cody Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2012 Když jsem potřeboval v létě mezi nabíjením velké heli uklidnil rozbušené srdce, pořídil jsem malou stíhačku s dmychadlem. Bez vektoru tahu. Docela mazec. Nálety a přelety nad zemí v plne rychlosti potěší vždycky:-) Opravu po pádu vyřeším epoxidem nebo vteřiňákem na místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2012 (upraveno) Nejvíc mě pohltily ale rakety. Baví mě je navrhovat, vyrábět, zkoušet. Tohle je teď z víkendové airsoftové akce. Výška rakety 197cm, váha 2530g. 4 motory o celkovém impulzu cca 160Ns. Dosažená výška cca 700m. Selhalo mi dálkové odpalovací zařízení, vybily se v tom mrazu baterky ve vysílači. Musel jsem nacouvat autem a přes dráty připojit na autobaterii. Stál jsem 7m od rampy a zapoměl si vzít helmu. Docela peklo když taková raketa je v první vteřině nad mojí hlavou:-)) Ale stojí to za to.<br><br> Upraveno 15. ledna 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2012 (upraveno) Tady je sice nejméně kvalitně vyfocený zato nejvíce povedený můj start téměř stejnou raketou podobné konstrukce. Tenkrát jsem ještě dálkovej odpal neměl dodělanej. Taky dráty k autu. Upraveno 15. ledna 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Před nějakou dobou jsem koupil vrtulník Swift S929. Ale kluk se toho bál a tak jsme ho znovu zkusili až před cca 14 dny. Jenže vrtulník se ne a ne vznést - je nabit, motor jede na plné obrátky, zvedne se cca 10 cm nad zem a pak klesne. Stroj je ještě v záruce, ale po prodejci se slehla zem. Nevíte prosím někdo, jestli nestačí něco utáhnout/povolit/ohnout/vyměnit a nebo je jediné řešení koupě nového? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Před nějakou dobou jsem koupil vrtulník Swift S929. Ale kluk se toho bál a tak jsme ho znovu zkusili až před cca 14 dny. Jenže vrtulník se ne a ne vznést - je nabit, motor jede na plné obrátky, zvedne se cca 10 cm nad zem a pak klesne. Stroj je ještě v záruce, ale po prodejci se slehla zem. Nevíte prosím někdo, jestli nestačí něco utáhnout/povolit/ohnout/vyměnit a nebo je jediné řešení koupě nového? Pokud klesne a jen tak poskakuje, tak je nabit málo. U této kategorie je to častý jev. Buď špatný způsob nabíjení, nebo baterka, či nabíječka v háji. podobný vrtulník mi to dělal taky a prodejce mi to s tímto vyměnil za jiný, již funkční. Tak zkus, pokud je ta možnost, jiný způsob nabíjení. Třeba USB, nebo co nabízí za možnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Pokud klesne a jen tak poskakuje, tak je nabit málo. U této kategorie je to častý jev. Buď špatný způsob nabíjení, nebo baterka, či nabíječka v háji. podobný vrtulník mi to dělal taky a prodejce mi to s tímto vyměnil za jiný, již funkční. Tak zkus, pokud je ta možnost, jiný způsob nabíjení. Třeba USB, nebo co nabízí za možnosti.Zkoušel jsem ho nabíjet jak přes USB, tak ovladačem z vložených baterií - výsledek je vždy stejný. Ale přijde mi podle zvuku a otáček, že je nabitý dost. No vzhledem ke zmizení prodejce a nemožnosti reklamace se asi pokusím sehnat ještě jeden, aspoň budu mít spoustu ND. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Zkoušel jsem ho nabíjet jak přes USB, tak ovladačem z vložených baterií - výsledek je vždy stejný. Ale přijde mi podle zvuku a otáček, že je nabitý dost. No vzhledem ke zmizení prodejce a nemožnosti reklamace se asi pokusím sehnat ještě jeden, aspoň budu mít spoustu ND. Možná zkus sehnat nějakou trosku za hubičku a přepájet baterii. Pokud se zdá, že jede na plný výkon, tak na tomto typu vrtulníku není tolik složitostí, aby neletěl. Myslím si, že je to baterii, ať už nabíjení, nebo samotném zdroji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Možná zkus sehnat nějakou trosku za hubičku a přepájet baterii. Pokud se zdá, že jede na plný výkon, tak na tomto typu vrtulníku není tolik složitostí, aby neletěl. Myslím si, že je to baterii, ať už nabíjení, nebo samotném zdroji.Tak to fakt vypadá na baterku - po roztočení vrtule začne blikat dioda, i když byl hodinu v nabíječce. Na netu jsem našel novou za 100 - jen se obávám, že ji nedokážu vyměnit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2013 Tak to fakt vypadá na baterku - po roztočení vrtule začne blikat dioda, i když byl hodinu v nabíječce. Na netu jsem našel novou za 100 - jen se obávám, že ji nedokážu vyměnit... Určitě jo, nic to není. Stejně se mi to nezdá, já bych podezíral nejvíce to nabíjení. Postup, vyplý model, zaplý model... