adam-a380 Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2012 A je strejda sběratel také tady na fóru? (ne, že by mě tedy zajímalo, kdo to je...) není tady
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 Krásný den, přátelé. měl bych na vás takovy skromný dotaz. Chtěl bych Prim sport automatic. Kdyz tak koukam na aukce apod, tak to jsou sileny penize za rozbita pouzdra s kdovijakymi strojky. Proto me napadlo, ze bych si koupil renomovany pouzdro od Eltonu a do nej sehnal vnitrnosti. Jak jsem to tak studoval, tak se tam davaly kalibry 69 (nebo 96?).... a ted ma otazka. do jakych jinych hodinek se take davaly tyhle kalibry? Abych mohl rozsirit sve vyhledavaci obzory? Dekuji mimochodem, co jsou tohle za sporty? s bilyma rucickama jsem je prakticky nide nevidel. Jsou po tatovi, ale ten mi tvrdi, ze se do nich nezasahovalo..... ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 pardon za velikost fotky, nejak mi to ulitlo.... Krásný den, přátelé. měl bych na vás takovy skromný dotaz. Chtěl bych Prim sport automatic. Kdyz tak koukam na aukce apod, tak to jsou sileny penize za rozbita pouzdra s kdovijakymi strojky. Proto me napadlo, ze bych si koupil renomovany pouzdro od Eltonu a do nej sehnal vnitrnosti. Jak jsem to tak studoval, tak se tam davaly kalibry 69 (nebo 96?).... a ted ma otazka. do jakych jinych hodinek se take davaly tyhle kalibry? Abych mohl rozsirit sve vyhledavaci obzory? Dekuji mimochodem, co jsou tohle za sporty? s bilyma rucickama jsem je prakticky nide nevidel. Jsou po tatovi, ale ten mi tvrdi, ze se do nich nezasahovalo..... ?
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Ale zasahovalo. Ty ručky jsou vyměněné, správně to je takhle Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A do sportů se dával pouze strojek kal. 69. Na kal. 96 nepasují číselníky - je tam jiná rozteč upevňovacích otvorů. A aby ti to fungovalo, tak potřebuješ automatové dýnko - automatový strojek je vyšší a potřebuješ upevňovací rámeček strojku do pouzdra - automatový strojek má vyšší průměr. Takže ve finále je skoro jednodušší si koupit ty automaty originál. Edit: jinak kal. 96 se dával do všech ostatních prim automatů a do leteckých sportů. Kal. 69 se dával jen do sportů. Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem Honza.manta
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 hmm.. tak se mi alespon libi vic, nez ty originaly... ale diky diky za ty kalibry.. a obracene.. kalibr 69 se daval do jakych hodinek? jen do tech sportu? diky Ale zasahovalo. Ty ručky jsou vyměněné, správně to je takhle Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A do sportů se dával pouze strojek kal. 69. Na kal. 96 nepasují číselníky - je tam jiná rozteč upevňovacích otvorů. A aby ti to fungovalo, tak potřebuješ automatové dýnko - automatový strojek je vyšší a potřebuješ upevňovací rámeček strojku do pouzdra - automatový strojek má vyšší průměr. Takže ve finále je skoro jednodušší si koupit ty automaty originál.
orlando1 Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Ještě by mohl na stávající kalibr 68 naroubovat samonátah (Teda on asi ne, ale někdo jiný) Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem orlando1
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 hmm.. tak se mi alespon libi vic, nez ty originaly... ale diky diky za ty kalibry.. a obracene.. kalibr 69 se daval do jakych hodinek? jen do tech sportu? diky Já to tam ještě doplnil - tak ještě jednou: Strojek kal. 69 se dával jen do sportů. Strojek kal. 96 se dával do všech ostatních prim automatů a do leteckých sportů.
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 mhm... a tohle http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/IMG_7604.JPG je teda co za automaty? to nejsou sporty? :X Já to tam ještě doplnil - tak ještě jednou: Strojek kal. 69 se dával jen do sportů. Strojek kal. 96 se dával do všech ostatních prim automatů a do leteckých sportů.
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 Ještě by mohl na stávající kalibr 68 naroubovat samonátah (Teda on asi ne, ale někdo jiný) Aha - jsem poněkud zapomnětlivý. Tohle neuvažuju, to není pro normálního smrtelníka, ale mohl by to naroubovat na kalibr 64(dával se do některých porevolučních sportů a pseudosportů). To by mělo nějak jít, základna by měla být shodná s 69 a dle mého by tam tím pádem měl pasovat samonátah z 96(rozhodně je samonátah shodný na 69 i 96). Jen vyměnit pérovník. No a dýnko. A sehnat si automatovej cifr a je to v kufru. Ošoupané černé sport automaty se dají občas sehnat tak okolo dvou tisíc, což mi stále připadá nejjednodušší.
