Přejít na obsah

Omega vs OP  

128 hlasů

1. 1. Jake hodinky byste si vybrali z techto dvou?

• Omega Seamaster Planet Ocean
      87
    • Officine Panerai PAM000
      41

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
kolik má omega od roku 1900 vlastních kalibrů ?

Od roku 1900 jich bude asi dost, ale od roku 1993 nebo kdy Sly ozivil Panerai jich moc nebylo :) Kazdopadne ten inhouse rucni natah vypada zajimave, jsem zvedavej o kolik poskoci cena oproti Unitasu..

• Odpovědi 175
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno
Od roku 1900 jich bude asi dost

já se nebavím o tom, že někdo někam napíše nějaké svoje číslo a hned je to "jeho" kalibr - bavím se o tom co vyšlo z omega dílny = vlastní nápad

Odesláno

Tiež uvažujem, že v tomto prípade Omega. Uprednostňujem automaty a nedokážem sa toho zbaviť. Od Panerai by som si vedel predstaviť radšej iný model. Ak však máš momentálne doma niečo novodobé od Omegy, tak potom samozrejme radšej Panerai.

Odesláno
já se nebavím o tom, že někdo někam napíše nějaké svoje číslo a hned je to "jeho" kalibr - bavím se o tom co vyšlo z omega dílny = vlastní nápad

Netusim kolik z toho je vlastni invence a pochazi z dilny Omega, ale prehled kalibru je zde: http://www.chronomaddox.com/OmegaCaliberList.html - par jsem jich mel ve vintazni sbirce Omeg a ty strojky pekny byly ne ze ne, ale jak rikam vim kulovy o tom co bylo totalne inhouse a co bylo prevzany a upraveny..

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
Netusim kolik z toho je vlastni invence a pochazi z dilny Omega, ale prehled kalibru je zde: http://www.chronomaddox.com/OmegaCaliberList.html - par jsem jich mel ve vintazni sbirce Omeg a ty strojky pekny byly ne ze ne, ale jak rikam vim kulovy o tom co bylo totalne inhouse a co bylo prevzany a upraveny..

no to jsou ty čísla o kterých mluvím tady je to co se skrývá pod čísly : http://www.omegarolex.com/omega_movements.shtml

abys nemusel klikat tak je to eta, piguet, lemania, valjoux a VLASTNÍ turbo - za 110 let dost bída - on breitling na tom není o moc lépe :D :D :D

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
jenom by mě zajímalo, když si řekl A tak řekni i B a to proč ?

Proč? Pro mě je to jasný. Trochu zeširoka... Miluju inhouse kalibry od Panerai. In house od Panerai má pro mě zvláštní kouzlo - přestože (nebo možná právě proto, že...) jsou považovaný za trendy značku vykazují neuvěřitelnou aktivitu na poli domácích kalibrů. Spousta takzvaně zavedenejch značek jim může jenom závidět. Druhá skvělá věc je, že jejich kalibry nejsou rozhodně nijak ostentativně přezdobený (a to jsem možná ještě přehnal :) ), ale je to spíš kus poctivýho železa, kterej si na nic nehraje. Dlouho jsem Panerai nemohl přijít na chuť, ale právě ten jejich důraz na poctivost mě přesvědčil o tom, že tato značka má před sebou velkou budoucnost, a že rozhodně nejde o žádnýho lázeňskýho šviháka, ale o firmu, která si svoje základy pečlivě a svědomitě buduje.

Tak sakra proč tedy doporučuju v tomhle duelu tu Omegu?!... No, věc se má tak. Neznám osobně Bikera, ale vycházím z předpokladu, že pokud je vůbec schopnej porovnávat takto diametrálně odlišný hodinky, tak se utápí v pochybách. A co je pro pochyby nejlepším lékem? Jistota. A tou jistotou je v tomto případě profláknutější, zavedenější a dle mého názoru i univerzálnější značka - Omega. Panerai v konfiguraci, kterou Petr podle mě nesmyslně zahrnul do výběru, nenabízí oproti Omegám nic navíc. Rozuměj nic z toho, o čem jsem mluvil v první části mého příspěvku. Planet Ocean v podání Omegy je možná tak trochu neinvenční přešlapování na místě (ano já vím je tam Co-ax, ale...) ale Panerai v modelu 000 nemá schopnost nabídnout nic víc. To je celý. Takže proto volím Omegu. Ze dvou diskutabilních modelů volím ten, který mně alespoň dokáže namastit to ego...

