Paja77 Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Dobrý den, nemáte někdo zkušenost se zadržením balíčku z USA celníky na letišti? Objednal jsem si hodinky z USA v celkové hodnotě cca 60USD i s poštou a dnes mi přišel dopis, že chtějí zaslat doklad o zaplacení atd., kvůli vyměření cla, dph?! Přitom pokud dobře vím, tak na balíčky v hodnotě do 200USD se nemá nic takového vztahovat nebo se mýlím? Hodinky sice mají vyšší hodnotu, ale byly zakoupeny za tuto cenu, tak nechápu o co jim jde! Děkuji za názor.
JiříR Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Dobrý den, nemáte někdo zkušenost se zadržením balíčku z USA celníky na letišti? Objednal jsem si hodinky z USA v celkové hodnotě cca 60USD i s poštou a dnes mi přišel dopis, že chtějí zaslat doklad o zaplacení atd., kvůli vyměření cla, dph?! Přitom pokud dobře vím, tak na balíčky v hodnotě do 200USD se nemá nic takového vztahovat nebo se mýlím? Hodinky sice mají vyšší hodnotu, ale byly zakoupeny za tuto cenu, tak nechápu o co jim jde! Děkuji za názor. Pošli jim doklad kolik jsi platil a budeš mít klid. Pokud byla na balíku nějaká nereálná cena a oni do toho koukli a tam fakturu nenašli, tak chtějí vidět potvrzení o platbě.
grakij Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Chapu ze ti zdrzeni vadi, ale posli screenshot z PayPalu nebo odkud jsi realizoval platbu a mas od nich klid. Podle me nemuzou rozumet vsem odvetvim, ze kterych si lide nechavaji posilat veci, tak to proste stopnou. I plastove hodinky mohou byt "rare" a stat majlant.
ricous Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 Taky je možné, že je odesílatel pojistil na částku vyšší než 200 USD a nebo že nebyla cena zadána vůbec.
abbot Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 V tomhle má ricous naprostou pravdu 90 procent mých navštěv celního úřadu vděčí nevyplněný ceně ... BTW, pravděpodobně by ti měl přijít dopis do vlastních rukou (pokud ještě nemáš tak v pondělí) a tam bude oscanovaný celní deklarace (nebo jak se tomu nadává) a i důvod proč tvůj balík podrželi a hned budeš vědět, co se jim nelíbí ...
jacob Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2010 S celníky mám bohužel jen ty nejhorší zkušenosti. Minulý rok na Vánoce jsem z USA objednal dva prsteny s brilianty v ceně cca $1500. Počítal jsem, že budu platit daň při předání zásilky. Od začátku prosince až do 10. ležely prsteny někde na celnici a nikdo mi nebyl schopen dat jakékoliv avízo, že už je zásilka v ČR. Když jsem se po zásilce sháněl, dohledal jsem jí na zmíněné celnici. Samozřejmě udaná cena $1500 se zdála příliš nízka, tak jsem nejdříve obdržel dopis do vlastních rukou o zadržení zasílky, na který jsem reagoval kopií dokladu, že cena prstenu je opravdu $1500. To bylo okolo 15. prosince a já jsem si říkal, že je vše ok a do Vánoc mám zásilku doma. Celý týden nic, v pátek volám nasraný na poštu, kde jsou ty prsteny a bylo mi řečeno, že musím zaslat čestné prohlášení, že prsteny jsou určeny pro soukromé účely a nejedná se o věc, která je určená dále k prodeji. Čestné prohlášení jsem odeslal a prsteny k Vánocům na začátku ledna přišly.
Paja77 Odesláno 9. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 (upraveno) Jasný no, přepošlu jim doklad o zaplacení z paypal, akorát nevím, jak mám ten doklad o platbě uložit. Sice tam je download, ale je to jen doklad z určitýho data a je tam pouze uvedena částka, datum a ID transkace v pdf. Sice tam jsou i detaily, když si rozkliknu transakci (prodejce, částka, datum a za co je placeno), ale nepřišel jsem na to, jak je mohu uložit. Leda zkopírovat do wordu nebo pdf., ale nevím, zda by to prošlo a nemohli by namítat autentičmost. Je to celý směšný, k čemu je zákon o limitu 200USD, když pak stejně otravují se zásilkou v ceně 60USD. Je to jak u blbejch, kdybych tušil, že vzniknou tyhle problémy, tak bych si nic neobjednal. Ale, beru to tak, že doložím platbu z paypal a nemají co namítat. Nekupoval jsem si alkohol, cigarety, parfemy ani šperky, aby se na to vztahovalo clo a dph i bez limitu do 200USD! Jinak děkuju za reakce a rady. PS: Právě, že mi už dnes přišel doporučený dopis ve smyslu, že mi přišla zásilka z USA a vztahuje se na ní clo a chtějí po mně poslat potvrzení o platbě z paypal přes mejl, aby mohli stanovit clo. Poštou jim nic posílat nebudu. Asi mi nevěří, že ty hodinky jsou tak levný.. Je to pravda hodinky mají vyšší cenu, ale pouze jsem využil výhodné nabídky prodejce a to snad nic nemění na tom, že jsem celkem zaplatil 60USD za hodinky i poštu!!!! Upraveno 9. ledna 2010 uživatelem Paja77
PetrM. Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Ctrl+PrntScrn - udělej jim 2 otisky obrazovky, uloz do jpg a máš klid :-)
Paja77 Odesláno 9. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Ctrl+PrntScrn - udělej jim 2 otisky obrazovky, uloz do jpg a máš klid :-) To teda nevím, co by mě na to napsali:-))))))
People Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 nic... by ti si to uz mal vybavene.. ja som to taktiez spravil...
