Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak se dnes zopakovala historie pro polský národ.

V roce 1940 Katyňský masakr, kdy Polsko přišlo o svoji vojenskou a intelektuální elitu. A dnes Polsko ztratilo své politické špičky :rip: při cestě na vzpomínkovou akci k uctění obětí Katyňského masakru.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taky se přidávám! Soustrast všem v PL a zvlášť jejich rodinám!!

Taková událost je vždy tragédie a zvlášť když letěli vzpomenout na zabité krajany......je to "síla" (jak jinak to napsat aby člověk psal slušně?)

Posted

Polsko svou vojensko-politickou elitu neztratilo, někdo ji vyvraždil. A kdepak spadlo to letadlo?

Nejsem příznivcem konspiračních teorií. Ale u některých národu se prostě musím vždy trochu zasnažit, než mne na ně napadne něco pozitivního.

Posted (edited)
Polsko svou vojensko-politickou elitu neztratilo, někdo ji vyvraždil. A kdepak spadlo to letadlo?

Nejsem příznivcem konspiračních teorií. Ale u některých národu se prostě musím vždy trochu zasnažit, než mne na ně napadne něco pozitivního.

No, podle posledních "informací" pilot dostal příkaz přistát buď v Minsku nebo Moskvě. To odmítl. Ve Smolensku byla mlha. A při ČTVRTÉM pokusu o přistání ve Smolensku to dopadlo, tak jak to dopadlo.

edit: pokud je to pravda, tak za vše může pilot

Edited by Ruda
Posted
edit: pokud je to pravda, tak za vše může pilot

Rudo, ten je poslední, kdo o tom rozhoduje, jestli ho tlačili přistát za každou cenu tam, aby se stihnul začátek ceremoniálu...

Je to tragédie, a zase Katyň...

Kondolencje dla Polski...:(

Posted (edited)

Informace máš v uvozovkách, takže na to nemusím reagovat, navrch já žádné informace z první ruky nemám, takže si o příčinách tragedie nedovolím nic myslet. Ale tuším, že příčina bude podobně prostá, jak píšeš.

Ačkoli, "pilot odmítl"???

Napadá mne ještě cosi o odmítání Rusovi, ale z piety si nadsázku odpustím.

Každopádně: kdyby NKVD nevraždila, nikam by se neletělo a ani pilot by za to nemohl moci.

edit: reaguji na Rudu, asi je to zřejmé.

Edited by Teatime
Posted (edited)
Informace máš v uvozovkách, takže na to nemusím reagovat, navrch já žádné informace z první ruky nemám, takže si o příčinách tragedie nedovolím nic myslet. Ale tuším, že příčina bude podobně prostá, jak píšeš.

Ačkoli, "pilot odmítl"???

Napadá mne ještě cosi o odmítání Rusovi, ale z piety si nadsázku odpustím.

Každopádně: kdyby NKVD nevraždila, nikam by se neletělo a ani pilot by za to nemohl moci.

edit: reaguji na Rudu, asi je to zřejmé.

Souhlasím, kdyby NKVD nevraždila, žádná pietní akce by se nemusela konat.

Ty informace jsou samozřejmě z TV, kam je uvolňují ruští vyšetřovatelé. Pilot "odmítl" určitě na nátlak někoho z letadla. Prý tam bylo celé vrchní velení polské armády.

edit: Žádám admina o přesunutí do "Ostatní diskuse a ..." a opravenu na "Smolensk", případně o smazání. Pokud na chronomagu toto vlákno nemá co dělat.

Edited by Ruda
Posted
Já jen, že jsem v tomhle vlákně ani jednou nenašel slovo hodinky :)

Sekce Ostatní diskuze je ta pravá.

Jasně, moje chyba. Moc často vlákna nezakládám a tak jsem založil blbě.

Guest salamio
Posted

Tak to je v prd.li.

Seznam pasažérů.

Více informací.

To letadlo není žádný výkřik techniky (TU154M se základem v šedesátých letech, který už se navíc myslím nevyrábí). K tomu dohlednost kolem 500 m, čtyři pokusy o přistání a pokud mu do toho generalita na palubě ještě kecala, tak nevznikla nejvhodnější kombinace.

Posted
Tak to je v prd.li.

Seznam pasažérů.

Více informací.

To letadlo není žádný výkřik techniky (TU154M se základem v šedesátých letech, který už se navíc myslím nevyrábí). K tomu dohlednost kolem 500 m, čtyři pokusy o přistání a pokud mu do toho generalita na palubě ještě kecala, tak nevznikla nejvhodnější kombinace.

Neprijde mi, ze by tupolev bylo nejake spatne letadlo. Spis to vidim na pocasi a na tlaku sefu na kapitana letadla (skoro vsichni na palube, krom manzelek) ...

Guest salamio
Posted (edited)

Jasně, souhlas ? to túčko za to samo o sobě samozřejmě nemůže ? však jsem taky psal o kombinaci faktorů. Nicméně bez diskuse: jsou i modernější letadla, než zrovna 154. Třeba Klaus s ním taky lítal, ale před časem ho vyměnil za o dost modernější Airbus. Napadá mě, jestli byla třeba v pořádku avionika? Ten popis nehody nevypadá zrovna na přesně fungující výškoměr. Ale to jsou všechno jenom dohady, snad se dočkáme rozumného vyšetření.

BTW, v roce 2008 hrozili pilotovi polského vládního 154 vyhazovem za to, že při letu s Kaczyńským odmítl přistát v Tbilisi (odkaz).

Edited by salamio
Posted
A jak tohle souvisí s hodinkama, že je to v téhle sekci?

všichni v letadle měli hodinky, tak to souvisí.

Posted
Rudo, ten je poslední, kdo o tom rozhoduje, jestli ho tlačili přistát za každou cenu tam, aby se stihnul začátek ceremoniálu...

Právě, že kapitán je ten poslední, kdo rozhoduje o tom, kde se přistane. Může mu kdokoliv poroučet a vyhrožovat, ale on by měl být ten, kdo nakonec rozhodne s konečnou platností a ponese případné důsledky!!!

On má na sobě zodpovědnost za rozhodnutí, kde nakonec bezpečně a s kýmkoli na palubě přistane...