Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

s oblekem to mas jako s hodinkama samotnejma :lol:, pokud jsi ministersky predseda v cernem kvadru od Armaniho tak si k tomu urcite neber bily Baby-G :lol2: a pokud jsi lezerni gigollo uctivajici nedbalou eleganci tak nejake luxusni automaty urcite ostudu neudelaji

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Díky všem za praktické rady apod.

Na manžety jsem vůbec nemyslel.

Když jsem si je zkoušel v jednom z luxusnějších Pražských hodinářství, a řekl, že bych je chtěl občas nosit k obleku, ke košili mnohem častěji, zalapal po dechu, udělal piruetku, orosil se a řekl, že to bych opravdu neměl dělat.

Tak jsem ho poprosil, ať si je vyzkouší na ruce on. Neuvěřil jsem svým očím, měl Sinn chronograf, nějaký vojenský typ, (tím nechci urazit skvělé hodinky Sinn, zejména 103 a podobné řady zbožňuji), ale vypadaly k jeho nádherné košili stokrát hůře než všechny Fortisky. Naopak, Fliegery vypadaly velmi nenápadně. Což mě zaujalo.

Chodí kovářova kobyla bosa?

Vsadím se, že znuděné šéfy musí pobavit podsvícený ciferník na Marinemasterech při prezentacích apod...

Odesláno

No sviti hezky, ale mi se hlavne libi, ze maji unikatni vzhled, paradni vterinovku, day/date a neco vydrzi.

Navic super typografii cislic na ciferniku. Ty bile jsou vice cool, ty cerne pravda decentnejsi.

prosim te, kde najdu tabulku, kde se urcuje, jak velke hodinky musim mit na nejaky obvod zapesti?

Peta-Biker napsal:
miracolo.cz: Doma už byly skoro všechny modely B-42 :) Ber Marinemstery černé, na kovu, budeš spokojen. Opravdu nádherně svítí, antireflex je parádní, poměr cena/výkon = 1

Clovece, ale ty asi pracujes u letadel, ne? Mit na IWC, to by bylo ostrejsi :-)

Onion napsal:
Já nosím k obleku B-Uhren... a myslím, že to není žádný problém, spíše naopak ...
Odesláno (upraveno)

Ty tabulky jsou podle me celkem nic nerikajici. Dulezite je jak hodiny sedi na ruce.

Pocita se to myslim tak ze vynasobis obvod zapesti v cm cislem 2,22 a mas idealni prumer hodinek v mm.

Upraveno uživatelem Stephan
Odesláno (upraveno)

Ty bílé - Marinemastery jsou na první pohled krásné, ale na druhý nic moc - při nasvícení je skrz ciferník vidět až na stojek, vypadá to jak Indiglo u Timexu ;)

Když chceš bílé, tak ty, co Ti teď ukážu.

Na tabulku s obvodem zápěstí se vyprdni, mám asi 17cm ruku a vypadaly na ruce dobře.

Pro ilustraci posílám fotku B-42 Diver

post-2202-1264512124.jpg

post-2202-1264512134.jpg

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

lezerni jo :-), ale gigolo ne...

alespon o tom nevim. Chtel bych se zeptat, zda mnou vyse uvedene hodinky zasahuji do kategorie luxusni automaty?

Takze se budu drzet toho, ze etiketa, pokud nesplnuje bezpecnostni pokyny, je pouze fasismus.

Slick napsal:
s oblekem to mas jako s hodinkama samotnejma :lol:, pokud jsi ministersky predseda v cernem kvadru od Armaniho tak si k tomu urcite neber bily Baby-G :lol2: a pokud jsi lezerni gigollo uctivajici nedbalou eleganci tak nejake luxusni automaty urcite ostudu neudelaji

Diky za odpoved.

Stephan napsal:
Ty tabulky jsou podle me celkem nic nerikajici. Dulezite je jak hodiny sedi na ruce.

Pocita se to myslim tak ze vynasobis obvod zapesti v cm cislem 2,22 a mas idealni prumer hodinek v mm.

Odesláno (upraveno)
  miracolo.cz napsal:
Chtel bych se zeptat, zda mnou vyse uvedene hodinky zasahuji do kategorie luxusni automaty?

