Jump to content

Kolik penez jste jiz maximalne dali za hodinky?

Kolik penez jste jiz maximalne dali za hodinky?  

173 members have voted

1. 1. Mysleno realne zaplaceno ze 1ks hodinek v mene CZK

• do 5 tis.
      21
    • do 10 tis.
      28
    • do 20 tis.
      27
    • do 30 tis.
      18
    • do 50 tis.
      26
    • do 70 tis.
      8
    • do 100 tis.
      12
    • do 150 tis.
      17
    • do 200 tis.
      8
    • do 250 tis.
      4
    • nad 250 tis.
      8
    • zatim jsem si nikdy zadne hodinky nekoupil
      0

Recommended Posts

Posted (edited)

Inspirovám tímto vláknem (http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24079), které mi připadá o ničem, protože je pojato jako "co by, kdyby", zakládám vlákno, které bude založeno na realitě. To znamená statisticky ukázat, kolik jsou členové fóra reálně ochotni investovat do koupě hodinek - myšleno do 1 kusu, cena v Kč. Toto téma zakládám i v souvistlosti s tím, že mnozí členové se v poslední době posouvají do TOP levelu, a fórum se nám více stratifikuje (nůžky se otevírají) :)

Aby mi bylo jednoznačně rozuměno, otázka by mohla znít: Kolik jste nejvíc dali za hodinky?

Edited by spiderer
Posted

Ondro precti si hned prvni prispevek v tebou odkazovanem vlakne.

kolik peněz jsme ochotni reálně za hodinky dát,

Ja tam zadne "co by, kdyby" nevidim

Posted

Jestli to chapu jedna se o to, za kolik si dany clen jiz hodinky koupil, ktere fyzicky vlastnil a byly nejdrazsi?

Ja tam zadne "co by, kdyby" nevidim

Mozna ze tohle vlakno ma byt o tom kolik jsme skutecne jiz za hodinky dali, ne kolik chceme do budoucna dat :)

Posted
Jestli to chapu jedna se o to, za kolik si dany clen jiz hodinky koupil, ktere fyzicky vlastnil a byly nejdrazsi?

Tak jsem pochopil i to puvodni vlakno nebo ne ?

Prece nebudu hlasovat v ankete kolik dam jednou mozna za hodinky, ale hlasuju na zaklade reality.

Posted
Tak jsem pochopil i to puvodni vlakno nebo ne ?

To původní vlákno bylo o tom, kolik bychom teoreticky dali za hodinky :) Za sebe, reálně max. 30, teoreticky 2 mega ;)

Mozna ze tohle vlakno ma byt o tom kolik jsme skutecne jiz za hodinky dali, ne kolik chceme do budoucna dat :)

Přesně, Michale :)

Posted
To původní vlákno bylo o tom, kolik bychom teoreticky dali za hodinky :) Za sebe, reálně max. 30, teoreticky 2 mega ;)

Ja tam ctu realne, ne teoreticky.

.

.

To jedno, hlavne ze mame dalsi vlakno :suicide_anim:

Posted
taky bych tu otázku lépe formuloval...

Třeba: Kolik jste zatím nejvíc dali za jedny hodinky?

Tak jsem chapal tohle nove vlakno, ale buhvi jak to vubec je, radsi uz nikam hlasovat nebudu :)

Posted
taky bych tu otázku lépe formuloval...

Třeba: Kolik jste zatím nejvíc dali za jedny hodinky?

Před chvilkou jsem to doplnil do prvního příspěvku :)

Posted (edited)
Ja tam ctu realne, ne teoreticky.

.

.

To jedno, hlavne ze mame dalsi vlakno :suicide_anim:

Já tam čtu zase tohle: "Nezáleží na tom, zda ty peníze reálně máme k dispozici právě na nákup hodinek nebo zda je vůbec máme. Jde o to, kolik je pro nás ještě přijatelná cena a co už je moc"

:)

Edited by Ondra
Posted
Je to upraveny i v nazvu vlakna i ankety at v tom neni bordel ;)

ok ;)

Posted

To předchozí vlákno jsem myslel tak, jak píše Baker. Kolik jsme reálně ochotni za hodinky dát, tj. kde máme každý svůj individuální strop, co je pro nás přijatelná cena za jedny hodinky.

Např. já jsem ochoten za hodinky reálně dát 130K bez ohledu na to, zda jsem si je už koupil, kupuju dnes nebo koupím zítra. To na tom přeci nic nemění. Je to můj strop.

