skalis Odesláno 27. března 2010 Nahlásit Odesláno 27. března 2010 Radit nebudu, jen bych opakoval rady ostatnich. Dneska jsem letos poprve vyrazil na brusle ozkouset cyklostezku z Brna (konecna "4" Babicka) do Bilovic. Je tam pekny novy asfalt, je to porad prakticky po rovine (podel Svitavy) a pekne to jede. Dnes tam uz byli i lidi (cas mezi 10 a 11 hodinou dopoledni), sel jsem tudy pesky minulou sobotu kolem 9h a to tam nebyl nikdo. Ale ve srovnani s cyklostezkou z Porici k Olympii, kde jsem jezdival pred par lety, je to pohadka. Pro brnaky jednoznacne doporucuju. Stal jsem na bruslich po par letech prestavky, tak jsem to moc neprehanel a vzal jsem to jen jednou tam a zpet (asi 2x4,5 km, na pohodu a otestovani), priste vic a az si svaly na ten pohyb zase zvyknou, tak se tam bude dat najizdet slusna porce .
nAscA Odesláno 27. března 2010 Nahlásit Odesláno 27. března 2010 Taky jsem znal jednoho, co se v aute nepoutal. Protoze jak tvrdil, jezdil 20 let a nikdy neboural. Konec pribehu si asi domyslis... Ze jsi hazarder je vec tvoje a tvych blizkych, snad to nebude nikdo brat jako radu. Na kole bych napr. bez helmy nikdy nevidel. Ted uvazuji i o pateraku, prece jen na kole padam celkem casto Pro me jsou brusle mnohem bezpecnejsi, taky na nich nejedu tak rychle jako pri sjezdu na kole (nebo autem) a vetsinou po parcich, kde nejsou zadne necekane prekazky. A taky je clovek pri brusleni docela blizko, tak pokud te nesrazi auto, tak hrozi spis odreniny nez cokoliv horsiho. Dozadu na hlavu, pokud umis bruslit je temer nemozne spadnout a dopredu jdes rukama napred.
Filipes Odesláno 27. března 2010 Nahlásit Odesláno 27. března 2010 ..dozadu na hlavu, pokud umis bruslit je temer nemozne spadnout.. tohle bych chtěl okomentovat - bruslit umím řekl bych velmi dobře a po pádu dozadu na hlavu jsem taktak utek hrobníkovi z lopaty - takže jezdi klidně bez helmy, ale prosím netvrď že je to bezpečné
jiriskopal68 Odesláno 27. března 2010 Nahlásit Odesláno 27. března 2010 Na kole bych napr. bez helmy nikdy nevidel. Ted uvazuji i o pateraku, prece jen na kole padam celkem casto Pro me jsou brusle mnohem bezpecnejsi, taky na nich nejedu tak rychle jako pri sjezdu na kole (nebo autem) a vetsinou po parcich, kde nejsou zadne necekane prekazky. A taky je clovek pri brusleni docela blizko, tak pokud te nesrazi auto, tak hrozi spis odreniny nez cokoliv horsiho. Dozadu na hlavu, pokud umis bruslit je temer nemozne spadnout a dopredu jdes rukama napred. Hele, spadnout se dá vždycky, tak že je to bezpečné, tak to bych netvrdil, stačí když najedeš na kousek větvičky ze stromu, kamínek a je to a můžeš být bruslař sebelepší.Kolečkové mám dvoje, na rekreaci,na in-line hokej a chrániče si beru na obě aktivity.A co se týká rychlosti jízdy na kolečkových bruslích, tak tá se vyrovná kolu zcela určitě.
nAscA Odesláno 27. března 2010 Nahlásit Odesláno 27. března 2010 (upraveno) Hele, spadnout se dá vždycky, tak že je to bezpečné, tak to bych netvrdil, stačí když najedeš na kousek větvičky ze stromu, kamínek a je to a můžeš být bruslař sebelepší.Kolečkové mám dvoje, na rekreaci,na in-line hokej a chrániče si beru na obě aktivity.A co se týká rychlosti jízdy na kolečkových bruslích, tak tá se vyrovná kolu zcela určitě. A proto jsem napsal sjezdu na kole. Tak rychle na brulich urcite nejedes. No i kdyz jsem se jednou drzel motorky a dali jsme 60km/h a silene se mi klepaly nohy. Na hokej bych si ty chranice vzal, ale na verejne brusleni bych si je nebral. Tak si nevezmu helmu a chranice ani na jizdu po parku, byt jsem tak jezdival se dvema huskeyma a bylo to o drzku. Filipes nikde netvrdim, ze je to bezpecne. Byl jsem svedkem (btw v Krnove) na kluzisti, kdy typek najel na ryhu, spadl, zapadl mu jazyk... a vzal by sis na kluziste chranice? Kamarad si tam o mantinel zlomil ruku.... Upraveno 27. března 2010 uživatelem nAscA
cody Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Odesláno 28. března 2010 Delej jak myslis. Ja mel na bruslich jednu kolizi. Na stezce okolo Lipna. Cyklista me predjizdel a vyvaleli jsme se oba. Par sramu, ale jak to dopadne priste?