Zajimava otazka :). Jakou to hraje roli pri vyberu? Kazdopadne Marinemastery jsou prdacky hodinky, taky se mi libi a myslim, ze je to dobra volba.

Mno, luxusni? Do kategorie k nakupu nad 300 korun luxusni parfem zdarma asi nespadaji stejne jako do skatulky luxusni Patek Philippe Calatrava. Takze budou luxusni asi tak nejak mezi :thumbsup_anim: .

EDIT: Tabulky na velikost hodinek jsou dobre tak akorat na prd. Jde o to, jestli chces velke a vyrazne hodinky nebo radeji male nenapadne, jestli Ti sednou na zapesti a jestli se Ti budou libit. Nosit se daji jak velke popelniky (treba ty B-Uhren) nebo i male vintage hodinky, zalezi na kazdem, co ma rad.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno
  skalis napsal:
Zajimava otazka :) . Jakou to hraje roli pri vyberu? Kazdopadne Marinemastery jsou prdacky hodinky, taky se mi libi a myslim, ze je to dobra volba.

Mno, luxusni? Do kategorie k nakupu nad 300 korun luxusni parfem zdarma asi nespadaji stejne jako do skatulky luxusni Patek Philippe Calatrava. Takze budou luxusni asi tak nejak mezi :thumbsup_anim: .

EDIT: Tabulky na velikost hodinek jsou dobre tak akorat na prd. Jde o to, jestli chces velke a vyrazne hodinky nebo radeji male nenapadne, jestli Ti sednou na zapesti a jestli se Ti budou libit. Nosit se daji jak velke popelniky (treba ty B-Uhren) nebo i male vintage hodinky, zalezi na kazdem, co ma rad.

kazdemu "luxusni" podle hloubky jeho kapes :lol:, sorry :suicide_anim: , mel jsem spis napsat "prdacky" to vystihuje mnohem lip situaci :notworthy:

Odesláno (upraveno)
  Stephan napsal:
....

Onion to zase počítá tak, že obvod zápěstí v cm vydělí číslem 2,22. Tím dostane ideální průměr hodinek opět v cm. Ale obvykle je v tom už i korunka.

Upraveno uživatelem lib
Návštěvník salamio
Odesláno
  Stephan napsal:
...Pocita se to myslim tak ze vynasobis obvod zapesti v cm cislem 2,22 a mas idealni prumer hodinek v mm.

A je to zase tady: myšlenku zabít nemůžeme :D :D :D.

Odesláno

no ty moje kapsy jsou zatim site maximalne na cenu uvedenych marinek a fliegeru.

Na casual zalezitosti nosim Suunto core green, nesmirne prakticke a pohodlne hodinky,

ale s kosili vypadaji divne.

Slick napsal:
kazdemu "luxusni" podle hloubky jeho kapes :lol:, sorry :suicide_anim: , mel jsem spis napsat "prdacky" to vystihuje mnohem lip situaci :notworthy:

Odesláno

Obvod zápěstí a velikost hodinek: řešili jsme to v neděli u kafe s nejmenovaným kolegou nad jeho Corum Bubble Bat :-) - a ono opravdu platí, že ještě důležitější než obvod je TVAR té ruky.

Mých cca 18cm s průřezem spíš jako plátek sekané (no, nekrájel jsem to, ale moje packa je spíš 16:9 :-) snese i 47mm, aniž bych měl hodinky "za roh!, kamarád se svými 18cm na ruce poctivě kulaté (= gothaj) má problém už u 44cm. Myslím že i na fotkách tady máme dost příkladů...

Hodinky k obleku: jsem mladý hoch, kdysi jsem nosil oblek pořád a hodinky střídal podle nálady - Šturmanskie chrono (s bílým ciferníkem tedy), Vostoky, i na ty B-Uhren došlo. A popravdě kromě fandů si hodinek nikdo nevšiml... Teď většinou nosím světlou košili + džíny, do obleku mě občas donutí okolnosti,potom si beru bondovky (tj. modré SMP), nějak mi s nimi připadá, že nemusím nic řešit - do rukávu se schovají (jsou nádherně placaté), nevypadají až tak nepatřičně...

