Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, potřeboval bych pomoct. Dlouhou dobu jsem kromě čtení fóra neměl čas sondovat co je u mých oblíbených hodinářských firem nového. Nebudete věřit co se mi stalo. ZAPOMNĚL jsem název značky hodinek, která se mi moc líbila a za nic si nemůžu vzpomenout jak se jmenovala :suicide_anim: Pamatuju si, že to byla (snad) francouzská firma, s dlouhou tradicí. Ve znaku měla jednu možná dvě schématicky nakreslené ryby naproti sobě. Dělali pěkné diversky. Já vím, je to neuvěřitelné, ale hodinková amnézie skutečně existuje :-( Pomůže mi prosím někdo? Díky

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno
Akorát nejsou francouzské, ale švýcarské a v logu nemají dvě rybičky, nýbrž přesýpací hodiny, ale jinak dobrý :D

Puntičkáři :smile_anim: hodinky to ale jsou ne :whistle:

Odesláno
Akorát nejsou francouzské, ale švýcarské a v logu nemají dvě rybičky, nýbrž přesýpací hodiny, ale jinak dobrý :D

Nejsou to přesýpací hodiny, měl by to být astronomický symbol, který se váže k Merkuru a založení firmy. Viz historie FL.

Odesláno
Nejsou to přesýpací hodiny, měl by to být astronomický symbol, který se váže k Merkuru a založení firmy. Viz historie FL.

Jo, to jsem taky četl - v Hodinky a šperky (nebo v nějakém jiném časopise), ale prostě to vypadá jako přesýpací hodiny :)

Vysvětlení toho astronomického symbolu jsem nikde nenašel; jediné, co mě napadá, je to, že logo symbolizuje "dvě tváře" Merkuru a jeho objevování se na obloze ráno a večer.

Jinak na té značce mě zajímají hlavně vintage modely TwinPower (až 50 hodin rezervy chodu / rok 1965) a Bathy (meří hloubku ponoru až do 160 stop / rok 1966)).

A designově se mi hrozně líbí vintage šílenost nazvaná MoonRider :wub:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Díval jsem se na to znovu, přestože uvádí, že disk s rotujícím logem na nových FL symbolizuje konjunkci Merkuru s Venuší, ke kterému dochází jednou za 300 let a stalo se tak právě v době založení FL, o tvaru loga se taky baví jako o přesýpacích hodinách. Takže tak, jsou to přesýpací hodiny :-)

Mám jedny vintage FL s inhouse strojkem, po 40 letech drží přesnost kolem 3s/den, s rezervou nátahu 53h. Myslím docela úctyhodné.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...