jartop Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Odesláno 12. března 2010 ja mam uz strasne dlouho na plnohodnotnou praci 12'' Siemens a vubec bych nemenil. Dokonce sem si koupil jeste jeden ten samej rok a pul starej za par supu a je to. Nicmene, kdyz sem chodil obcas do skoly, tak me i ta 12'' byla zbytecne velka, tak sem si prvne koupil novinku EE 7'' a to musim rict, ze sice bylo maly, ale brouzdat se na tom dalo. Pak sem sel do Aspire One, pak Lenovo S10, ted sem si na hrani koupil Asus S101 - 10'', sice jen 16GB disk, ale zato SSD, malicky, lehounky, krasny, vydrzi, ja to kupoval na aukru pul roku stary za 5,5, ted nejak padly ceny tak sem se koukal ze novy sou za 7 a fakt si nemuzu stezovat... jinak moje prace jsou maily word sem tam nejaka fotka takze na to mi fakt ta 12'' staci, a jak sem ted linej tahat ho sebou z prace dom tak doma mam druhou 12'' a kdyz fakt uz si chci brat hracku na cesty tak beru toho Asusa... Souhlas... Mám také EEE s Atomem a nemám vůbec žádný problém - a to ho používám několik hodin denně (když nejsem v kanclu, kde mám desktop).
Helex Odesláno 13. března 2010 Nahlásit Odesláno 13. března 2010 Ano verze Starter je mizerie, nicméně hlavní problém není v Aero (bez té jsme se obešli u předchozích verzí) ale jejím největším omezením je limit na tři simultánně běžící programy. Jojo, bez aera jsme se sice obešli, jenže u win7 ty grafický fíčury jsou a u starteru je kvůli nepodpoře aera má na krku procesor, alespoň tak mi to vysvětlil ITák co pak předělával tu instalaci na ultimate. V praxi jsou startery šíleně, ale prostě nepoužitelně pomalý, ostatní verze na tom šlapou ok!!! O třech programech nebo nemožnosti změnit tapetu ani nemluvim. Jinak mi přítelkyně vysvětlila že má asus eee 1005HA, ne tu 12ku. Je to na net i na práci úplně v pohodě a klávesnice je pořád standartní na psaní všema 10ti... Já bych do něj šel hned
Josef01 Odesláno 13. března 2010 Nahlásit Odesláno 13. března 2010 Ja používám doma Apple Mac mini s kvalitním S-IPS 20" LCD na fotky, internet, emaily a spoustu dalších věcí a notebook DELL 4300 13.3" LCD což mi přijde pro mě akorát. Na surfování na cestách a pod. čekám na iPad. Notebook na klíně mi nevyhovuje, obzvlášt když je displej 10" a rozlišení přes 1200 tak tam už nic nevidím.
JJ Odesláno 13. března 2010 Nahlásit Odesláno 13. března 2010 Notebook na klíně mi nevyhovuje, obzvlášt když je displej 10" a rozlišení přes 1200 tak tam už nic nevidím. Oni tam pořád nemají doladěné to plně škálovatelné zobrazení? Já myslel, že od Vist nahoru už jim to jakž takž chodilo, takže stačí zvětšit měřítko a vše se zobrazí větší a pěkně vyhlazené. (Applu to slušně chodí od 10.5. ale pořád se nějak nemají k tomu, aby to zprovoznili jinak než v rámci developer tools :-( )
redakce.chronomag Odesláno 14. března 2010 Nahlásit Odesláno 14. března 2010 Také položím dotaz: Výběr výkonnějšího notebooku. Budget 24000CZK koncová cena. Požadavky Intel Core 2 Duo alespoň 2,26, 2-4GB RAM (Ideálně DDR3), display 13-15. Ideální mi přijde Macbook white, který splňuje vše výše uvedené a navíc má cca 5-7 hodin provozu na baterie. Jediná nevýhoda - slabší grafika nvidia 9600m. Jakou alternativu na platformě PC byste doporučili? Napadla mě třeba Toshiba Satellite u500-192 http://www.alza.cz/toshiba-satellite-pro-u...192-d151311.htm
TomAnt Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Co sa na tom notebooku bude primarne robit? Bude to skor stanica, ktora sa da lahko preniest na ine miesto, alebo to bude skor cestovny pocitac? Z akeho dovodu pocitujes potrebu vykonnejsej grafiky? Pises, ze by si chcel RAM 2-4, to je ale celkom velky rozptyl, takze sa vraciam k otazke cislo 1.