Osud tomu chtěl, že se (když už mám to sako na sobě) dost dostávám mezi různé hlavouny všude možně po světě - a oni to překvapivě taky neřeší. Když už má někdo na ruce něco hodinářsky zajímavého, většinou se s ním dá potom o hodinkách příjemně bavit. Z chlapů pod 45 let věku to ale zatím nikdy nebyly strohé/přísné oblekovky, ale buď něco mimo toto fórum (módní značka, měli to tam, co kupoval oblek, případně Suunta, když sportuje :-) a nebo něco spíš optimalizovaného na poměr cena/výkon (tj. když je v tom ETA 7750, tak jsou do 50k a ne za 200 atp.- což celkem slušně definuje okruh značek).

Tj. asi mají stejný pohled, jako já - ale zdůrazňuju, že jsem pořád mladý klučina :-) Až "popostárnu", tak přestoupím na nějaké vintage menší omegy (ok, už vybírám, ale neříkejte to u nás doma), kdyby se ozval prezident, že mám naklusat na oběd, tak bych ty bondovky asi taky nechal doma...

Odesláno
  miracolo.cz napsal:
Clovece, ale ty asi pracujes u letadel, ne? Mit na IWC, to by bylo ostrejsi :-)

S letadlem nemám nic společnýcho.... jen, že B-Uhren nikoho neurazí... a designově je jedno zda máš Steinharty, IWC a nebo Laco :) Vypadají skoro stejně :)

Odesláno

Tak Suunta zrovna mám,

ty nejdecentnější a nejpohodlnější, Core green, ale ke košilím prostě nevypadají nejlépe.

Chci prostě hodinky nejen na ozdobu, ale jako taky jako nástroj a nechci je prodávat tady na fóru za rok. Na Fortisu se mi líbí, že vydrží , má super technické provedení, i když strohé, ale day date je pro mě důležitá věc. Uvidím nejen ve tmě hned, kolik je hodin...

ale kdybych si byl 100% jist, že to není ostuda, tak bych se tady neptal a měl je dávno na ruce. Je mi skoro 30, v obleku se necítím jako ryba ve vodě, ale košile mám rád, i s jeansama.

Jen nechci mít desatero hodinek. Stačí mi dvoje, Suunto a ???

mmako napsal:
Obvod zápěstí a velikost hodinek: řešili jsme to v neděli u kafe s nejmenovaným kolegou nad jeho Corum Bubble Bat :-) - a ono opravdu platí, že ještě důležitější než obvod je TVAR té ruky.

Mých cca 18cm s průřezem spíš jako plátek sekané (no, nekrájel jsem to, ale moje packa je spíš 16:9 :-) snese i 47mm, aniž bych měl hodinky "za roh!, kamarád se svými 18cm na ruce poctivě kulaté (= gothaj) má problém už u 44cm. Myslím že i na fotkách tady máme dost příkladů...

Hodinky k obleku: jsem mladý hoch, kdysi jsem nosil oblek pořád a hodinky střídal podle nálady - Šturmanskie chrono (s bílým ciferníkem tedy), Vostoky, i na ty B-Uhren došlo. A popravdě kromě fandů si hodinek nikdo nevšiml... Teď většinou nosím světlou košili + džíny, do obleku mě občas donutí okolnosti,potom si beru bondovky (tj. modré SMP), nějak mi s nimi připadá, že nemusím nic řešit - do rukávu se schovají (jsou nádherně placaté), nevypadají až tak nepatřičně...

Osud tomu chtěl, že se (když už mám to sako na sobě) dost dostávám mezi různé hlavouny všude možně po světě - a oni to překvapivě taky neřeší. Když už má někdo na ruce něco hodinářsky zajímavého, většinou se s ním dá potom o hodinkách příjemně bavit. Z chlapů pod 45 let věku to ale zatím nikdy nebyly strohé/přísné oblekovky, ale buď něco mimo toto fórum (módní značka, měli to tam, co kupoval oblek, případně Suunta, když sportuje :-) a nebo něco spíš optimalizovaného na poměr cena/výkon (tj. když je v tom ETA 7750, tak jsou do 50k a ne za 200 atp.- což celkem slušně definuje okruh značek).