Paja77 Odesláno 9. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 nic... by ti si to uz mal vybavene.. ja som to taktiez spravil... Tak mám opravdu "vyfotit" plochu s dokladem na paypal, uložit třeba do jpg. a mělo by stačit??
Jaem Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Tak mám opravdu "vyfotit" plochu s dokladem na paypal, uložit třeba do jpg. a mělo by stačit?? Ja to tak robim bezne a bez problemov. Mozem ti este doporucit odfotit FullScreen (F11) prehliadaca.
PetrM. Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 otisk obrazovky vzdy stacil, neb jiny doklad stejne ani nemas
grakij Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Tak mám opravdu "vyfotit" plochu s dokladem na paypal, uložit třeba do jpg. a mělo by stačit?? Staci screen + dopis neco jako, ze se jedna o zbozi jen pro tvoji vlastni potrebu. Kdyz budes hledat, tak se tady nekde vali myslim Ypuv "vzor". at jsou rychle doma
JohnDoeX Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Ja posilam tuhle odpoved a staci jim. Prohlašuji, že v zásilce číslo RR932254465SG je zboží neobchodního charakteru pro soukromou potřebu. Skladové číslo: D00450509_I175155902640/180 Podací číslo: CP797078897HK Druh zboží: hodinky Potvrzení o platbě z paypal.com: Total Amount: -$ USD Fee amount: $0.00 USD Net amount: -$ USD (equals - CZK) Date: Apr. 28, 2009 Time: 02:05:40 PDT Status: Completed Shipping Address: xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Po ukončení celního řízení žádám o doručení na mou adresu. S pozdravem
Paja77 Odesláno 9. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Ja posilam tuhle odpoved a staci jim. Prohlašuji, že v zásilce číslo RR932254465SG je zboží neobchodního charakteru pro soukromou potřebu. Skladové číslo: D00450509_I175155902640/180 Podací číslo: CP797078897HK Druh zboží: hodinky Potvrzení o platbě z paypal.com: Total Amount: -$ USD Fee amount: $0.00 USD Net amount: -$ USD (equals - CZK) Date: Apr. 28, 2009 Time: 02:05:40 PDT Status: Completed Shipping Address: xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Po ukončení celního řízení žádám o doručení na mou adresu. S pozdravem Děkuji za vzor. Ještě bych jim k tomu do přílohy nahrál screenshot platby a v pdf. Jak dlouho to bude asi trvat, když jim hned v pondělí pošlu mejl?
grakij Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 To je docela individualni. U me to netrvalo nikdy dele nez tyden. Minimalne jednou to bylo cca 2 dny. Ale jsou tu clenove, u kterych to bylo mnohem dele. Takze zalezi na "stesti" jake budes mit
Patrik Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Teoreticky se může i stát, že pokud bude cena příliš nízká, mohou vyměřit clo a DPH z tzv. ceny obvyklé - tedy doporučené maloobchodní ceny pro ČR
Paja77 Odesláno 9. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Teoreticky se může i stát, že pokud bude cena příliš nízká, mohou vyměřit clo a DPH z tzv. ceny obvyklé - tedy doporučené maloobchodní ceny pro ČR Jak vyměřit clo a DPH z ceny obvyklé? Koupil jsem hodinky za takovou cenu, za jakou je prodával a to že to byla cenna nižší je věc prodejce. Jinak dík za povzbuzení :-D Uvidí se a snad to nebude trvat dýl než týden.
Patrik Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2010 Je to prostě právo celníků, jako opatření proti celním podvodům. Pokud se rozhodnout určit DPH a clo z ceny obvyklé, nic s tím nenaděláš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se