Diamondking Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Kluci zlatí...jelikož mi dosluhuje comp /dělá kravál jako soustruh/ tak chci taky koupit nějaký ten notebook. No, kluk má henkay tady TOTO ..zrovna na něm píšu. Ale on to má spíše na hry a takové ty voloviny. Já na to absolutně nejsem tak uvažuji o něčem takovém.. Ntb Lenovo G550L . Na hry se*u, chci to hlavně na net a maily a tak. Jsem v oblasti PC absolutní lama. Vím jenom, že je dobrá velká paměť, velká operační paměť a rychlost procesoru, toť vše..možná ještě rychlá grafika. Jestli by jste měli nějaký jiný návrh do max 12K s DPH...byl bych vděčný..děkuji mnohokráte.
redakce.chronomag Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Co sa na tom notebooku bude primarne robit? Bude to skor stanica, ktora sa da lahko preniest na ine miesto, alebo to bude skor cestovny pocitac? Z akeho dovodu pocitujes potrebu vykonnejsej grafiky? Pises, ze by si chcel RAM 2-4, to je ale celkom velky rozptyl, takze sa vraciam k otazke cislo 1. Běžná kancelářská práce, přehrávání DVD a filmů, jednoduché úpravy fotek, konverze filmů z DVD pro Iphone. Notebook bude používat manželka a zároveň bude sloužit jako hlavní domácí počítač. Chci výkonější stroj, protože další nové železo bude až tak za tři roky. Preference je 13 palců, pokud by v této kategorii nic nebylo, šlo by se do 15 palců. RAM - cílový stav jsou 4 GB s tím, není problém koupit notbook, který má v základní konfiguraci 2 GB a zbylé dva GB dokoupit časem. Když už vyhodím 24 tisíc za notebook, tak si na něm chci občas zahrát Avatar (800*600 střední detaily), NFS MOST WANTED (na plné detaily) a slušně i připravovaný SC2.
TomAnt Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Oukej, takze, zrychlika, kym sa k tomu poriadne dostanem: V pripade, ze nebude pouzity externy monitor, na 13" monitor ani nepomysli. Na ten rovno zabudni. Dlhodobo pozerat na 13ku je neudrzatelne. Oci mame len jedny. 2-4 GB RAM. Ako pises, dokupit sa da, ale... ale treba dat velke bacha a overit viackrat, ci sa naozaj bude dat upgradnut. Ono to v praxi casto vyzera tak, ze do notebooka je sice mozne dat 2x2GB, cize 4 GB, ale notebook je casto osadeny 2x1GB modulmi, cim ma obsadene vsetky sloty a upgrade na 4 GB = bud nakup novych 4 GB RAM, to v lepsiom pripade, v horsom pripade sa da zmenit RAM len v jednom zo slotov. Toto si jednoznacne zisti dopredu a aj tak by som asi radsej kupil rovno 4 GB... Aj kvoli tomu ze vyhladovo to riesis na 3+ roky. Z roznych dovodov, odporucam zamerat sa na notebook osadeny procesorom Intel, nie Celeron, ale akykovelk z rady Core2 Duo a pod... Preco Intel a nie AMD je zasa na nejaky flame, ale v jednoduchosti, pretoze nechces mat stale huciaci notebook, ktory ma neustale spusteny ventilator... Este sa spytam, to ze to ma byt notebook, je z priestorovych dovodov? Alebo preco ma ako hlavny domaci pocitac byt notebook?
redakce.chronomag Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Z roznych dovodov, odporucam zamerat sa na notebook osadeny procesorom Intel, nie Celeron, ale akykovelk z rady Core2 Duo a pod... Preco Intel a nie AMD je zasa na nejaky flame, ale v jednoduchosti, pretoze nechces mat stale huciaci notebook, ktory ma neustale spusteny ventilator... Este sa spytam, to ze to ma byt notebook, je z priestorovych dovodov? Alebo preco ma ako hlavny domaci pocitac byt notebook? Důvod je jednoduchý - nemám nelegální software a nechci pořizovat další komp, pro který budu muset kupovat Office a další SW (cca další 10 000). Je mi jasné, že při upgradu paměti budu muset koupit rovné 4 GB. V terénu bude NTB sloužit hlavně pro psaní jednoduchých zápisků a někdy i prohlížení filmů na dovolené. Doma bude připojen k pořádnému monitoru.
skalis Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 V pripade, ze nebude pouzity externy monitor, na 13" monitor ani nepomysli. Na ten rovno zabudni. Dlhodobo pozerat na 13ku je neudrzatelne. Oci mame len jedny. Ja si naopak myslim, ze pro notebook, ktery nebude cely zivot jen stat na pracovnim stole, je 13" idealni velikost. Osobne se mi to zda koukatelny a notebook je lehky a prenosny. Sam jsem mel dlouhou dobu ThinkPad s 13" a pouzival jsem ho jako jediny pocitac asi 5 let. Pak se prestala tahle velikost delat a me docela nastvalo, kdyz pak par tydnu po koupi noveho se 14" vratili do nabidky modely prave s 13" uhloprickou. 14" je pro me maximum pro to, aby noutbuk mohl splnoval svuj zakladni ucel tj. prenosnost.
