jacob Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Dnes bych Vám rád stručně představil jeden moc pěkný kousek od značky Breitling. - Společnost Breitling byla založena roku 1884, kdy Leon Breitling otevírá svou první dílnu v St. Imier. Asociací pro spoustu lidí ke společnosti Breitling je letectví. V roce 1942 se Breitling stává dodavatelem hodinek pro americké letectvo a v roce 1962 má Scott Carpenter při obletu Země chronograf Cosmonaute. Dnes je stále v nabídce několik leteckých modelů. Například Aerospace, nebo Emergency. Nyní přejdeme k hodinkám, které Vám chci představit. - Jedná se o model Chronomat Automatic v kombinaci oceli a 18 karátového zlata. - Průměr hodinek je cca 43mm. Váha hodinek bez tahu ( řemenu) je 110 gramů, například Omega Speedmaster važí přibližně 80 gramů a moje Sinn 144 GMT, které vypadají větší, mají 88 gramů. - Ke zpracování hodinek nemohu napsat nic jiného, než chválu, ale nejvíce ze všeho musím vyzdvihnout lunetu. Její chod je něco úžasného, když srovnám lunetu u těchto hodinek a lunetu Omega Seamaster, je to jako nebe a dudy. Tah je Breitling klasika, zkosený a opravdu masivní. Spona jde velice ztežka otevírat, ale přisoudil bych to spíše tomu, že ještě není "ochozená" a na rozepínání tahu člověk rychle získá grif. - Kombinace oceli a 18 karátového zlata se každému líbit nemusí. Abych se přiznal, zpočátku jsem se bál, že hodinky hezké nebudou, ale když jsem je viděl poprvé naživo, tak mě okouzlily. Kombinace tmavě modrého ciferníku, zlata a občasného odrazu antireflexu je skvělá. - Srdcem hodinek je kalibr Breitling 13, který je založený na stroji ETA Valjoux 7750. Hodinky mají stopky a ukazatel datumu, který musím pochválit, jelikož je větších rozměrů a na datum je díky tomu skvělě vidět. Jedná se zřejmě o jeden z posledních kusů bez označení Certifie Chronometre. Řekl bych, že v hodinkách již bude stroj, který splňuje nároky na Certifie Chronometre, jelikož odchylka za 24 hodin jsou 2 sekundy plus bez seřizování apod., což mě opravdu mile překvapilo. Hodinky byly při měření normálně nošeny, pouštěl jsem stopky a přibližně 2 hodiny ztrávily na watchwinderu. Nebyly tedy nastaveny v nějaké optimální poloze, abych dosáhl co nejmenší odchylky. Žádné automaty nepokládám na noc tak, nebo tak, abych si pomohl o dvě sekundy.
bandicoot Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 (upraveno) Moc pěkný a to nejsem fanda bicoloru. Asi je výhoda v tom, že ho necpali na tah. Jak se zvyká na ten "font z tachometru" na subciferníkách? Takhle od boku to vypadá trochu neladně s tím načinčaným vším ostatním. Parádní fotky - ta poslední je nej. Upraveno 8. ledna 2010 uživatelem bandicoot
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 (upraveno) Moc pěkný a to nejsem fanda bicoloru. Asi je výhoda v tom, že ho necpali na tah. Jak se zvyká na ten "font z tachometru" na subciferníkách? Takhle od boku to vypadá trochu neladně s tím načinčaným vším ostatním. Parádní fotky - ta poslední je nej. Dělají samozřejmě i tah bicolor, tedy v kombinaci s 18K zlatem, ale obávám se, že na to už bych si nezvykl. Ten font mě vůbec nenapadl, až teď když jsi mi to napsal. Moje odpověď tím pádem je, že není problém si zvyknout. Datumovka také působí trochu jako pro slepce a naopak to oceňuji . Za fotky děkuji.. na tu poslední jsem vzal zrcadlovku, i když jsem se musel hodně přemáhat. Upraveno 8. ledna 2010 uživatelem jacob
Hajek Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 to jacob: líbí se mi třetí fotka - docela dobré spojení, ze kterého roku je tento model ?
