Kaka Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Cau vsichni, Jsem tu registrovanej pomerne dlouho, ale prispivam uplne poprve. Mam v planu koupit si OMEGY - resim dilema, bud 2210.50. a nebo 2200.50. Zvazuju pro a proti a nejak se nemuzu rozhodnout. Kazdopadne mam moznost koupit uplne nove 2210 za nezvykle dobrou cenu - cca 65 000 KC. Bohuzel hodinky nemaji certifikace a dalsi nezbytne papiry, nebo jsou ne uplne standartnim zpusobem ziskane . Co potom s tim kdyz je treba budu chtit prodat, nebo budu chtit, aby zkratka byly legitimni soucasti me hodinarske sbirky ? Da se jit do original shopu Omeg a pozadat tamni speciality aby mi certifikat na hodinky vystavili ? Jak je to s nejakou servisni-zarucni kartou ? Lze rovnez ? Zaroven jsem slysel, ze na drahe hodinky se dela komplexni servis "osetreni". Tim myslim to, ze behem par let se lehce poskrabou, je potreba promazat automaticky strojek a dalsi veci, prej se toto da za nejaky obnos zaridit v original obchodech. Hodinky vylesti, strojek daji dokupy, zkratka z nich udelaji novy hodinky, co je na tom pravdy ? Zaroven se ptam na radu co by jste udelali vy ? Koupili vyssi model a pote ho nechali certifikovat apod. (pokud to tedy vubec jde a kolik to stoji) ? A nebo by jste koupili nizsi model original s papiry a vsemi oficialitami treba z internetu, nebo v obchode ? Diky za odpovedi, pomuze mi to v rozhodovani - tedy pevne doufam Obornik Zdenek
abbot Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Tady jde o to, co znamená ne úplně standartně získané . Prodává se spousta hodinek bez krabiček a dokladů a stejně tak se prodává spousta krabiček bez hodinek, takže by si to mohl snad i dokoupit a s vystavením karet ti nepovim. Ono je asi fakt, že doklady a krabičku atd. nosit na ruce nebudeš, ale měl bych trochu strach, aby hodinky nebyly kradený, protože k takovýmu nákupu bych já osobně měl odpor ...
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Tady jde o to, co znamená ne úplně standartně získané . Prodává se spousta hodinek bez krabiček a dokladů a stejně tak se prodává spousta krabiček bez hodinek, takže by si to mohl snad i dokoupit a s vystavením karet ti nepovim. Ono je asi fakt, že doklady a krabičku atd. nosit na ruce nebudeš, ale měl bych trochu strach, aby hodinky nebyly kradený, protože k takovýmu nákupu bych já osobně měl odpor ... Ne uplne standartne ziskane znamena to, ze clovek od ktereho bych je mel ma vymahacskou firmu a uplne nova hodinky zabavil jako soucast exekuce . Tudiz kradene v podstate jsou, ovsem legalne. Jsou to pouze hodinky v krabicce. A to je prave ta vec co mne zajima nejvic, zda lze dodelat certifikaty apod. Kdyby to slo, neni co resit, ale nechci mit luxusni hodinky s kterejma ani nebudu moct do servisu .
Peta-Biker Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Oficiální cestou Ti Omega karty znovu nevystaví. Musíš se smířit, že budeš mít jen hodinky. Za těch 65k se dají v Rakousku a Německu koupit nové PO ( Planet Oceany ) - ne chrono model. Ještě k tomu servisu, zrovna tyhle Omegy, které jsi postl, maj co-axiální strojek, který by neměl potřebovat minimálně 5 let údržbu. No a po 5 letech by Ti stejně záruka a karty byly prd platné, protože by už neplatily a stejně by sis servis musel platit sám. Upraveno 28. února 2010 uživatelem Peta-Biker
Cyber Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Ne uplne standartne ziskane znamena to, ze clovek od ktereho bych je mel ma vymahacskou firmu a uplne nova hodinky zabavil jako soucast exekuce . Tudiz kradene v podstate jsou, ovsem legalne. Jsou to pouze hodinky v krabicce. A to je prave ta vec co mne zajima nejvic, zda lze dodelat certifikaty apod. Kdyby to slo, neni co resit, ale nechci mit luxusni hodinky s kterejma ani nebudu moct do servisu . Pokud přežiješ ten pocit, že jsou z exekuce ( neměla by tam být dražba místo přímého prodeje ? ), tak si je kup. Papíry a karty jsou prima, ale na ruce se nenosí, a mnoho lidí je stejně dokáže zabordelit dřív, než je po čase začne postrádat. Servisovat Ti je budou v kterémkoli autorizovaném servisu Omega, bez ohledu kde jsi je kupoval, a co k nim máš. Jinak mrkni na prodeje na aukcích. Obecně oranžové verze PO se prodávají hůře a levněji než černé, a také se nedají nosit ke všemu. Jinak politika karet je do jisté míry marketingovým tahem. Dostaneš dvě krabičky ( stačila by jedna ), pečeť na hodinkách z plastu ( naprosto zbytečná věc ) pak tři karty ( přičemž veškeré údaje by se daly uvést na kartě jediné ), navíc karty mají svůj význam pouze po dobu garance. Déle nikoli. Ale kupce hřeje, že nekupuje jen hodinky na pultě, ale že k nim dostane i hromadu krámů, a rád vyndá z kapsy peníze.
