Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
Jo, Tado, používaly. Ale kde se v tobě bere pocit, že původní FF byla nějaká extra pecka z výšin HH? :)

Trošku mi to přijde, jako bys napsal, že Primáckej kalibr 66/68 byl bomba, protože je přeci i v legendárních Orlíkách ;)

Edit: Já jsem přeci nenapsal, že ten AS strojek je blbej. Já jen napsal, že psát, že je o třídu výše, než IWC, je velmi optimistický názor :)

Čti pořádně... Nikde nepíšu že to byl nějaký přízrak z výšin HH, ani jsem to nepsal o těhlech UN.

hciq: Hele, když jsem Ti na srazu říkal, že bych byl rád, kdybys mi poskytl to slibované ponaučení o slámě, comi čouhá z bot, tak si mlčel. Takže si nech řeči na koledu. :)

Odesláno
Čti pořádně... Nikde nepíšu že to byl nějaký přízrak z výšin HH, ani jsem to nepsal o těhlech UN.

hciq: Hele, když jsem Ti na srazu říkal, že bych byl rád, kdybys mi poskytl to slibované ponaučení o slámě, comi čouhá z bot, tak si mlčel. Takže si nech řeči na koledu. :)

sorry Tado, brněla mě z tvýho žvanění hlava. Takže se vomlouvám, že jsem si radši povídal s watchwindrerem a potápěčem :thumbsup_anim:

Odesláno
Jenom vidím až extrémní podobnost s těma Alpinama.

No, to vidíš právě správně :) Ty strojky jsou stejné (A.Schild 1758). Jen si na ně každá firma napsala to svoje jméno.

Nic, jdu spát. Akorát jsem ti zkazil radost, což jsem nechtěl. Ty hodinky jsou fajn, byť bych za ně 14 tisíc nedal.

Návštěvník Tada
Odesláno
sorry Tado, brněla mě z tvýho žvanění hlava. Takže se vomlouvám, že jsem si radši povídal s watchwindrerem a potápěčem :thumbsup_anim:

Já Tě o to požádal hned jak sis přisedl. Výmluvy.

Odesláno

prdlajs...nejdřív si tam jedl jak zjednanej a já si kvůli tobě nezapálil cígo. Během toho, jak ti odpadávaly kusy potravin z úst, jsi hovoříl o rodinném příslušníkovi, co si koupil na tvé doporučení nějaký reversa. Promiň, ale své první vizuálně verbální setkání s tvojí osobou fakt nezapomenu.

Návštěvník Tada
Odesláno
prdlajs...nejdřív si tam jedl jak zjednanej a já si kvůli tobě nezapálil cígo. Během toho, jak ti odpadávaly kusy potravin z úst, jsi hovoříl o rodinném příslušníkovi, co si koupil na tvé doporučení nějaký reversa. Promiň, ale své první vizuálně verbální setkání s tvojí osobou fakt nezapomenu.

Jeden by řekl, že Tě to muselo poznamenat a trvale narušit.

Odesláno

ne, jde jen vo to, že jsem si možná ověřil, při našem setkání, jistou archetypální podobnost chování lidí, jako jseš ty. Nic víc, nic míň. Ale mohu se mýlit.

navíc zasíráme vlákno, který tomu nebylo určený... sorry končím

Návštěvník Tada
Odesláno
ne, jde jen vo to, že jsem si možná ověřil, při našem setkání, jistou archetypální podobnost chování lidí, jako jseš ty. Nic víc, nic míň. Ale mohu se mýlit.

navíc zasíráme vlákno, který tomu nebylo určený... sorry končím

Hehe, zajímavé, sám bych napsal totéž o Tobě. Konec.

Odesláno
No, to vidíš právě správně :) Ty strojky jsou stejné (A.Schild 1758). Jen si na ně každá firma napsala to svoje jméno.

Ne že by ten strojek v UN byl nějaký zázrak, ale trochu si s ním pohráli, není to jen napsaný jméno, jsou tam upravený můstky, pod setrvačkou vidím perláž, hrany jsou sražený, hnací kola ozdobený...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Jop. Vše ok. Já to beru. Jenom vidím až extrémní podobnost s těma Alpinama. Teď tu mohu napsat, jak stupidní jsem, že díky své neznalosti jsem za logo UN s řadovým shit strojkem utratil cca 14 tisíc českokreditů. Moje blbost. Ale je fakt, že UN jsou opravdu pod cenou, všude se to píše, takže to za pár let někde střelím. A to jsem si myslel, jak raritní mám kus. ****! Alespoň mám radost s ostatních kousků. (alespoň tam je zaručená kvalita a raritnost)...

Nijak ten strojek neřeš, jsou to pěkný zlatý hodinky a s pěkně provedeným strojkem. A i cena je myslím dobrá. A že se podobný strojek dá najít i v jiných hodinkách? Se koukni na současnou produkci, ta používá jeden, dva typy stejných strojků jak do hodinek za 10 tisíc, tak do hodinek za 100 i víc tisíc a cenu tvoří v podstatě jen jméno firmy. V Breitlingu najdeš Etu 2824, v IWC Etu 7750,...

