JARDA2 Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Není tady na foru nějaký elektrikář? Zajímalo by mě kolik stojí kompletní elektroinstalace v novostavbě 4-1 a garáž zhruba 160 m čtverečních. Tak nějak zhruba.
Gilius Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 To se takhle nedá. Záleží na tom,co tam budeš mít za elektrospotřebiče(dle čsn musí bejt třeba na elektrickej sporák samostatnej okruh,pračka,zásuvka v koupelně),kolik chceš zásuvkovejch,světelnejch okruhů, bude elektrickej kotel??.......atdatd. Bude Ti to dělat firma,nebo jestli si to nataháš sám(a elektrikář jen zapojí do krabic?)??? Neznám všechny normy dopodrobna,jsem z oboru delší dobu,ale dle Tvého zadání Ti nelze odpovědět.
jirka404 Posted December 20, 2009 Report Posted December 20, 2009 Není tady na foru nějaký elektrikář? Zajímalo by mě kolik stojí kompletní elektroinstalace v novostavbě 4-1 a garáž zhruba 160 m čtverečních. Tak nějak zhruba. Zhruba jde o to, jestli to chceš dodavatelsky, nebo si seženeš materiál a zvlášť řemeslníka. Já raději to druhé - je to levnější. Mě stála el. na chalupě asi těch 160m cca 80.000,- Kč.
hciq Posted December 20, 2009 Report Posted December 20, 2009 počítej 100-150 litrů podle náročnosti a kvality komponentů a na bastlení, ...že Franta vod vedle za pade bych se opravdu vysral.
akatsuki Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 No poviem ti tak asi pred 4 rokmi sme pri zakladaní firmy prerábali priestor na prízemí rozloha 12Om zaviedli nám rozvody iba do líšt na stenu a vyslo to na 95 000 sk bolo tam aj 6 svietidiel a tot vsetko serinkali sa stým dost dlho lebo to mali asi dáke bočáky ale boli v tedy najlacnejší a mohli začať hneď pracovať . A na kúpu toho materialu sa vykasli to nemajú radi a také fusky neradi berú pokial ti to dakto vobec zobere lebo na materiál si priprcávajú velké prachy. A preto ked sme chceli v byte vymenit 9 zásuvok a zapustit do krabicky a do panelu tak som to spravil sam a usetril na tom dobrú 20cku problém je ze ked robis sám alebo robí ''pišta'' zo šenku nemáš pečiatku tú budú chcet pri kolaudácii na poistovni aby to nezhorelo hh a este vselikde inde inak zapojí to mozno aj zrucnejsia opica
JARDA2 Posted December 26, 2009 Author Report Posted December 26, 2009 A jak je to s revizí, revizáka si pozvu sám nebo musí elektrikář co to dělal?
kejklik Posted December 26, 2009 Report Posted December 26, 2009 Jedině firmu nebo živnostníka a dodávku na klíč. Pozor, nejdřív domluvit cenu, protože realizací akceptuješ cenu zhotovitele. Pokud by si něco dělal sám, tak na tom budeš krvácet zejména časem, profík má speciál nářadí a zejména grify: díry na krabice se komplet vrtají, drážky na kabely frézují atd. atd. Materiál doporučuji rovněž přes firmu, protože když nic jiného, tak ho oddaní (meteriál DPH 20%, práce a dodávky pro bydlení 10% (od roku 2010) a slušná firma dá i nějakou slevu na kompletní dodávku. Rabaty z velkoobchodů se pohybují od 10% (přístroje) po 40% (kabely). Vřele doporučuji vyžádat si referenci obdobného rozsahu a jít se osobně přeptat, jak vypadala práce a jak slouží výsledek.
akatsuki Posted December 26, 2009 Report Posted December 26, 2009 No dnes ze by nejaká firma niečo dobre spravila tak to asi tažko a že majú grifi tak to neviem prax a skusenosti majú urcite, mozem zo skusenosti povedat že pokial za tou firmou nestojí poctivý človek ktorému ide aj o kvalitu, dobré meno a nielen o zisk tak to može dobre spravit takých mám rád ale ostatný to iba tak spajchnú len aby to vydržalo 24 mesiacov a potom stále na autorizovaný servis.
Recommended Posts