Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím jsem nováček chtěl bych si pořídit Casia tak do 4000 proletěl jsem aukro je tam toho v celku dost,ale raději bych koupil v obchodě mám představu Casio Edifice a aby měli plně funkční Luminiscenční ručky a indexy

:helpsmilie:

Posted
Zdravím jsem nováček chtěl bych si pořídit Casia tak do 4000 proletěl jsem aukro je tam toho v celku dost,ale raději bych koupil v obchodě mám představu Casio Edifice a aby měli plně funkční Luminiscenční ručky a indexy

:helpsmilie:

Ahoj Radomile4, vitej na foru. S cim ti mame pomoct? Vis co chces, vis ze to chces koupit v kamennem obchode, vis za kolik.

Chces abychom ti to rozmluvili? ;)

Posted

Nemám o hodinkách ani páru jen jsem četl a vyposlechl od známých lidí,že Casia jsou tak asi nejkvalitnější tak mi to třeba rozmluvte,ale zároveň poraďte jakou značku.dost se mi zamlouvají třeba MZI jenom že zde na fóru jsem četl velkou kritiku podstatné pro mě je aby měli luminiscenční ručičky funkční a ne jen tak pro parádu :sleeping_03anim:

Posted

CAsio je držák a budou fungovat věčnost o tom neni, ale na druhou stranu mívaj hodně často plechlový tahy (lehký, šustí to a trhá chlupy) a ty moc nevydržej, ale vyměnit ho je docela ranec a pokud chceš casia mrkni na ebay ...

Posted

Jedna věc je to, co jsi slyšel od známých a druhá, co všechno se můžeš dozvědět tady. Pročítej alespoň pár dní a najdeš určitě víc alternativ.

Pokud chceš dobrou luminiscenci, volil bych např. Traser, Luminox...pokud tě samozřejmě zaujmou vzhledově.

• 3 weeks later...
Posted

Ahoj, jsem tu nový a v podstatě uplný laik. Jak jinak, sháním nějaké ty hodinky, představu bych řekl mám celkem slušnou, horší je to s tím, kde a jak nakoupit. S ebay nemám žádné zkušenosti, s angličtinou je to nic moc, takže bych v případě nákupu poprosil o rady pro blbce.

Nyní k požadavkům. Procházel jsem český net a vzhledem k cenovému limitu 2000, max ale opravdu max 3000 Kč jsem narazil snad jenom na Casia - což mi nevadí.

U hodinek preferuji vzhled a odolnost - kovový tah a pokud možno sklíčko co se jen tak nepoškrábe - já vim, asi utopie, ale přeci jenom se člověk kolikrát někde otře. Na druhou stranu u současných plastových Casií jsem škrábance na sklíčku vyleštil pastou - celkem úspěšně. Vzhled spíše elegantní, nic super sportovního.

Dále by to určitě měly být digitálky, nejlépe co zobrazují datum i čas na hlavním displeji. Poslední požadavek je rádiem řízené nebo se slušnou přesností (jako slušnou přesnost určitě nepovažuji +/- 30s za měsíc, jak se kolikrát píše v e-shopech).

Nepotřebuji žádné stopky, časovače, pípáky a serepetičky kolem, jde mi o neokoukaný vzhled, spolehlivost a aby mi chvíli vydržely.

Něco pro představu:

http://www.casio-europe.com/euro/watch/wav.../wv-300de-7aer/

http://www.casio-europe.com/euro/watch/col.../db-e30d-1avef/

http://www.casio-europe.com/euro/watch/wav.../wv-59de-1avef/

Díky za rady.

• 2 months later...
Posted

Zdravim vsechny.

Poprosil bych o tip na hodinky CASIO do 2-2.5

Libi se mi klasika rucicky,ocelovy reminek a pouzdro s jen zakladnimi funkcemi.Rad bych brousenou cistou ocel bez jakehokoliv nastriku/povrchove upravy.

