Helex Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Už nějakou dobu nad touhle anketou přemýšlím a pak na to vždycky zapomenu. Dnes jsem narazil na vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=25008&st=0 zabývající se přesností, tak jsem se konečně odhodlal. Je poměrně těžké nastavit správné možnosti, co se počtu vteřin týče, takže z plus mínus vteřinky či dvou se nestřílí..kromě jedničky Berte to prosím tak, že pro lidi kteří přesnost kontrolují, měří na specielních serverech a pod. je možnost 1. Dvojka jsme my co máme rádi přesné hodinky, ale zas to nepřeháníme. Trojkaři jsou ti co ocení jejich krásu, tikot a stačí jim dorazit včas na rande. Pak jsou tu ti co nad přesností svých hodinek ani neuvažují. Odpovědi by měli vyjadřovat vaše požadavky na přesnost, ne odrážet stav vašeho arzenálu
KFL Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Já přesnost dřív řešil víc, ale Radiomiry bez vteřinovky mě to dokonale odnaučily. Pokud hodinky dělají do 15-20 vteřin jakýmkoli směrem, jsem spokojen. Pokud jsou přesnější, beru to jako bonus .
skalis Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Odchylku sleduji u hodinek, ktere nosim, vcelku pravidelne, ale zaroven nemam problem, kdyz jdou mimo tech 25 sekund za den. Hlavni je, kdyz mam u kazdych hodinek predstavu o tom, kolik a kterym smerem maji denni odchylku (a zda je konstantni). Pri ranni kontrole (kusu ktery beru na ruku) pak zjistim, jak na tom aktualne jsou a zda nepotrebuji uz seridit cas a tak behem dne dokazu na zaklade techto znalosti pak dokazu behem dne odhadnout aktualni odchylku a tim padem i vcelku dobre presny cas. Ten postup se mozna zda ponekud krkolomny a slozity, ale v realu je to jen otazka cviku/zvyku.
jschmid Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Dřív jsem to řešil hodně a svoje quartzky nastavoval na vteřinu přesně snad každý den. Teď mi mechaniky dělají tak +20s za den a jsem úplně klidný. Jednou za dva týdny je posunu kousek zpátky a je to.
lib Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Odchylky sleduji prakticky denně. Jednou týdně u těch, co se jen točí na winderu. Nesnáším mínusové oschylky. I jedna nebo dvě sekundy do mínusu by mě znervózňovaly. Naštěstí se mi to zatím ještě nikdy nestalo. Při odchylce +1s, snad i +2, vrním spokojeností. Když je odchylka do cca +7, nic neřeším, ale pečlivě sleduji. Při cca 2 minutách odchylky od referenčního času (ČRo1-Radiožurnál) seřídím zpět na přesný čas. Ne +/-něco do mínusu, ale přesně na referenční čas. Zajímavý je to, že u hodinek, který vykazují konstantní odchylku právě do těch zmíněných dvou sekund denně, seřídím čas na referenční ve chvíli, kdy už se odchylují jen o něco přes půl minuty, možná 40s. U těch míň přesných to řeším mnohem později. No nic, v lednu si asi zajdu na psychoanalýzu.
Helex Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 lib napsal: Odchylky sleduji prakticky denně. Jednou týdně u těch, co se jen točí na winderu. Nesnáším mínusové oschylky. I jedna nebo dvě sekundy do mínusu by mě znervózňovaly. Naštěstí se mi to zatím ještě nikdy nestalo. Při odchylce +1s, snad i +2, vrním spokojeností. Když je odchylka do cca +7, nic neřeším, ale pečlivě sleduji. Při cca 2 minutách odchylky od referenčního času (ČRo1-Radiožurnál) seřídím zpět na přesný čas. Ne +/-něco do mínusu, ale přesně na referenční čas. Zajímavý je to, že u hodinek, který vykazují konstantní odchylku právě do těch zmíněných dvou sekund denně, seřídím čas na referenční ve chvíli, kdy už se odchylují jen o něco přes půl minuty, možná 40s. U těch míň přesných to řeším mnohem později. No nic, v lednu si asi zajdu na psychoanalýzu. Tak to je ovšem vyšší dívčí, super
cody Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 U noveho prirustku ktery nosim sleduju odchylku par dni, pak me to prestane bavit a serizuju az kdyz je plus minus minuta.
Románek Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Zdravím, u nových mechanických hodinek pro mě obecně platí, že dobré hodinky=přesné hodinky (samozřejmě hodnotím i další vlastnosti), tedy -2/+6s/den. Z mých hodinek jsou ýjimkou MVS, Prim Igen- oboje po dědovi a Prim SportII z dob mého dospívání, které jsem všechny ponechal v původním stavu a bez většího seřizování. Na těchto hodinkám si cením něčeho úplně jiného, takže když si je beru, seřídím je s přesností na minuty a hotovo. Roman
Helex Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Mně by dvacet třicet sec taky nevadilo, jenomže za pár dnů je to pár minut. Já jsem ten typ co chodí na poslední chvíli a to bych pak nic nestíhal. Navíc odchylka dopředu a do zadu je taky rozdíl, že jo..
