Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mě, jestli strojek v automatech od Seika (potápky Monstra nebo 5) funguje i při teplotách pod -20 C?

Napiště klidně i o jiných automatech, pokud máte zkušenosti ve větších marazech.

Odesláno

Osobne skusenosti nemam, ale model Sinn Arktis vydrzi mraz pod -40C. Som na mobile cize pre viac info stranka Sinn.

Návštěvník admira
Odesláno

Jako optimalni se jevi nove hodinky Master Compressor Extreme LAB od Jaeger-LeCoultre s novym Calibre 988C, ktery je prvni sveho druhu na svete, jez nepouziva jakekoliv maziva ci lubrikanty. Provozni teplota je garantovana v rozmezi - 40° / + 60° C.

master-chronograph-extreme-lab-jaeger-lecoultre.jpg

Dale jsou uspesne pouzivany v extremne nizkych teplotach modely Polar Surveyor a Arctic Diver od firmy KOBOLD. Tyto modely pouzivaji in-house kalibry K.751 a K.2651, Made in USA.

ps_redes.pngdiver_full.png

Návštěvník admira
Odesláno

Jinak tady je odkaz na test, kde byly hodinky SEIKO 7 hodin zmrazeny a pote uvareny a prezili to celkem bez uhony.

Odesláno
Zajímalo by mě, jestli strojek v automatech od Seika (potápky Monstra nebo 5) funguje i při teplotách pod -20 C?

Napiště klidně i o jiných automatech, pokud máte zkušenosti ve větších marazech.

Asi to tem hodinkam moc dobre delat nebude, ale verim, ze chodit budou. V praxi hodinky mivas na ruce (a jeste pod rukavem), takze takhle nizkou teplotu nemaji (ta bude jen o par stupnu nizsi nez telesna teplota) a tim padem jsou v pohode. Ja svoje SKX007 taham bezne ven a v zime jsem s nimi nemel jediny problem.

Odesláno
.................hodinky Master Compressor Extreme LAB od Jaeger-LeCoultre s novym Calibre 988C, ktery je prvni sveho druhu na svete, jez nepouziva jakekoliv maziva ci lubrikanty. ...............

:offtopic:

Možná se pletu, ale nebyly v tomto směru první UN Freak?

Odesláno
Asi to tem hodinkam moc dobre delat nebude, ale verim, ze chodit budou. V praxi hodinky mivas na ruce (a jeste pod rukavem), takze takhle nizkou teplotu nemaji (ta bude jen o par stupnu nizsi nez telesna teplota) a tim padem jsou v pohode. Ja svoje SKX007 taham bezne ven a v zime jsem s nimi nemel jediny problem.

Já bych se spíš bál té horní hranice. Pouhých +60°C?

Odesláno

Předmět: Odolnost hodinek na velmi nízké teploty

Komu: charles

Kopie: všichni

Ahoj,

Už se na tady na fóru probírala odolnost na magnetická pole, odolnost na náraz, water resistence a další, ale na velmi nízké teploty pod -20°C se dosud asi nikdo neptal. :speak_cool: Asi proto, že jsme tu všichni středoevropané.

To mě docela zaujalo a velmi rád bych tě chtěl požádat o bližší informace o tom, k jakému účelu chceš použít svoje hodinky? (a ?jejich nositele") :wine:

Ptám se proto, že bych si (a ostatní asi taky) docela rád udělal představu o tom, co přesně potřebuješ? Ostatní už tady daly pár návrhů na parádní kousky a nepochybně další přibudou, ale já se chtěl nejdříve zeptat na předpokládaný ?model provozu" hodinek v takovém mraze. Zejména na:

