prukajda Odesláno 6. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 Hotovo! Dnes jsem si u Aleše na Stodolní vyzvedl hotové náramkové Molnije. Přikládám pár fotek, líbí se mi moc, krásné modřené ručky (škoda, že neumím moc fotit) a ten parádní tikot! Na konec se sluší a patří poděkovat všem, kteří mi pomohli. Jmenovitě tedy: Karlosovi za stavebnici, veškerou podporu, rady a ochotu, dknespl a haslermetra za rady ve vlákně a informace o historii a samozřejmě i panu Svobodovi (u Aleše) za to, že se do přestavby pustil a překonal i problémy se sháněním hodinového kola a náboje vteřinovky. PS: Možná ještě zkusím někde najít nějaký vhodnější řemínek, ten na kterém zatím jsou, je docela subtilní... Nemáte insipraci? Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kupa54 Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 Dopadlo to parádně, blahopřeji. Zkus k tomu vybrat nějaký řemen od Mavexu. Dělají pěkné silné řemeny z měkké kúže s prošitím, nebo bez.
haslermetra Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 Blahopřeji. Jsou pěkné.Možná Ti je trochu závidím.Náramkové molnije ještě nemám. Kdyby snad někdo věděl kde je sehnat nebo alespoň to pouzdro,dejte vědět, plííís.
Karlos Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 (upraveno) Hmm, moc pěkně vypadají, paráda a jsem rád, že to dobře dopadlo a že jsi tak spokojený. Jak se ti natahujou tou kulatou korunkou? Podle mě je kulatá korunka s přehledem nejpohodlnější a chystám se ji použít taky. EDIT: co řemen s podložkou? Mělo by to pak ještě větší retro vzhled (a ten já rád) Upraveno 6. ledna 2010 uživatelem Karlos
prukajda Odesláno 7. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Hmm, moc pěkně vypadají, paráda a jsem rád, že to dobře dopadlo a že jsi tak spokojený. Jak se ti natahujou tou kulatou korunkou? Podle mě je kulatá korunka s přehledem nejpohodlnější a chystám se ji použít taky. EDIT: co řemen s podložkou? Mělo by to pak ještě větší retro vzhled (a ten já rád) Natahují se velmi pohodlně, kromě toho s ní působí správným retro dojmem. O řemenu s podložkou jsem taky uvažoval, ale moc jsem jich nenašel. Snad by mohlo jít o něco podobného jako je tento: http://www.vostok-watches.com/start.php?d_..._g_AW_20_07.php Řemínek na to pouzdro může mít šířku pouhých 18 mm, což při jejich průměru cca 42 mm není mnoho.
Marfi Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 (upraveno) Natahují se velmi pohodlně, kromě toho s ní působí správným retro dojmem. O řemenu s podložkou jsem taky uvažoval, ale moc jsem jich nenašel. Snad by mohlo jít o něco podobného jako je tento: http://www.vostok-watches.com/start.php?d_..._g_AW_20_07.php Řemínek na to pouzdro může mít šířku pouhých 18 mm, což při jejich průměru cca 42 mm není mnoho. Tohle jsem taky řešil, ale nevyřešil. Problém je v rozteči mezi stěžejkami, protože prakticky všechny řemeny s podložkou ji mají malou. Většinou 42 - 46 mm. U mých Molnií s rámečkem je to 56 mm a navrch potřebuju open-end řemen. Zatím vím jen o tomhle: http://www.watch-band-center.com/watchstra...-Spartakus.html Edit: odkaz Upraveno 7. ledna 2010 uživatelem Marfi
Karlos Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Mně se povedlo sehnat řemen, do kterého se to vejde, ale byla to spíš náhoda. Je sice malinko širší, ale nacpal jsem to tam a jde to. Až do toho hodinářství pojedu, poptám se. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
prukajda Odesláno 7. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Mně se povedlo sehnat řemen, do kterého se to vejde, ale byla to spíš náhoda. Je sice malinko širší, ale nacpal jsem to tam a jde to. Až do toho hodinářství pojedu, poptám se. Není to ten řemínek, na kterém se kdysi nosily Primky? Pokud ano, tak podobné řemínky jsem v hodinářství viděl, materiál ale nebyla kůže, nějaká koženka či jiný umělý materiál.
