2good4u Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 Myslim, ze tieto hodinky su za hranicou dobreho vkusu a radsej by si sa nimi nemal na fore chvalit. Ked uz citis taku silnu potrebu mat Rolex-like hodinky, tak by som siahol po starsej edicii znacky Tudor - Chronautic alebo Tiger Prince myslim. Je to dcerska spolocnost Rolexu a vyraba cenovo dostupne, kvalitne a pomerne podobne modely. Zrovna mam jedny Zlute TUDOR TIGER alá Daytona na ruce. Avšak oproti Rolexům mají naví "cyclope eye" datumovku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 (upraveno) Nedávno jsem se díval na kolekci Rotary v Koscomu. Všechny modely byly velmi silně inspirované konkrétními výraznými modely známých značek. Tato návštěva mě vedla k jedné otázce: V čem se liší současná produkce Rotary od zde zakázaných Marina Militare a Parnis? Upraveno 31. března 2010 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.snake Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 kto chce si to kupi a kto nechce si to nekupi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 nazor nenazor, vkus nevkus. pre mna je toto rovnaky fejk ako MM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 No, já shodou okolností tyhlety Rotary "Daytony" mám, a že to nejsou Rolády je jasné na první letmý pohled. S Rolex Daytona to není zaměnitelné ani omylem, a to ani v šeru ani z dálky! Domnívám se, že pokud by někdo chtěl dělat na někoho "hogo-fogo" dojem, nekoupí si Rotary, ale fejky Rolád, které koneckonců vyjdou i levněji než Rotary. Fejk to není v žádném případě. PS: Zajímalo by mě, kolik těchto ortodoxních fejkobijců (co bijí i tam, kde není proč), má všechen software legální, všechnu muziku a filmy pouze na originálních nosičích a do poslední korunky poctivě zaplacené daně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 No, já shodou okolností tyhlety Rotary "Daytony" mám, a že to nejsou Rolády je jasné na první letmý pohled. S Rolex Daytona to není zaměnitelné ani omylem, a to ani v šeru ani z dálky! Domnívám se, že pokud by někdo chtěl dělat na někoho "hogo-fogo" dojem, nekoupí si Rotary, ale fejky Rolád, které koneckonců vyjdou i levněji než Rotary. Fejk to není v žádném případě. PS: Zajímalo by mě, kolik těchto ortodoxních fejkobijců (co bijí i tam, kde není proč), má všechen software legální, všechnu muziku a filmy pouze na originálních nosičích a do poslední korunky poctivě zaplacené daně :-) ja len hovorim ze pre mna su to fejky ako MM. to v mojom ponimani znamena ze kracaju na velmi tenkej ciare medzi fejkom a originalom. preco to robia je ich vec. mna to nezaujima a jemi to jedno. neodsudzujem a neposudzujem ludi podla toho ake hodinky nosia. len konstatujem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Ty hodinky jsou samozřejmě otřesný a ještě otřesnější mi přijde, když si vzpomenu, že jsem nedávno čet rozhovor s ředitelem nebo majitelem Rotary, a jak se ten chlap mizerná masíroval a bral si do huby JLC a porovnával to s jejich "tvorbou". Vůbec nechápu, jak si v hodinářský Evropě může někdo nechat vyhřívat takovouhle štěnici. Jinak osobně tuhle produkci řadím spíš k těm Parnis, než k MM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiboon Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Mnoho debat jsem si tu procetl o kopirovani designu a ruznici se postoje, vcetne tech krajnich. Dnes me upoutala jedna fotografie zde na foru, nejsem zadnym znalcem, ale zda se, ze fake to neni. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. vice zde: link Pokud jsou Omegy prave, omluvte mou neznalost neni li tomu tak, je vyrobcem "fake" Rolex a nebo Omega ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2010 Pokud je to fake tj. falzifikat neni vyrobcem ani rolex ani omega, ale číňan za 10 USD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOZ Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2010 No, já shodou okolností tyhlety Rotary "Daytony" mám, a že to nejsou Rolády je jasné na první letmý pohled. S Rolex Daytona to není zaměnitelné ani omylem, a to ani v šeru ani z dálky! Domnívám se, že pokud by někdo chtěl dělat na někoho "hogo-fogo" dojem, nekoupí si Rotary, ale fejky Rolád, které koneckonců vyjdou i levněji než Rotary. Fejk to není v žádném případě. PS: Zajímalo by mě, kolik těchto ortodoxních fejkobijců (co bijí i tam, kde není proč), má všechen software legální, všechnu muziku a filmy pouze na originálních nosičích a do poslední korunky poctivě zaplacené daně :-) Máš tedy nejspíš fantasticky vyvinutou pozorovací schopnost. Já ať koukám, jak koukám, tak mi z toho jednoznačně vychází, že se jedná o bezostyšně okopírovanzý design. Nicméně krom toho, že to považuji za značně ubohé, by mě zajímalo, jestli je to legální. A to ne proto, že bych to pak třeba akceptoval (je spousta činností, které mohou být legální, ale přesto pro mě neakceptovatelné). Spíš nechápu, proč se tomu postižené firmy nebrání? Copak na desing se nevztahují autorská práva? Spousta firem se přece často brání soudní cestou, pokud jiná firma použije např. etiketu, díky které by spotřebitel jejich výrobky mohl vzájemně zaměnit, a často takový spor vyhrají. Problém pak samozřejmě může být, že parazitující firma mezitím vyprodukovala dostatečný zisk a klidně zanikne, anebo má sídlo někde v Asii a pod. Ale pokud se jedná (jako v tomto případě) o "renomovanou" firmu? Nechápu. V této oblati se příliš nevyznám a tak by mě docela zajímalo, jak je to doopravdy. Víte někdo? P.S. Veškerý SW mám legální, hudbu pouze na originálních nosičích, filmy nestahuji a daně platím (co my taky zbývá, že). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiboon Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2010 Copak na desing se nevztahují autorská práva? Autorska prava jsou tak komplikovanym oborem, ze se v nich pomalu nevyznaji ani specializovane teamy pravniku, ale obecne vzato v CR plati dle zakona autorska prava vyrobce 50let (jak je to jinde nevim) a tedy napr. Rolex Submariner uvedeny na trh roku 1953 je mimo hru od roku 2004 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
korman Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2011 taky mám Rotary a zatím si nemůžu stěžovat ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se