Přejít na obsah

Rotary "Daytona"

Matthew

Doporučené příspěvky

Už jsem je vystavil na prodání tak mě napadlo, že je uveřejním i zde jako recenzi. Udělal jsem k nim několik fotek a někoho by třeba mohly zajímat:)

Men's Rotary EXCLUSIVE Chronograph Watch

This stunning men's Rotary watch is exclusive to Watch Shop and cannot be purchased elsewhere. Featuring a stunning black dial, fitted with 3 chronograph subdials and accurate quartz movement, all in a highly polished stainless steel solid case.?

400-new-GB00004_04.jpg

Manufacturer: Rotary
Packaging: Official Rotary presentation box
Guarantee: Official Rotary lifetime guarantee
Case width: 40mm
Case depth: 12mm
Dial Colour: Black
Metal: Stainless Steel
Strap type:
Metal bracelet - free sizing available
Water resistant: Waterproof
Clasp type: Fold-over Deployment
Movement: Quartz
Chronograph Yes
24 hour dial: Yes
Hour markers: Batons

daytona.jpg

Je to další počin od Rotary s kontroverzním designem. Opět se s ním na oficiálních stránkách nijak nechlubí. Nechci se hádat jestli je dobře, že zavedená značka kopíruje v tomto rozsahu cizí design. Pravda je, že jsou to za doustupnou cenu velice hezké hodinky s odpovídající kvalitou.
Funkčnost je bez problémů, chronograf funguje spolehlivě, jako již tradičně je pouze sekundový a minutový, subdial na 3. hodině měří hodiny hlavního času.
Koupit se dají pouze na Watchshop a samozřejmě anglický eBay.
V tuto chvíli jsou na Watchshop po slevě 50% za necelých 100 liber.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodej ti plevelit nebudu, ale tady se vyjádřím...

Za mě je to slušně řečeno nehezké a dost mi to připomíná "Akta MM"... Za všechno aspoň nějaké odkazy, co už proběhlo (kromě tvých "Dayton") jenom tady na fóru za modely:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...8&hl=rotary

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...3&hl=rotary

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...9&hl=rotary

Dobrou zprávou by však mohlo být pro sběratele Primek (a hlavně Sportů II) to, že je jasné, kde jsou všechny ručky...

EDIT: zbytečně velký obrázek

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Prodej ti plevelit nebudu, ale tady se vyjádřím...

Za mě je to slušně řečeno nehezké a dost mi to připomíná "Akta MM"... Za všechno aspoň nějaké odkazy, co už proběhlo (kromě tvých "Dayton") jenom tady na fóru za modely:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...8&hl=rotary

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...3&hl=rotary

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...9&hl=rotary

Dobrou zprávou by však mohlo být pro sběratele Primek (a hlavně Sportů II) to, že je jasné, kde jsou všechny ručky...

EDIT: zbytečně velký obrázek

Všechny ty témata znám, navíc jedno z nich je taky moje (Rotary "Carrera", ještě jsem k nim neudělal další fotky, ale přidám je tam). Původní Chronospeed ve stylu Navitimer mám už víc jak půl roku a nemůžu si je vynachválit. Ty bych určitě nedal pryč.

Odkaz ke komentáři

Všechny ty témata znám, navíc jedno z nich je taky moje (Rotary "Carrera", ještě jsem k nim neudělal další fotky, ale přidám je tam). Původní Chronospeed ve stylu Navitimer mám už víc jak půl roku a nemůžu si je vynachválit. Ty bych určitě nedal pryč.

Myslim, ze tieto hodinky su za hranicou dobreho vkusu a radsej by si sa nimi nemal na fore chvalit.

Ked uz citis taku silnu potrebu mat Rolex-like hodinky, tak by som siahol po starsej edicii znacky Tudor - Chronautic alebo Tiger Prince myslim. Je to dcerska spolocnost Rolexu a vyraba cenovo dostupne, kvalitne a pomerne podobne modely.

TudChrGreMB.jpg

Upraveno uživatelem emte
Odkaz ke komentáři

Myslim, ze tieto hodinky su za hranicou dobreho vkusu a radsej by si sa nimi nemal na fore chvalit.

