Přejít na obsah

Marina Militare, Parnis a další podobné nápodoby - shrnutí témat

Doporučené příspěvky

Odesláno
  kibi napsal:
pripomina mi to jednu povidku od Simka&Grossmana - "Klaun, to je klaun!"... :D

zase zapnu ignorovani, mam poprskany cely monitor, ale dekuju, skvele jsem se pobavil! :D

Nebo co říkal v knižním vydání Černých baronů major Terazky " nemám rád popov , ........

• Odpovědi 330
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Z jiného soudku a pro někoho zbytečně oklikou, ale pointy se dočkají i milovníci "supr výhodného kaufu"

na největší výstavě naší branže (to je fuk jaké) v Kolíně je pravidlem, že čínští soudruzi první den výstavy prolezou stánky firem, které tvoří světově top ten, nafotí novinky, zalezou do svých stánků, stáhnou fotky do PC, nastartují CAD a překreslují novinky z fotek do výkresů... nejpozději do roka jsou na trhu výrobky vzhledově 1:1 s originálem (neříká se tomu kopie?). Funkčnost, přesnost dílů a použité materiály jsou samozřejmě jiné kafe (lépe řečeno jiný čaj): zkušebna to prokazuje velmi srozumitelně.. Vlastní tvůrčí invence číňanů se omezuje na vymýšlení bombastických názvů...

Momentálně nám sem český importér sraček valí ***óny čínských kopií produktu, který máme na trhu mnoho let (momentálně je v 10. generaci, patent byl, vypršel).

Ze začátku ty věci prodával dokonce s použitím našeho obchodního jména (je to jako kdyby sem tahali auta na pohled stejná jako Škoda Octavia a říkali by jim Superfáro Octavia)... dokonce opajcovali naše katalogové stránky a montážní návody... Právník nás zatím stál půl mega, ztrátu obratu nebudu uvádět.

Část zákazníků si ty fejky kupuje nevědomě, protože ani netuší, že to není originál, OK. Ale část zákazníků se vysloveně vytěšuje, že to koupí o stovku levněji než náš originál a ještě nám škodolibě vysvetluje "to víš vole máte se naučit vyrábět to levněji"... vrchol drzosti je, když se ten jejich krám u zákazníka rozbije a importér je odkáže na moje servisáky "oni vám to paninko rádi opraví"

Naše firma v Evropě zaměstnává přes 5000 lidí. Nepochybuji o tom, že řada z nich má názory stejné jako zdejší fejkomilci. Personální oddělení bohužel při propouštění nadbytečných dělníků nekouká, kdo má na ruce jaké obšlehnuté ťikťaky, ale pointa je snad zřejmá.. kupuješ fejky? Fajn, pomalu ale jistě bereš práci sousedovi, kámošovi, sobě...

Návštěvník YPO?
Odesláno
  HonzaX napsal:
To YPO , co Ti provedli číňani , že tak kopeš kolem sebe ? Když vycouváš z vlákna tak zde bude klid . Nebo jsi jeden z těch co si stěžovali u Chronomaga ?

máš recht - couvám

- kibi (mongoloid- dle avataru) mě vyštípal

- jen pro info - já nejsem stěžovací a reportovací typ ( je to únavné a otravné pro moderátory)

Návštěvník YPO?
Odesláno
  Duke650 napsal:
Z jiného soudku a pro někoho zbytečně oklikou, ale pointy se dočkají i milovníci "supr výhodného kaufu"

na největší výstavě naší branže (to je fuk jaké) v Kolíně je pravidlem, že čínští soudruzi první den výstavy prolezou stánky firem, které tvoří světově top ten, nafotí novinky, zalezou do svých stánků, stáhnou fotky do PC, nastartují CAD a překreslují novinky z fotek do výkresů... nejpozději do roka jsou na trhu výrobky vzhledově 1:1 s originálem (neříká se tomu kopie?). Funkčnost, přesnost dílů a použité materiály jsou samozřejmě jiné kafe (lépe řečeno jiný čaj): zkušebna to prokazuje velmi srozumitelně.. Vlastní tvůrčí invence číňanů se omezuje na vymýšlení bombastických názvů...

