Roiko Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 (upraveno) Som tu novy co sa tyka prispevkov,ale citam to tu uz dlhsie. Ja som bol tiez najprv skepticky oproti solarkam,ale ma to aj svoje vyhody a to naprikald,ze vydrzia dlhsie.OK berem nieje to tak vzdy,ale teraz ako sorry niektory tu hovorite,ze baterka v obycajnych hodinkach vydrzi aj 10rokov.Ja teda neviem co za hodiny ste pozerali,ale co sa tyka hlavne casio hodiniek,ja som mal stastie max na 7rokov,ale vacsinou su to 2az3roky a naopak pri tych lepsich hodinkach od 5do7 a 10 som bohuzial ja nenasiel.To vsak,ale neznamena,ze neodidu skorej,ale treba si uvedomit,ze kym ak je napisane,ze baterka vydrzi 3roky tak odide bud za 2,alebo4 odchylka je tak rok,ale ak su solarne,tak vlastne nikto nevie kedy baterka skonci a ano udava sa rozpatie 10-15rokov,ale milion hodiniek,milion nazorov,skusenosti a kazdy ma ine skusenosti.Nikto nevie presne kedy ju bude treba vymenit a ano moze skoncit skorej,ale aj neskor.Tak,ale snad nikto nepoprie,ze to tak moze byt aj u klasickej baterky,roydiel je len v tom,ye kzm solarna je nabijatelna a naoyaj vo velmi teoretickej a hzpoteickej rovine moye ist aj na vekz,tak klasicka na vekz urcite nepojde.. To,ze sa tazko zhana vymena ?.Tak ja neviem ako to presne je a nechcem do toho moc kecat,ale tristvrte citizenov pouziva svoj eco-drive-tj solar a tristvrte casio hodiniek tak isto.Mimo to ak su plne nabite,mali by ist minimalne 10mesiacov aj bez svetla pri beznom pouzivani a aj keby z tych 10mesiacov bolo 5-7,je to podla mna stale dost..A pri uplnom nepouzivani to su az 2roky.. Co sa tyka ekologickosti.Nerozumiem co s tym vsetci maju.ako sorri,ale to,ze niektore luminoxi-vostoky a traseri pouzivaju tritium o ktorom v poslednej dobe niak zazracne nikto nepise,ze je to radioaktivna latka a nitko v skutocnosti nedokazal ci to mat niake zle ucinky pre cloveka aj v takomto malom mnozstve to vam nevadi a to,ze jediny kto hovori,ze tritium v takom mnozstve v hodinkach a v priveskoch je v poriadku je jeden monopol,ktory ma vsetky prava vyrabat a predavat a to je mb-microtek ci ako sa to pise.Takze keci o ekologickosti su podla mna obcas trosku na zaplakanie.. Co sa tyka mechanickych hodiniek a automatov co je skoro to iste.Hej je to perfektne,nieje tam baterka a strasne ma to zo zaciatku nadchlo,ale az casom mi zacinali dochadzat niektore veci.Ako takto mozno niekomu nevadi kazdy den tie hodinky nastavovat,ale mne by denna odchylka 30secund a vacsinou aj viac vadila.Je pravda,ze niekto to berie ako ritual a robi to rad,ale ja by som racej presne hodinky,nez hracku na natahovanie.Pricom to som este nezacal hovorit o ich odolnosti,ktora je tak isto povestna a to je sice pekne,ze niektore maju ten strojcek odpruzeny,ale vacsina ho nema a ak vam j..u na zem tak ste v p..Niekedy to vsak stoji zato rozmlatit na kasu hodinky za par stoviek ečok..:)Ved co ked nato mas kupis nove a ides dalej,svet sa tocit neprestane.. Strucne zhrnutie je take,ze tak ako je niekto spokojny a zase naopak nespokojny so solarom,je to tak aj s klasickou bateriou a to,ze ci je nieco viac,alebo menej poruchove,to je podla mna na dlhsiu debatu,ale podla mna poruchove moze byt to aj to.. Thatsallfolks..Thanks for listening a sorač za walloftext.. Upraveno 10. listopadu 2010 uživatelem Roiko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 Mám několik kousků Citizen Eco drive. U těch, co jsou běžně nošené, není žádný problém, dělám s nima na zahradě, sekám dřevo, plavu. 