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2013 Tyhle prtavy li-polky umiraji pomalu sami, zadna mi neprezila vic jak 3-4 mesice provozu. Kdyz je nepouzivas, vetsinou se podbijou pod 3V. Stane se pak, ze je nabijes jakoby naplno, ale clanek tzv. zmekne (zvetsi se nad pripustnou mez vnitrni odpor) a nema vykon. To bude podle toho co pises tvuj pripad. A pozor, v mrazu baterka co litala 5-6min vydrzi nekdy taky 1-2 min. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2013 A jeste dulezita rada kterou jsem ja neposlech:-( Zlomena ruka a rizeni heli fakt nejde dohromady. Uz tomu verim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SakalMarty Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 teda až jsem zaskečenej, kolik chronopacientů se zabývá RC modelingem, respektive jsem fakt hračičkové. Jsem rád, že nejsem jedinej. furt to slyším doma, je ti 30 a pořád jenom hodinky, nebo rally, nebo vrtulníčky atd.... super, teď se cítím míň jako pacient pro chocholouška Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 To je casty jev, ze lidi mivaji spolecne konicky. Treba Hodinky, noze, vaporizery, modely. Na nektere lidi narazis na vsech moznych i nemoznych forech:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Před nějakou dobou jsem koupil vrtulník Swift S929. Ale kluk se toho bál a tak jsme ho znovu zkusili až před cca 14 dny. Jenže vrtulník se ne a ne vznést - je nabit, motor jede na plné obrátky, zvedne se cca 10 cm nad zem a pak klesne. Stroj je ještě v záruce, ale po prodejci se slehla zem. Nevíte prosím někdo, jestli nestačí něco utáhnout/povolit/ohnout/vyměnit a nebo je jediné řešení koupě nového?Bude to slabou lipolkou. Řešení je vyměnit Lipolku - ebay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Jak jste se naučili lítat s vrtulníkama? Zkoušeli jste to na simulátoru nebo metodou pár rozlámaných vrtulí a všemožných škod? potřeboval bych poradit. Mám tady tenhle Blade CP Pro 2... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 (upraveno) Ja to mel tak, ze jsem nekde dostal tu dvourotorovou 3 kanalovou hracku a druhej den bylo jasno. Sel jsem pro jednorotorovej mikrovrtulnik 4 kanal:-) Tech jsem znicil 5 nebo 6 a koupil vetsi 6 kanalovej minivrtulnik (vzadu porad jeste moturek). To uz bylo na povazenou, jak strachem ze zpusobenych skod a take zjistenim cenou budoucich oprav. Zase jsem zjistil, ze letat se da, chce to jen velkej vrtulnik. Poslechl jsem rady kterou mi vsichni od zacatku davali. Koupil jsem programovatelne radio a simulator. Sice je to par tisic, ale je to minimalne na par let, ne-li na dosmrti:-) A zmenil tim pohled na letani vrtulnikem. Tyden s poradnym radiem (musi byt fakt programovatelne alespon 6 kanalove) a poradnym simulatorem (Phoenix, ty bezplatne spis pripominaji PC hry) mi dal vic nez dosavadni pul rok s mikrovrtulnickama. Poridil jsem velkej vrtulnik tridy 500 a zacal doopravdy letat. No, letat. Prvnich dva mesice jen start a pristani a viseni. Pak asi rok poletovani, az potom jsem se odvazil a prekonal zlomovy moment - ridit helinu kdyz cumakem leti na me. S mikrovrtulnikem priletim, dam mu pusu na kokpit, zasee odcouvam. S velkou heli trvalo dlouho, nez jsem se odvazil vubec letet. O tom, ze bych ji povesil cumakem proti sobe na dva metry si jeste dlouho necham zdat. Letani uz jsem prekonal, ale viseni cumakem proti sobe s velkym strojem je neco nepredstavitelneho. "Nuz" metr v prumeru ktery pohanen silou cca 2kW svisti obvodou rychlosti skoro na hranico rychlosti zvuku - takove nervy jeste nemam. A to v simulatoru letam 3D akrobacii bez zavahani. Na zivo jsou tyhle masiny dost nebezpecny, cena opravy po padu je taky v tisicich, takze na zacatek bych se drzel spis neceho minimalne 4 kanaloveho, ale maleho, do velikosti tridy 120. Pac lidi co poridili radio, nabijeni, velkou helinu dohromady za 30-50000kc a pak po padu zjistili dve veci je mezi nami dost. Jednak oprava je nekdy delsi a slozitejsi nez slozeni nove stavebnice (spravnej modelar kupuje stroje v rozsypu, nikoliv cinanem