quequeek Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2010 ještě jsem je tu neviděl tak doplňuji foto: 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex732 Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Někdy v roce 1993 jsem taky jedny dostal od bývalé slečny. Už jsem prohledal všechno a vypadá to, že už je asi neuvidím (jako tu slečnu:lol2:). Pamatuju si,že byly docela povedený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hejdik Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2010 Nástěnné Prim quartz se vyráběly. Pokud se nepletu, strojky se dělaly v Eltonu, hodiny se montovaly v Chronotechně Šternberk. Joooo Šternberk,moje rodné město,proto taky moje citové pouto k PRIMU. To bude asi ta příslovečná nostalgie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 (upraveno) Pokud už by se někdo rozhodl sbírat quartzové hodinky Prim, tak několik užitečných informací . <b>První generace hodinek PRIM QUARTZ</b> hodinky se strojky CITIZEN kal. 8554 existují pouze v pánské velikosti a mají dvojitý datum. vyráběly se v létech 1979 až 1980 vyrobené množství : cca 5000 ks <b> Druhá generace hodinek PRIM QUARTZ</b> hodinky s vlastním československým kalibrem PRIM - Kal. 200, bez datumu, ve výrobě od 1982 do roku 1994 - Kal. 210, s datumem, ve výrobě od r. 1984 do roku 1994 existují pouze v pánské velikosti vyrobené množství hodinek s kal. 200,210: cca 500000 ks <b> Třetí generace hodinek PRIM QUARTZ</b> hodinky s francouzskými strojky FRANCE EBAUCHES ve výrobě od roku 1991 do roku 1992 existují jak v dámském, tak pánském provedení vyrobené množství: cca 5000 ks <b>Čtvrtá generace hodinek PRIM QUARTZ</b> hodinky s německými strojky GUB kal. 38 ve výrobě 1991 až 1992 existují pouze v dámské velikosti vyrobené množství : cca 80000 ks <b>Pátá generace hodinek PRIM QUARTZ</b> hodinky se švýcarskými strojky RONDA ve výrobě od roku 1993 až do současnosti existují jak v dámském, tak pánském provedení vyrobené množství : cca 400000 ks Prosím o info jaké baterie se do těchto strojků dávali. Do strojku 38 bat. označená 371 dle info na Elton stránkách se dělá strojek stále? Do strojku 200,210 bat. označená 394 Prosím o potvrzení a dopsání dalších typů. Děkuji Upraveno 17. listopadu 2010 uživatelem pikec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chocholusik Odesláno 18. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2012 dnes som si jedne kupil, moc sa mi pacili a su skoro nenosene... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ravik Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Zdravím, chtěl bych se zeptat na typ/model/cokoli o těhle hodinkách hlavně pak na jejich pouzdro.. k 15tinám (dnes je mi 27) jsem dostal PS2 automatic s modrým ciferníkem, od začátku jevili nevodotěsnost (pocení), před měsícem jsem "konečně" ztratil 12ti lety denodeního používání zdevastovaný kroužek lunety a tak jsem začal trochu pátrat i po novém pouzdru.. a ejhle sporty nemaj "výkus" pro řemínek a 20mm řemínek.. tak mam asi celou dobu na ruce nějakou zvláštní skládačku automatik v tomhle asi baterkovým pouzdře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 2. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2015 Mám pocit že to je ještě jiné pouzdro- to na Sport auto má šroubovací dýnko a je trochu jiné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ravik Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 blejsknuto bez ztraceného kroužku lunety..to quartzový pouzdro na fotce v tomhle vlákně je jediný který jsem našel podobný tomu mýmu btw jestli jsem OT tak mě prosím zkuste nasměrovat do nějakýho vlákna kam moje pátrání padne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Stejný nenajdeš, tohle je méně častý typ pouzdra. To je škoda i nosit, fakt je jich málo.Kvartzky mají jiný typ pouzdra, dýnko je nacvakávací a ani luneta tam sedět nebude Co s tím chceš dělat?Luneta se dá koupit, můžeš hodinky přeskládat do pochromovanýho pouzdra z jiných dvojkových Sportů (přijdeš o vykrojení nožek), nebo koupit nerezový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 blejsknuto bez ztraceného kroužku lunety..my.jpgto quartzový pouzdro na fotce v tomhle vlákně je jediný který jsem našel podobný tomu mýmu btw