2 roky šlapou naprosto bez problémů, až na ty škrábance. Ale jedny jsem koupil jaksi navíc a po cca 18 měsících v šuplíku se zdá, že je akumulátor v háji, protože se mi je nedaří nebít na víc než cca 3 dny chodu. Je to jako s každou technologií, taky má svoje mouchy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 Základ je nikdy nenechať úplne vybiť akumulátor, pretože vtedy sa najviac poškodzuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roiko Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 Základ je nikdy nenechať úplne vybiť akumulátor, pretože vtedy sa najviac poškodzuje. Ved PS-Power saving sa da aj vypnut a sa mi zda,ze dokonca je odporucane pri dlhsom nepouzivani a pokial su nechane v tme to mat vypnute.Pricom ked ich predavas,mas to v krabicke a tam mozu byt v niektorych pripadoch aj roky,preto pochybujem,ze by s takym niecim nepocitali..:/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 Vypínat funkci power saving při dlouhodobém odložení je právě nesmysl. Dřív se ti dojde šťáva, protože displej jede nonstop. Při zapnutém PS ve tmě nejede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roiko Odesláno 10. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2010 Vypínat funkci power saving při dlouhodobém odložení je právě nesmysl. Dřív se ti dojde šťáva, protože displej jede nonstop. Při zapnutém PS ve tmě nejede. jj,asi mas pravdu a ja som to len blbo precital.Kazdopadne to nevysvetluje tu krabicu,kde musia pocitat s tym,ze to bude dlho dnu a bez svetla na dobijanie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Tohle je jednoduchý Citizen model, který ani žádnou power save funkci nemá. Jenom při nízkém nabití akumulátoru skáče vteřinovka v 2s intervalech. Právě kvůli problému "v krabičce před prodejem" jsem počítal s tím, že to má výrobce ošetřené, ale jak se zdá tak, budu muset opravdu zjistit, kolik stojí nový aku a jestli se vyplatí do nich takto investovat. Hodinky už ani nejsou v záruce. Ale kupoval jsem je ve výprodeji na US serveru v době, když stál dolar 15 kaček, takže mě to zase tolik nemrzí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav 2 Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Mám hodinky už piaty deň a stále sú na ´´mid´´, na slnko ich dať nemôžem pretože žiadne nesvieti, tak ich ´´nabíjam´´ aspoň umelým osvetlením, ktoré je ale asi na nabíjanie velmi slabé. Nevadí to ak sú hodinky dlhšie v stave nabitia ´´mid´´? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav 2 Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Dík, to som nevedel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roiko Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Tohle je jednoduchý Citizen model, který ani žádnou power save funkci nemá. Jenom při nízkém nabití akumulátoru skáče vteřinovka v 2s intervalech. Právě kvůli problému "v krabičce před prodejem" jsem počítal s tím, že to má výrobce ošetřené, ale jak se zdá tak, budu muset opravdu zjistit, kolik stojí nový aku a jestli se vyplatí do nich takto investovat. Hodinky už ani nejsou v záruce. Ale kupoval jsem je ve výprodeji na US serveru v době, když stál dolar 15 kaček, takže mě to zase tolik nemrzí. Tu vidim par rozdielov oproti casio hodinkam a to konkretne,ze pri casio hodinkach tak ako hovoril aj ggrand sa ti pri dlhsom nepouzivani a v tme vypne display a myslim,ze aj vacsina funkcii.U casia mozes prave vypnut vsetko a to nielen ten PS-Power saving.Tak isto sa mi zda,ze kym u citizenov tam dnu osadzaju stale nieco ine,tak v pripade casia je to vzdy jedna a ta ista nabijatelna bateria a to konkretne CTL1616,ktora by vraj aj mala vydrzat na veky a bez vymeny baterie,aspon tak mi odpovedali cez casio support,ked som sa ich pytal na par veci ohladom hodiniek.. Miroslav 2,-Neviem ci ti moja rada pomoze a ci sa s tym budes chciet babrat a zalezi aj od financii,ale ak osadi tuto ziarovku do niakej lampicky: http://www.shopakva.sk/ziarovka-exoterra-sun-glo-neodymium-50w-p-3095.html .Je to specialna ziarovka,pre teraria a aqvaristiku.Ja to mam pre moju korytnacku doma a pokial das tie hodinky pod tu ziarovku,mas to nabite za minutu a to prave vdaka UV ziareniu,len daj pozor aby sa ti neprehriali.