Pero55 Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Dával se někdy vnitřní arm. kroužek z leteckých primek do sport 2.1? Pokud ne tak to s někým vyměním za bílý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Dával se někdy vnitřní arm. kroužek z leteckých primek do sport 2.1? Pokud ne tak to s někým vyměním za býlí. A až to uděláš, tak se vrať zpátky na základní školu a nauč se pravopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pero55 Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 A až to uděláš, tak se vrať zpátky na základní školu a nauč se pravopis ty si se určitě nikdy nepřeklepl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Jistě, ale taky je to otázka finančních možností - koupím si nové hodinky hned a nebo budu nostalgicky čekat a platit za opravu ? Má myšlenka spočívá pouze v tom, že skupina lidí, která nosí původní primky a která si je bude neustále renovovat se stále zmenšuje a potom zbudou jen eltoňáci, fandové a sběratelé původních hodinek a mpmňáci, kteří problematiku značky neznají a o Eltonu nevědí. Rovnice Ostrava x Praha a horníci x kravaťáci jsou zcestné a zavánějící... Hele fakt si myslíš, že normální člověk pokaždé, když se mu stane něco s hodinkama, vezme několik tisícovek a běží si koupit nové? Pravda, je to ideál spotřební společnosti, ale takhle to nefunguje. Když má něco s hodinkama, tak je prostě vezme a odnese k hodináři. Ten to omrkne a sdělí zákazníkovi kolik tak oprava bude stát a kdy bude hotová. Většina oprav je ve stokorunách a do jednoho, dvou dnů. A ta skupina, o které mluvíš (čili uživatelé primek), to je podle mého odhadu několik stovek tisíc lidí. Ale ano, bude se neustále zmenšovat A nejde o neustálé renovace, jak se domníváš, ale o udržování hodinek v provozu. EDIT: ještě dodám, že hodinářství je v každém, i menším, městě a práce mívá dost, někdy až moc. A lidé očekávají, že jednoduchá věc, třeba výměna baterie, nebo výměna sklíčka u běžných hodinek, třeba primek, bude buď na počkání, nebo do druhého dne. Teď byl problém jen u prim sport, kde díly už prostě nebyly. Ale už zase jsou a budou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Ne, Karlos, já si myslím, že nikdo nemá cizí peří vydávat za svoje a podfouknout ty normální lidičky, co si běží opravit svoje hodinky k milému hodináři na rohu, který má sice příliš mnoho práce, ale do druhého dne jim ochotně vyhoví. A mám za to, že ty lidičky jsou natolik normální, aby si svoje hodinky poslali do autorizovaného servisu, ale možná se pletu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chacharoid Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Ne, Karlos, já si myslím, že nikdo nemá cizí peří vydávat za svoje a podfouknout ty normální lidičky, co si běží opravit svoje hodinky k milému hodináři na rohu, který má sice příliš mnoho práce, ale do druhého dne jim ochotně vyhoví. A mám za to, že ty lidičky jsou natolik normální, aby si svoje hodinky poslali do autorizovaného servisu, ale možná se pletu . pleteš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Ne, Karlos, já si myslím, že nikdo nemá cizí peří vydávat za svoje a podfouknout ty normální lidičky, co si běží opravit svoje hodinky k milému hodináři na rohu, který má sice příliš mnoho práce, ale do druhého dne jim ochotně vyhoví. A mám za to, že ty lidičky jsou natolik normální, aby si svoje hodinky poslali do autorizovaného servisu, ale možná se pletu . Ano, pleteš a evidentně netušíš jak žije normální člověk. Nikdo nikoho přece nechce podfouknout a ani nikdo nevydává cizí peří za svoje. Hele je to jako s autama. Taky nejezdí každej do autorizovanýho servisu. Tak jako drtivá většina lidí nejezdí jen v BMW, tak drtivá většina lidí nenosí třeba Breitlingy. Lidi prostě nosí normální hodinky a když mají nějaký problém, jdou k nejbližšímu hodináři. To je celý. EDIT: ani trochu nechápu proč by někdo posílal svoje primky s prasklým sklíčkem do autorizovanýho servisu a čekal měsíce, když stačí zajít za roh k hodináři, který jim to sklíčko na počkání vymění? Proč teda podle tebe ti hodináři vlastně existují? EDIT2: A chudáci lidi, kteří nosí ruské hodinky. Co ti by dělali s tvojí radou poslat je do autorizovaného servisu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prim maniak Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 No, z ekonomického hlediska to opravdu nechápu, kvůli těm pár stovkám úspory si koupit neprodejný a snadno poznatelný průtočný fejk z Č5SR, se škrábancem, aby byl důkaz, že je z nerezu, a s číslem 