X-Bob Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Vykazuji stejne symptomy jako pacient lib. Jen kdyz jsem mel Stein.s Unitasem, jsem byl v klidu, tam jsem mimostredku a vteriny neresil. Nej zatim byly Archimede. Stabilne +1s/den. Z vyroby. Nesnasim -1s a vice do minusu. Ale 20s do plusu me nerozhodi. Sorry za hacky, pisu z mobilu
trud Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Presnost ma dost zaujima ale zasa to nenastavujem kazdy den,hodinky mi idu tak 2-5 sek dopredu takze ich nastavim -30 sekund pod presny cas .Tyzden dobiehaju tych 30 sekund a potom dalsi tyzden 30 sekund nadbiehaju,nastavujem ich raz za 2 tyzdne a viem ze pocas tych dvoch tyzdnov ich mam v limite 30 sekund od presneho casu
lib Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 X-Bob napsal: Vykazuji stejne symptomy jako pacient lib. Jen kdyz jsem mel Stein.s Unitasem, jsem byl v klidu, tam jsem mimostredku a vteriny neresil. .... Když jsem ještě měl Unitas ("upravený" do podoby kalibru ML 108 - asi +3s/den, jestli si dobře vzpomínám), tak jsem pochopitelně musel řešit dvě věci naráz: PŘESNOST a SOULAD POSTAVENÍ SEKUNDOVKY A MINUTOVKY! V tomto případě samozřejmě prostě přesnost musí ustoupit před dokonale nastaveným souladem ruček. To dá rozum, ne?
Návštěvník Snow Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Přesně jako cody. Přesnost řeším prvních pár dní po zakoupení hodinek. Pokud jdou napřed jsem spokojen, nic neřeším a čas seřidím až když si vzpomenu a to může být klidně až za pár měsíců. Chodím všude pozdě, 15-20 minut pro mě nic neznamená, koneckonců mám to v podpisu, Čas opravdu není mým pánem. Všem chronockým časoměřičům doporučuji Citizen Chronomastery nebo-li The Citizen které se za rok zpozdí o leda tak vteřinu. to lib - upřímnou soustrast Citizen Chronomaster ( The Citizen) Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem Snow
lib Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Snow napsal: ... to lib - upřímnou soustrast ... Dík! Ale ono to není tak zlý. Každej kluk si musí občas s něčím pohrát.
Návštěvník Snow Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 to lib - myslím to vážně, pořiď si hi-end quartz The Citizen, takhle se tenhle brand označuje, aby nebyl zaměňován se standartní produkcí Citizenu. A až si je budeš objednávat napiš, klidně si je vezmu s Tebou. Ano, čteč dobře i já ortodoxní vyznavač mechanickýxh hodinek dokáže tenhle zázrak ocenit. Navrch vypadají velice pěkně, solidní hodinky, ne ?
Návštěvník YPO? Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 pěkný sou to joo, ale tak na palec u nohy - jsou opravdu malé
Návštěvník Kamil Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 lib napsal: Když jsem ještě měl Unitas ("upravený" do podoby kalibru ML 108 - asi +3s/den, jestli si dobře vzpomínám), tak jsem pochopitelně musel řešit dvě věci naráz: PŘESNOST a SOULAD POSTAVENÍ SEKUNDOVKY A MINUTOVKY! V tomto případě samozřejmě prostě přesnost musí ustoupit před dokonale nastaveným souladem ruček. To dá rozum, ne? To jsme na tom stejně, já si na to beru dokonce hodinářskou lupu.
Návštěvník YPO? Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Kamil napsal: To jsme na tom stejně, já si na to beru dokonce hodinářskou lupu. to už si tu jednou psal - tenkrát tebou inspirován jsem to zkoušel taky a při zamačkávání korunky mi to o kousek ujelo - tak jsem od toho upustil - he he - přesnost neřeším, mám všechno na baterku, ale zhruba před dvěma lety jsem sledoval přesnost v různých polohách než jsem to prvotně natáhl na ruku a potom jsem se několikrát přistihl jak chodím jako debil se svěšenou nepohybující se rukou, protože na 3 šly hodinky do plusu - TAKŽE TO UŽ NE
Jimjim Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Mám Citizeny Promastery, rádiem řízené, absolut. přesnost. Ale.... téměř denně- přesně ve 4 hod ráno se zastaví- vs čekají na kopanec z Mainflingenu, a pak se nastaví na sec. přesně - Zajímavé je, že někdy stojí půl min, někdy 2-3 min.. A někdy ve 4 ráno se nezastaví vůbec - asi dostaly impuls mezi 2-3 hod ráno.. Zajímavé...
Návštěvník Kamil Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 YPO? napsal: to už si tu jednou psal - tenkrát tebou inspirován jsem to zkoušel taky a při zamačkávání korunky mi to o kousek ujelo - tak jsem od toho upustil - he he To se mi taky stává a pak musím minutu čekat nebo i dvě... Jednou jsem si radši vzal jiný hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se