Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

JD je vysoká hodinařina. Není to ale tradiční firma. Vznikla v 90 tých letech jako brand Breguetu. Dnes je ve Swatch G.

Starý Jaquet Droz byla vůbec první hodinářská firma v Ženevě. Dělal kromě hodinek i známe automaty - roboty, jako třeba píšícího panáčka atp. Od něj také pochází ten design hodinek s velkou mimostřednou vteřinovkou, původně kapesních. To je ale asi tak jediná vazba na původního JD, ta firma zanikla již někdy v 19. století.

Strojky jsou vlastní. Tenhle asi Jaquet Droz 2663. Automat. 70 hodin rezerva chodu. 30 kamenů. Do jaké míry je "inhouse" a do jaké "koncernový", těžko říct, pokud na tom tedy vůbec záleží.

Celkově je to určitě první liga mezi "koncernovými" značkami.

Odesláno

Pokud zvažuješ nákup hodinek téhle kategorie, určitě bych se nejprve s problematikou detailně seznámil a teprve pak vybíral. Na tomhle fóru najdeš téměř vše. Pozor ale, je to nakažlivé ;)

Odesláno
  jorix napsal:
Pokud zvažuješ nákup hodinek téhle kategorie, určitě bych se nejprve s problematikou detailně seznámil a teprve pak vybíral. Na tomhle fóru najdeš téměř vše. Pozor ale, je to nakažlivé ;)

Otec si je prave poridil, tak me zajimalo, co je to vubec zac. On se samozrejme radil s lidma, co se v tom vyznaji. Nekde jsem slysel, ze se ty hodinky snad prodavaji oficialne v par mestech na svete, je to mozny?

Odesláno

Tento konkrétní model (růžové zlato) je limitka 88 ks. Takže otec má opravdu něco s velkým "N" .

Nemůžu se však osobně ubránit dojmu, že jde víc o vyjímečnost "cenovou" než "řemeslnou". Ale třeba jsem úplně vedle. ;)

Mě se totiž JD vůbec nelíbí a na tomto konkrétní kousku mě drtí např. ta kombinace římských a arabských číslic.

Odesláno
  honza71 napsal:
Tento konkrétní model (růžové zlato) je limitka 88 ks. Takže otec má opravdu něco s velkým "N" .

Nemůžu se však osobně ubránit dojmu, že jde víc o vyjímečnost "cenovou" než "řemeslnou". Ale třeba jsem úplně vedle. ;)

Mě se totiž JD vůbec nelíbí a na tomto konkrétní kousku mě drtí např. ta kombinace římských a arabských číslic.

no mne osobne se taky nejak extra nelibi, ale jsem mlady, mam proste jiny vkus.. nevim, jestli je to limitovana edice, protoze na zadni strane hodinek je napis No. 601..tak nevim, co to znamena

Odesláno
  prettorian napsal:
no mne osobne se taky nejak extra nelibi, ale jsem mlady, mam proste jiny vkus.. nevim, jestli je to limitovana edice, protoze na zadni strane hodinek je napis No. 601..tak nevim, co to znamena

Jo tak to jsme dva. Já vycházel z tohoto

Odesláno
  prettorian napsal:

Ten design je starej 250 let, takže bych to moc neřešil. Řekl bych, že je prostě mimo diskusi ;-)

Jak jsem psal, hodinky to jsou asi i řemeslně perfektní, ale je to takový vykaukulovaný "produkt".

Ale taťkovi je pochval!

Odesláno
  honza71 napsal:
OK. Ale to nejsou ty z prvního příspěvku. Ten samý model ano, ale jiné provedení.

jj, kdyz se na to ted divam, tak tyhle jsou cca od 2000 EUR levnejsi, ale nejsou limitovany, coz je celkem skoda...

no mne spis zajimalo neco o te znacce a tak..

kazdopadne se mi moc nelibi, ze se po par dnech nenoseni musi natahovat a nastavovat cas, kvuli tomu strojku co tam je. to nejsou zrovna hodinky na kazdodenni noseni.

Odesláno
  prettorian napsal:
jj, kdyz se na to ted divam, tak tyhle jsou cca od 2000 EUR levnejsi, ale nejsou limitovany, coz je celkem skoda...

no mne spis zajimalo neco o te znacce a tak..

kazdopadne se mi moc nelibi, ze se po par dnech nenoseni musi natahovat a nastavovat cas, kvuli tomu strojku co tam je. to nejsou zrovna hodinky na kazdodenni noseni.

Právě naopak - přesně z toho důvodu to jsou hodinky na každodenní nošení :) A kdyby nebyly, i to se dá řešit. Zadej do googlu "watchwinder" a uvidíš jak.

Odesláno
  jnm napsal:
Právě naopak - přesně z toho důvodu to jsou hodinky na každodenní nošení :) A kdyby nebyly, i to se dá řešit. Zadej do googlu "watchwinder" a uvidíš jak.

no ja vim, ze se natahuji sami nosenim, ale podle me nejsou na kazdodenni noseni kvuli jejich cene.. at uz clovek chce nebo ne, vzdycky se trochu poskrabou i beznym nosenim..

Odesláno (upraveno)
  prettorian napsal:
no ja vim, ze se natahuji sami nosenim, ale podle me nejsou na kazdodenni noseni kvuli jejich cene.. at uz clovek chce nebo ne, vzdycky se trochu poskrabou i beznym nosenim..

Cena je výrazná, to je fakt, ale vždycky záleží, s jakým cílem si je otec koupil. Jestli jako investici do trezoru (pak nenosit vůbec), jako doplněk k výjimečným příležitostem (pak nevadí, že se párkrát ročně natáhnou) anebo jako každodenní "běžnou" ozdobu zápěstí (pak se natahují samy). Každá z těch variant by byla pochopitelná a každá má výhody i nevýhody. Měl by si je prostě užívat tak, aby z nich měl co největší radost.

Upraveno uživatelem jnm
Odesláno
  jnm napsal:
Cena je výrazná, to je fakt, ale vždycky záleží, s jakým cílem si je otec koupil. Jestli jako investici do trezoru (pak nenosit vůbec), jako doplněk k výjimečným příležitostem (pak nevadí, že se párkrát ročně natáhnou) anebo jako každodenní "běžnou" ozdobu zápěstí (pak se natahují samy). Každá z těch variant by byla pochopitelná a každá má výhody i nevýhody. Měl by si je prostě užívat tak, aby z nich měl co největší radost.

spis je to jen k urcitym prilezitostem.. je skoda je osoupat behem dvou let

Odesláno

Já viděl fotky 4 modelů od Kibiho a málem jsem se po... Pro mě jsou teda jedny z nejhezčích a podle toho jak Kibi hodnotí zpracování neni co řešit. Myslim, že takhle krásný předměty může člověk ocenit i když zrovna nejsou jeho cup of tea.

Odesláno
  spiderer napsal:
Pokud to nejsou fejky, tak na nich neni co osoupat behem dvou let ;)

no snad ne.. je to ze zlata, tak na tom by to snad nemelo jit tak videt. ale na beznych ocelovch hodinkach to jde poznat dobre.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...