Přejít na obsah

Marina Militare

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO?
Odesláno
to YPO: Musím uznat YPO, že začínám obdivovat tvoji vytrvalost v boji proti fejkům. Já kdysi jedny MM na zkoušku koupil v domnění, že se jedná o nějakou čínskou značku třeba jako Alpha, Parnis atd. Na hodinkách sice nebylo nikde napsáno OP, ale na dýnku rybička stejná jako na OP a na korunce (ala radiomir) jakési skorologo OP. Od té doby je pro mně MM fake. :2guns:

evidentně jsem to vzal za špatný konec - jak vidno spousta členu si myslí, že MM je regulérní značka hodinek - tam jsem asi měl začít

• Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník milosklikar
Odesláno
evidentně jsem to vzal za špatný konec - jak vidno spousta členu si myslí, že MM je regulérní značka hodinek - tam jsem asi měl začít

taktak.....

toto je korunka z MM, které se vesele prodávaly na fóru cca před rokem, myslím, že je vše jasné...

post-786-1259586758.jpg

Odesláno

Trošku odbočím, ale pro mě je tohle zvláštní vlákno (především jeho prostřední část) nádherný hlavně ze sociologickýho hlediska. Krásná demonstrace toho, co se v internetový diskuzi stane, když se prostě jen vynechají smajlíci...

Návštěvník YPO?
Odesláno
Trošku odbočím, ale pro mě je tohle zvláštní vlákno (především jeho prostřední část) nádherný hlavně ze sociologickýho hlediska. Krásná demonstrace toho, co se v internetový diskuzi stane, když se prostě jen vynechají smajlíci...

určitě jsi kromě vláken bez smajlíků :) nepřehlédl tohle

No chlapi, nejprve k mé odvaze srovnávat MM a Panerai - ten kamarád měl sebou jak pravé P, tak několik MM, takže vzhledem k podobnosti se srovnání nabízí

muhehe

Návštěvník YPO?
Odesláno
od ctvrtecniho srazu uz taky vim, ze potrebuju opravdove OP - jako loloh! uz jsem taky velky kluk... ;)

ale celkem chapu, ze za "taky hodinky" davat 50x nebo kolikrat vic... a pomer cena/vykon tam asi neni videt tak priznive...? ;)

tak pro tebe bych tu měl celkem pěkný milghaussy - stačí si vybrat ? :D

edit: všechny jsou kolem dvou stovek usd ;)

Odesláno
Vse ostatni, co neni Panerai a ma na sobe napis Marina Militare jsou hodinky slozene s cinskych dilu a s cinskymi strojky (existuji i homage vyrobci, kteri pouzivaji pravy unitas a treba i safir, ale tam uz jsou ceny vys nez u beznych MM). Jejich kvalita je srovnatelna s kvalitou tvych hodinek nesoucich nazev Marina Militare.

Nedávno jsem na WUS pátral po lokálních výrobcích pam homages - trochu mě zaskočilo, že za cena za homage se sterilním ciferníkem, swiss unitasem, safirovym sklem nahoře a minerálem na dýnku s (údajně průměrným) řemenem je srovnatelná nebo i vyšší než cena zmiňovaných Precist

Odesláno
určitě jsi kromě vláken bez smajlíků :) nepřehlédl tohle

muhehe

No jo, koukal jsem na to... Jak říkám - je to opravdu zvláštní vlákno. :)

EDIT: Ještě možná jedna poznámka trochu víc k tématu. Sám jsem si cca před rokem MM koupil a v první fázi jsem měl opravdu dojem, že je to takhle v pohodě. Říkal jsem si, že je to přece v podstatě jedno. Pak jsem zjistil, že ty hodinky nějak nemůžu nosit. Ani doma při vydloubávání krtků ze zahrádky. A tak jsem usoudil, že je to kvůli tvaru pouzdra, ciferníku, jednoduchosti nebo já nevím co.

Upřímně přiznávám, že jsem se tehdy spletl. Bylo to kvůli tomu, že jsem nechtěl nosit hodinky, který jsou víc než diskutabilní.... Přitom Panerai si, doufám, někdy pořídím.

Odesláno
To si delas legraci ? Mozna to chce tady vic cist. :sad01_anim:

Bakere, nesmis ho brat vazne. Hele, tohle vlakno zavani dalsi mystifikaci, nenech se zmast. A co takhle vsechny ty blaboly (kdyz uz ucel splnily a dotycny prohledl) za uvodnim prispevkem s fotkama, ktery je vecny a zajimavy (ac se tyka MM hodinek), smazat?

Návštěvník YPO?
Odesláno
YPO: bojujes proti fakom a nechas v obrazku link na fake stranku? :jawdrop:

tady je to stejně každýmu jedno - dokud se tu bude psát o MM jako o plnohodnotných hodinkách tak tu můžou být i odkazy na fejky

Odesláno

koukam, ze MM fejkovala i takova firma, jako je Rolex (to jen pro uplnost):

XXX_panerai_cover_pic.jpg

PS: jen pro informaci, tohle oznaceni (Marina Militare) znamena jen "vojenske namornictvo" a jestli se nepletu, zadna ochranna znamka to donedavna nebyla. Panerai si to jmeno narokovala (i pravne) az jaksi opozdene. je to vlastne takovy typicky priklad toho, jak se z bezneho oznaceni vyrobku stane konkretni znacka a naopak. timhle stylem se z puvodniho oznaceni plzenskeho piva stalo v cizine "pilsner", ktere je dnes brano pouze jako typ piva (lezak). naopak to funguje treba u hlinikove folie - "alobal" je puvodne registrovana obchodni znamka, dnes prejato do cestiny a bezne oznacuje jakoukoliv znacku ci typ hlinikove folie.

tim se nestavim na zadnou stranu. jen to dodavam pro uplnost a aby bylo videt, ze mozna ani hodinkovy svet neni tak krasne cernobily, jak by se sluselo.

Odesláno
nedelam... hledal jsem to na strankach OP - a nic stejneho jsem tam nenasel... jaky je to typ - oznaceni, prosim? :)

Kibi, jestli si z nas nedelas srandu, tak se nestacim divit. Ty Tvoje jsou cely PAM 111. Mrkni do galerie, par clenu je tu ma...

little_w: Ehm, Rolex nefejkoval Panerai. Chce to vic hledat a cist. Na zacatku produkce Panerai kupovala firma od Rolexu prakticky cely hodinky a delala jenom vlastni ciselniky - sendvic + luminiscencni barva. Takze tyhle vintage lahudkove kousky maji strojky Rolex a stejne tak i signovana pouzdra, nekdy i korunky.

Návštěvník YPO?
Odesláno
koukam, ze MM fejkovala i takova firma, jako je Rolex (to jen pro uplnost):

panerai používal strojky rolex ---- když jsi tak důsledný tak by jsi mohl vědět, že rolex je fejk cortebertu

Návštěvník YPO?
Odesláno
nedelam... prosel jsem kdysi vsechny klikatelne polozky na strankach OP a dosel k nazoru, ze (jen) s napisem MARINA MILITARE nic nedelali... proste omyl... :)

nejak se v tom fejkovani ztracim... :D

kibi, wole příspěvek 82

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...