Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Třikrát hurá :thumbsup_anim:

Podařilo se mi sehnat Fortisy s Lemanií 5100 ve velmi pěkném stavu :whistling: Jsou to Cosmonauty, protože Stratolinery mne naživo zklamaly a B-42 jsou nesehnatelné... Ale nakonec jsem rád že to dopadlo takhle. Navíc je to model s indexy místo čísel (těch nebylo mnoho, i když přesná čísla neznám. No já snad budu muset do švýcar a vydolovat z nich víc informací, nebo co...), tím je pro mne zajímavější. Stav je opravdu parádní, nošené byly zjevně minimálně. Nějaké fotky časem udělám, tady je jen srovnání s Fliegery a B-42 chrono:

post-3414-1267218489.jpg

Luneta u chron je klasická minutová a narozdíl od tachymetrické pevné opticky zvětšuje pouzdro hodinek (ta pevná je opticky "zjemňuje a zmenšuje", navíc je leštěná a to je na mne už příliš "nóbl", o diamantech ani nemluvě). Ručky a indexy jsou zelené (narozdíl od bílých u B-42) a ručky mají lehce jiný odstín než indexy. Celkově to znamená, že chrona nejsou tak dobře čitelné jako u B-42. Navíc nemají antireflex a tak celkově je v čitelnosti a přehlednosti mezi nimi opravdu veliký rozdíl.

post-3414-1267218526.jpg

Luminiscence není tak dobrá jako u Fliegerů nebo B-42. Ale lepší než u Pilot Profesional. Co je ale zajímavé je to, že zpočátku sice nesvítí tak intenzivně, ale po chvíli se ten rozdíl ztratí a v průběhu noci jsou subjektivně srovnatelné...

Nu což, jsou menší a v tomto smyslu i praktičtější a mají skvělou a odolnou Lemanii 5100, tudíž jim dám šanci a příležitost :punk:

post-3414-1267218556.jpg

Před týdnem jsem na B-42 nasadil kovový náramek a jsem zklamán... Protože jsem se přes rok hýčkal gumovými pásky (černým i oranžovým) a ty jsou tak zatraceně pohodlné (i spona), že ten kov ve mne teď vyvolává smíšené pocity... A navíc, ten oranžový je tak cool tím jak svítí :speak_cool:

post-3414-1267218584.jpg

PS: a díky Peťovi mám teď i pár "hraček" navíc :angel:

Odesláno

Harry : gratulace k Lemanii, dobre zes je sehnal, jsou perfektni.

Nevis dokdy se prodavali? Nekdy okolo roku 2005, kdyz jsem se o hodinky zacal trochu vic zajimat a v hledacku jsem mel prave Fortisky, prijde mi, ze jsem je na prodejnach vidal. Neni to nesmysl?

... jo a zavidim ti tu helmu :-)

Odesláno

Opravdu povedena hromadka. Tak at se ti pekne rozmnozuje. Ty posledni cos odpanoval v Gate

se mi vzdycky libily nejvic, ale jak sem zvyklej na ty mí hovada tak byly pro me maly.

Doufam ze si vyzkousim i B42 , vocumuju je uz taky dlouho.

Tak se zas tesim na pivo.

Odesláno

leebauer: jo, byl to fajn pokec, těším se na další :) B-42 chrono přinesu, zkus si je, jsou super...

Jestli se svítivost časem snižuje je těžko říci. U starých luminiscenčních barev určitě ano, ale dnešní barvy jako je Superluminova by měly vydržet mnohem déle. Jenže to zjistíme až zadlouho :lol:

Konkrétně u Fortisů musím říci, že "zlaté" nové barvy u B-42! Svítí opravdu dobře a i barvy za světla jsou dobře čitelné. Jak zelená u Fliegerů, tak i bílá u B-42. Ta bílá je parádní u všech B-42. Bílá na starších Pilot Profesional je oproti ní mizérie a zelená u Cosmonautů taky...

Prozatímní dojmy z nošení původního typu Cosmonaut Chrono: velikost (udává se od 38mm do 40mm, moje šupléra říká 39mm bez korunky) je i pro mne nositelná. Luneta s minutami (narozdíl od tachymetrické) je subjektivně a opticky zvětšuje a korunka i tlačítka také. ALE... Narozdíl od B-42 je pouzdro vespod méně ploché a také s klasickým řemínkem mi prostě subjektivně nesedí na ruce tak pohodlně a dobře.

Pokud budu brát B-42 chrono jako logického nástupce těchto hodinek, pak je to teda krok kupředu jako první krok na Měsíci... Pouzdro a kovový náramek a hlavně i gumové pásky sedí na ruce naprosto perfektně a pohodlně. Černočerný ciferník, bílé ručky, čísla a indexy ve spojení se safírovým sklíčkem s oboustaným antireflexem (vyníkající kvality) znamenají skok do nového tisíciletí! Ten rozdíl v pohodlí nošení a v čitelnosti je prostě ohromný (Cosmonauty mají safír bez antireflexu - alespoň ty moje). To je ovšem vykoupené jejich velikostí. Pod rukávem a v "akci" jsou starší Cosmonauty díky své velikosti určitě praktičtější. Ale ta čitelnost a svítivost, to je pro tu "praktickou" stránku spíš krok zpět. A tu mne napadá kacířská myšlénka: barvy Lüm-tec, co se mi válí doma... Dát jim bílý nátěr ruček a indexů a také safír s antireflexem by je jistě vrátilo do hry. Navíc uvnitř bije Lemania 5100 a to je pro drsnější zacházení jistě výhoda. No uvidíme...