000215, za to ovšem bez záruky, nad tím mně zůstává rozum stát, ale kdo chce kam........ prim maniak je jistě nechce pro sebe ...... Znovu a vážně navrhuju moderátorům tohle rázně zarazit, tady na chronomagu přeci nemůže řádit klan , co mají všichni na dýnku číslo 000215 !! :D No máš pravdu,nechci je jen pro sebe: budu brát přes místního hodináře jen dvě holá nerez pouzdra (to vidim tak kolem 1000 vočí za jedno) na Sportky 2 pro mě a pro fotříka na výměnu do našich rozežranejchch chromovanejch. Strojky a ciferníky máme svoje původní. Nic víc nepotřebujem,nejsme žádný letci s automatem nebo co. Každý ráno pěkně natáhnout strojek ručně. Je tomu tak už 25 let,tak proč na tom něco měnit? PM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Ne, Karlos, já si myslím, že nikdo nemá cizí peří vydávat za svoje a podfouknout ty normální lidičky, co si běží opravit svoje hodinky k milému hodináři na rohu, který má sice příliš mnoho práce, ale do druhého dne jim ochotně vyhoví. A mám za to, že ty lidičky jsou natolik normální, aby si svoje hodinky poslali do autorizovaného servisu, ale možná se pletu . Nebudu s tebou polemizovat. Ale sklíčka rozhodně nejsou cizí peří. Nemají žádnou autorizaci. Jestli pasují a zachovají vodotěsnost, tak se široká veřejnost nosící primky na nějakou drobnou tvarovou odlišnost zvysoka vykákne a nejspíš si toho ani nevšimne. A navíc, nejsou-li k mání jiná sklíčka(nikdo normální nebude na výměnu sklíčka čekat tři a více měsíců), tak stejně jinou možnost nemají. Totéž platí i o korunkách - budou-li funkční a o těsněních a lunetách. V menším to bude fungovat i s pouzdry - budou-li vodotěsná. To se netýká nás, chronomagorů, ale těch všech ostatních, co je stále nosí. A pro ty je ing. Hněvsa dobrý dost a myslím, že na našem odběru zboží a ani našem názoru nijak závislý není. Já na to mám svůj názor, který jsem už publikoval, ty evidentně taky a tak to prostě je. Ale tvé neustálé útočení nechápu, že tě to ještě baví? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Hele fakt si myslíš, že normální člověk pokaždé, když se mu stane něco s hodinkama, vezme několik tisícovek a běží si koupit nové? Pravda, je to ideál spotřební společnosti, ale takhle to nefunguje. Když má něco s hodinkama, tak je prostě vezme a odnese k hodináři. Ten to omrkne a sdělí zákazníkovi kolik tak oprava bude stát a kdy bude hotová. Většina oprav je ve stokorunách a do jednoho, dvou dnů. A ta skupina, o které mluvíš (čili uživatelé primek), to je podle mého odhadu několik stovek tisíc lidí. Ale ano, bude se neustále zmenšovat A nejde o neustálé renovace, jak se domníváš, ale o udržování hodinek v provozu. Věřím, že to myslíš dobře, ale kdo si chce nechat opravit hodinky po 25 letech, ten si určitě nebude kopovat nové v řádu tisíců , ale spíše za pár set ( takových hodinek jsou tisíce). Kdyby oprava hodinek byl tak výborný kšeft, tak těch hodinářství jsou desítky. Opravy sklíček dneska nikdo (bohužel) neuživí. Jediné co zůstane budou autorizované servisy ( kvalifikace, odbornost, dostatek náhradních dílů atd.). Souhlasím že statisíce lidí má ještě primky, ale že by je ještě každý den nosily a neměly jiné hodinky ? To je hloupost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prim maniak Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Souhlasím že statisíce lidí má ještě primky, ale že by je ještě každý den nosily a neměly jiné hodinky ? To je hloupost. Je vidět,že seš i z dalšíma tady z jinýho (menšinovýho) světa lidí co pro svět "něco znamenají",nebo si to aspoň o sobě myslí. Je to ale jinak a hlavně to bude brzo úplně jinak,víš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Souhlasím že statisíce lidí má ještě primky, ale že by je ještě každý den nosily a neměly jiné hodinky ? To je hloupost. Je vidět,že seš i z dalšíma tady z jinýho (menšinovýho) světa lidí co pro svět "něco znamenají",nebo si to aspoň o sobě myslí. Je to ale jinak a hlavně to bude brzo úplně jinak,víš. Sice nevím odkud jsi se vyloupl, ale úplně jsi mi připomněl: " A přijde novej, mladej, ale to bude sekáč pánové, ten se nezakecá" speciálně pro maniaka: jdi do háje s třídním dělením. Existují pouze chytří lidé a (abych nikoho neurazil) ti nechytří... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prim maniak Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Sice nevím odkud jsi se vyloupl, ale úplně jsi mi připomněl: " A přijde novej, mladej, ale to bude sekáč pánové, ten se nezakecá" speciálně pro maniaka: jdi do háje s třídním dělením. Existují pouze chytří lidé a (abych nikoho neurazil) ti nechytří... Třídní a majetkové dělení taky neuznávám,i když bych k tomu mohl mít spousty důvodů - byli jsme kdysi kulacká honorace,ale známe i ten spodek a bahno. Já rozlišuju lidi jen na egoisty a ten zbytek,kterej je zatím v menšině. