Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Mám menší sestry v černém a plná spokojenost.

Cena, luminiscence, přesnost, atd..

Nejsou zde na fóru zmiňovány poprvé.

Byly jim vytýkány jisté dizajnové anomálie.

Jako proporce ruček a velikosti ciferníku.

Za mě je to korunka a její "nenáležitost" k pouzdru.

Z hlediska ceny a nabízených užitných vlastností s dnes aktuálním rozměrem kolem 40 mm, to pro spoustu zájemců může být řešení.

edit: připojení k netu není optimální a působí dublování příspěvku, omlouvám se

Upraveno uživatelem horal
Odesláno
našel jsem tuto novinku od seika, myslím že se zde o nich ještě nepsalo

http://www.azwatch.cz/hodinky/se152-seiko-...ger-2-blue-dial

podle mě povedené hodinky a mají slušných 42mm v průměru, viděl jste je někdo naživo?

Naživo se právě dívám na verzi s ocelovým tahem made in japan a jsou k mání:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=25002

Nemají chybu, nechal bych si je, ale 3 automaty neunosím

(ty na az watch budou pravděpodobně made in korea)

Odesláno

Na AZ watch jsou k mání v černé barvě ciferníku a ještě nedávno v nabídce měli i celočerné(PVD).Pokud máte zájem zavolejte jim,je s nimi velice dobrá komunikace.

• po 3 týdnech...
Odesláno

pěkné.

co jsem tak vypozoroval, tak pětky se zjednodušeně řečeno dělaj ve dvou velikostech pouzder - větší a menší :), (zřejmé je to třeba u těch "military"). u malých kalibr vyplňuje celé pouzdro, u velkých je kolem víc oceli. nejlíp je to vidět z druhé strany - dýnko je vždy stejně velký. asi jsem nenapsal nic převratného, ale taky jsem to řešil, zda malý pouzdro je pro mě nositelný... líběj se mi třeba tyhle, naprostá klasika:

http://cgi.ebay.com./SEIKO-MENS-AUTOMATIC-...=item439c365479

Odesláno

Jsou to parádní a suprové hodinky, nejenom v černé, ale viděl jsem i zelené, modré a pískové, jedny hezší než druhé, jediná věc mi na nich odrazuje, a to je ta spousta nápisů na ciferníku, po čase to tak nějak trochu ruší (vnitřní kruh s minutama a třířádkový popis dole i nahoře mohly být minimalizované.

Odesláno

Veľmi pekné kúsky, hlavne tie modré a pieskové.Nápisy nie sú až také hrozné ako napr. všeliaké logá typu "KGB" a podobne.

Ale mal by som niko)lko dotazov. Na stránke AZ WATCH som nenašiel žiaden popis čo sa týka presnosti strojčeka udávaného výrobcom (ak máte niekto hodinky s takýmto strojčekom aj reálnu presnosť).

Ako som sa dočítal tuna na fóre tak tieto strojčeky nemajú možnosť manuálneho náťahu.Je to pravda?

Ďalej by ma zujímala kvalita a spracovania strojčeka.Pracujem s Japonskými zariadeniami a zatial sa mi potvrdilo pravidlo "čo je japonské to je kvalitné".Alebo je to inak? A je v týchto hodinkách menej kvalitný strojček?

Za odpovede odborníkov veľmi pekne ďakujem.

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
Veľmi pekné kúsky, hlavne tie modré a pieskové.Nápisy nie sú až také hrozné ako napr. všeliaké logá typu "KGB" a podobne.

Ale mal by som niko)lko dotazov. Na stránke AZ WATCH som nenašiel žiaden popis čo sa týka presnosti strojčeka udávaného výrobcom (ak máte niekto hodinky s takýmto strojčekom aj reálnu presnosť).

Ako som sa dočítal tuna na fóre tak tieto strojčeky nemajú možnosť manuálneho náťahu.Je to pravda?

Ďalej by ma zujímala kvalita a spracovania strojčeka.Pracujem s Japonskými zariadeniami a zatial sa mi potvrdilo pravidlo "čo je japonské to je kvalitné".Alebo je to inak? A je v týchto hodinkách menej kvalitný strojček?

Za odpovede odborníkov veľmi pekne ďakujem.

Nejsem sice odbornik, ale mam Seiko 5 - ten mensi model "pilotek". Moznost manualniho natahu nemaji, resp. maji - tak, ze je vezmes do ruky a hybes s nimi :-) A co se tyka presnosti - pri kazdodennim noseni se pohybujeme v radech sekund denne. Kdyz je ale nosim treba jenom dopoledne, a pak necham lezet do druheho dne odpoledne (cca 30 hodin), tak se mi zpozdi i treba o 30s - minutu. Mozna by to slo nejak postelovat, ale zatim jsem to neresil. Kazdopadne podle me to byla dobra volba, nyni uz bych ale volil vetsi prumer - 37mm je na mou ruku malo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...