Jump to content

Recommended Posts

Posted

Není tady na foru nějaký elektrikář? Zajímalo by mě kolik stojí kompletní elektroinstalace v novostavbě 4-1 a garáž zhruba 160 m čtverečních. Tak nějak zhruba.

Posted

To se takhle nedá. Záleží na tom,co tam budeš mít za elektrospotřebiče(dle čsn musí bejt třeba na elektrickej sporák samostatnej okruh,pračka,zásuvka v koupelně),kolik chceš zásuvkovejch,světelnejch okruhů, bude elektrickej kotel??.......atdatd. Bude Ti to dělat firma,nebo jestli si to nataháš sám(a elektrikář jen zapojí do krabic?)???

Neznám všechny normy dopodrobna,jsem z oboru delší dobu,ale dle Tvého zadání Ti nelze odpovědět.

Posted
Není tady na foru nějaký elektrikář? Zajímalo by mě kolik stojí kompletní elektroinstalace v novostavbě 4-1 a garáž zhruba 160 m čtverečních. Tak nějak zhruba.

Zhruba :D jde o to, jestli to chceš dodavatelsky, nebo si seženeš materiál a zvlášť řemeslníka. Já raději to druhé - je to levnější. Mě stála el. na chalupě asi těch 160m cca 80.000,- Kč.

Posted

počítej 100-150 litrů podle náročnosti a kvality komponentů a na bastlení, ...že Franta vod vedle za pade bych se opravdu vysral.

Posted

No poviem ti tak asi pred 4 rokmi sme pri zakladaní firmy prerábali priestor na prízemí rozloha 12Om zaviedli nám rozvody iba do líšt na stenu a vyslo to na 95 000 sk bolo tam aj 6 svietidiel a tot vsetko serinkali sa stým dost dlho lebo to mali asi dáke bočáky ale boli v tedy najlacnejší a mohli začať hneď pracovať . A na kúpu toho materialu sa vykasli to nemajú radi a také fusky neradi berú pokial ti to dakto vobec zobere lebo na materiál si priprcávajú velké prachy.

A preto ked sme chceli v byte vymenit 9 zásuvok a zapustit do krabicky a do panelu tak som to spravil sam a usetril na tom dobrú 20cku problém je ze ked robis sám alebo robí ''pišta'' zo šenku nemáš pečiatku tú budú chcet pri kolaudácii na poistovni aby to nezhorelo hh a este vselikde inde inak zapojí to mozno aj zrucnejsia opica

Posted

Jedině firmu nebo živnostníka a dodávku na klíč. Pozor, nejdřív domluvit cenu, protože realizací akceptuješ cenu zhotovitele. Pokud by si něco dělal sám, tak na tom budeš krvácet zejména časem, profík má speciál nářadí a zejména grify: díry na krabice se komplet vrtají, drážky na kabely frézují atd. atd. Materiál doporučuji rovněž přes firmu, protože když nic jiného, tak ho oddaní (meteriál DPH 20%, práce a dodávky pro bydlení 10% (od roku 2010) a slušná firma dá i nějakou slevu na kompletní dodávku. Rabaty z velkoobchodů se pohybují od 10% (přístroje) po 40% (kabely).

Vřele doporučuji vyžádat si referenci obdobného rozsahu a jít se osobně přeptat, jak vypadala práce a jak slouží výsledek. :thumbsup_anim:

Posted

No dnes ze by nejaká firma niečo dobre spravila tak to asi tažko a že majú grifi tak to neviem prax a skusenosti majú urcite, mozem zo skusenosti povedat že pokial za tou firmou nestojí poctivý človek ktorému ide aj o kvalitu, dobré meno a nielen o zisk tak to može dobre spravit takých mám rád ale ostatný to iba tak spajchnú len aby to vydržalo 24 mesiacov a potom stále na autorizovaný servis.