horal Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Ať ti ulehčím práci, posílám přesné rozměry originálního ciferníku a maximální rozměry využitelné pro tisk. Pokud nechcete aby vám vteřinový ciferník zasahoval do minutového, musí být jeho průměr hodně malý cca 8mm a to nevypadá dobře. Jinak jsem měřil rozměr pouzdra a je 42x54mm. Samotné dýnko pak má pr.40,5mm. Luku díky. Já bych vypíchl tu poznámku o velikosti vteřinového ciferníku, asi to bude místo pro nějaký kompromis.... Podle toho co je psáno dříve, je rozteč os ruček u Unitasu větší než orig. L. Nemám ponětí o kolik. Posunou to doufám samotné návrhy zpracované na rozteč Unitasu a průměrem našeho ciferníku od Zena. Ještě mám postřeh a věc k zamyšlení: Vypouklé sklíčko (pokud bude) v zaoblení dost "láme" světlo. Kružnice pod zaoblením tím budou "trpět". Je nutné to zohlednit při volbě jejich průměrů. Zda je nacpat až k pouzdru či kousek odsadit. Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Luku díky. Já bych vypíchl tu poznámku o velikosti vteřinového ciferníku, asi to bude místo pro nějaký kompromis.... Podle toho co je psáno dříve, je rozteč os ruček u Unitasu větší než orig. L. Nemám ponětí o kolik. Posunou to doufám samotné návrhy zpracované na rozteč Unitasu a průměrem našeho ciferníku od Zena. Ještě mám postřeh a věc k zamyšlení: Vypouklé sklíčko (pokud bude) v zaoblení dost "láme" světlo. Kružnice pod zaoblením tím budou "trpět". Je nutné to zohlednit při volbě jejich průměrů. Zda je nacpat až k pouzdru či kousek odsadit. dobry postreh k safiru, prediskutujeme s dizajnerom zo zena. roztec je 10,25 mm, ma ho aj luk vo vykrese a tak isto marfi co poslal brozuru s popisom unitasu. obavam sa ze ako spominal Luk, ze bude musiet byt mala kruznica aby nezasahovala do minutovky. Je este na com pracovat. Aky povrch by ste si predstavovali na ciferniku, myslim odtien a lesk ciernej .Polomatny, matny, cierno cerny, cierny ?? Laci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Aky povrch by ste si predstavovali na ciferniku, myslim odtien a lesk ciernej .Polomatny, matny, cierno cerny, cierny ?? Laci viz tenhle Marfiho prispevek. vypada to na celkem leskly cerny povrch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otmar Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 těžko říct jestli polomatný nebo matný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) jop ale to je plechac, porcelan trocha inac vyzera tiez. doplnenie : len aby bolo jasno, sekundovy cifernik sa zmensovat nebude. islo len o ideu a prax ktorou to doplnil Luk. cize sekundovnik bude musiet zasahovat do minutovnika, tomu sa asi nevyhneme. budeme mudrejsi co napise vyrobca Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem lac1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 dobry postreh k safiru, prediskutujeme s dizajnerom zo zena. roztec je 10,25 mm, ma ho aj luk vo vykrese a tak isto marfi co poslal brozuru s popisom unitasu. obavam sa ze ako spominal Luk, ze bude musiet byt mala kruznica aby nezasahovala do minutovky. Je este na com pracovat. Aky povrch by ste si predstavovali na ciferniku, myslim odtien a lesk ciernej .Polomatny, matny, cierno cerny, cierny ?? Laci Pročetl jsem si vlákno a tahle limitka se mi hodně líbí. Jestli můžu přispět se svojí troškou do mlýna, tak bych byl pro matný nebo polomatný ciferník a bílé nebo nažloutlé indexy. Pro srovnání dávám fotku ciferníku mých Longines, indexy jsou už hodně zoxidované a zežloutlé, podkladová barva je polomatná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 Názor laika Myslím, že ciferník byl na tehdejší dobu zpracovaný tím nejlepším co měli. Hladký povrch byl i lesklý - na tehdejší dobu. Domnívám se, že úroveň nátěrových hmot je dnes daleko jinde v náš prospěch. Dnes bych to viděl na polomat. Přidám detail: Příjde mi to jako po nátěru rozfoukané fénem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 Názor laika Myslím, že ciferník byl na tehdejší dobu zpracovaný tím nejlepším co měli. Hladký povrch byl i lesklý - na tehdejší dobu. Domnívám se, že úroveň nátěrových hmot je dnes daleko jinde v náš prospěch. Dnes bych to viděl na polomat. Přidám detail: Příjde mi to jako po nátěru rozfoukané fénem... To