Filipes Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Odesláno 28. března 2010 ok, psals že je téměř nemožné spadnout dozadu na zátylek - tohle tvrzení platí pro kolo (tam letíš vždycky dopředu anebo nabok), ale ne pro brusle (na bruslích se padá na všechny strany právě proto že v nižší rychlosti různě zatáčíš, otáčíš se, jezdíš pozadu..) taky podle toho vypadá cyklistická helma x správná helma na brusle, která je přes celou šišku
Horhe Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 Měl bych dotaz k bruslím, resp. ložiskům. Je jedno jaký ložiska koupim? Jedná se mi hlavně o průměr. Když koupim ložiska např. Powerslide ABEC 7 a budu je chtít narvat do bruslí Roces kde původně byly ABEC 1, vleze se to tam?
Z. Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 Měl bych dotaz k bruslím, resp. ložiskům. Je jedno jaký ložiska koupim? Jedná se mi hlavně o průměr. Když koupim ložiska např. Powerslide ABEC 7 a budu je chtít narvat do bruslí Roces kde původně byly ABEC 1, vleze se to tam? Jo, průměrově to bude v řadě ABEC stejný. Rozdíl je v kvalitě. Čím vyšší číslo, tím lepší (a dražší). Jo a ty PS ABEC by měly být zase ještě lepší (menší valivý odpor) než pouhé ABEC, takže jsi zvolil dobře.
vaba Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2010 Jezdim uz nekolik let, sice pro zabavu, ale dalky.Postupne jsem vystridal od Salomonu (prestali vyrabet in.line brusle) az k Rolleblade. Kolecka od 80 az po dnesni 110 mm. Pro kratke jizdy Racemachine (ale uz minimum pouziti), pro vzdalenost nad 60 km Speedmachine. Kolecka radeji tvrde (moje vaha kulminuje nekde u 96 kg). Protoze jeste jezdim i na lednich, tak mam problem se kolecky (dost jich sjedu, protoze odraz je hodne silovy). Jinak loziska co nejkvalitnejsi (kdyz si uvedomis, ze musis odvalovat 16 kusu). Delaji se i keramicka. Boticka je asi nejlepsi tepelne tvarovana. Chranice minimalne zapesti, helma samozrejmosti (asi by jsi na hokej bez helmy taky nesel). Trasy po cele republice a hlavne prodlouzeny vikend n D na Fleamin skate raji.
Thomass Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2010 Ahoj Snowe, dovol par postrehu z vyberu brusli pro partnerku. Momentalne obouva Rollerblady. Posledni sezonu si casto stezovala na otlacenou holen, volnejsi boticku-zacali jsme hledat nastupce. Vzhledem k me velke spokojenosti s K2 jsme vyber zamerili na tuto znacku, konkretne K2 Celena 2010. Co jsme ale necekali byl problem s velikosti-ani ne tak s dostupnosti, jako s prodejnami, kde se info lisilo. V JB Sportu, kde i ja porizoval sve K2, radili velikost stejnou, jako velikost bot, v pripade volnejsi boticky tlustou ponozku na nohu. Naopak, v K2snowboards.cz (Spalena 16, Praha 1), doporucili alespon o pul cisla mensi. Nejdrive botka tlacila, po 15min na noze povolila a my si dnes, po vikendovem reseni a navstevach obchodu, odtud brusle dovezli. Pokud K2, obchod mohu jen doporucit, skvely personal, ochotni! Pokud je to mozne, doporucuji vyhnout se sportovnim "supermarketum". Drzim palce pri vyberu.
pete Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Čau chlapi...moje žena by chtěla zkusit bruslit, ale nevím jestli u toho vydrží. Tak tedy neválí se někomu doma manželčiny (dceřiny) brusle ve velikosti 39? Že bych je za rozumný peníz odkoupil.Nechci kvůli rozmaru své drahé zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady.Předem dík.
