Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Začátečníček napsal:
Mohl byste, prosím, rozvést proč není Elton 'opravdovým' pokračovatelem?

Když v nouzi prodáš manželku, nemůžeš jí chtít po čase vrá*** zdarma zpět a dělat, že je Tvoje....

Odesláno
  yed69 napsal:
Ty "fůry fakt starejch mašin" jsou pro velké série. Na kusovky jsou opravdu k ničemu, ne že by je nikdo nechtěl. Navíc to jsou opravdu stroje, které dříve vyráběly hodinky PRIM. Takže jsou si podle Vás rovni - obchodník dovážející strojky a pouzdra a číselníky z Číny na straně jedné - a továrna, která je schopná ty staré stroje a několik nových použít znovu k výrobě strojků podle původní dokumentace (s několika vylepšeními) na straně druhé? Nerozumím tomu, rovnost nevidím. Buď se to dá udělat lacino a tím pádem nekvalitně v Číně, nebo relativně draze ve velkém (ETA) a nebo hodně draze v kusové výrobě. V čem se pletu?

Kde bereš jistotu, že levně v Číně rovná se nekvalitně? A máš pocit, že tzv. kusová výroba v Eltonu je nějak superšpičková? Kdybys vybíral podle kvality, nutně musíš skončit u renomovaných firem střední třídy, tj. Omega, Breitling, Longines apod. Je jasné, že kvalitativně tyto výrobky s tím, o čem diskutujeme, srovnávat nemůžeš. Dříve, nyní, ani v blízké budoucnosti. Jediná přidaná hodnota, která u Primek jakéhokoli původu je, je debilní patriotismus několika chronomagorů. Všem ostatním je to úplně jedno.

Odesláno
  mischa napsal:
Kde bereš jistotu, že levně v Číně rovná se nekvalitně? A máš pocit, že tzv. kusová výroba v Eltonu je nějak superšpičková? Kdybys vybíral podle kvality, nutně musíš skončit u renomovaných firem střední třídy, tj. Omega, Breitling, Longines apod. Je jasné, že kvalitativně tyto výrobky s tím, o čem diskutujeme, srovnávat nemůžeš. Dříve, nyní, ani v blízké budoucnosti. Jediná přidaná hodnota, která u Primek jakéhokoli původu je, je debilní patriotismus několika chronomagorů. Všem ostatním je to úplně jedno.

pár místních kokotů občas píše slova jako tesat do kamene......naprosto souhlasím

Odesláno (upraveno)

Prim s ETOU byl pro mě předražená zbytečnost. Nejhorší poměr výkon-cena na trhu.

Nové kalibry a změna v cenové politice (začátek pod třiceti tisíci za in-house) se mi zamlouvají a koupi zvažuju.

Nicméně, za pokračovatele původního Primu nepovažuji ani Elton, ani MPM. A pokud už bych se musel v této otázce rozhodnout, asi bych dal svůj hlas MPM, protože ti odkaz původního Primu naplňují zcela přesně - levné a obyčejné hodinky pro masy.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Nicméně, za pokračovatele původního Primu nepovažuji ani Elton, ani MPM. A pokud už bych se musel v této otázce rozhodnout, asi bych dal svůj hlas MPM, protože ti odkaz původního Primu naplňují zcela přesně - levné a obyčejné hodinky pro masy.

Poslal už někdo z vás svoje Prim Sporty jedničky nebo dvojky na opravu nebo renovaci do MPM Frýd.-Místek? Jak jste spokojeni s provedenou prací?

Odesláno

To je vtipný dotaz :) Tam se renovace asi konat nebude, řekl bych :)

Ale to, že někdo něco renovuje, přeci ještě neznamená, že je tím pravým následníkem, ne?

Jeden člen tohoto fóra renovuje stará BMW. Ale že by byl přímým nástupcem mnichovské automobilky? To asi ne ;)

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
To je vtipný dotaz :) Tam se renovace asi konat nebude, řekl bych :)

Ale to, že někdo něco renovuje, přeci ještě neznamená, že je tím pravým následníkem, ne?