Momentálně nám sem český importér sraček valí ***óny čínských kopií produktu, který máme na trhu mnoho let (momentálně je v 10. generaci, patent byl, vypršel).

Ze začátku ty věci prodával dokonce s použitím našeho obchodního jména (je to jako kdyby sem tahali auta na pohled stejná jako Škoda Octavia a říkali by jim Superfáro Octavia)... dokonce opajcovali naše katalogové stránky a montážní návody... Právník nás zatím stál půl mega, ztrátu obratu nebudu uvádět.

Část zákazníků si ty fejky kupuje nevědomě, protože ani netuší, že to není originál, OK. Ale část zákazníků se vysloveně vytěšuje, že to koupí o stovku levněji než náš originál a ještě nám škodolibě vysvetluje "to víš vole máte se naučit vyrábět to levněji"... vrchol drzosti je, když se ten jejich krám u zákazníka rozbije a importér je odkáže na moje servisáky "oni vám to paninko rádi opraví"

Naše firma v Evropě zaměstnává přes 5000 lidí. Nepochybuji o tom, že řada z nich má názory stejné jako zdejší fejkomilci. Personální oddělení bohužel při propouštění nadbytečných dělníků nekouká, kdo má na ruce jaké obšlehnuté ťikťaky, ale pointa je snad zřejmá.. kupuješ fejky? Fajn, pomalu ale jistě bereš práci sousedovi, kámošovi, sobě...

jsem rád, že ještě žiješ, protože TY jsi byl jeden z impulsů v roce 2006, abych se ubíral správným hodinkovým směrem

Odesláno

To Duke , vývojové oddělení firmy kde jsem dělal, když předělávalo motor si zakoupilo co vím , mišivbuši , isuzu , a jestli se nepletu daihatsu . Potom iveco a medvěda . Proč asi . Kde žiješ ? To dělají všechny firmy .

Odesláno

Ach jo už je to tu zas. Ked som objavil toto fórum zháňal som informácie o hodinkách .Fascinovali ma už od malička . JE MI JEDNO ČI SÚ Z ČÍNY ALEBO ŠVAJČIARSKA ,ALEBO MARSU DÔLEŽITÉ SÚ FAKTY, spracovanie presnosť , životnosť atd atribútov je veľa . Aj mojom okolí viacej ľudí znovu neviem z akého dôvodu zrazu zatúžilo po mechanických hodinkách a je im jedno odkiaľ sú hlavne aby išli a merali čas v určitej pre každého inej akceptovanej presnosti. Niekto potrebuje ale hodinky z iného dôvodu dodávajú mu pocit výnimočnosti že len on má také a také hodinky .Mne to pripadá ako úplne scestné keď niekto stavia svoju výnimočnosť na hodinkách alebo iných predmetoch ktoré vlastní len pre pozdvihnutie svojho ega. A niekedy sa tu človek aj pobaví ak niekto strieda hodinky a vypisuje o posvätnej úcte a a pomaly povyšuje hodinky na predmet rodinnej tradície. a ešte ma zarazilo konštatovanie že provokácia je že ak sa píše napr vo vlákne o švajčiarskych hodinkách xy a niekto pridá odkaz alebo spomenie že čínsky model yx stoji toľko a toľko. taktiež som zvedavý že ak niekto bude písať o rolexkách a niekto pridá odkaz na steinhart že výraba a predáva úplne podobné hodinky ach jo

Snažím sa pochopiť snahu ortodoxnej skupiny zatracujúcu čínu prečo to vlastne robia čo ich k tomu vedie cítia sa ohrozený že strácajú svoju výnimočnosť postavenú na svojich hodinkách a nie osobnosti alebo čo ich vlastne znervózňuje že v sekcii o čínskych hodinkách sa ľudia bavia o čínskych hodinkách a čom inom sa majú majú písať v tejto sekcií už to to veľa krát niekto napísal nech si tie príspevky nečítajú nechápem ich postoj . Ak niekto spokojný z brakom za pár euro nech je ja mu to neberiem nebudem ho urážať .