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Pokud přežiješ ten pocit, že jsou z exekuce ( neměla by tam být dražba místo přímého prodeje ? ), tak si je kup. Papíry a karty jsou prima, ale na ruce se nenosí, a mnoho lidí je stejně dokáže zabordelit dřív, než je po čase začne postrádat. Servisovat Ti je budou v kterémkoli autorizovaném servisu Omega, bez ohledu kde jsi je kupoval, a co k nim máš. Jinak mrkni na prodeje na aukcích. Obecně oranžové verze PO se prodávají hůře a levněji než černé, a také se nedají nosit ke všemu. Jinak politika karet je do jisté míry marketingovým tahem. Dostaneš dvě krabičky ( stačila by jedna ), pečeť na hodinkách z plastu ( naprosto zbytečná věc ) pak tři karty ( přičemž veškeré údaje by se daly uvést na kartě jediné ), navíc karty mají svůj význam pouze po dobu garance. Déle nikoli. Ale kupce hřeje, že nekupuje jen hodinky na pultě, ale že k nim dostane i hromadu krámů, a rád vyndá z kapsy peníze. Presne takhle to vidim i ja. Karty na rukou clovek nosit nebude a pokud se mne ujmou v jakemkoliv autorizovanem shopu OMEG, pak neni asi co resit. O oranzovych vim ze se prodavaj levneji, ale to se mi zaprve nelibi a za druhy potrebuju ty SEAMASTERY mit jako univerzalni hodinky, momentalne nemam dalsi drahe hodinky na stridani, tudiz poslouzi jak k dzinum, tak k obleku, coz by oranzove jaksi nesly. Kazdopadne diky za info, to je to co jsem potreboval slyset.
Karlos Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Ne uplne standartne ziskane znamena to, ze clovek od ktereho bych je mel ma vymahacskou firmu a uplne nova hodinky zabavil jako soucast exekuce . Tudiz kradene v podstate jsou, ovsem legalne. Jsou to pouze hodinky v krabicce. Legálně kradené? He he. Vymahač není exekutor.
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Oficiální cestou Ti Omega karty znovu nevystaví. Musíš se smířit, že budeš mít jen hodinky. Za těch 65k se dají v Rakousku a Německu koupit nové PO ( Planet Oceany ) - ne chrono model. Ještě k tomu servisu, zrovna tyhle Omegy, které jsi postl, maj co-axiální strojek, který by neměl potřebovat minimálně 5 let údržbu. No a po 5 letech by Ti stejně záruka a karty byly prd platné, protože by už neplatily a stejně by sis servis musel platit sám. OK diky za info, asi to preziju . PO - ne chrono model se daji aktualne sehnat z internetu za 52 K komplet vcetne papiru apod. A diky za info znovu . Legálně kradené? He he. Vymahač není exekutor. To je taky fakt. Mno takhle nejak mi to popsal. Tak to budes spise vymahac, akorat se to snazil zaobalit, aby to nebylo tak "natvrdo" .
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Smutný příběh. Nejsem si jistej ze chapu .