Predevcirem jsem stravil asi hodinu v PlaneoQuickTime v OC Eden vrsovice a prodavacka v tehle tride radila spis casio.Pak me jeste upozornila na pomerne neznamou znacku SECCO ktera take spada do koncernu casio a jde o ciste LOW radu,takze ocel ne jen slitina kde hrozi vzhledem k tride "pracovani materialu" prirovnala to ke klicum....proste vlastnosti a barva se po case zmeni nemluve o ocoupani.

Rad bych aby rucicky byly "svitici" podobne jako drive ty s fosforovymy prouzky (fosfor se dnes jiz nesmi pouzivat) a nebranim se ani LEDpodsviceni ciferniku v noci,no a muze bej i budik.....vodotesnost normal 50M tedy obcasne zmoknuti ci pot.

Zatim vybiram zde z rady EDIFICE ktera vypada moc dobre:

http://www.hodinky-casio.cz/Edifice/ pocitam ze v tehle tride jde o strojky Quartz na radio controlled mohu nejspis zapomenout,jak jsou na tom Q od Casia s presnosti?

Dal jsem videl model od casia na jehoz oznaceni si ale nevzpomenu asi za 1.6k kteej mel solarni dobijeni clanku to jen tak pro zajimavost

Vim ze v tehle cenove tride nelze cekat zadne zazraky,jsou to me prvni lepsi hodinky tedy na rozjezd,ale co ctu tak CASIA jsou drzaky a je to nepsana jistota.

Pokud by jste ale doporucili v dane tride pekne SEIKO ci TIMEX nezlobil bych se a nekerou z vyse zminenych funkci bych i ozelel,preem dekuji pokud si nekdo udela cas :)

Preferuji jednoduchost tedy pouze rucicky max. datumov,ty tri "budiky" co jsou dneska obvykle ukazujici den,datum a dalsi nejak nemusim....ale pokud to bue designove pekne take nepohrdnu.

Posted

Jeste me napada mam vzit v tehle tride Quartz nebo Automaty natahovany pohybem ruky? co je presnejsi?

Co ctu tak autamota maji vyhodu v tom ze se nemusi menit baterie a porusovat vodotesnost....pry malokdo dokaze baterii vymenit a spravne hodinky smontovat/natlakovat aby byla tak jako kdyz sjely z linky.

Posted
staly me tehdy asi 1800-1900,- tak nejak... a kolik jsem vrazil do hodinek za posledni dva roky ani nechci vedet! :D

projdi si soucasnou nabidku treba v koscomu - me zaujaly treba tyhle :)

Hele stejne ty Casio MTD 1037 Seamaster mi prijdou nejaky levny...a pred 8mi lety teprve.

Posted

Takze jsem poridil.

Ty casia se mi nazivo az tak nelibily a koupil jsem si tyhle: http://www.hodinky.inshop.cz/len-nox/pansk...-l-m142s-2.html http://www.lennox-watch.cz/Kolekce/Panske/.../L-M142S-2.aspx vypadaji fakt luxusne a kvalita bude doufejme minimalne na stejne urovni jako hodinky v tehle tride,navic maji osvetlene mimo rucicek i cisla,jen nevim....fosfor vydrzel celkem dlouho,dns se jiz nepouziva a ta nahrazka (nevim ted jak se jmenuje) vydrzi alespon stejne?,nechal jsem je pod primym svetlem a uz to zas jen "mzoura".....

Posted

Byl jsem předběhnut, když jsem googloval, co to ta Monstra mají. Je to Lumibrite, alias nějaká verze Super-Luminova. Nevím, co mají ta Casia, ale Monstra mi svítí, mám pocit, celou noc pořádně. Jestli fosfor svítil víc, tak to bych je natřené fosforem musel na noc strkat do šuplíku. ;) Každopádně tedy Lumibrite ve věci svítivosti dojem náhražky nebudí. Třeba je i tohle otázka cenových kategorií.

Jinak ale blahopřeju, vypadají pěkně.