Luk Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Já jsem si nechal ušít u mistra Simona. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Není to ten řemínek, na kterém se kdysi nosily Primky? Pokud ano, tak podobné řemínky jsem v hodinářství viděl, materiál ale nebyla kůže, nějaká koženka či jiný umělý materiál. Tvarově je to stejný, ten co mám je ale větší a kožený. A nebo ušít na zakázku, jak píše Luk.
Marfi Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 vyštrachal jsem docela pěknej řemen s podložkou http://cgi.ebay.com/16mm-Military-BUND-Ger...=item35a3e3fdef
Marfi Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 vyštrachal jsem docela pěknej řemen s podložkou http://cgi.ebay.com/16mm-Military-BUND-Ger...=item35a3e3fdef Doplnění od prodejce: max. velikost pro 18 mm řemen 44mm průměr a 54mm rozteč ztěžejek.
Karlos Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Vypadá dobře, ale podle mě se konkrétně na ty nádražácký molnije s rámečkem moc nehodí. Blbě by se natahovaly a vypadávaly by z rámečku. Hodinky v rámečku samy nijak nedrží a tak ten klasický provlékací řemen je zároveň podepírá, aby v rámečku správně seděly. Je to prostě fikaný
Marfi Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Na tom něco je, ale na ty Prukajdovo by, myslim, seděl jak zadek na hrnec.
Marfi Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 QUOTE(Marfi @ 8.1.2010 - 17:36) 369435[/snapback]vyštrachal jsem docela pěknej řemen s podložkou http://cgi.ebay.com/16mm-Military-BUND-Ger...=item35a3e3fdef Doplnění od prodejce: max. velikost pro 18 mm řemen 44mm průměr a 54mm rozteč ztěžejek. Vypadá dobře, ale podle mě se konkrétně na ty nádražácký molnije s rámečkem moc nehodí. Blbě by se natahovaly a vypadávaly by z rámečku. Hodinky v rámečku samy nijak nedrží a tak ten klasický provlékací řemen je zároveň podepírá, aby v rámečku správně seděly. Je to prostě fikaný Tak jsem do toho nakonec šel (Holben's Fine Watch Bands) :http://cgi.ebay.com/...=item4cf0382fc4 Vzal jsem šířku 18 mm, takže je to mezi nožkami trochu natěsno, ale myslím že to nevadí. Na ruce hodinky podpírá podložka a drží v rámečku stejně dobře jako na provlékacím řemenu. Mimo zápěstí se v rámečku trochu vyklají, ale nemají šenci vypadnout. Pro natažení se musí z rámečku vyndat, ale to je operace na 3 sekundy. Více viz. foto. Jinak objednáno 27. září a dnes doručeno. Poštovné asi 1,5 USD . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Henry Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Tak jsem do toho nakonec šel (Holben's Fine Watch Bands) :http://cgi.ebay.com/...=item4cf0382fc4 ... Prohlížel jsem si ten řemen, mám to chápat tak, že se to dá použít i na hodinky s pevnýma nožkama? "Líbějí vodpustit vašnosto, nemám ani páru, jestli ten rámeček má stěžejky, nebo má pevné nožky."
Marfi Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 (upraveno) Prohlížel jsem si ten řemen, mám to chápat tak, že se to dá použít i na hodinky s pevnýma nožkama? "Líbějí vodpustit vašnosto, nemám ani páru, jestli ten rámeček má stěžejky, nebo má pevné nožky." Přesně tak. Ten rámeček je celý vylisovaný z jednoho kusu plechu. Řemínek má otevřenou smyčku,která se po protažení okolo stěžejky přeloží a fixuje ohnutím konců toho plíšku provlečenými otvory v přeložené části (které jsou na obrázku velmi špatně vidět) řemenu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. října 2010 uživatelem Marfi
Marfi Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 ramecek ma nozky pevne ten remen je moc peknej... a skvele jde k te barve cifru... díky za pochvalu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se