Přejít na obsah

DIGITÁLKY z 90. let

t2

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 333
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

a já tenkrát se svými ana-digi AQ-230, ještě celokovovými a Made in Japan. A láska k tomuto typu hodinek, zdá se, mne zatím neopustila. Doplnil jsem je F91

Hele, AQ-230 mám ještě doma!!! Kdyby se ti po nich zastesklo  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To já si teď rvu vlasy, protože právě někdy kolem toho roku 1993, když mi bylo 13, jsem dostal od dědy jeho Casia CA-503 - kalkulačky s digihrou Digital Invader Game, který je dostal ještě za totáče od známého ze Švýcarska. Byl jsem tedy na ně strašně pyšný. Bohužel tehdy ještě chronobundus nehlodal, tak jsem je po pár letech nošení někam založil a po několikerém stěhování prostě zmizely. Našel jsem od nich jen tah a stěžejky (který jsem z nich kdysi vypreparoval pro použití v jiných - z tržnice :-) - hodinkách) Ale pořád doufám, že je někde najdu, i když manželka mi nedávno opatrně naznačovala, že je už dávno ASI vyhodila... :-(

Odkaz ke komentáři

(to je fakt úžasný flashback a dost mi to posouvá počátky skutečného chronomagorství)

No vidíš, moje chronomagorství začalo ještě o 10 let dříve u digitálek se dvěma čudlíky  :D Slova jako internet nebo e-mail jsme vůbec neznali a o počítačích si mysleli, že je to jenom pro vědce. A taky mi to zas tak dávno nepřijde  :D

vidím hoši, že nás vzhledem k našim ročníkům pojí velký kus společných prožitků a historie

Tak to je pěkný. Já s digi začínal až v osumdesátkách. A co se počítačů týká zak jsem začínal na PMD 85 s operačním systémem KAREL. Ti zdatnější pak přecházeli na Basic. Jedny ze dvou včerejších hodinek: Ty zbylé dvoje patří holkám.

post-673-0-62847800-1408263219_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud jde o počítače, začínal jsem na ZX Spectru a programoval v Basicu. To už ale byla 2. polovina 80. let. Před nedávnem jsem ho viděl ve Světě techniky v Ostravě a taky jsem se neubránil vzpomínkám.

Odkaz ke komentáři

Tak to tě bohužel zklamu. Jsou to plasťáky. Kupoval jsem je v listopadu 1996 a baterka napájející iluminátor je tam furt původní.

18 let jedna baterka? Tak to ovšem klobouk dolů. Jinak díky za snahu, ale plasťáky mam AW-48...

Odkaz ke komentáři

18 let jedna baterka? Tak to ovšem klobouk dolů. Jinak díky za snahu, ale plasťáky mam AW-48...

Jenže já je nosil jenom 2 roky a pak je odložil do šuplíku. Baterka pohánějící modul je tam už asi v pořadí 3. Ale ta na iluminaci se neměnila. Tak ono taky není divu. Celý ty léta s tím nikdo nesvítil.

Odkaz ke komentáři

Jenže já je nosil jenom 2 roky a pak je odložil do šuplíku. Baterka pohánějící modul je tam už asi v pořadí 3. Ale ta na iluminaci se neměnila. Tak ono taky není divu. Celý ty léta s tím nikdo nesvítil.

no ale i tak je to paráda. Casio uvádí u modulu 1301 těch AQ-230 životnost baterie 2 roky při denním používání alarmu 20 sec, ty máš v průměru 6 let... O iluminátoru nemluvím, když se nepoužíval...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak koukám, že mi tu unikla zajímavá diskuse...jsem na tom úplně stejně, na základce jsem chodil na kroužek výpočetní techniky, kde nás učili programovat v Basicu, který se spouštěl z kazety na  magnetofonu..ti zdatnější programovali, my flákači hráli hry, o kterých se dnešním puberťákům ani nesní :-)  Začátkem devadesátých let rodiče koupili náš první počítač 80386, to byl tenkrát stroj za cca 50 litrů...škoda, že nevím, kde je mu konec..byla to tenkrát doba, kdy počítače šly tak rychle kupředu, že byl za 2 roky absolutně out, což rodiče nechápali, takže dalšího jsem se dočkal až o mnoho let později. No ale je to asi 14 dní, co jsem na Aukru pořídil velice podobný 486, 16mb RAM, 400Mb disk :-)  .. a už tam mám zase DOS 6.0 a Norton Commander a pařím všechny ty starý dobrý hry jako zamlada a mohu to každému jen doporučit - stačí vám pár stovek, trochu místa na stole a máte na nadcházející dlouhé zimní večery o zábavu postaráno :-)

Odkaz ke komentáři

Naši myslím v roce 91 nebo 92 koupili 80386DX 25 MHz, asi za 60 tisíc, máma to potřebovala na práci. Tehdy jsem byl velkej frajer, protože ostatní měli buď ještě osmibity nebo 386 SX, tak se sborově chodilo k nám na počítač hrát nový hry (většinou se vešly na pár disket 3,5"), dokud to nezjistil táta a nezatrhl to, už tenkrát začínaly viry. Pak si máma koupila noťas, 386 mi zůstalo a nastalo období ladění... výměny desek, procesorů, taktování... dostal jsem to na 486 80 MHz. Na bedně byl ještě displej s frekvencí a tlačítko turbo, pamatujete? :-) Pamatuju si, jak jsem tenkrát přehazoval spojky na pinech displeje, aby mi tam svítila 80. JJ, dneska bych si něco takovýho už netroufl, maximálně připojit disk nebo zasunout nějakou kartu.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

tady se rozjela nějak nostalgie, taky vzpomínám na ty časy. Nedalo mi to a na půdě jsem vyhrabal tyhle artefakty. Ten Didaktik měl ještě bráchu a tomu jsem předělal klávesnici (koupenou v bazaru) , která byla super oproti tomu původnímu (to byla hrůza- zvláště pokud se na tom hrály hry) a taky jsem měl řadič s disketama 720kB místo magneťáku, taky super (na jedný disketě cca 15 her- natažení bylo otázka 2 sekund.) .  ta kalkulačka a digitálky už jenom dokreslují skladbu elektroniky 80tých let :) . Jó to byla ještě doba předinternetová

post-35659-0-84506400-1410192612_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...