Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Můžu se majitelů ještě zeptat, jestli u fliegerů, když jsou tri hodiny zakryje černý konec ručičky den v týdnu ?

Jak to, že je day ukazatel na obrázcích tak blízko ke středu ručiček, když u modelu Pilot je od středu určitě dál ??? Stejný strojek, stejný věnec, jen obráceně popsaný...

Etapu zkousnutí ručiček už mám v podstatě za sebou a teď mi žaludek dráždí už jen to rozvržení ciferníku.

Přijde mi, že klasický day/date na pravo by byl snad lepší. Den by nezakrývala ručička a nebyla by tak rozbouraná stupnice vteřinovky.

Nechápu na tom jediný plus, ale jsem k Fliegerům už hodně nakloněn.

černý konec ručičky ve tři hodiny den v týdnu nezakryje. Den je akorát tak daleko od středu, aby se nebil s černým koncem hodinové ručičky. Mám sice ne-chrono variantu, ale tam je to předpokládám stejně, jako u chorono. Právě to rozrvržení se mi u té ne-chrono varianty strašně líbilo. Pěkně to hodinky vyvažuje a líbí se mi, že tam jsou dvě okýnka.

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tohle mi nedelej... Vyvazenost! Doktor mi zakazal koukat jen na jedny z nich, protoze ty pak chci :-(

jak jsem psal, uz jsem na ne pohromade natrefil.

Asi beru Fliegery, uvidim jak cela akce dopadne...

Edit : vim, ze za vyraz "definitivni hodinky" je tu BAN a tak to nejak opisu :

budou to hodinky na hooodne dlouho, proto ty caviky okolo.

Upraveno uživatelem RomanP
Odesláno

Nedá mi to a ještě jednou se pokusím přiblížit, o co mi v dotazech na polohu dne v týdnu šlo.

Zkuste porovnat Fliegery z mého odkazu dole s Pilotkama se stejným strojkem cal.7750 který do tohoto vlákna vložil nahoře Koza_c.

Nepřijde vám, že u Fliegerů je vyřízlé okénko pro DAY hned vedle usazení ruček, kdežto u Pilotek má (sice na druhou stranu) což nehraje roli, větší odstup od středu ???

Je tedy věnec nesoucí názvy dnů u Fliegerů menší ? Podle mě totiž zmenšený oproti standartnímu věnci 7750 být musí, jinak by den v týdnu vyšel pozičně na prostředek vteřinovky a to by znemožnilo inovaci ohledně rozhození okének.

Proto, že je podle mě blíže u středu a ručka je navíc na druhém konci s přesahem, tipoval jsem, tipoval jsem že den občas zakrývá.

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=239222

Mimochodem... sada s helmou, natahovačem a boxem je k nakousnutí.

Odesláno

Bingo! Pavel to rozsekl, díky.

Připadlo mi, že to není souměrné. Nakonec... když koukám na strojek je to logické, protože v místech ukazatele je na druhé straně střed vteřinovky.

No, takže na ně vyrazím ještě jednou na kukandu.

Odesláno

Tak jo, díky všem za názory a podněty.

Zašel jsem dnes pro ně. Nechce se mi zkoušet zakrytí data ručičkou, protože jsou seštelované a zkusím změřit odchylku.

Časem něco nafotím, tady je pár fotek ve špatném osvětlení.

post-92-1261598793.jpg

post-92-1261598807.jpg

post-92-1261598819.jpg

post-92-1261598829.jpg

post-92-1261598844.jpg

post-92-1261598861.jpg

post-92-1261598866.jpg

post-92-1261598873.jpg

Návštěvník YPO?
Odesláno

myslím, že jsi koupil to nejlepší co se dá od fortis pořídit - gratulace

Odesláno
myslím, že jsi koupil to nejlepší co se dá od fortis pořídit - gratulace

Souhlas! Vedle bratříčků se smetanovým ciferníkem a modrými ručkami prostě u Fortisů nic lepšího nenajdeš. A tento černý ciferník s plnými ručkami navíc poskytuje vynikající luminiscenci. Tam smetanový ciferník trochu pokulhává.

A zakrytí ukazatele dne v týdnu několikrát za den? Cha cha! To bych asi neřešil. Hodinky jsou o funkci, to určitě, ale hlavně o pocitu, ne?

GRATULACE!

Odesláno

YPO - dík, ty víš o čem mluvíš :-)

Všiml jsem si, že když s hodinkama zaloncuju na levou stranu, rotor se točí jako hnanej motorkem, na druhou jde víc s odporem.

Tenhle strojek se natahuje jen jedním směrem, takže jestli dobře chápu, pokud se točí rotor, nebo hodinky na levou stranu, nic se neděje a točí se jen tak na volno.

Pokud se točí rotor, nebo hodinky (pokud koukáte z druhé strany) na stranu pravou, natahuje se ?

Odesláno
Souhlas! Vedle bratříčků se smetanovým ciferníkem a modrými ručkami prostě u Fortisů nic lepšího nenajdeš. A tento černý ciferník s plnými ručkami navíc poskytuje vynikající luminiscenci. Tam smetanový ciferník trochu pokulhává.

A zakrytí ukazatele dne v týdnu několikrát za den? Cha cha! To bych asi neřešil. Hodinky jsou o funkci, to určitě, ale hlavně o pocitu, ne?

GRATULACE!

Jasná věc, kdo by koukal na hodinky, když chce vědět kolik je :-)

Jak říkám, sedím v práci u počítače, na zdi jsou hodiny a na telefonu taky. Hodinky jsou šperk.

Dík.

Odesláno

Gratulace velká konečně jsi to rozseknul a hlavně jsou naprosto bez chyby. Tak stastný a veselý.

Odesláno
Taky gratulace, tyhle se mi moc líbí. K vánocům bych je bral...

Paradox je, ze ja je ani vlastne k vanocum nemam. Jen jsem koupil nahradu za nedavno prodane shodou okolnosti den pred vanoci. Vlastne uplne stejne to vyslo loni, kdy jsem 22.12. koupil ty, co jsem prodal :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...