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 to jacob: líbí se mi třetí fotka - docela dobré spojení, ze kterého roku je tento model ? Je to model, který byl představen v roce 2006 a dělal se do roku 2008 ( zdroj Google). Ty moje jsou koupené v roce 2009 a to už byly k prodeji i ty, které mají nápis Certifie Chronometre a jsou o něco větší.
Hajek Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Je to model, který byl představen v roce 2006 a dělal se do roku 2008 ( zdroj Google). Ty moje jsou koupené v roce 2009 a to už byly k prodeji i ty, které mají nápis Certifie Chronometre a jsou o něco větší. Díky - jsem si nebyl jistý, znám pouze současné. Ty tvoje se mi líbí možná o něco víc. Stejně je fajn, jak si o hodinkách Breitling povídá kočičák, mickey mouse a batman
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Díky - jsem si nebyl jistý, znám pouze současné. Ty tvoje se mi líbí možná o něco víc. Stejně je fajn, jak si o hodinkách Breitling povídá kočičák, mickey mouse a batman Současné Chronomatic se mi docela líbí, ale přímo kombinace oceli a zlata v poslední generaci se mi nelíbí vůbec. Mluvím hlavně o římských číslicích.. ty mé indexi mi připadají o dost decentnější.
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Současné Chronomatic se mi docela líbí, ale přímo kombinace oceli a zlata v poslední generaci se mi nelíbí vůbec. Mluvím hlavně o římských číslicích.. ty mé indexi mi připadají o dost decentnější. edit: Mickey se nezdá, ale on ví moc dobře, co se nosí .
Návštěvník Kamil Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Tak tohle bych na ruku nevzal... Ale třeba na ženský ručce by se vyjímaly skvěle.
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Tak tohle bych na ruku nevzal... Ale třeba na ženský ručce by se vyjímaly skvěle. Taky hádej, kdo je chce :-)...
Návštěvník Kamil Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Taky hádej, kdo je chce :-)... Tak nebuď srab. Ono se ti to vrátí jinak. A budeš se mít čím ohánět.
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Tak nebuď srab. Ono se ti to vrátí jinak. A budeš se mít čím ohánět. Asi máš pravdu, já to ještě dneska promyslím... jo a přišly ty oranžová Seika, budou na prodej .
spiderer Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Jsou pekny, i v tom bicoloru to je snesitelny, jak nejsou na tom bi tahu tak je to takovy decentni Kazdopadne jsem zil v domneni ze jedina "puvodni" moznost je prave bi-color tah, nevedel jsem ze jde zakoupit v sade i ciste ocelovej - nebo to jekoupene zvlast?
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Jsou pekny, i v tom bicoloru to je snesitelny, jak nejsou na tom bi tahu tak je to takovy decentni Kazdopadne jsem zil v domneni ze jedina "puvodni" moznost je prave bi-color tah, nevedel jsem ze jde zakoupit v sade i ciste ocelovej - nebo to jekoupene zvlast? Hodinky byly zakoupeny s tímto ocelovým tahem.
Honza935 Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Ahoj, po nějaké době ještě příspěvek do tohoto vlákna... Chronomaty doputovaly přes Jacoba, Longa a Spiderera (pokud jsem správně pátral) až ke mě. Musím říct, že jsou opravdu nádherné a na tu trochu zlata se dá zvyknout. Faktem je, že tyhle hodinky jsou opravdu vidět... Jedinou malou muškou na kráse je tvar těch zlatých přesahů lunety na 3,6,9 a 12 hodinách - při nošení svetru se pod ně dostávají a zachycují vlákna... ale jinak vše super! Můžu se ještě Jacoba zeptat na historii ?(Spiderer mi toho moc neřekl). Byly koupeny tady? A kde cestou potratily box a papíry? Díky za odpověď.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se