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roiko Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Dík, to som nevedel. Tuto najdes manual pre tvoje hodinky a v nom mas presne hodnoty v tom grafe kolko casu potrebujes na nabitie,ktory spominal kibi a tak isto aj to co sa ti kedy pri ktorej hodnote vypina..:,- http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/gw-6900-1er/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav 2 Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Ďakujem za radu, ešte pár dní počkám, možno bude slnečno, ak bude dám ich nabiť na priame slnko. Možno by som to potom skúsil aj s tou žiarovkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodie Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2010 Mám hodinky už piaty deň a stále sú na ´´mid´´, na slnko ich dať nemôžem pretože žiadne nesvieti, tak ich ´´nabíjam´´ aspoň umelým osvetlením, ktoré je ale asi na nabíjanie velmi slabé. Nevadí to ak sú hodinky dlhšie v stave nabitia ´´mid´´? Imho je lepsi ty hodinky misto nabijeni umelym svetlem dat pres den nekde co nejbliz k oknu... ze ted nesviti slunce neva, intenzita denniho svetla je i tak imho mnohem vyssi nez umele svetlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav 2 Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2010 (upraveno) Máš pravdu, no v práci mám len umeleé svetlo ale hned ako bude slnko hodinky idu na slniečko. Mám model GW-6900-1, zaťial plná spokojnosť. Upraveno 12. listopadu 2010 uživatelem Miroslav 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav 2 Odesláno 14. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2010 Tak a hodinky sú plne nabité. Dve hodinky na slniečku a sú zasa ´´high´´. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lopki Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2010 Niektoré staršie solárne hodinky používali ako úložisko energie kondenzátory, ktoré sa až tak neopotrebovávajú. Ich životnosť sú desiatky až stovky rokov. Nevýhodou bola kratšia výdrž bez osvetlenia a hlavne potreba dodatočnej stabilizácie napätia. O tom kondenzátoru jsem to taky četl. Výměna aku mi trošku vadí a když už, tak bych radši ten kondenzátor. Upřímně, solární napájení v hodinkách je naprostá zbytečnost, ale taky mám lepší pocit, když na ruce mám strojek narvaný funkcema. Solární napájení považuju spíše za marketingový tah. Ten totiž neúměrně zvyšuje cenu hodinek a výhody to zas takové nemá. Ba právě naopak majitélé je častěji vystavují přímému slunečnímu světlu v domění, že se to hodinkám líbí, ale to, že degradují celé hodinky nadměrným ozařováním UV světlem jim už nedochází. Barva na hodinkách, byť je sebekvalitnější, tak vlivem UV záření bledne a hodinky ztrácí svůj "lesk". Takže dřív, než bude potřeba vyměnit aku, tak hodinky morálně zestárnou, že se vám do nějaké výměny chtít nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2010 Asi jsem uplne jiny a hlavne z jine plateny. Hodinky nevystavuju nadmerne svetlu(ne vic nez baterkove). Diky solaru vyuzivam jejich funkce na plno. Zajimalo by me, jak dlouho vydrzi nesolary, kdyz kazdou noc se serizuji(u me casto az na 4.pokus). 3x tydne mi po dobu asi hodiny v intervalu 3minut pipaji(behani). Kazde rano me budi + mam zapnute A.EL, coz si nemuzu vynachvalit. Uz kdyz jsem hodinky vytahl z krabice, tak meli High nabiti a to se u nich nezmenilo. Podle meho solar ma smysl. Kdybych takovym zpusobem pouzival baterkove, tak uz urcite menim baterku a platim ranec za test vodotesnoti atd. Co se tyce UV poskozeni, tak nejvic sem si hodinky poskodil repelentem-zustaly na nich kapky a pak klasicke skrabance z bezneho pouzivani, takze nez mi je znici slunce, to je driv rozbiju ja popripade jde obal vymenit. