Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už delší dobu pokukuju po Seiko SBCM023. Jde o quartzové hodinky z potápěčské série PROSPEX. Pouzdro o velikosti 39 mm je z nerezové oceli stejně jako tah. To co mě na nich přitahuje je strojek Seiko 8F35 který má obdivuhodnou přenost +- 20 sec za rok a disponuje věčným kalendářem. Když k tomu přidám baterii s výdrží 8 let, vychází mi z toho bezúdržbové přesné hodinky s dobrou vodotěsností, výbornou luminescencí a klasickým designem. Cena je také výborná - cca. 300 USD. Do všeho mě navezl Safi se svým článkem o High-End quatrtzech..... Už jednou jsem měl ruku na spoušti ale trochu mi je rozmluvil Baker a vlezl do toho jiný nákup.

Zkuste mi to rozmluvit , případně navrhnout jiné modely s podobě přesným strojkem v rozumné cenové relaci...

Fotky na ukázku převzaty ze seiyajapan.com

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Konzerva je moc velká na pohodlné nošení.... A nemají ten přesný strojek, nebo aspoň perpetual..

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Dane není 39 na diversky málo? Já koupil tyhle 37 mm vintage quartz na UK Ebay manželce, to je fakt málo. Jinak k nim moc nevím, označení na dýnku SB-AU/SR1130SW a 6458-600A. Jo, a jsou echt Japan.

Odesláno

Ta velikost bude pohodlna... Nezapomen jaky mam paratka. Barevny nechci urcite, spis tu cernou klasiku. Jedine co mi na tech SBCM023 a vlastne i na tech vasich vadi , je bily datum.

Návštěvník milosklikar
Odesláno (upraveno)

"bezúdržbový" hodinky tě za chvíli začnou nudit, takhle jsem se zbavil promasterů radio-controled, prostě mě ty hodinky přestaly bavit, nebylo co seřizovat, s čím kroutit, co měřit, prostě nic...ta dokonalost mě začala srát...

Upraveno uživatelem milosklikar
Odesláno

jsou skvělé jdi do nich, jinak tuny nemají perpetual, ale strojek je taktéž super quartz a nosí se velmi příjemně, je to tvarem pouzdra, bohužel cena je už někde jinde. dobrý quartz neomrzí, alespoň mě pořád baví!

Odesláno

trochu OT, ale mohl by mi nekdo vysvetlit co je, a jak funguje ten perpetual calendar..?

jinak ... tyhle hodinky bych nikomu nerozmlouval ;).. me se zdaji jako spravná volba :thumbsup_anim:

Odesláno
trochu OT, ale mohl by mi nekdo vysvetlit co je, a jak funguje ten perpetual calendar..?

Věčné kalendáře (Perpetual calendar) nevyžadují zásahu majitele do korekce data měsíce ani v přechodný rok.

Odesláno
Věčné kalendáře (Perpetual calendar) nevyžadují zásahu majitele do korekce data měsíce ani v přechodný rok.

Rozumim tomu spravne, ze je kalendar nastevenej z vyroby.. a treba po 28. unoru prijde 1. brezen...? (bez nutnosti korekce) ..a co se stane kdyz je potreba menit baterie..?

Odesláno (upraveno)
jsou skvělé jdi do nich, jinak tuny nemají perpetual, ale strojek je taktéž super quartz a nosí se velmi příjemně, je to tvarem pouzdra, bohužel cena je už někde jinde. dobrý quartz neomrzí, alespoň mě pořád baví!

Jsou to ty jak jsi mel na srazu v Jihlave Kubsone? Co je to presne za typ a na kolik prijdou?

Ano,rozumíš. Baterka se vymění a jede se dál......:)

No tak jednoduche to podle me neni, samozrejme je musis naridit pokud se nepletu.... Jinak si nedovedu predstavit, jak by jsi to udelal kdyby jsi otalel s vymenou prazdne baterky treba mesic.....

EDIT: Manual strojku 4F56/8F56

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno (upraveno)
No tak jednoduche to podle me neni, samozrejme je musis naridit pokud se nepletu.... Jinak si nedovedu predstavit, jak by jsi to udelal kdyby jsi otalel s vymenou prazdne baterky treba mesic.....

no jasně....ale to snad není potřeba zdůrazňovat...nebo jo???? Předpokládám,že každej normální člověk,když vidí,že mu dojíždí baterka,ji nechá vyměnit. A většina hodinek to dnes již dává najevo(že ta baterie dojíždí).

EDIT - ty TunaCan,které měl Kuba na srazu,jsou super!!!!!!

Upraveno uživatelem Gilius
Odesláno
Jsou to ty jak jsi mel na srazu v Jihlave Kubsone? Co je to presne za typ a na kolik prijdou?

Diky za info...tak sem se docet, ze vymena baterky vliv na kalendar nema, ale v pripade ze se datum nezobrazuje spravne, šup do autorizovanýho servisu...a ten tu bohužel neni.. :(

Odesláno

No tak jednoduche to podle me neni, samozrejme je musis naridit pokud se nepletu.... Jinak si nedovedu predstavit, jak by jsi to udelal kdyby jsi otalel s vymenou prazdne baterky treba mesic.....Dane - myslím, že výdrž baterie nebudeš muset řešit.Anebo to jsou definitivní hodinky?

Jinak se mi taky zdá těch 39mm málo, otočná luneta opticky dost zmenšuje.

Odesláno
No tak jednoduche to podle me neni, samozrejme je musis naridit pokud se nepletu.... Jinak si nedovedu predstavit, jak by jsi to udelal kdyby jsi otalel s vymenou prazdne baterky treba mesic.....Dane - myslím, že výdrž baterie nebudeš muset řešit.Anebo to jsou definitivní hodinky?

Jinak se mi taky zdá těch 39mm málo, otočná luneta opticky dost zmenšuje.

No tak dlouho je asi mit nebudu jestli si je poridim.... to mas pravdu. :D Velikost bude v pohode, toho se nebojim.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...