Odesláno
no to jsou ty čísla o kterých mluvím tady je to co se skrývá pod čísly : http://www.omegarolex.com/omega_movements.shtml

abys nemusel klikat tak je to eta, piguet, lemania, valjoux a VLASTNÍ turbo - za 110 let dost bída - on breitling na tom není o moc lépe :D :D :D

Breitling je na tom podle me jeste hur, ale to nevadi, je to Breitling :lol2:

Kazdopadne co tyhle kalibry? 342, 352, 353, 354, 420, 471, 500, 501, 550, 552, 562, 564, 565, 591, 601, 679, 720, 752

- nezkoumal jsem jestli z neceho nevychazi, ale myslim, ze u tech vintage stroju to bylo z Omega dilny - alespon si to myslim.. ale ja do strojku moc nedelam :)

Návštěvník YPO
Odesláno
Proč? Pro mě je to jasný. Trochu zeširoka... Miluju inhouse kalibry od Panerai. In house od Panerai má pro mě zvláštní kouzlo - přestože (nebo možná právě proto, že...) jsou považovaný za trendy značku vykazují neuvěřitelnou aktivitu na poli domácích kalibrů. Spousta takzvaně zavedenejch značek jim může jenom závidět. Druhá skvělá věc je, že jejich kalibry nejsou rozhodně nijak ostentativně přezdobený (a to jsem možná ještě přehnal :) ), ale je to spíš kus poctivýho železa, kterej si na nic nehraje. Dlouho jsem Panerai nemohl přijít na chuť, ale právě ten jejich důraz na poctivost mě přesvědčil o tom, že tato značka má před sebou velkou budoucnost, a že rozhodně nejde o žádnýho lázeňskýho šviháka, ale o firmu, která si svoje základy pečlivě a svědomitě buduje.

Tak sakra proč tedy doporučuju v tomhle duelu tu Omegu?!... No, věc se má tak. Neznám osobně Bikera, ale vycházím z předpokladu, že pokud je vůbec schopnej porovnávat takto diametrálně odlišný hodinky, tak se utápí v pochybách. A co je pro pochyby nejlepším lékem? Jistota. A tou jistotou je v tomto případě profláknutější, zavedenější a dle mého názoru i univerzálnější značka - Omega. Panerai v konfiguraci, kterou Petr podle mě nesmyslně zahrnul do výběru, nenabízí oproti Omegám nic navíc. Rozuměj nic z toho, o čem jsem mluvil v první části mého příspěvku. Planet Ocean v podání Omegy je možná tak trochu neinvenční přešlapování na místě (ano já vím je tam Co-ax, ale...) ale Panerai v modelu 000 nemá schopnost nabídnout nic víc. To je celý. Takže proto volím Omegu. Ze dvou diskutabilních modelů volím ten, který mně alespoň dokáže namastit to ego...

dík - jedinou jistotu vidím v tom, že je Omega provařenější a má líp zmáklej marketing ( rozuměj dokáže oslovit masy), tak se bude dobře "nosit" a asi i prodávat - jinak co ax je provařená věc - stačí se podívat na systém co má Damasko nebo diapal od Sinn - kdo to komu ukradl nedokážu posoudit, ale je to vlastně to samý za poloviční peníze

Návštěvník YPO
Odesláno
Breitling je na tom podle me jeste hur, ale to nevadi, je to Breitling :lol2:

Kazdopadne co tyhle kalibry? 342, 352, 353, 354, 420, 471, 500, 501, 550, 552, 562, 564, 565, 591, 601, 679, 720, 752

- nezkoumal jsem jestli z neceho nevychazi, ale myslim, ze u tech vintage stroju to bylo z Omega dilny - alespon si to myslim.. ale ja do strojku moc nedelam :)

nebudu to zkoumat - pokud mi ty čísla proměníš v nějaký příběh a obrázek tak nemám problém sklapnout paty a odtáhnout do houští

Odesláno
nebudu to zkoumat - pokud mi ty čísla proměníš v nějaký příběh a obrázek tak nemám problém sklapnout paty a odtáhnout do houští

Info nemam, fotky asi jo :)

Omega_342.jpg

Omega%20cal%20564%20movement.jpg

Dscn7128.jpg

cal354.jpg

atd.. ale jak rikam odkud to pochazi nevim, ale spatne to nevypada a spousty toho u jinych znacek asi taky nebylo..