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2010 Určitě solar svůj smysl má, ale zase na druhou stranu, pokud člověk neprovozuje zrovna třeba hloubkový potápění, může si baterku vyměnit i sám s trochou zručnosti a absolvovat znovu zkoušku vodotěsnosti není potřeba, nějaký ten metr při plavání v moři na dovolené jednou ročně vydrží vždycky a sprchování ve vaně taky a ty baterky nejsou tak drahý a dají se v pohodě sehnat. Já si nedávno taky objednal na e-bay solární hodinky a jsem na ně zvědavej, ještě mi nepřišly a těším se na ně, ale ten solár pro mě není nutností a ani nějaký seřizování rádiem..to pak člověk akorát zkoumá, jestli se mu seřídily nebo ne a myslím, že půlminutku měsíčně nebo i týdně na manuální seřízení rád v pohodě obětuju. Ale nic proti tomu v zásadě nemám, klidně bych si i takový hodinky koupil, jen si myslím, že to zbytečně zvedá cenu a člověk to zase tolik nevyužije. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lopki Odesláno 26. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2010 Určitě solar svůj smysl má, ale zase na druhou stranu, pokud člověk neprovozuje zrovna třeba hloubkový potápění, může si baterku vyměnit i sám s trochou zručnosti a absolvovat znovu zkoušku vodotěsnosti není potřeba, nějaký ten metr při plavání v moři na dovolené jednou ročně vydrží vždycky a sprchování ve vaně taky a ty baterky nejsou tak drahý a dají se v pohodě sehnat. Já si nedávno taky objednal na e-bay solární hodinky a jsem na ně zvědavej, ještě mi nepřišly a těším se na ně, ale ten solár pro mě není nutností a ani nějaký seřizování rádiem..to pak člověk akorát zkoumá, jestli se mu seřídily nebo ne a myslím, že půlminutku měsíčně nebo i týdně na manuální seřízení rád v pohodě obětuju. Ale nic proti tomu v zásadě nemám, klidně bych si i takový hodinky koupil, jen si myslím, že to zbytečně zvedá cenu a člověk to zase tolik nevyužije. Souhlasím s tebou, v reálu je ten solár zbytečný. Ale stejně jsem rád, že solární napájením mám. Dává mi to alespoň psychologický pocit jistoty, že mi hodinky nekleknou když je budu nejvíc potřebovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 Jen pridam moji zkusenost se solarem na starsich CASIO.Mel jsem je 5 let normalniho pouzivani. Nikdy se nevybily uplne, ikdyz si mysilm, ze by to akumulatoru, ci co v techto zrovna je, nejak ublizilo.Po tech 5 a neco letech i pres plne nabiti mi po trikrat zapnutem svetlu a chvilince pipani naskocil napis RECOVERY. Coz jsem se docetl, ze obcas to pri vetsim poklesu na baterce, i pres indikator, ktery je OK, potrebuje refreshnout a dobit.Pak par mesicu klid a po dalsim pul roce to dopadlo tak, ze pri kazdem zmacknuti tlacitka a tim i pipnuti to skoci do recovery, kde to je treba 15 minut. O buzeni se uz nema cenu pokouset a o svetle uz tuplem ne.Takze po zklamani ze solarniho nabijeni jsem si koupil T-Touch experty s klasickou baterii a v pripade potreby me informuji o nutnosti vymeny a nestane se mi, ze by me treba nevzudily pro spatnou kondici accu.5 let mi prislo docela dost malo, na to, ze predchozi obyc casia (ty solar byly protreky ale zakladni funkce) vydrezli i pri velmi castem pozivani iluminatoru pres 8 let!U tech solaru mi kdysi tvrdili, ze je na ten accu trvala zaruka, a ze kdyz odejde, tak ho zdarma vymeni, ale jeste jsem se nedostal k tomu se stavit ve FASTu, nebo tam napsat.Nemate nekdo zkusenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se