Jarett Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Kdysi, kdysi dávno jsem se pozastavoval nad tím, že se prodávají nová auta, když bazary jsou plné zánovních ojetin za podstatně nižší cenu ... a když jsem si pak koupil první nové auto tak jsem to pochopil. Sám si jej odřu i opotím sedadla a auto je takové jak se k němu chovám já. A u hodinek je to myslím úplně stejné ... prostě alespoň jednou by si měl milovník hodinek koupit úplně nové, nenošené hodinky a "odpanit" si je sám osobně. Navíc by mi vadilo nosit hodinky s příběhem "legálně ukradené" ... sorry
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Kdysi, kdysi dávno jsem se pozastavoval nad tím, že se prodávají nová auta, když bazary jsou plné zánovních ojetin za podstatně nižší cenu ... a když jsem si pak koupil první nové auto tak jsem to pochopil. Sám si jej odřu i opotím sedadla a auto je takové jak se k němu chovám já. A u hodinek je to myslím úplně stejné ... prostě alespoň jednou by si měl milovník hodinek koupit úplně nové, nenošené hodinky a "odpanit" si je sám osobně. Navíc by mi vadilo nosit hodinky s příběhem "legálně ukradené" ... sorry Nove jsou. Maji na sobe sobe ty slidy a nejakou tu pecet - nevim presne jak to nazyva. Takze tam by problem byt nemel. To ze jsou "legalne ukradene" mne zase az tak netrapi. Ackoliv chapu, ze nekomu to problemy delat muze. Je to o cloveku. Koneckoncu hodinky z casti definuji cloveka - tedy typ, nikoliv zpusob ziskani .
Honza K. Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 S těmi vymahači si vůbec nejsem jistý, na které straně zákona se pohybujou. Asi to může být dost proměnlivé, a pak ta legalita může být spíš v uvozovkách, každopádně i v tom lepším případě hodně blízko hrany. O exekutorech v mnoha případech nemluvě. No, každopádně u mnoha hodinek z druhé ruky třeba neznáme celý příběh. Ale tady hlavní kontury jo, a tak souhlasím, že já z toho mám trochu divný pocit, ale to je můj problém. Z právního hlediska by mohl být problém, kdyby to zabavení hodinek neproběhlo legálně, protože pak by věřitel původního majitele hodinek, jehož jménem vymahač prodává, nikdy nezískal vlastnictví a nemohlo by přejít dále. Ale po praktické stránce toto nebezpečí asi nehrozí.
Jarett Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 To ze jsou "legalne ukradene" mne zase az tak netrapi. Ackoliv chapu, ze nekomu to problemy delat muze. Je to o cloveku. Koneckoncu hodinky z casti definuji cloveka - tedy typ, nikoliv zpusob ziskani . chápu ale nesouhlasím ... člověk se definuje jenom sám tím jak žije, pokud je ono žití v souladu s rozumem, projevem i myšlením je jeho žití autentické a spokojené
Kaka Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 S těmi vymahači si vůbec nejsem jistý, na které straně zákona se pohybujou. Asi to může být dost proměnlivé, a pak ta legalita může být spíš v uvozovkách, každopádně i v tom lepším případě hodně blízko hrany. O exekutorech v mnoha případech nemluvě. No, každopádně u mnoha hodinek z druhé ruky třeba neznáme celý příběh. Ale tady hlavní kontury jo, a tak souhlasím, že já z toho mám trochu divný pocit, ale to je můj problém. Z právního hlediska by mohl být problém, kdyby to zabavení hodinek neproběhlo legálně, protože pak by věřitel původního majitele hodinek, jehož jménem vymahač prodává, nikdy nezískal vlastnictví a nemohlo by přejít dále. Ale po praktické stránce toto nebezpečí asi nehrozí. No to doufam ze ne .
Honza K. Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 No to doufam ze ne . Jak říkám, já nevím, co to je "vymahač" a jak pracuje. Pokud to je třeba advokát, který dlužníkovi vysvětlí, co ho může čekat atd., a dlužník se dohodne, tak je to OK. No a pak jsou metody hodně na hraně zákona, které tu hodně roků předváděl tým NTZ provozovaný ČEZ. Ne, že by nešli zřejmě čistě po zlodějích proudu, ale byli často na té hraně a chvílemi na jedné a chvílemi na druhé straně. Ale to si nějak přebere soud, to nechci řešit, jen to uvádím jako modelový příklad. No a pak jsou vymahači z Východu. Nebudu rozepisovat. Jak jsem ale zakončil, praktickou potíž bych nečekal, tedy že by se to nějak zvrtlo a dlužník do toho začal rýt.
scottscott Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 já taky ne... QUOTE(lib @ 28.2.2010 - 20:52) 397063[/snapback]Smutný příběh. Nejsem si jistej ze chapu .
lib Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 já taky ne... vzhledem k tomu, ze jsem se dal k tomu hyenizmu nechtel vyjadrovat uz pred rokem a ctvrt, proc bych asi mel chtit se v tom zacit patlat ted? Jen aby sis nahonil par prispevku?
Kalifx Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 vzhledem k tomu, ze jsem se dal k tomu hyenizmu nechtel vyjadrovat uz pred rokem a ctvrt, proc bych asi mel chtit se v tom zacit patlat ted? Jen aby sis nahonil par prispevku? B je správně Libore. Třeba jako tady a na dalších mnoha místech dnes...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se