Odesláno
Ne že by ten strojek v UN byl nějaký zázrak, ale trochu si s ním pohráli, není to jen napsaný jméno, jsou tam upravený můstky, pod setrvačkou vidím perláž, hrany jsou sražený, hnací kola ozdobený...

Určitě, UN si s ním trošku pohrálo. To máš pravdu, Viktore.

Já se pokoušel zareagovat hlavně na Gagovu větu, že UN mělo strojky o třídu lepší, než IWC.

Nejen, že to není pravda, ale navíc mám i pocit, že ve vintage hodinkách UN ani žádné vlastní strojky nebyly (pokoušel jsem se najít nějaké náramkové UN s in-housem a nepovedlo se mi to).

Pokud by měl někdo foto strojku UN, mohl by ho sem postnout, prosím? Docela by mě zajímalo, jakou ligu tehdy hráli...

Odesláno
Zdravíčko.

To se mi zase asi něco povedlo. Podařilo se mi poměrně levně sehnat tyhle Ulysse Nardin. Už značka sama o sobě se moc nevyskytuje, natož potom Vintage kousek, který má průměr na svoji dobu neobvyklých 37mm - je to tedy docela macek. Pouzdro 18k růžové!!! zlato - originální, vevnitř origo stroj - velký, žádné kovové vycpávky, jenom tenká metalová vložka! Je to v dobrém stavu, ciferník zřejmě restaurován, nicméně se tváří originálně. Podařilo se mi to sehnat za poměrně slušnou cenu díky tomu, že nardinky jsou teď dlouhodobě pod cenou. Nedoceněné hodinky.

Tak se tu s tím chlubím. Já jsem docela nadšen. Je to macek, je to raritní kousek, který jen tak někdo nemá :-). Hihi.. Schaffek jsou 3 zadečky, ale Nardiny se v Čechách moc nevídají. Budu se tím pár let kochat...

....nerad ti kazim radost, ale tieto hodinky nemaju so znackou Ulysse Nardin spolocne nic.....

Zdravíčko.

To se mi zase asi něco povedlo. Podařilo se mi poměrně levně sehnat tyhle Ulysse Nardin. Už značka sama o sobě se moc nevyskytuje, natož potom Vintage kousek, který má průměr na svoji dobu neobvyklých 37mm - je to tedy docela macek. Pouzdro 18k růžové!!! zlato - originální, vevnitř origo stroj - velký, žádné kovové vycpávky, jenom tenká metalová vložka! Je to v dobrém stavu, ciferník zřejmě restaurován, nicméně se tváří originálně. Podařilo se mi to sehnat za poměrně slušnou cenu díky tomu, že nardinky jsou teď dlouhodobě pod cenou. Nedoceněné hodinky.

Tak se tu s tím chlubím. Já jsem docela nadšen. Je to macek, je to raritní kousek, který jen tak někdo nemá :-). Hihi.. Schaffek jsou 3 zadečky, ale Nardiny se v Čechách moc nevídají. Budu se tím pár let kochat...

....nerad ti kazim radost, ale tieto hodinky nemaju so znackou Ulysse Nardin spolocne nic.....

Odesláno (upraveno)
Určitě, UN si s ním trošku pohrálo. To máš pravdu, Viktore.

Já se pokoušel zareagovat hlavně na Gagovu větu, že UN mělo strojky o třídu lepší, než IWC.

Nejen, že to není pravda, ale navíc mám i pocit, že ve vintage hodinkách UN ani žádné vlastní strojky nebyly (pokoušel jsem se najít nějaké náramkové UN s in-housem a nepovedlo se mi to).

Pokud by měl někdo foto strojku UN, mohl by ho sem postnout, prosím? Docela by mě zajímalo, jakou ligu tehdy hráli...

K. Tu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Dr.Gaga
Odesláno
Gago, to že mají ty strojky signaci UN, ještě neznamená, že to jsou původní UN strojky. Minimálně ten z poslední fotky není jejich vlastní.

NiGu co to je? Leonidas?

Odesláno
NiGu co to je? Leonidas?

Nějakej Venus. Jeden z těchto:

175: base plate with bevelled edge

176: base plate plain

178: hour counter

179: split second

183: date, hour

184: date, moon phase, hour

185: split second, hour

190: split second, date, moon phase, hour

Odesláno
je to celkom urcite venus 175 (mam seagull st19 a su viac menej totozne)

Janko, prosím tě, přečti si můj příspěvek výše a pochopíš, že ty Venus strojky jsou na první pohled stejné - například Venus 175 a 176 se liší jen povrchovou úpravou a ty další typy jen přídavými komplikacemi, které ale pouhým pohledem na strojek nepoznáš (musel bys ho rozebrat a nebo se podívat na ciferník hodinek (jestli třeba mají datum či moon phase).

A protože sem Dr.Gaga dal jen foto strojku a ne ciferníku, tak těžko poznáš, jaký typ Venusu to je.

Takže to, že je podobnej tomu ve tvých SeaGullech, nevypovídá vůbec o ničem ;)

175: base plate with bevelled edge

176: base plate plain

178: hour counter

179: split second

183: date, hour

184: date, moon phase, hour

185: split second, hour

190: split second, date, moon phase, hour

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...