Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pídil jsem se po tom v čem ty největší esa navrhují své supervýtvory. Jelikož už v skoro každé manufaktuře trůní různá CNC zařízení, nepředpokládám, že je ještě hodně těch, co kreslí na papír, nebo rovnou do materiálu. A tady je ten zázrak od firmy Polysoft Tell modul přímo pro hodináře TellWATCH..jejich stránky KLIK Software vypadá velmi zajímavě, dokáže nejen počítat moduly, umí kinetické simulace provozu, analýzu dynamického namáhání, mezní stavy materiálů atd. Bohužel nikde jsem neobjevil tento software, nebo info v angličtině.

A kdo jej využívá:

(skoro všichni)

Nezávislí

• BLU
  • BREITLING CHRONOMETRIE
  • CARL F. BUCHERER
  • CHOPARD
  • CHRISTOPHE CLARET
  • COMPLITIME (GREUBEL FORSEY)
  • EXTATICO
  • FAVRE-LEUBA
  • JUVENIA
  • MANUFACTURE HORLOGERE VALLEE DE JOUX
  • MANUFACTURE HYSEK
  • MANUFACTURE JANVIER
  • MONTRES CHOISI
  • MONTRES DEWITT
  • PATEK PHILIPPE
  • ULYSSE NARDIN
Richemont

• JAEGER LECOULTRE
  • MANUFACTURE HORLOGÈRE VALFLEURIER
  • STERN CRÉATIONS
  • VACHERON CONSTANTIN
Swatch Group

• ETA
  • BLANCPAIN
  • BREGUET
  • FREDERIC PIGUET
  • LONGINES
LVMH

• LES ATELIERS HORLOGERS LVMH
  • HUBLOT
  • TAG HEUER
  • ZENITH
Bulgari

• BULGARI TIME
  • CADRAN DESIGN
  • DANIEL ROTH
  • GÉRALD GENTA
Franck Muller

• FRANCK MULLER WATCHLAND
  • MARTIN BRAUN
  • NEO
  • PIGNONS JURACIE
Sowind

• GIRARD PERREGAUD
  • JEANRICHARD
Ostatní

• AGENHOR
  • ARRIGONI LAUFER
  • BONINCHI
  • BREITLING TECHNOLOGIE
  • DMC CONSULTING
  • DUBOIS DEPRAZ
  • E-LIGHT
  • FONCTION DESIGN
  • HAUKE NORBERT HEFFELS
  • ISA SWISS
  • LA FABRIQUE DU TEMPS
  • MICHEL CAPT
  • ROLLVIS
  • RONDA
  • SABATO
  • SÉBASTIEN ROUSSEAU
a nějaký obrázky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Příjemná je možnost stažení studijní verze. Stačí k tomu registrace. Fracouzština je sice trochu problém, ale určitě ne nepřekonatelný.

Edit: Lze nainstalovat v le français ou l?anglais. Znamená to, že pro nás méně jazykově gramotné je tu i nehodinářský jazyk Shakespearův :)

Upraveno uživatelem dagou
Odesláno

Další varianta je Autodesk Inventor.

Co to měli v Eltonu?

Asi jsem staromilec, ale u řemeslných hodinářů (nemyslím teď průmyslovou výrobu) mi to nesedí. U mne asi zůstane jednička Daniels a ti borci co to dělaji fakt rovnou do mosazi, maximálně s náčrtkem na pivní tácek. I když i Dufour přiznává, že používá CAD.

Odesláno

diky hciqu, tohle je zajimava informace. taky jsem se o to pidil, ale niceho jsem se nedopidil. ale me slo spis o to, v cem to navrhuji designove, ne s ohledem na strojky... tak daleko ja nevidim.

kazdopadne jsem nic konkretniho nenasel... a i tohle vypada, ze to dela spis tu mechanickou cast. design se dela, pocitam taky v cadu?

mimochodem, neco noveho s k-34? ;) jen se ptam...

Odesláno

nasiel som toto, aj ked to su asi len nejaky externisti ... v sekcii "nouhau" su vymenovane softy ... Rhino vcelku potesilo ;)

Odesláno
Další varianta je Autodesk Inventor.

Původně bych taky vsadil na Inventor, ale tenhle sw je díky vysoké specializaci asi vhodnější. Teda asi...asi určitě :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...