cubic Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Ahoj.Vím že mě už je tady dost ale nedá mě to se nezeptat.Nevíte někdo kde na netu nebo kdekoli jinde pořídit kvalitní stolní lampu která vyhovuje hodinařině.Co jsem se díval na diskuze tak by měla mít asi hlavně zářivku s barvou přírodního světla.Našel jsem nějakého zahraničního výrobce hodinářského stolu,ten za příplatek dodává lampu značky Waldmann,ovšem po zjištění ceny jsem se zkrouťil do tvaru vývrtky na víno.Chtěl jsem poprosit o ověřený tip který má někdo doma a on i jeho oči jsou spokojení.Snad nevádí že vždy kvůli prkoťině založím nové vlákno ale přísahám že se snážím hledat souvislosti v aktuálních a ostatních diskuzích.Díky moc
Jakubisko Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 No zarivku, tu bych zavrhl jako prvni. A to ze stejneho duvodu, proc se nesmi davat do provozu s pohybujicimi se stroji. Ucitel na stredni skole nas strasil s pribehem, ze jednou takhle nekdo pod tim rezal s cirkularkou a jak ma zarivka urcitou frekvenci, tak soubehem otacek cirkularky a pravidelne blikajici zarivky se stalo, ze kotouc vypadal ze stoji. Pan k tomu prisel a chtel se presvedcit, jestli opravdu stoji, no a mel po ruce Ne, ze by se v hodinkach tocilo neco tak rychle, ale rozhodne to nebude delat dobrotu. Proto se priklanim k necemu stalemu zarovkovitemu, pripadne LED.
dknespl Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Na ebay seženeš staršího Waldamanna kolem 100 EUR - je jich samozřejmě řada typů. Jde nejen o tu výbojku, ale i o to, že jsou solidně udělaný, nekácej se, atd. Jako menší lampa je kultovní záležitost WALDMANN TL 238. Kolem 50 EUR se dá sehnat. Právě Waldmann dělá taky lampy, kde je dohromady normalní "žlutá" wolframová žárovka (dokud je soudruzi z EU úplně nezakážou) a bílá výbojka. Nevím úplně k čemu to je dobrý, nemám ji. Jinak jakoukoliv lampu pokud možno s výbojkou o teplotě denního světla. Jako úsporka, do nornálního žárovkého závitu se dá koupit buď levnější, kolem stovky asi 4000K, 25W, nebo ve fotografických potřebách cca za 500,- opravdu s 5000K, 25W a dát do trochu bytelnější stolní lampy.
haslermetra Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 (edited) Používám tohle IKEA. Doporučuji mít tři zdroje světla: dva na stole,protože od jednoho si budeš dělat stíny a třetí pod stolem,charakteru přenosky, aby se ti s tím dobře chodilo po kolenou až budeš hledat na zemi součástky. A oči si pravděpodobněji pokazíš z lupy, než-li ze zářivky. Edited December 13, 2009 by haslermetra
dknespl Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Waldmann se dvěma půlmetrovejma trubicema právě stíny nedělá.
cubic Posted January 8, 2010 Author Report Posted January 8, 2010 Tak hlásím že jsem pořídil starého Waldmanna TL238 z ebaye za 62euro.Po týdnu čekání na balíček z německa jsem se dočkal a hned mě spadl hřebínek z důvodu jiné zástrčky do zásuvky které v Německu používají.Měl jsem z toho trošku obavu ale koupil jsem "naši" českou vydličku za 40Kč a požádal šikovného udržbáře u nás v práci,a povedlo se.Ještě jsem hned zkočil do obchodu pro nové zářivky s barvou denního světla.Můžu jí všem jen doporučit,je to opravdu kvalitní lampa,samo že rv. koncem 80 let není top design,ale je to velice pevná lampa s kvalitními otočnými klouby které perfektně drží i po tolika letech.Všem kutilům mohu i tak starou lampu bábinu jen doporučit!!!
Recommended Posts