TomAnt Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Ano, suhlasim, sam mam 13" ale mam ho bezne v dockine... Vzhladom na to, ze bude bezne pripojeny k externemu monitoru, zabudnime na 15ku a zameriame sa na 13ku Preto som sa pytal, ci bude alebo nebude pripojeny k "normalnemu" monitoru...
raven Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Také položím dotaz: Výběr výkonnějšího notebooku. Budget 24000CZK koncová cena. Požadavky Intel Core 2 Duo alespoň 2,26, 2-4GB RAM (Ideálně DDR3), display 13-15. Ideální mi přijde Macbook white, který splňuje vše výše uvedené a navíc má cca 5-7 hodin provozu na baterie. Jediná nevýhoda - slabší grafika nvidia 9600m. Jakou alternativu na platformě PC byste doporučili? Napadla mě třeba Toshiba Satellite u500-192 http://www.alza.cz/toshiba-satellite-pro-u...192-d151311.htm DELL Studio XPS 13 - má ho přítelkyně a je spokojená...
cody Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Tak já to napálím na férovku. Když chlap potřebuje mít doma klid na ty svoje důležitosti tak má dvě možnosti... Tak tak Videl jsem to stejne, navic forum nejvic procitam natazenej v horky vane. Nenech se od netbuku odvratit. Jde predevsim o velikost, tech 10 palcu staci az dost na surfovani a email, hlavne je to o vydrzi baterky. Zamer se na servis. Me po roce drobeni u vecere a slintani nad forem zacla blbnout klavesnice. Po telefonatu prodejci jsem to odnesl rovnou do servisu v CB a za 5 dni mi ho vratili s novou klavesnici a upgrade Biosu:-) U notebooku nebo netbooku je dobrej dostupnej a rychlej servis nutnosti. Zkusil jsem nedavno Windows 7 a Atom na to nerika nic:-) Pro predstavu mych 9 palcu
Josef01 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Servis je pro mě jednoznačně nejdůležitější, oprava příští pracovní den a přes to nejede vlak (DELL) !
TomAnt Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Co sa tyka servisu - Dell jednoznacne. Na druhej strane, ja by som rad, keby som tieto veci nemusel davat do opravy, vy nie? OT: Inac, zaregistrovali ste podmienky vymeny baterky na iPadoch? Ked vam zacne odchadzat baterka, za 99 USD vam vymenia baterku... vlastne, cely iPad za novy... Linka sa mi nechce hladat, je toho plny web
JJ Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Inac, zaregistrovali ste podmienky vymeny baterky na iPadoch? Ked vam zacne odchadzat baterka, za 99 USD vam vymenia baterku... vlastne, cely iPad za novy... Linka sa mi nechce hladat, je toho plny web Opravdu mění celý iPad? Já si myslím, že to bude spíš fungovat stejně, jako u iPhone - tj baterka se vymění v servisu (a na netu se dá sehnat separátně i s nářadím na výměnu). Mimochodem, máme doma jeden původní iPhone z roku 2007 a baterka se pořád drží v dobrém stavu.
Josef01 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Co sa tyka servisu - Dell jednoznacne. Na druhej strane, ja by som rad, keby som tieto veci nemusel davat do opravy, vy nie? Já jsem nikdy notebook DELL do opravy nedával, ale jsou ve světě známy případy, kdy se porouchal . Pokud mohu říci vlastní zkušenost na počítačích DELL danou na vzorku 2000ks za 2 roky - poruchovost cca 0,1% za 2 roky, o tom se může ostatním výrobcům jenom zdát, speciálně Aceru. Každopádně oprava i v případě poškození vlastní vinou (pád ze stolu, nápoj nalitý do klávesnice apod.) je výborná věc. V případě pracovního nástroje bych tedy volil servis, pokud je to "na hraní" pak mě to tolik nepálí a volím co se mi líbí, tedy Apple.
rorda Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Já mám Dell a 4 roky NBD záruku a využil jsem ji po dvou měsících, kdy mi začal divně pískat zdroj, nic urgentního, ale bylo příjemné, že mi ho hned poslali a druhý den s ním byl pošťák u mě ... Ani se tím nezabývali, že by někoho posílali, to by je vyšlo draho, jen si ověřili některé údaje ...
TomAnt Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 To JJ> http://www.apple.com/support/ipad/service/battery/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se