jestli jsem OT tak mě prosím zkuste nasměrovat do nějakýho vlákna kam moje pátrání padne Hlavně tohle pouzdro je tak nějak z bláta a nic nevydrží. Fakt škoda ho šoupat, ale je to to správné k barevným automatům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ravik Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 luneta by snad měla příští tejden dorazit, aano přesně to je to dilema.. nad nerezovým přemýšlím (asi parexo?).. a nebo sehnat to co mám teď .. kterážto možnost právě padla a nebo třetí varianta tohle stávající nějak přetěsnit, hlavně se mi to vykrojení nožek hrozně líbí, o proti tomu nevykrojenýmu to ty hodinky opticky zjemňuje a odlehčuje a škoda je něco tak hezkýho nenosit.. po těch 12ti letech už do vitrýny stejně není.. a vyžírání odhalené mosazi potem tak o 95% snížil širokej textilní řemínek takže by ještě pár desetiletí vydržet mohlo btw.. je to pouzdro fakt taková rarita?.. ať guglim jak guglim nenašel sem ani jednu jedinou fotku prvni podobny fakt až tohle quartzovy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Hlavně tohle pouzdro je tak nějak z bláta a nic nevydrží. Fakt škoda ho šoupat, ale je to to správné k barevným automatům.Tohle konkrétní vydrželo 12 let, mě to přijde dost. Co myslíš tím "správné" k barevným pouzdrum? luneta by snad měla příští tejden dorazit, aano přesně to je to dilema.. nad nerezovým přemýšlím (asi parexo?).. a nebo sehnat to co mám teď .. kterážto možnost právě padla a nebo třetí varianta tohle stávající nějak přetěsnit, hlavně se mi to vykrojení nožek hrozně líbí, o proti tomu nevykrojenýmu to ty hodinky opticky zjemňuje a odlehčuje a škoda je něco tak hezkýho nenosit.. po těch 12ti letech už do vitrýny stejně není.. a vyžírání odhalené mosazi potem tak o 95% snížil širokej textilní řemínek takže by ještě pár desetiletí vydržet mohlo btw.. je to pouzdro fakt taková rarita?.. ať guglim jak guglim nenašel sem ani jednu jedinou fotku prvni podobny fakt až tohle quartzovy Mezi sběrateli jsou, jen je nedávaj na aukro :-) Na Parexo zapomeň, je hnusný, ožužlaný, žádný hrany. Bych tam radši nechal to stávající Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 luneta by snad měla příští tejden dorazit, aano přesně to je to dilema.. nad nerezovým přemýšlím (asi parexo?).. a nebo sehnat to co mám teď .. kterážto možnost právě padla a nebo třetí varianta tohle stávající nějak přetěsnit, hlavně se mi to vykrojení nožek hrozně líbí, o proti tomu nevykrojenýmu to ty hodinky opticky zjemňuje a odlehčuje a škoda je něco tak hezkýho nenosit.. po těch 12ti letech už do vitrýny stejně není.. a vyžírání odhalené mosazi potem tak o 95% snížil širokej textilní řemínek takže by ještě pár desetiletí vydržet mohlo btw.. je to pouzdro fakt taková rarita?.. ať guglim jak guglim nenašel sem ani jednu jedinou fotku prvni podobny fakt až tohle quartzovy Stačí vyměnit korunku a těsnění pod dýnkem a budou v pohodě. To Financ - chromování bylo nějaké nepodařené, brzy se odíralo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2015 Sice nesbírám, ale díky knize, kterou "jsem si neměl kupovat", jsem se tím začal nějak probírat a mám z toho docela hlavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spider První Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Ahoj sháním lunetu na tyto Quartzové Primky. Nevíte někdo, kde by se dala sehnat?Děkuji všem za reakci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Občas se objeví na aukru. Já je tam kupoval asi po stovce, ale už je to dýl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spider První Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Jj dík..tam právě teď nebyly a u hodinářů, kteří je měli jsem taky nepochodil..tak to zkouším tady.Njn - počkám :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brba Odesláno 7. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna Je tu nejako mĺkvo , Prim Quartz je mimo záujmu ? Tak ja niečo priložím , dnes dokončené ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna Pěkné tulipány i hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brba Odesláno 8. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna Začiatok zbierky Prim Quartz ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se