1. Celkovou dobu expozice? - Např. jsem ?musher" a chci se účastnit týdenního závodu se psím spřežením napříč Aljaškou, nebo jsem zaměstnanec mrazíren a potřebuji každý den odpracovat jednu směnu v mrazícím boxu, nebo jsem nadšený potápěč a kdykoliv teplota klesne pod -20°C, jdu na zamrzlý lom vysekat díru do ledu, dát jeden cvičný ponor pod ledem a za cca 2 hodiny je po všem, ? (promiň napadly mě jen samé kraviny :stupid: , ale takhle nějak mi to stačí).
  2. Předpokládaný způsob nošení? - Např. přímo na kůži kryté vrstvou/vrstvami oděvu, nebo mezi vrstvami oděvu, nebo přes poslední vrstvu oděvu. (Je tu ještě jedna možnost, jsi extrémní otužilec a v krátkém tričku si to vykračuješ s hodinkami na zápěstí v -20°C. Jak říkám napadají mě jenom blbosti? :baaasmiley: ).
On by totiž mohl být rozdíl v tom, jestli se nechají hodinky SKX007K zamrazit efektně do kostky ledu při teplotě cca -10 až -20°C po dobu cca 15 hodin jako v tom odkazu na domácí test, nebo jestli se nějaké jiné hodinky nechají běžet 24 hodin při teplotě -45°C, nebo jestli se půjde ještě níže. Například na -150°C po dobu několika hodin.

Děkuji :notworthy:

Návštěvník Tada
Odesláno

Já používal Steinhart Chrono II při lyžování, nosil jsem je v -20 přes bundu a přežily to, ovšem aljaška je jiný kafe...

Odesláno
nebo jsem nadšený potápěč a kdykoliv teplota klesne pod -20°C, jdu na zamrzlý lom vysekat díru do ledu, dát jeden cvičný ponor pod ledem a za cca 2 hodiny je po všem, ? (promiň napadly mě jen samé kraviny ... :stupid: , ale takhle nějak mi to stačí).

V tomto případě (= ponor pod ledem) se přece jedná o teplotu blízkou 0°C.

-20°C jen krátkodobě na povrchu.

Já používal Steinhart Chrono II při lyžování, nosil jsem je v -20 přes bundu ......

:lol2: :lol2: Proč?

Návštěvník Tada
Odesláno
V tomto případě (= ponor pod ledem) se přece jedná o teplotu blízkou 0°C.

-20°C jen krátkodobě na povrchu.

:lol2: :lol2: Proč?

Protože mi přišlo nepohodlný sundavat si rukavice a vyhrnovat si 4vrstvy oblečení když jsem se chtěl podívat kolik je hodin, tak jsem je prdnul na natostrap a bylo to.

Odesláno
Skoro jsi se trefil, akorát nejsem musher.

Na toto je chci použít: http://www.alaskaultrasport.com/race_info.html

Teploty tam dostahují běžně kolem -40 C, při silném větru i více.

:notworthy: klobouk dolů :notworthy:

tak to už bych šel do toho, ale chápu, že každá kačka bude dobrá na jiné vybavení a čas změří v těchto extrémech spolehlivěji Suunto nebo Casio... nebo zkusit pumpnout sponzora, budeš li mít nějakého, každopádně ti fandím a dej vědět jaké to bylo!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
:notworthy: klobouk dolů :notworthy:

tak to už bych šel do toho, ale chápu, že každá kačka bude dobrá na jiné vybavení a čas změří v těchto extrémech spolehlivěji Suunto nebo Casio... nebo zkusit pumpnout sponzora, budeš li mít nějakého, každopádně ti fandím a dej vědět jaké to bylo!

Koukám, že tombed už dorazil do Prahy. :clap:

charles: Musím říct, že Aljaškou na kole v -40..... to je tedy úlet jak hrom! Smekám :thumbsup_anim: .To si vůbec nedovedu představit.

Tady asi nic než digi nepřežije. Kolo + mráz.....

Možná Kamilovy Formexy?????

Že by je nechal testovat?

Odesláno
Koukám, že tombed už dorazil do Prahy. :clap:

charles: Musím říct, že Aljaškou na kole v -40..... to je tedy úlet jak hrom! Smekám :thumbsup_anim: .To si vůbec nedovedu představit.

Tady asi nic než digi nepřežije. Kolo + mráz.....

Možná Kamilovy Formexy?????

Že by je nechal testovat?

Libe až zítra, až zítra do Prahy...:),teď končím šestnáctku u PC, nazývá se to segmentace trhu a dělám to rááááááád... :lamo:

ty Omegy by ten mráz s tím heblem na pouzdře vydržely taky, jestli ale ty otřesy, asi ne...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...