PS vývoj nezastavíte hodinársky priemysel v čine je na vzostupe krivka smeruje hore a aká bude strmá to dnes nevie nikto. Čo je však isté v jednom bode pretne raz krivku hodinárskeho priemyslu v Európe ktorá má úplne opačnú tendenciu . Môžme sa baviť o strmosti poklesu a polemizovať o tom ale to tak všetko čo stým spravíme .

Má tu niekto relevantný zdroj zo zahraničných stránok alebo aj iný o predajnosti hodiniek vo svete napr koľko sa predá hodiniek napr z japonska Európy číny atd , koľko je v cene napr nad 1000 USD nad 10 000 USD a viac proste štruktúra predajnosti mechanických hodiniek. Aby sme sa bavili o faktoch

A keď si niekto myslí že zákaz niečo vyrieši nech si to myslí čas ukáže

Odesláno

Na každym zde prezentovanym argumentu je chlapi kus pravdy. Věčný a už nechutný přestřelky mezi Kibim a Ypem jsou zdejším folklórem, chjo. Musím se nicméně spíš přiklonit na stranu odpůrců čínského "zboží" a to i v obecné rovině, jelikož mě empirie k tomu zkrátka dovedla. Ať už jsem učinil zkušenost s desítkama hraček pro děti a nebo něčím dalším. A z Číny mám fakt docela strach. Veliký průser jsou jejich devizové rezervy, které jsou největší na světě. Tuším něco kolem 2 bilionů dolarů, což je mazec! No a Volvo pro mě už začlo haprovat před lety, když zfordovatělo.

Odesláno
  HonzaX napsal:
To Duke , vývojové oddělení firmy kde jsem dělal, když předělávalo motor si zakoupilo co vím , mišivbuši , isuzu , a jestli se nepletu daihatsu . Potom iveco a medvěda . Proč asi . Kde žiješ ? To dělají všechny firmy .

žiju tam kde ty. Nepochybuji o tom, že naši vývojáři mají od A do Z "vykuchané" a vykoumané výrobky značkové konkurence a oni zase naše. Potřebuješ přece vědět v čem je konkurent lepší a v čem horší.

ALE výrobky těch řekněmě deseti lídrů od sebe vzájemně rozezná nejen odborník, ale i laik a spotřebitel. Prostě se vzájemně nekopírujeme a nevydáváme naše zboží X za zboží Y.

ALE čínský "vývojář" nevyvíjí, on jen pajcuje doslova 1:1. A svůj výrobek Č vydává za výrobek X s hvězdičkou (takové to "Lolex" místo "Rolex"...)

Odesláno
  kibi napsal:
... nechutny prestrelky... asi mas asi pravdu, nemel bych ignorovani jednoho smesneho clena vypinat, dekuju za pripomenuti :)

...z každýho člena fóra si tu snažím vzít kus jeho osobní zkušenosti a rozhledu. Jak ty, tak Ypo nejste výjimkou. Proto mě štve, a asi nejen mě, když jste v sobě pernamentně zaklesnutý parohama a každý dotčený vlákno tím trpí! Nejde samozřejmě jen o vás, jsou tu i jiný osobní averze. A konec OT, pardon, končím s tím.

Návštěvník YPO?
Odesláno
  Jimjim napsal:
Moc hezky napsáno ... souhlasím, je to tak ....

ze mě si nic neber, já fejky nikdy nevlastnil ani nepropagoval

Návštěvník YPO?
Odesláno
  kibi napsal:
ja nejsem parohac... ja ne... :D

ani nikdy nebudeš - he he - to jediné co ti závidím, protože to je mimo tvoje tělo - ROFL

Odesláno

Považujem túto tému za uzavretú, nech si už ostatní diskutujúci potrebovali prihodiť akýkoľvek svoj povzdych a urážku. Chronomag sa vyjadril dostatočne jasne. Dúfam, že v zmysle jeho rozhodnutia budú konečne postupovať aj moderátori a členovia fóra sa s tým už budú musieť vyrovnať, či sa im to páči alebo nie.