Anketa v tomto vlákně v podstatě zní: "Jak drahé jsou vaše nejdražší hodinky, které jste si zatím pořídili." Ne, že by to nebylo podobné, ale stejné to asi není. Hodinky, které jsem si zatím pořídil, jsou v cela jiné cenové kategorii, ale na odpovědi na můj dotaz v předchozím vlákně to opět nic nemění. To je věc, která až zas tak nezajímá mě.

Posted
To předchozí vlákno jsem myslel tak, jak píše Baker. Kolik jsme reálně ochotni za hodinky dát, tj. kde máme každý svůj individuální strop, co je pro nás přijatelná cena za jedny hodinky.

Např. já jsem ochoten za hodinky reálně dát 130K bez ohledu na to, zda jsem si je už koupil, kupuju dnes nebo koupím zítra. To na tom přeci nic nemění. Je to můj strop.

Anketa v tomto vlákně v podstatě zní: "Jak drahé jsou vaše nejdražší hodinky, které jste si zatím pořídili." Ne, že by to nebylo podobné, ale stejné to asi není. Hodinky, které jsem si zatím pořídil, jsou v cela jiné cenové kategorii, ale na odpovědi na můj dotaz v předchozím vlákně to opět nic nemění. To je věc, která až zas tak nezajímá mě.

Vnímám to tak, že tvé téma je o psychologické hranici, a mé téma o reálné kupní síle. Zajímavé bude porovnat výsledky obou anket, tj. srovnat, kolik bychom chtěli do hodinek investovat, a kolik skutečně mužeme :)

Posted

Ondra:

Je to jen o finančním toku nebo o celkové ceně? On je totiž rozdíl dát někomu 50tis. a omegy a dát někomu 100.

Jde mi jen o to, jak anketu chápeš...

Já jsem připravenej tak na 70 a víceméně už mi pak nezáleží na tom, jestli vedle toho půjdou jiný hodinky protiúčtem.

Posted
Ondra:

Je to jen o finančním toku nebo o celkové ceně? On je totiž rozdíl dát někomu 50tis. a omegy a dát někomu 100.

Jde mi jen o to, jak anketu chápeš...

Já jsem připravenej tak na 70 a víceméně už mi pak nezáleží na tom, jestli vedle toho půjdou jiný hodinky protiúčtem.

Primárně jsem to vnímal jako finanční tok, ale pokud dáš někomu 50 tis. a dalších 50 tis. v podobě hodinek, pořád to chápu jako 100 tis. :)

Posted

Tahle anketa nic nezodpoví.

Dobře, tak se dozvíme, že většina členů dala za hodinky třeba 30.000Kč.

Ale o čem to vypovídá?

Za 30 tisíc si koupím v obchodě chronografy od Zena, ale na ebay třeba Fortisky či Omegy.

Takže to bude vypadat, že většina členů má běžné hodinky za 30 litrů, ale přitom v tom budou super kousky, které stojí na krámě třeba 60 či 80 tisíc.

Mě nezajímá, kolik je kdo ochoten utratit za hodinky.

Když už, tak by mě spíše zajímalo, jaké je tu zastoupení značek.

Například: 300krát Steinhart, 200krát Archimede, 100krát Fortis, ...... 1.000.000krát Seiko Monster :)

Posted
Tahle anketa nic nezodpoví.

Dobře, tak se dozvíme, že většina členů dala za hodinky třeba 30.000Kč.

Ale o čem to vypovídá?

Za 30 tisíc si koupím v obchodě chronografy od Zena, ale na ebay třeba Fortisky či Omegy.

Takže to bude vypadat, že většina členů má běžné hodinky za 30 litrů, ale přitom v tom budou super kousky, které stojí na krámě třeba 60 či 80 tisíc.

Mě nezajímá, kolik je kdo ochoten utratit za hodinky.

Když už, tak by mě spíše zajímalo, jaké je tu zastoupení značek.

Například: 300krát Steinhart, 200krát Archimede, 100krát Fortis, ...... 1.000.000krát Seiko Monster :)

Tak těch možných pohledů je asi spousta :) To, jestli někdo preferuje ebay, a někdo jiný dává přednost kamennému obchodu, je každého věc. Tahle anketa, jak jsem už psal, má vypovědět něco o kupní síle členů, tzn. kolik fakticky utrácíme za hodinky.