je smalt. Stupnice jsou "kovové" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 (upraveno) Omlouvám se, opravdu nejsem odborník, jen osobní postřehy, ani nevím jak se smalt dělá.., myslím ale, že tam teplo hraje nějakou roli. Vypaluje se to nakonec ??? edit: jdu se dovzdělat Upraveno 23. prosince 2009 uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 Omlouvám se, opravdu nejsem odborník, jen osobní postřehy, ani nevím jak se smalt dělá.., myslím ale, že tam teplo hraje nějakou roli. Vypaluje se to nakonec ??? edit: jdu se dovzdělat Oni se dělaly ty ciferniky i lakované, ale zrovna tenhle je ten smaltovaný. Jak přesně se to dělalo nevím, ale vypalované to asi bylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 co na dynku nechat tedy jenom ten znak a cislo limitky, ale misto "No." tam dat ten numero znak "№". je to takove stylovejsi, rozhodne to dobu puvodnich Longinesek evokuje lepe nez "No." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 co na dynku nechat tedy jenom ten znak a cislo limitky, ale misto "No." tam dat ten numero znak "№". je to takove stylovejsi, rozhodne to dobu puvodnich Longinesek evokuje lepe nez "No." moc pekny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 co na dynku nechat tedy jenom ten znak a cislo limitky, ale misto "No." tam dat ten numero znak "№". je to takove stylovejsi, rozhodne to dobu puvodnich Longinesek evokuje lepe nez "No." Jo, to nevypada vubec marne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 Když už to musí být na dýnku, tak tohle se mi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinbor Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 co na dynku nechat tedy jenom ten znak a cislo limitky, ale misto "No." tam dat ten numero znak "№". je to takove stylovejsi, rozhodne to dobu puvodnich Longinesek evokuje lepe nez "No." TO JE ONO!!! pěkný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 (upraveno) Je to pěkné, ale někam by se měl dát i název výrobce, co třeba nad to? (pokud nebude na ciferníku) Upraveno 23. prosince 2009 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 zkusim to tam pridat, ale bude to rusit. souhlasim ale s tim, ze by to tam nekde byt melo. je to minimalne slusnost. jinak jsem prekreslil ten cifr podle rozmeru, ktere tady hodil luk - jen abych si to vyzkousel s tim subcifernikem a jak bude zasahovat do minutoveho kola. na druhem obrazku je puvodni cifernik Longines, kde jsem jenom posunul vterinovy scitac, jen tak nahrubo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 maly_w - dobry, jen na tom subdialu by asi misto 0 melo byt 10 ale je to pekny a vcetne Swiss made se mi to libi jak to je.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 (upraveno) Líbí se mi provedení dýnka. Pokud bude nutné přidat nápis, přimlouvám se za nějaký "dobový " font ve stylu pův. Longines. Mám ale brouka: - při velikosti dýnka 4x4 cm mám strach o čitelnost lva ve znaku a jeho okolí. Je to v možnostech té gravírky? Co myslíte? Pak buď: - zjednodušit - zvětšit - ponechat edit: Ještě prosba. Když jsem si nechal dělat něco podobného, tiskl jsem si návrhy ciferníku. Byl pro tisk ve skutečné velikosti. Nemusel jsem každý obrázek zmenšovat. Pak jsem měl také vystřižené pouzdro z tvrdého papíru a ciferníky zkoušel s ním "na ruce" Je to dobré pro mě co má méně představivosti. Díky. PS: pokládal jsem na něj i vystříhané ručky a zjišťoval kam dosahují a jak to celkově vypadá. Upraveno 23. prosince 2009 uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2009 co na dynku nechat tedy jenom ten znak a cislo limitky, ale misto "No." tam dat ten numero znak "№". je to takove stylovejsi, rozhodne to dobu puvodnich Longinesek evokuje lepe nez "No." Bezva. To se mi zamlouvá! Líbí se mi provedení dýnka. Pokud bude nutné přidat nápis, přimlouvám se za nějaký "dobový " font ve stylu pův. Longines. Mám ale brouka: - při velikosti dýnka 4x4 cm mám strach o čitelnost lva ve znaku a jeho okolí. Je to v možnostech té gravírky? Co myslíte? Pak buď: - zjednodušit - zvětšit - ponechat Lev se dá samozřejmě upravit/zjednodušit. Bude to nutnost, aby z něj pak nevyšlo buhvíco. Vyřeším to později... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se