PS: abyste si nemysleli, že B-42 se pro "drsnější zacházení" nehodí, tak vás lehce vyvedu z omylu :lol2:

post-3414-1267643597.jpg

post-3414-1267643786.jpg

Noční ponor ve Vltavě při povodních... Sklíčko je orosené zvenku, ne zevnitř :lol2:

Odesláno

Jo fakt moooc pěkný,díky za příspěvky! Zajímá mě jestli se pod tím silikonovým páskem nepotí moc ruka. Nelepí se???Už jsem slyšel i od jiných lidí, že si nemůžou ty gumové pásky vynachválit. A co stojí přibližně taková legrace? Myslím ten pásek, díky...

Odesláno

Harry, já bych je "do hry nevracel".

Antireflex, ještě třeba jo, ale dávat jim novou luminiscenční vrstvu bych nedělal.

Byl bych rád, že jsem je sehnal v tomhle stavu a do terénu bych bral současné modely.

Odesláno
  spiderer napsal:
Ten maskovanej mi prijde dokonalej, ten hnedej presne naopak = hruza!! :)

Náhodou mně se ten hnědý líbí, ale použil bych ho na nějaké vintage hodinky, jaké má prosím Tě rozměry a kde si ho sehnal? Díky - a omluva za pozdní reakci, tohle vlákno jsem objevil teprve teď.

Odesláno

Tak jsem si konečně udělal čas a vyfotil rodinku... Chybí tam ještě nějaké kousky, ale ty se mi jednak nevešly a také se typově nehodí k ostatním...

post-3414-1268257723.jpg

Za povšimnutí stojí Fliegery vedle černých Pilot Profesional. Piloty mají sklíčko s antireflexem a rozdíl je opravdu znát...

Jak jsem psal v jiném vlákně, na Cosmonauty jsem dal gumový pásek a nemůžu si ho dostatečně vynachválit... Je to prostě paráda!

Pásky jsem sehnal náhodně po 25,-$ ve výprodeji v HK...

Odesláno
  pavel23 napsal:
Harry pěkný. Vyfoť ty černý uprostřed, nějak přitahují můj zrak.

Viz předchozí strana. Fortisky jsou prostě coooooool! Super svatostánek, gratuluju a tichounce závidím. :thumbsup_anim:

Odesláno

"Jó, Bender je bůh, Bender je bůh!" :gora:

Ale vážně - díky. Je to úleva, když se člověk může podělit s někým, kdo mu neřekne že je blázen a aby se šel léčit... ;) Jinak to jako "svatostánek" neberu, prostě se mi líbí... Mám rád jednoduchý, poctivý a funkční věci, žádné opičárny a cinkrlátka navíc a Fortisy mi přesně vyhovují... Tak to mám i s autama, motorkama a jinýma "hračkama pro velké kluky" :lol:

Odesláno (upraveno)

Já jsem kouzlo Fortisů nechápal dlouho (vždyť je uvnitř "jen" Eta...) a teprve až když se mi usadily na ruce B-42 jsem definitivně podlehl modrému odrazu oblohy a kontrastu bílá - černá - oranžová pod antireflexem. Jsou to hodinky minimálně dvou ne-li tří tváří. Z těch tvých se mi samozřejmě moc líbí tunning na těch černých a z ostatních co nemáš se mi ještě moc líbí bílé marinemastery s kovově modrýma ručkama, na ty snad časem zacílím.

Mám kamaráda, co takhle kolektuje Poljot Aviatory a je to přesně o tom, že když je pár kousků co k sobě padnou, vedle sebe, tak je to prostě paráda, paráda, paráda.

Upraveno uživatelem rubus32
Odesláno

Dostala se ke mně další nenošená úchylná věc od této značky... :whistling: Jedná se o Fortis 580.20.132 z limitované edice, jsou to quartzky. Průměr je 36mm a mají "výměnný strojek" nebo jak to nazvat. Prostě se střed vycvakne z pouzdra ("středem" myslím strojek v poudře s dýnkem, sklíčkem a korunkou) a zůstane tak vnější pouzdro s páskem. Modelů tohoto provedení vyráběli spousty a dají se vzájemně kombinovat - "zacvakávat" do jiných pouzder s pásky a tak (až se někdy budu nudit, udělám fotoseriál jak se vyměňují, mám i jiné hodinky tohoto typu)...

post-3414-1268747439.jpg

Pásek je gumový a má vcelku zajímavou sponu z plastu a očko s nápisem z gumy...

post-3414-1268747472.jpg

Co činí tento kus zajímavým, je samozřejmě ciferník. je jednoduše nádherný :P Ručky jsou kovové, bez luminiscence.

post-3414-1268747515.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...