Ked uz citis taku silnu potrebu mat Rolex-like hodinky, tak by som siahol po starsej edicii znacky Tudor - Chronautic alebo Tiger Prince myslim. Je to dcerska spolocnost Rolexu a vyraba cenovo dostupne, kvalitne a pomerne podobne modely.

TudChrGreMB.jpg

Věřím, že jsou dostupnější než Rolexky ale rozhodně je nekoupíš za 100 liber, ale o to mi nejde. Rotary přece nejsou faky ze Shanghaie, ale tradiční značka.

Odkaz ke komentáři

Ty hodinky jsem si od Matthewa objednal já. Nemyslím, že ty hodinky jsou tak pobuřující, není to fake s čínským automatem fungujícím 14 dní ale slušné quartzky k nošení. Mám samozřejmě na lepší příležitosti další hodinky, automaty Seika, několikery vintage (Helvetia, Cortébert, Poljot, Prim atd), Rotary budou sloužit k běžnému nošení a postupnému "spotřebování".

Ty druhé Rotary co vypadají jako B.Bentley tady kolovaly také dlouho a prodaly se několikrát a nemyslím, že by to bylo pro jejich majitele ponižující :-)

Odkaz ke komentáři

Tradicni znacka co ma hodinky tradicniho vzhledu, bohuzel ne sveho. Pro me osobne to je jen maly krucek od faku z predmesti Shanghaie, jen tady uzivatel nebude rikat mam super Rolady, koupil jsem je za 2.000, ti ostatni blbci za to davaji 215.000 a ja to mam jen za 2.000, nybrz bude rikat mam super Daytony, ostatni na to cekaji v poradniku v Carollinu, plati to 215.000, ale ja... ja to mam za 2.000 a hned! Dokonce tyto jsou lepsi, maji rezervu na jednu baterku rok, mozna 2, kdezto ty z Carollina maji jen 72 hodin a jeste plati za nejake nesmylsne veci jako Column Wheel, kameny, znacku, originalitu a tak..

Maji Rotary Daytona take omezenou produkci a zajistuji 30 let po prodeji servis?

Odkaz ke komentáři

Tradicni znacka co ma hodinky tradicniho vzhledu, bohuzel ne sveho. Pro me osobne to je jen maly krucek od faku z predmesti Shanghaie, jen tady uzivatel nebude rikat mam super Rolady, koupil jsem je za 2.000, ti ostatni blbci za to davaji 215.000 a ja to mam jen za 2.000, nybrz bude rikat mam super Daytony, ostatni na to cekaji v poradniku v Carollinu, plati to 215.000, ale ja... ja to mam za 2.000 a hned! Dokonce tyto jsou lepsi, maji rezervu na jednu baterku rok, mozna 2, kdezto ty z Carollina maji jen 72 hodin a jeste plati za nejake nesmylsne veci jako Column Wheel, kameny, znacku, originalitu a tak..

Maji Rotary Daytona take omezenou produkci a zajistuji 30 let po prodeji servis?

Když to bereš tak jo :thumbsup_anim: ale ne opravdu, mají omezenou produkci pouze pro Watchshop a ne 30 let ale do konce života :)

Vždyť vlastně přesně takhle jsem to podal že jo? Nekupujte Rolex, ale Rotary je to stejný. Nic takovýho jsem neřekl ani to tak není. Jenom to že okopírujou design jim nedává punc luxusu. Přece ve značkách Rolex, Breitling atd je něco víc než jenom ukazovat čas. Já si myslím, že tohle není problém. Podle mě někomu kdo Rolexky nebo Navitimer opravdu má tohle vůbec nevadí. Možná se nad tím pousměje.

Odkaz ke komentáři

Když to bereš tak jo :thumbsup_anim: ale ne opravdu, mají omezenou produkci pouze pro Watchshop a ne 30 let ale do konce života :)

Vždyť vlastně přesně takhle jsem to podal že jo? Nekupujte Rolex, ale Rotary je to stejný. Nic takovýho jsem neřekl ani to tak není. Jenom to že okopírujou design jim nedává punc luxusu. Přece ve značkách Rolex, Breitling atd je něco víc než jenom ukazovat čas. Já si myslím, že tohle není problém. Podle mě někomu kdo Rolexky nebo Navitimer opravdu má tohle vůbec nevadí. Možná se nad tím pousměje.