Návštěvník YPO
Odesláno
Info nemam, fotky asi jo :)

atd.. ale jak rikam odkud to pochazi nevim, ale spatne to nevypada a spousty toho u jinych znacek asi taky nebylo..

z toho vyplývá, že je Omega jenom vyčůraná, protože to umí (uměla) a teď se už jenom veze na jménu,značce a nic víc nepřináší, kromě ocucaných líbivých pouzder s nudným vnitřkem

Odesláno
dík - jedinou jistotu vidím v tom, že je Omega provařenější a má líp zmáklej marketing ( rozuměj dokáže oslovit masy), tak se bude dobře "nosit" a asi i prodávat - jinak co ax je provařená věc - stačí se podívat na systém co má Damasko nebo diapal od Sinn - kdo to komu ukradl nedokážu posoudit, ale je to vlastně to samý za poloviční peníze

Ano souhlasím. Se vším. Protože se to nijak neodlišuje od toho, co jsem psal... Provařenost, mediální masírka, prodejnost, reversibilita vložených prostředků (rozuměj Panerai se prodává obecně za vyšší ceny, ale prodá se?...) načančanej coax, penisoidní image... A klidně podepisuju i rozumnější investici do téměř identických technologií minimálně v případě Sinnu. Jenže co s tím? Omega je prostě Omega a řek bych, že se s tím nic nenadělá.

Odesláno
z toho vyplývá, že je Omega jenom vyčůraná, protože to umí (uměla) a teď se už jenom veze na jménu,značce a nic víc nepřináší, kromě ocucaných líbivých pouzder s nudným vnitřkem

Ja myslim, ze driv umeli dost, ty strojky to byla radost pohledet - nebylo to nacincany hovno ale poctiva prace (alespon z myho pohledu).. dneska uz ten vyvoj strojku je asi nekde jinde..bohuzel, asi jim ETA vydelava dost na to aby potrebovali vymyslet neco novyho..

Návštěvník YPO
Odesláno
Ano souhlasím. Se vším. Protože se to nijak neodlišuje od toho, co jsem psal... Provařenost, mediální masírka, prodejnost, reversibilita vložených prostředků (rozuměj Panerai se prodává obecně za vyšší ceny, ale prodá se?...) načančanej coax, penisoidní image... A klidně podepisuju i rozumnější investici do téměř identických technologií minimálně v případě Sinnu. Jenže co s tím? Omega je prostě Omega a řek bych, že se s tím nic nenadělá.

:) já s tím nic dělat nebudu - jenom jsem chtěl Bikerovi říct ať si "počká" na 312 x že za ty peníze dostane vše co bude autentické a své

Odesláno
:) já s tím nic dělat nebudu - jenom jsem chtěl Bikerovi říct ať si "počká" na 312 x že za ty peníze dostane vše co bude autentické a své

A opět musím (bez nějakýho vlezdoprdelkování) souhlasit. Jenže jsem zvyklej odpovědět na (byť v dané situaci možná nesmyslnou) otázku. Proto Omega. V hodinkách jsem tak trochu pozér. Mám rád kvalitní hodinky, na kterejch je to znát (i když třeba jen prostřednictvím síly marketingových prostředků). PAM 312 jsou pro mě světlem na konci tunelu, ale ne dost velkým abych zanevřel na své mačoidní brajtle. :) Navitimer je vším, co jsem kdy od hodinek chtěl. Teď chci možná ještě trochu víc a mám velký štěstí, že vím co to je. Ale protože nedokážu opustit své původní sny, tak na ty nové si budu muset trochu počkat. Netoužím po PP nebo VC. Ještě si tak dokážu představit Deep Sea od Rolexu, ale PAM 312 by mohlo být moje finále. Uvidíme...

Odesláno

Asi nejsem ten spravny chronomagor jako ostatni, protoze ja si ty hodinky kupuju proto, ze se mi libi... Co tam je nebo neni za kalibr me sice zajima ale urcite s toho neuchcavam :-). Takze i proto mozna jak bylo jiz receno kratkozraky nazor ale ja proste vnimam panerai jako znacku s originalnim pouzdrem hezkym strizlivim lookem avsak s premrstenou cenou. Pokud lezou mechaniky bez stopek pres 100k je to silenost, kterou muze podle me vykoupit jen malovyroba(nebo komplikace, material, neco navic) coz ty nekolika tisicove serie, zvane jako "limitky", nejsou.

Odesláno
Pokud lezou mechaniky bez stopek pres 100k je to silenost, kterou muze podle me vykoupit jen malovyroba(nebo komplikace, material, neco navic) coz ty nekolika tisicove serie, zvane jako "limitky", nejsou.

Ale z aktualni produkce Panerai splhaji pres 100k prave pouze hodinky s in-house strojky (mluvim o oceli). Pravda za tuto cenu jsou i starsi limitky s modifikovanym unitasem, ale tam je to dano opravdovou exkluzivitou. Cena to neni nizka, ale je to dan za obrovke renome, ktere si firma za tech necelych dvacet let stacila vybudovat. A to renome je samozrejme zivene velmi dobrym marketingem, ale zaroven stoji na pevnych technologickych (hodinarskych) zakladech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...