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 mhm... a tohle http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/IMG_7604.JPG je teda co za automaty? to nejsou sporty? :X To jsou vlastně jediné sporty v automatu, kal. 69. Jen se dělaly v různých barvách ciferníku.
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 Tak jsem z toho, pratele.. uplne mimo ... abych to teda shrnul, jak jsem to ne/pochopil. Koukam tu do ruznych "encyklopedii" povalujicich se tu na foru a vubec mi to nesedi dohromady. Tyhle Sporty bych rad (at v originale, nebo nejak zbastlene: http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/IMG_7604.JPG Jaky maji kalibr? 69? A proc jsem nekde nasel, ze to ma kalibr 96? (http://physics.muni.cz/~skalicky/download/katalog.pdf) Po cem se mam teda ohlizet? To jsou vlastně jediné sporty v automatu, kal. 69. Jen se dělaly v různých barvách ciferníku.
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Tak tam holt udělali soudruzi z NDR chybu. Shrnu to polopaticky: Od roku 1969 do roku 1993 se dávaly do sportů strojky kal. 68. Od roku 1993 se tam dávaly nové strojky kal. 64 a stále ještě i staré kal. 68 ze zásob - nenašel jsem v tom žádný řád. Úplně na konci výroby se tam ještě dávaly čínské strojky ZJS.Do sportů v automatu se dávaly pouze strojky kal. 69, taktéž zavedené do výroby v roce 1993(stejně jako kal 64.). Pouze letecké sporty vyrobené v jednorázové sérii někdy v roce 1983(o tom datu se tady stále vedou diskuze, proto píšu někdy) poháněl kalibr 96 - tehdy nově vyvinutý(zavedený do výroby snad 1978). A opět úplně poslední kousky automatických sportů měly čínské automaty ZJS a japonské miyoty 8215(označované jako prim kalibr 72).Snad jsem to tam dal všechno Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem Honza.manta
marozKO Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 jo, tohle jsem potreboval. diky! kdyz uz jsme v takove diskuzi. Pouzdro leteckych a sport automatiku se lisi, nebo tam je rozdil jen nejakem tom upevnovacim krouzku pro 69/96 strojek? Tak tam holt udělali soudruzi z NDR chybu. Shrnu to polopaticky: Od roku 1969 do roku 1993 se dávaly do sportů strojky kal. 68. Od roku 1993 se tam dávaly nové strojky kal. 64 a stále ještě i staré kal. 68 ze zásob - nenašel jsem v tom žádný řád. Úplně na konci výroby se tam ještě dávaly čínské strojky ZJS. Do sportů v automatu se dávaly pouze strojky kal. 69, taktéž zavedené do výroby v roce 1993(stejně jako kal 64.). Pouze letecké sporty vyrobené v jednorázové sérii někdy v roce 1983(o tom datu se tady stále vedou diskuze, proto píšu někdy) poháněl kalibr 96 - tehdy nově vyvinutý(zavedený do výroby snad 1978). A opět úplně poslední kousky automatických sportů měly čínské automaty ZJS a japonské miyoty 8215(označované jako prim kalibr 72). Snad jsem to tam dal všechno
Honza.manta Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 Neliší se nic. 69 je asi o milimetr vyšší, ale vejde se to tam obojí a průměr mají stejný. Liší se pouze roztečí upevňovacích otvorů na číselník. A potom se liší konstrukčně - kal. 69 má krátké překlápění data - cca 1/2 hodiny(stejné jako mechanické strojky) a kal. 96 na to potřebuje cca 2 a 1/2 hodiny.
t2 Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2012 Přidám dotaz: Prim sport2 s kal. 72 je už v nerezu že? A jde o to samé pouzdro které teď dělá elton při renovaci? Dík.
Honza.manta Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2012 Dělalo se v obou variantách pouzder. V chromovaném a i v nerezu(renovační pouzdro).
padza1 Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Ahoj všem, měl bych na vás dotaz ohledně seřizování strojku kalibru 68. Čím přesně se seřizuje? Dostaly se mi do rukou sporty II a hravě zvládnou jednu minutu za 52sec, což je sice úctyhodný výkon, ale poněkud nežádoucí :-) Nebo by jste věděli o nějaké závadě která by to mohla způsobovat? Samozřejmě je můžu donést k hodináři na seřízení případnou opravu, ale rád bych to seřízení zkusil sám. Dik za vaše rady, PJ.
Honza.manta Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 (upraveno) Otevři si hodinky a posuň páčku dle obrázku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ale ten fofr, co popisuješ je dle mého spíš zmagnetizovaný nebo slepený vlásek. Edit: chybička se vloudí Upraveno 13. ledna 2012 uživatelem Honza.manta
padza1 Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Dik za rychlou odpověď. Dalo by se poznat pouhým okem /lupou zda je vlásek slepený? Pokud ano jak se to pozná? Kdyby byl slepený, případně zmagnetizovaný tak je to asi na výměnu, že?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se