Mne je samozrejme jedno, ake hodinky nosis, ci su to Becka, Pateky, alebo mrkacie Ruhla. No myslim si, ze takyto zjavny fejk by sa tu nemal propagovat a predavat. Mne sa totiz uplne nepozdava, ze to tu bude Aukro2. Mimochodom pre tvoju informaciu znacka Rotary bola kedysi hodinarskou znackou, dnes predavaju predovsetkym tieto dalekovychodne fejky.

Odkaz ke komentáři

Mě nepřijde směšný výrobek, ten je spíš smutný, velmi smutné je že to má na sobě nápis Rotary, značky kterou jsem dřív uznával, úsměv na mé tváři vyvolává představa jak ti, kteří hodinkám trochu rozumí, budou reagovat na nositele, potom co si všimnou že to opravdu nejsou ty legendární Daytony.

Co není vůbec směšné je ukradený design. Představ si to sám na sobě, vytvoříš nějaký výrobek, uděláš mu marketing, odpromuješ ho a nějaký vychytralý panáček, který nemá dost invence udělat něco vlastního, ho sprostě okopíruje a vydělává na tvé praci, zneužívá tvé práce pro svůj zisk, ničí tvé dobré jméno.. líbilo by se ti to?

Upraveno uživatelem OldaA
Odkaz ke komentáři

Mě nepřijde směšný výrobek, ten je spíš smutný, velmi smutné je že to má na sobě nápis Rotary, značky kterou jsem dřív uznával, úsměv na mé tváři vyvolává představa jak ti, kteří hodinkám trochu rozumí, budou reagovat na nositele, potom co si všimnou že to opravdu nejsou ty legendární Daytony.

Co není vůbec směšné je ukradený design. Představ si to sám na sobě, vytvoříš nějaký výrobek, uděláš mu marketing, odpromuješ ho a nějaký vychytralý panáček, který nemá dost invence udělat něco vlastního, ho sprostě okopíruje a vydělává na tvé praci, zneužívá tvé práce pro svůj zisk, ničí tvé dobré jméno.. líbilo by se ti to?

Tak jak to říkáš ty to vypadá že Rotary je pro Rolex konkurence. Že opravdu zákazníci Rolexu si řeknou, že ušetří 98,6% (výpočet) a koupí místo nich Rotary. Tak to přece není. Klientela Rolex se v žádném případě neshoduje s klientelou Rotary, určitě to není alternativa k jejich produkci.

Navíc nechápu proč se k nim stavíte tolik nepřátelsky, v původním tématu o Chronospeed tolik kritiky nebylo...

Odkaz ke komentáři

Myslím že míra nepřátelství pramení z nedávné kauzy MM. Design je velice citlivá oblast a osobně již několik modelů od Rotary považuji za hranicí "inspirace" a tudíž také jako "fake". Bohužel to není jediná firma, která staví svou politiku na "tradici značky", kopírování výrobků někoho jiného a to vše navíc za mrzký peníz :(

Odkaz ke komentáři

Otázka nezní jestli zákazník Rolex a Rotary Fake je tentýž, nýnrž zda je morální ukrást něčí práci. Podle tvé logiky kopírování Rolex není zlo, ale kopírování třeba G-Shocku ano, protože jsou ceny blíž? To nedává smysl, pro mě kopírování, tedy kradení práce někoho jiného je zlo a cena za kterou je produkt s ukradeným vzhledem prodáván není podstatná.

To je jako by jsi říkal hudebnímu skladateli že jsi mu neukradl hudbu k písni, protože jsi to použil jen na reklamu a ta má přece daleko menší hodnotu než hit co se hraje v rádiu..

Odkaz ke komentáři

Otázka nezní jestli zákazník Rolex a Rotary Fake je tentýž, nýnrž zda je morální ukrást něčí práci. Podle tvé logiky kopírování Rolex není zlo, ale kopírování třeba G-Shocku ano, protože jsou ceny blíž? To nedává smysl, pro mě kopírování, tedy kradení práce někoho jiného je zlo a cena za kterou je produkt s ukradeným vzhledem prodáván není podstatná.

