Ale zase ušetřit někde třeba 20 tisíc je víc než lákavý. Kolik by čistě hypoteticky mohlo dělat clo? Nebo jinak, kolik se na předměty jako hodinky počítá DPH? (mluvíme o shopu, z něhož jsou ty odkazy) Díky. :)
Posted
:) Tak to si asi nevyberu. Něco mi furt říká, že bych měl dát přednost koupi u nás. Ale zase ušetřit někde třeba 20 tisíc je víc než lákavý. Kolik by čistě hypoteticky mohlo dělat clo? Nebo jinak, kolik se na předměty jako hodinky počítá DPH? (mluvíme o shopu, z něhož jsou ty odkazy) Díky. :)

Zkus to tady prostudovat na 90% otázek najdeš odpovědi. Jinak clo je asi tak pár korun myslím že 0,5% ceny hodiněk, ale maximálně 1 euro nebo tak něco a DPH je daný to je 19% s ceny s dopravou. S kalkulačkou už to dohromady dáš... :thumbsup_anim:

Posted

Takže, pokud počítám dobře, tak celková cena vč. DPH a cla vychází na pěkných 50500,-Kč + - Ovšem kolik stojí doprava? Posílal jsem jim dotaz, tak jsem zvědavej. :)

Posted

Paráda! Furt říkám, že musím našprtat anglinu. Teda jestli mi to ve čtyřiceti letech ještě poleze do hlavy! :D Díky bohu za PC translator... :)

Posted

Na mych JLC Reverso je uvedena WR 30 metru a obrazek rybicky. Protoze mi ta rybicka prisla ve srovnani s tim cislem silne ambiciozni, tak jsem si precetl navod a v nem k memu udivu je plavani uvedeno jako jedna z cinnosti, kterou s touto WR lze provozovat. Vzhledem k typu hodinek je to nesmysl s nimi plavat, ale celkem me to udivilo.

Ale tusim, ze ne vsechny firmy maji tu WR merenou stejne, nekde se to tady probiralo.

Posted

Já se odjakživa s WR 30 bez problémů koupal, neb jsem nečetl Chronomag a tudíž jsem netušil, že si s nimi mohu maximálně mýt ruce. Nikdy jsem neměl problémy.