Jeden člen tohoto fóra renovuje stará BMW. Ale že by byl přímým nástupcem mnichovské automobilky? To asi ne ;)

No ale tezko byt nasledovnikem firmy, ktera jeste porad existuje. Ale stary Prim uz není a na jeho zakladech (stroje, prostory, lidi) byla vybudovana nova firma, ktera se k tomu odkazu hlásí. Nevim, jestli puvodni idea Primu byla "levne hodinky pro masy" ale stejne tak mohla byt "hodinky vyrobene ceskymi ruckami" a to Elton splnuje.

Odesláno
  hciq napsal:
Hale sorry vysvětlím... na návštěvě v Eltonu jsem viděl několikero...asi dvě funglofky...mašiny na výrobu ploten, něco na výrobu pouzder..... to bylo asi to již stávající, pak nějakou bazar mašinu na výrobu těch prťavejch bazmeků...koleček a podobně...no a následně fůru fakt starejch mašin, který trůnily nejen v tý jedný místnosti a říkaly tady je zbytek naší minulosti...nás už nikdo nechtěl. V tuto chvíli souhlasím s Onionem .....obě značky jsou si dnes rovny, každá má ve svém oboru jinak našlápnuto....a já budu se zájmem pozorovat jak se to bude dál vyvíjet.

Ano, tady se absolutně shodujem... i mně baví to sledovat :-) A popravdě bych si přál, aby obě firmy uspěly :-) a v segmentu ve kterém jsou byly špica?

Odesláno (upraveno)
  NIGHTinGALE napsal:
Prim s ETOU byl pro mě předražená zbytečnost. Nejhorší poměr výkon-cena na trhu.

Nové kalibry a změna v cenové politice (začátek pod třiceti tisíci za in-house) se mi zamlouvají a koupi zvažuju.

Aha. Už to chápu! Takže o následnictví hodinářské výroby (alespoň morálním, když značka je v háji) nerozhoduje dokumentace, stroje, vlastní výroba podle původních vzorů, sklad dílů, renovace ale schopnost dodat laciný šunt masám. Jistě! Protože je jedno, soudruzi, co těm lidem dáme, že. Hlavně ať je toho hodně a ať to moc nestojí. Ano, podle takových kritéríí je jediným zasloženým pokračovatelem hrdé tradice hodinářské výroby v ČR jedině MPM.

Jdu si dát panáka:(

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno
  kibi napsal:
hlavne kalibr "prim 73" ten vyrabi jen ceske ruce... boze, to jsou dneska zase zvasty...

No a proc hned vytahujes kalibr 73?!?!? Elton dela uz i svoje kalibry, nebo to nevíč a nebo tomu zase nerozumíš?!? Proc hned útočíš "žvástama"......?!

• Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)
  Frantik napsal:
No a proc hned vytahujes kalibr 73?!?!? Elton dela uz i svoje kalibry, nebo to nevíč a nebo tomu zase nerozumíš?!? Proc hned útočíš "žvástama"......?!

Sakra nehroťte to pořád, Elton už dělá strojky ale ještě nikde nejsou. Co teda počkat jaké budou a potom se rafat dál?

Ještě podotýkám, že firma MPM se přeci taky k tomu odkazu hlásí. Když nic jiného, vyplázla nemalé peníze za značku. Proč asi?

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno
  mechano napsal:
Sakra nehroťte to pořád, Elton už dělá strojky ale ještě nikde nejsou. Co teda počkat jaké budou a potom se rafat dál?

Já uz je ale videl, sice samostatne, ale videl :thumbsup_anim:

Odesláno
  mechano napsal:
Já jsem je taky viděl ale to přeci nedokazuje, že budou dobré. Počkejme.

No to je jasný, ja jsem jen argumentoval kibimu, ze Elton ted vyrábí vše (téměř) zde v čechách!

Odesláno

Běžte do Eltonu,řekněte těm konkrétním lidem,kteří ty Pimky vyrábějí ve stejných prostorech a na stejných strojích třicet i více let ,že nejsou pokračovateli sami sebe.

Vaše další kroky by zřejmě následovali na stomatologii nebo traumatologii.

Odesláno
  kibi napsal:
na strankach furt nabizeji "Prim 73"... a cely ty roky, co delali hodinky zlatyma ceskyma rukama - s ETOU nebo kalibry z bazaru...? boze...

trochu mi to pripomina argumentaci typu: marihuanu jsem kouril, ale neslukoval...