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chacharoid Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 třídy vždycky byly a vždycky budou, tak nedělejte ramena Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 to Cigi: Moc jsi mě pobavil s myšlenkou, jak si všichni svoje prasklá a ošoupaná sklíčka (á 60,-Kč s prací) posílají do nějakého ,jim zcela neznámého Eltonu a pak čekají několik roků až na ně dojde řada. Člověče, probuď se, na svých Primkách měním korunky, sklíčka nebo vlásky u místního hodináře minimálně na třech kusech měsíčně. Nikdy u něj nejsem s podobnou věcí sám. Kolik lidí by asi v Eltonu museli na těchto drobných "renovacích" zaměstnat, aby to netrvalo měsíce, nebo roky. Jiná věc je, že by měli v rámci etnické čistoty hodinářům dodávat náhradní díly. Když jsi ovšem tak zasvěcený, tak jistě budeš vědět proč to nedělají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Dával se někdy vnitřní arm. kroužek z leteckých primek do sport 2.1? Pokud ne tak to s někým vyměním za bílý. Nedával, vždy jen bílý s černými, nebo červenými indexy. Ne, Karlos, já si myslím, že nikdo nemá cizí peří vydávat za svoje a podfouknout ty normální lidičky, co si běží opravit svoje hodinky k milému hodináři na rohu, který má sice příliš mnoho práce, ale do druhého dne jim ochotně vyhoví. A mám za to, že ty lidičky jsou natolik normální, aby si svoje hodinky poslali do autorizovaného servisu, ale možná se pletu . Cigi, co je pro Tebe autorizovaný servis pro více než 16 000 000 Primek? Stále jsi mi to nezodpověděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Za jakou dobrotu, prosím tě? Ten pán se snaží vyhovět svým zákazníkům(to považuju za dobré) a když se mu to nedaří napoprvé, usiluje o nápravu (to považuji za dobré). Kdyby to byl vychcánek jako někteří jiní, neříkal by vám pravdu ale obelhal by vás. Překvapuje mě, že na tak jednoduchou věc se musíš ptát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Ono to dělnictvo není snad až tak hloupé - je stále snažší zajít si koupit MPM Primky sporty do nejbližšího hodinářství, než shánět po celé republice nerezové pouzdro. No, kdo uvažuje prakticky, bude mít asi jiný názor než ty. A potom, oni to pouzdro shání u nejbližšího hodináře a ten potom u p. Hněvsy. Chápeš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Sice nevím odkud jsi se vyloupl, ale úplně jsi mi připomněl: " A přijde novej, mladej, ale to bude sekáč pánové, ten se nezakecá" speciálně pro maniaka: jdi do háje s třídním dělením. Existují pouze chytří lidé a (abych nikoho neurazil) ti nechytří... Kam by jsi zařadil sebe? Mám hádat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haslermetra Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Věřím, že to myslíš dobře, ale kdo si chce nechat opravit hodinky po 25 letech, ten si určitě nebude kopovat nové v řádu tisíců , ale spíše za pár set ( takových hodinek jsou tisíce). Kdyby oprava hodinek byl tak výborný kšeft, tak těch hodinářství jsou desítky. Opravy sklíček dneska nikdo (bohužel) neuživí. Jediné co zůstane budou autorizované servisy ( kvalifikace, odbornost, dostatek náhradních dílů atd.). Souhlasím že statisíce lidí má ještě primky, ale že by je ještě každý den nosily a neměly jiné hodinky ? To je hloupost. V současnosti nejde o výdělek, ale o samotné zachování řemesla , o udržení co největšího množství mechanických hodinek na rukách spodních deseti miliónů lidí. Pro vrchních deset tisíc jsou ty autorizované servisy, kde sedí cvičený šimpanz a mění součástky. Ten nepřeráží setrvační hřídele, nevyvažuje věnce setrvaček, nerovná vlásky a čepy, neleští je na roleru, nebojuje s opotřebovanýma páčkama v chronografu, nevyrábí nové pružinky, nemění fasované kameny, neopravuje ulomené hřídelky, nevyrábí si bronzová ložiska na soustruhu do můstku pérovníku,nemusí ze dvou nebo tří vraků skládat jedny funkční, nemusí vyrábět natahovací hřídel, nemusí leštit a popouštět ručky na modro, nemusí seřizovat hloubku kroku a šelakovat palety nebo popudný kámen, numusí měnit jazyk kotvy,nemusí vyrábět uzdu hnacího pera,dělat šroubky do tlačítek chronografu a další činnosti, které normální hodinář-řemeslník běžně dělá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.