Odesláno
  emte napsal:
Považujem túto tému za uzavretú, nech si už ostatní diskutujúci potrebovali prihodiť akýkoľvek svoj povzdych a urážku. Chronomag sa vyjadril dostatočne jasne. Dúfam, že v zmysle jeho rozhodnutia budú konečne postupovať aj moderátori a členovia fóra sa s tým už budú musieť vyrovnať, či sa im to páči alebo nie.

Myslim, ze tu nikto nikoho neurazal a tento problem uz pomaly uhasinal. Zbytocne bol znova oziveny intervenciami a mozno aj niecim viac, niektorych clenov na Chronomaga a rovnako zbytocne mi pridu aj upravene (doplnene) vyhlasenia z jeho strany. Co som postrehol, tak v tejto sekcii od prveho vyhlasenia Chronomaga, nepribudlo ziadne vlakno, ktore by muselo niekomu trhat zily. Preco sa sekcia vlastne neprecisti od vlakien kontroverznych MM (pripadne Parnis), nech je pokoj? Bol by to celkom rozumny kompromis.

Odesláno

Řešíte ptákoviny: v Jablonci jsem na srazu poprvé viděl MM a pokud snad někdo tvrdí, že je to fejk OP, tak já jsem dvojník svatý trojice. Ty hodinky jsou naprosto rozdílný už z dálky. A jak Čína jede, to je např. na iDnes: Číňani si vytírají řiť i s Husajnem Obavou na oteplovací konferenci!!! Tak proč by bádali nad nějakejma hodinkama?

"Súdán se při rozhovorech choval jako loutka Číny. Byl jednou z mnoha zemí, které zbavují čínskou delegaci povinnosti bojovat své bitvy na otevřených zasedáních. Čína kuchala dohodu v zákulisí, na veřejnost pak vystoupil nějaký její zástupce," píše list. V pátek v noci jednalo o dohodě padesát nejvýznamnější státníků včetně Baracka Obamy, britského ministerského předsedy Gordona Browna či dánského premiéra. V místnosti byl i novinář Lynas. "To, co jsem viděl, bylo naprosto šokující. Čínský premiér se neráčil účastnit osobně, místo sebe poslal úředníka druhého stupně z čínského ministerstva zahraničí, který seděl naproti Obamovi sám," píše Lynas. Diplomat byl prý tupý natolik, že nechal nejvyšší představitele států několikrát čekat, až si vyřídí telefonáty se svými nadřízenými. Čínský zástupce rozhořčil i Merkelovou.

Těm, kteří obviňují z neúspěchu summitu Obamu a obecně bohaté země, redaktor vzkázal, že to byl právě čínský zástupce, který trval na tom, aby cíle vyspělých zemí byly z dohody vyjmuty. Tím si vysloužil ostrou kritiku německé kancléřky Angely Merkelové nebo australského premiéra Kevina Rudda. Čína ani tak ale ze svých požadavků neustoupila, líčí Lynas. Podle něj bylo důvodem právě to, že Čína si byla vědoma toho, že vlna kritiky za případný neúspěch summitu se snese právě na hlavu Baracka Obamy. Čína měla podle Lynase extrémně silnou vyjednávací pozici, ona totiž dohodu nepotřebovala. Tím, kdo potřeboval co nejsilnější dohodu, byl právě Obama.

PS: Má YPO osobního psychoanalytika?

Odesláno
  Onion napsal:
Já bych zakázal všechny hodinky neevropské a severoamerické produkce... Japonce také.. ty bych na ruku nevzal stejně jako číňany

A proc severoamericke?!! Ja bych zakazal vse krome evropskych a vse krome potapek s poradnym tahem.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...