Hm, mas pravdu jako vždy. Napada me, ze mnoho evropskych znacek pouziva Etu a nazyva ji vlastnim kalibrem (treba Breitling kalibr 17), ale to je asi pro tebe chabý argument. Nicméně ted Elton vyrábí svuj kalibr, ale to asi taky neobstojí.

Odesláno (upraveno)
  kibi napsal:
... vyrabi... to jo, ale asi jeste neprodava...? a bude je nekdy i prodavat? ;)

a ty roky zastitovani se zlatyma cokoladovyma ceskyma rukama... jako kdyby se to nestalo, vid? ;)

Mas pravdu, nebude prodávat, ty to urcite víš, vyrábí si je do šuplíku :thumbsup_anim:

A ty roky delali to co vsichni ostatni, vyrabeli pouzdra a montovali Etu a vydavali to za svuj produkt, jako mnoho dalsich!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

ale takhle diskuse není primárně o Prim manufacured 1949... Původně jsem se chtěl zamyslet nad tím, že PRIM postupně, v rámci svého prodejního segmentu!!!! , se prostě postupně zlepšuje. Hodinky od nich nemám a ani si je asi nikdy kupovat nebudu, stejně jako si nikdy nebudu asi kupovat Casio, Festina, ale třeba i zde oblíbené Seiko .. (každé z jmenovaných si nebudu kupovat z jiného důvodu) ..

Prostě jen píšu, že se chlapci z PRIM snaží zlepšovat. Stejně jako se snaží v něčem i Prim manufactured 1949... Neříkám, že jsou super, neříkám, že je to kauf, nikomu je nikde a nikdy nedoporučuju. Prostě mají svoji klientelu, a té postupně nabízejí o trochu lepší zboží než včera... stále to není a asi nikdy nebude nic co bych si kupoval, ale je to tak...

Odesláno
  Onion napsal:
ale takhle diskuse není primárně o Prim manufacured 1949... Původně jsem se chtěl zamyslet nad tím, že PRIM postupně, v rámci svého prodejního segmentu!!!! , se prostě postupně zlepšuje. Hodinky od nich nemám a ani si je asi nikdy kupovat nebudu, stejně jako si nikdy nebudu asi kupovat Casio, Festina, ale třeba i zde oblíbené Seiko .. (každé z jmenovaných si nebudu kupovat z jiného důvodu) ..

Prostě jen píšu, že se chlapci z PRIM snaží zlepšovat. Stejně jako se snaží v něčem i Prim manufactured 1949... Neříkám, že jsou super, neříkám, že je to kauf, nikomu je nikde a nikdy nedoporučuju. Prostě mají svoji klientelu, a té postupně nabízejí o trochu lepší zboží než včera... stále to není a asi nikdy nebude nic co bych si kupoval, ale je to tak...

souhlas

Odesláno
  haslermetra napsal:
Běžte do Eltonu,řekněte těm konkrétním lidem,kteří ty Pimky vyrábějí ve stejných prostorech a na stejných strojích třicet i více let ,že nejsou pokračovateli sami sebe.

Vaše další kroky by zřejmě následovali na stomatologii nebo traumatologii.

Kdybysme chtěli být objektivní, to by bylo hodně pracné. Ale oponovat ti, by se dalo třeba takhle : "Konkrétní lidi", kteří vyrábívali kdysi Primky, ty jsi mohl vidět na Dni otevřených dveří, na exkurzi. "Stejné prostory" jsou administrativní budova (teda spíš jen její menší část). A "stejné stroje" jsou tam jen ty, o kterých se tady Prim kdysi dost netakticky vyjádřil, že už nevyhovují přesností. "Stejné stroje" tam nejsou prakticky žádné, neboť byly rozprodány nebo vyhozeny nadšeně do sběru. Pokud tedy nemáš na mysli brusku nebo přístroj pro tamponový tisk.

A ještě poznámka: "stejné prostory" daleko víc používá myslím nějakej výrobce motorových člunů nebo třeba autoservis. Je docela pravděpodobné, že u nich pracuje někdo z bývalých zaměstnanců Primu a sami tam taky pracovali. Jsou proto nástupci Primu? Dá se říct že pokračují v tradiční kvalitě Prim?

Myslel bych, že to chce klid a nechat Elton, ať předvede co umí. A když už tu musíme například vyrábět německý a jiný auta, přeju si upřímně, aby uměl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...