smontovane) a cena opravy muze bejt rovna nebo vetsi nez cena noveho stroje. Takovi pak prodavaji na model bazaru za polovicni ceny:-) Mam tri tipy: Jednak letat na poradnem simulatoru, tim se clovek nauci nejvic. Pak vyhnout se rovnou 3 kanalovym strojum - vypada to jako heli ale ridi se to uplne jinak nez prava heli nebo pravy model (vyuziji deti na hrani a chlapi na blbnuti v satne o poledni pauze). A za treti zkraje pouzivat "pristavaci kriz" - jednak stroj ve vzduchu stabilizuje, je to citelnejsi kam a v jake poloze leti, pri tvrdsim pristani zabrani poskozeni stroje. Upraveno 5. března 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 (upraveno) Cody: Díky. Já to měl taky tak, prvne jsem dostal takovou hračku jenom. Dvojrotorovej mikrovrtulníček. To jsem zvládnul hned a docela mě to chytlo. Pak jsem chtěl postoupit o několik tříd výš a pořídil jsem si toho Blada CP pro 2. To je šesti kanálový, vlastně i vhodný po menších úpravách k akrobacii (střídavej motor, hliníková cyklika a podobně). http://www.horizonhobby.com/products/blade-cp-pro-2-rtf-electric-micro-helicopter-EFLH1350 S křížem jsem taky létal. Prvně byl docela rozměrný z cca 0,5x0,5 cm hranolů a pinpongových míčků na koncích a potom už jen ze špejlí ne o moc vetší než lyžiny. A zkoušel jsem visení, krátké přelety tak do výšky 80 cm, přistávání a podobně. Když jsem začal létat tak kolem těch 150 cm, tak jsem si opravdu ověřil , že to je o něco snažší kvůli menšímu víření vzduchu od země. Čumákem proti sobě jsem se docela bál, je to přece jen náročnější. Pak jsem zkoušel dělat už nějaké otočení ve vzduchu a létání čumákem ke mě, pak osmičky a to je tak vše. Teď jsem na něj snad rok ale nesáhnul a trochu se bojím, že co jsem se naučil jsem taky zapoměl. O Phoenixu jsem taky uvažoval, jenomže se mi nepodařilo sehnat interface na propojení s mým ovladačem. A přiznám se, že zrovna moc se mi nechtělo kupovat originálku. Tak jsem to zavrhnul. Pak jsem taky našel tutorialy na youtube od jednoho borce, co s tím uměl pěkně. Asi to budu dělat podle toho no. Právě proto mě zajímalo, jak se to učí ostatní. Klidně piště, pokud máte nějaké dobré rady, budu rád Upraveno 5. března 2013 uživatelem El Nano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Jeste pred rokem platilo, ze interface musis jedine koupit, nikdo to necracknul. Navic kdyz koupis mas pak furt novejsi verze a modely automaticky ke stazeni zdarna. V bazarech se dal sehnat okolo 1000-1500kc. Na heliny jsem nic lepsiho nez Phoenix nevidel. Nastavis tam vic veci, nez co vim ze se na heline nastavuji:-) A taky se da prihlasit do nejake skupiny kde litas online s mistnima borcema. To je tepre hukot. Pac ja si nastavuju promene jen u vlastnosti heliny, nastaveni prostredi neresim. Ale v tech online mistnostech mivaji borci perfektne nastavene realne podminky. To pak zjistim, ze co za bezvetri zvladam najednou nejde a nejde. Urcite bych ho poridil - za ty prachy to stoji. Kriz jsem mel 1x1m a zachranilo me to pred 5-6 havarkama. Pristani jsem trenoval na ledu, to pak po krizi helina krasne jede i 10m pokud pristavam moc zprudka. Bez krize by to byla kolize hned. Nad zemi taky nerad letam, rotor pod sebou udela takovej ten vzdusnej pytel s pulkruhovym tvarem horniho okraje a pom "pytli" jsem asi 2x sklouzl a bacil listama o zem. Vychazi mi, ze pri nizkem letu jsou pady podstatne levnejsi, zase pokud udelam chybu ve vysce alespon 10m je sance to ustat. Ono si clovek nevybere. Ale pod 2m uz neletam. Stejne, jak se jednou clovek rozleti a udela prvni osmicku jde to uz dal samo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Stejne, jak se jednou clovek rozleti a udela prvni osmicku jde to uz dal samo... Tak to jsem přestal v tom nejlepším teď se těším na zítra až to vyzkouším. Jen se bojím, že po tak dlouhé době bez létání mi to nepujde... A s tím Phoenixem máš pravdu, to je jasný. Uvidím ještě. Určitě lepší si je vyzkoušet nějaké složitější manevry virtuálně a teprve pak jít rozflákat heli na zahradu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Jestli jsi rok neletel, oziv dukladne baterky. Zkus jestli mas modelarsky nabijec dal bych cyklicky rezim. Aby jsi nespadl nez tu osmu dokoncis:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se