To je jako by jsi říkal hudebnímu skladateli že jsi mu neukradl hudbu k písni, protože jsi to použil jen na reklamu a ta má přece daleko menší hodnotu než hit co se hraje v rádiu..

Asi máš pravdu. Jenže tohle je prostě teď v módě a já se tomu nebárnim. Nejspíš to není dobře, ale když to dělá třeba Rotary a navíc Watchshop (ze kterého tady mimochodem spousta z Vás nakupuje) to doslova s velkou slávou prezentuje - tohle je tam teď nejprodávanější model, je ve flashové prezentaci na úvodní stránce a Watchshop je jeho výhradním prodejcem a hrdě se k tomu hlásí tak prostě tohle tyto praktiky legitimizuje. Navíc Chronospeed se tu několikrát prodával, má tady velmi pozitivní recenzi a chápu proč Vám už několikátý model v tomto duchu vadí ale asi je to teď trend. A já chci jenom říct, že mi nevadí. Že takové hodinky nosím a mám proto pochopení. Ale samozřejmě chápu i Vaší kritiku, je to krádež, jenom se prostě zdá že v dnešním světě legitimizovaná krádež není tak úplně krádež.

Odkaz ke komentáři

Pro mě není podstatné kdo je výrobce, zda číňan z Kantonu nebo číňan z Shanghaie, který prodal díly Rotary a ty to prodávají vesele dál pod svým brandem. Pro mě to je výrobek, který bych si nekoupil, pro mě je to FAKE.

To že Chronospeed nevyvolal takovou reakci u mě osobně nemá nic společného s kauzou MM, ale tím že jsem si toho prostě nevšiml.

Fakt že hodinky prodává eshop v UK a tedy pravděpodobně jsou podle UK zákonů nepostihnutelné nebo spíš obtížně postihnutelné podle mého názoru neřeší problém zřejmého zcizení designu.

Rotary není jediná značka kterou za takový postup nemám rád, Steinhart například, byť dělá některé originální hodinky, je pro mě mrtvou značkou pro produkci napodobenin Rolex GMT a Sub.. atd..

Pro nás, co máme hodinky rádi, to je o to bolestivější, uvědomujeme si kolik originálních hodinek by mohlo existovat kdyby se značky jako Rotary nebo Grovana takto nechovali. Jistě i ty, pokud ti je Rotary sympatické, by jsi ocenil hezké, originální hodinky, za slušnou cenu s Etou nebo Selitou zásadně víc než bateriovou kopii Dayton nebo Navitimerů.

Odkaz ke komentáři

Pro mě není podstatné kdo je výrobce, zda číňan z Kantonu nebo číňan z Shanghaie, který prodal díly Rotary a ty to prodávají vesele dál pod svým brandem. Pro mě to je výrobek, který bych si nekoupil, pro mě je to FAKE.

To že Chronospeed nevyvolal takovou reakci u mě osobně nemá nic společného s kauzou MM, ale tím že jsem si toho prostě nevšiml.

Fakt že hodinky prodává eshop v UK a tedy pravděpodobně jsou podle UK zákonů nepostihnutelné nebo spíš obtížně postihnutelné podle mého názoru neřeší problém zřejmého zcizení designu.

Rotary není jediná značka kterou za takový postup nemám rád, Steinhart například, byť dělá některé originální hodinky, je pro mě mrtvou značkou pro produkci napodobenin Rolex GMT a Sub.. atd..

Pro nás, co máme hodinky rádi, to je o to bolestivější, uvědomujeme si kolik originálních hodinek by mohlo existovat kdyby se značky jako Rotary nebo Grovana takto nechovali. Jistě i ty, pokud ti je Rotary sympatické, by jsi ocenil hezké, originální hodinky, za slušnou cenu s Etou nebo Selitou zásadně víc než bateriovou kopii Dayton nebo Navitimerů.

Máš pravdu, takové hodinky bych ocenil:)

Šlo mi jenom o to, abyste pochopili že člověk, který tady na fóru takové hodinky jako jsou tyhle Rotary koupí to určitě nedělá proto, aby chodil po světě a vychloubal se že má pravý Rolexky v exkluzivním vydání, který jsou vlastně lepší než originál. To rozhodně ne.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...