Tj. asi mají stejný pohled, jako já - ale zdůrazňuju, že jsem pořád mladý klučina :-) Až "popostárnu", tak přestoupím na nějaké vintage menší omegy (ok, už vybírám, ale neříkejte to u nás doma), kdyby se ozval prezident, že mám naklusat na oběd, tak bych ty bondovky asi taky nechal doma...

Odesláno

Tak běž do těch fortisů.. Já bych si teda koupil ty hranatý fortisy... Jsou hooodně neokoukaný, základní parametry jsou zachovány... originalita zaručena... a ten antireflex mají parádní :)

Odesláno

stačí Ti Suunta a cokoliv, co se Ti bude líbit, dělat Ti radost a půjde to schovat do rukávu - proč ne ty Fortisy...

viděl bych to asi tak... (ok, určitá decentnost by asi být měla, Steinhart Triton 100ATM nejsou typické hodinky k obleku :-) možná nejjednodušší zkouška "akceptovatelnosti" těch hodinek zní "jde na ně dát jednobarevný hnědý nebo černý kožený řemínek bez výrazného prošití a vypadá to dobře?"- v tom případě budou vypadat výborně i v rukávu košile

(no a nebo se poddej společenské konvenci staré jak lidstvo samo (a potom si ovšem nerozepínej sako, pokud nenosíš vestičku :-) a poříď Archimede Arcadia :-)

Odesláno

Arcadia se mi moc nelibi, diky za tip

stowa jsou krasne hodinky, pokud bych kupowal "oblekovky", ale na 41 prumeru nemaji datum.

ale jak rikam, day date je docela uzitecna vec, nechci mit hodinky jen na okrasu.

Takze at si vemu kozenou bundu, nebo oblek, mely by sedet.

jeste to promyslim :-)

mmako napsal:
stačí Ti Suunta a cokoliv, co se Ti bude líbit, dělat Ti radost a půjde to schovat do rukávu - proč ne ty Fortisy...

viděl bych to asi tak... (ok, určitá decentnost by asi být měla, Steinhart Triton 100ATM nejsou typické hodinky k obleku :-) možná nejjednodušší zkouška "akceptovatelnosti" těch hodinek zní "jde na ně dát jednobarevný hnědý nebo černý kožený řemínek bez výrazného prošití a vypadá to dobře?"- v tom případě budou vypadat výborně i v rukávu košile

(no a nebo se poddej společenské konvenci staré jak lidstvo samo (a potom si ovšem nerozepínej sako, pokud nenosíš vestičku :-) a poříď Archimede Arcadia :-)

Odesláno
  lib napsal:
Oblek nosím prakticky denně už asi dvacet let (5/7). S klidným srdcem Ti, kolego, poradím: "Neřeš to!".

Ti, kteří hodinky sledují, budou znát a F. v jakémkoliv stylu je určitě neurazí. Z

Ti, kteří o tom nic nevi, tyto věci nevnímají.

Souhlasím s tímto názorem. Marinemaster v obleku(denni pracovni) vypadá líp než placaty "quartzovy casia", co ma vetsinova populace. Bud ti lidi pochvali pekne vyrazne hodinky nebo si toho nevsimnou (vyzkouseno v praxi). Bonda taky nikdo nedrbe, ze si bere diversky do kasina ;-) Pro slavnostni prilezitosti (zalezi opet na osobe, pro nekoho je opera dennim chlebem) bych prece jen volil větší eleganci, minimalne neco jiného nez diversky s vyraznou lunetou.

Rada novomalželům :helpsmilie: Nezente se s Marinemasterama! ... pri foceni je vam fotograf necha sundat, aby nepoutaly pozornost :thumbsup_anim:

Odesláno

ad "MANZETY" ... kdyz jsem si u Hanaka v Brne jednou zkousel nejake vyssi hodinky a nahlas dumal, zda se vejdou do rukavu, tak mi pani za pultem povidala, ze jsem prvni, co to tady vubec resi, ze si prece lidi nekupujou hodinky podle kosile;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...