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 To Snow Já mám už cca desátý rok Ultrawheels. Není jim dodnes co vytknout. Inliny za cca 5K by už měly být všechny slušné. Jsem línej to číst detailně, tak možná budu už někoho papouškovat, tak sorry. Měly by mít kovové podvozky a kolečka tvrdost 82A a tak 78mm průměr(máš li to na takové to městsko parkové a případně rodinné ježdění). A myslím, že nikdo nenapsal to nejnutnější - musí mít ve špičce boty nasávací větrací otvory a to co největší. Ona se v tom tak po hodině už slušně paří noha a po dvou je to horší než sauna(nemáš-li ty větrací čpičky). A když je budeš kupovat, tak nezapomeň, aby ti k tomu dali klíče - buď dva imbusy nebo u K2 ten sajrajt, co tam mají na jedné straně místo imbusu. A taky si rovnou kup dva krátké šrouby do koleček a vyhoď brzdy - jsou jen pro vztek. Čau chlapi...moje žena by chtěla zkusit bruslit, ale nevím jestli u toho vydrží. Tak tedy neválí se někomu doma manželčiny (dceřiny) brusle ve velikosti 39? Že bych je za rozumný peníz odkoupil. Nechci kvůli rozmaru své drahé zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Předem dík. SZ
notabene Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Už jezdíte? Já se dneska projel od Ronda za Olympii, no vyrostlo tam pár nových cest. Stezka čistá, jen mokro (první crash už je zamnou
B.F.G. Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Pánové, marně už nějaký den hledám brusle pro mě. Chci 84 - spíš 90mm kola, a ne cenu nad 5000,-Kč. Ovšem narazil jsem na Brno a skoro nemožnost cokoliv vyzkoušet. Zkusil sem tuším K2 Monaco 84 - asi nejlepší ale není to 90mm, pak Rollblade 90 cosi, ty mě tlačily na vnější straně nártu a jedny Fily v Helasportu 90ky, ty byly zase jako pro sněhuláka, pořád mi v nich klimbala noha. A to je vše, u žádných jiných jsem nenašel moji velikost boty. U Fily mi pasují až 47ky, u K2 46ky a jiné takové brusle /od jiných značek v mé velikosti/ se prostě v Brně nevyskytují. K2 se mi zdají být sice drahé, ale fakt sedí nejpřirozeněj a nejlíp. Poradíte někdo kam se mám podívat?
notabene Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 V Brně zkus Hrazdira sport, brusle bych vybíral fakt jen podle toho jak padnou na nohu, vše ostatní se dá vyměnit..
NIGHTinGALE Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Minulý víkend jsem kupoval mladé K2 Alexis. Teď je půjde v sobotu poprvé prubnout, tak jsem zvědav. Bude na tom stát poprvé a já ji toho moc nenaučím, takže budeme dobrá dvojka Pokud se někdo chystáte v Brně za Tesco/Olympii, tak bacha na nás Ale proč to píšu - zkoušeli jsme asi 3 hodiny vše, co měli - Fila, RollerBlade, K2, ... snad 15 různých párů.A tyhle K2 Alexis sedly bezkonkurenčně nejépe. Navíc prodavač tvrdil, že mají lepší ložiska, než cenově srovnatelné Fila. No, tomu moc nerozumím, ale je pravda, že když jsem roztočil kolečka, tak na těch K2 točila asi dvojnásobnou dobu. Jestli to o něčem vypovídá, to nevím, ale měl jsem z toho dobrej pocit Tak už jsem pak rezignoval i na cenu, protože 4 litry za brusle pro začátečníka mi přijde docela dost.Kupovali jsme je v Hervisu a když jsem se pak doma díval na internet, tak jsem je našel všude ještě o pár stovek dráž. Takže asi má Hervis docela O.K. ceny. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pete Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 (upraveno) No já pak klidně koupím nové...bude-li jezdit. Ale na vyzkoušení a jestli vůbec bude jezdit mi to přijde dost, dát 5k ta brusle, které skončí ve sklepě - možná. Nebo mě překvapí a já s chutí pojedu zkoušet nové brusle:). Tímto bych chtěl poděkovat členovi Honza.manta za rychlou reakci. Mělo by být vše domluveno... Upraveno 1. dubna 2011 uživatelem pete
Stano74 Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Přátelé, díky za cenné rady. Udělal jsem si hrubý obrázek, vím jaká značka je nejoblíbenější, k mému překvapeení to je K2, čekal Rollerblade a získal jsem adresy kammenných prodejen. Těším se na další rady a nápady. Mám teraz K2 radical, no nie som velmi spokojny. Korčule sú rýchle, ale veľmi tvrdé a na nie moc kvalitnom povrchu ma nohy /hlavne v členkovej oblasti/ rozbolia skôr ako sa stačím unaviť. Predtým som mal pohodlnejsie /aj lacnejšie/ Rollerblade a korčulovalo sa mi lepšie a prešiel som aj väčšie vzdialenosti. Tak to asi nie je vždy len o cene - pri kúpe hlavne dostatočne vyskúšať a keď sa dá, požičiať si testovacie inline /u K2 a Rollerblade by to nemal byť problém/. Dalšie korčule budú určite Rollerblade. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 Tak jsem ovlivněn tímto vláknem oprášil brusle a byl se provětrat v modřanech a je mi blaze. Jaro budiž pochváleno.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se